Εντυπώσεις, σκέψεις, part a, b, c... ίδωμεν!

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Έχοντας συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στη Βαυαρία θα ήθελα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου απο τη διαμονή μου εδώ (σημείωση οτι γράφω είναι δική μου άποψη). Έχω μαζέψει κάποια πράγματα που θέλω να σας γράψω, αλλά για να μην γράψω ένα τεράστο σεντόνι, θα σας γράφω σιγά σιγά τις εντυπώσεις. Part a, Part b, Part c, ... Let΄s go!

- Έχουνε μια τρέλα με τα φεστιβάλ και πιο συγκεκριμένα στην πόλη όπου μένω, Würzburg. Ένα απο τα πιο γνωστά φεστιβάλ είναι το African Festival, που γίνεται κάθε χρόνο τον Μάιο. Είναι ένα φεστιβάλ κατά του ρατσισμού, διαρκεί 4 μέρες και έχει πολλές συναυλίες, φαγητό από όλο στον κόσμο, ποτά ντόπια, δηλαδή μπύρες και κρασιά, δραστηριότητες για παιδιά, εννοείται έχει πάγκους με πράγματα απο την αφρικανική ήπειρο και κάθε βράδυ έχει 2 συναυλίες για τις οποίες πληρώνεις ξεχωριστά από τη γενική τιμή εισόδου και είναι σε ξεχωριστό χώρο. Η τιμή εισόδου είναι στα 6 ευρώ, και μπορείς να είσαι όλη μέρα στο χώρο, φαγητό μπορείς να φέρεις από το σπίτι, αλλά ποτά όχι, στα κρατάνε στην είσοδο. Αν θες να παρακολουθήσεις τις 2 συναυλίες το βράδυ πληρώνεις 32 ευρώ (είναι και η γενική τιμή μέσα), αν θυμάμαι καλά. Εμείς παρακολουθήσαμε τη συναυλία του Stephen Marley, γιο του Bob Marley και ήταν μοναδική! Ακόμα και να μην θες να πληρώσεις τα 32 και θες μόνο να περάσεις τη μέρα σου στο χώρο, δεν θα φύγεις δυσαρεστημένος. Έχει πολύ καλές συναυλίες και απλώνεις την πετσέτα κάτω και τις απολαμβάνεις με μια παγωμένη μπύρα! Γενικά το προτείνω για όλες τις ηλικίες, και αν είσαι single, με ταίρι, παρέες... Ααα και αν θες να κάνεις ''ράστα'' είσαι στο κατάλληλο μέρος!

Mozart Festival Würzburg είναι ένα άλλο φεστιβάλ, κλασσική μουσική. Διαρκεί 4 βδομάδες και οι συναυλίες γίνονται στο Residence. Η πρώτη μέρα και η τελευταία μέρα έχει ανοικτή συναυλία στο πάρκο που βρίσκεσται στο Residence, και με 10 ευρώ μπορείς
να ακούσεις κλασσική μουσική, είναι πικ νικ στυλ, δηλαδή το διαφημίζουν ότι κάνεις πικ νικ, και ακούς κλασσική μουσική. Εγώ το έμαθα αφού ξεκίνησε το φεστιβάλ και είχαμε προγραμματίσει να πάμε τη τελευταία μέρα αλλά έβρεχε και έτσι δεν τα καταφέραμε.

Τον Ιούλιο (αν δεν κάνω λάθος) είχε έρθει και ο Elton John. Απλά μου έχει κάνει εντύπωση που μεγάλα όνοματα απο το χώρο της μουσικής έρχονται σε αυτή τη μικρή πόλη και δίνουν συναυλίες.

Υπάρχει και το φεστιβάλ του κρασιού, μένω ακριβώς απέναντι απο αμπελώνες και κάθε χρόνο κάποια γνωστή οινοποθήκη, ( wine cellar, ελπίζω να το μεταφράζω σωστά) ανοίγει τις πόρτες επί 2 βδομάδες. Κάθε βράδυ έχει μουσική απο διαφορετικά σημεία του κόσμου, και μπορείς να πιείς το κρασί σου καθισμένος στην κυριολεξία στο τόπο του εγκλήματος, στους αμπελώνες και βλέποντας την πόλη. Η τιμή είναι 4 ευρώ και μετά πληρώνεις το μπουκάλι ή ποτήρι, εννοείται έχει και φαγητό. Βέβαια αν θες απλά να ακούσεις τη μουσική και δε θες να πληρώσεις μπορείς να κάτσεις απέξω και να ακούσεις, αρκετά νέα παιδιά καθόντουσαν απέξω.

- Γερμανία; Κρύο; Ναι Γερμανία και κρύο, και ισοθερμικά.... Λοιπόν εδώ στην κυριολεξία ζεις τις 4 εποχές του χρόνου! Το φθινόπωρο είναι η χαρά του φωτογράφου, απίστευτα χρώματα και ωραία μονοπάτια να ακολουθείς και να αναπνέεις φθινόπωρο.

Χειμώνας, ναι κάνει κρύο, αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Συνηθίζεις τις θερμοκρασίες που είναι κόντα στο μήδεν και υπό το μήδεν.
Πέρσυ είχαμε επι 2 βδομάδες όπου οι -7 βαθμοί ήταν η πιο ζεστή θερμοκρασία, και μικρότερη -15. Τότε είναι που φοράς τα ισοθερμικά. Αλλά με ένα αρκετά καλό μπουφάν,μπότες, γάντια, κάσκολ και σκούφο είσαι μια χαρά! Το ποδήλατο σε αυτές τις θερμοκρασίες το αφήνεις
στο σπίτι. Μια φορά το πήρα στους -6 και απλά δαγκώνα τα χείλη μου για να μη βάλω τα κλάματα απο το πόνο. Το πρόσωπο είναι ένα ευαίσθητο σημείο για μένα και πήρα το μάθημα μου τότε! Βέβαια φέτος το κρύο δεν αργήσε μια μέρα, το σάββατο που μας πέρασε, χιόνισε!

Άνοιξη, βλέπεις τα πάντα να ξυπνάνε απο το λήθαργο στον οποίο είχανε πέσει, βλέπεις δειλά δειλά τα πρώτα τραπέζια έξω, πράσινο παντού...

Καλοκαίρι, 30 βαθμοί για μένα εδώ είναι καύσωνας, έχει πολύ υγρασία. Δε το περίμενα, αλλά απο Μάιο και μετά φόραγα μόνο ανοικτό παπούτσι, κάτι που είχα να το κάνω απο τότε που έφυγα απο Αθήνα, στο Μπιλμπάο βρέχει πολυ. Είναι πολύ ώραιο το καλοκαίρι στη Γερμανία! Βόλτες με το ποδήλατο, τρώς έξω, biergarten, έχουμε και μια τεχνητή παραλία! Βρίσκεται διπλά στο ποτάμι, am Main, έχει άμμο, ξαπλώστρες, μπαρ, δυνατή μουσική, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με την άμμο, ΑΛΛΑ δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο στο ποτάμι, απαγορεύεται... αλλά αν πας λίγο πιο μακρύα από το συγκεκριμένο κομμάτι μπορείς να δείς κανέναν να κολυμπάει!

Ανεξάρτητα τι καιρό κάνει, πάντα το κέντρο του Würzburg σφύζει απο ζωή, μιλάω πάντα όταν τα μαγαζιά είναι ανοικτά, μετά ζζζζζζ

- Έχουνε μια τρέλα με την ανακύκλωση, όπως είχα γράψει και σε άλλο θέμα, στην πολυκατοικία όπου μένω έχουμε ειδικό δωμάτιο για τα σκουπίδια, όπου έχουμε κάδους για τα οργανικά, τα πλαστικά, τα χαρτιά και για τα υπόλοιπα σκουπίδια. Για γυαλί δεν έχουμε διότι υποτίθεται ότι επιστρέφεις το μπουκάλι στο σουπερμάρκετ. Στην πόλη όμως υπάρχουν κάδοι, όπου ανακυκλώνεις ξεχωριστά το πράσινο, άσπρο και καφέ γυαλί.

Δε θα πω οτι ειναι πεντακάθαροι οι δρόμοι τους, αλλά αρκετά καθαροί. Υπάρχει κάτι που με ενοχλεί, τα σπασμένα γυαλιά. Και ειδικά όταν είσαι με το ποδήλατο και τα βλέπεις τελευταία στιγμή, και προσπαθείς να τα αποφύγεις. Είναι ένα πράγμα που δεν το καταλαβαίνω. Ναι πίνουν, οκ στους σταθμούς κλασσικό κομμάτι, να βρίσκεις άτομα ακόμα και τις πρωινές ώρες με ένα μπούκαλι στο χέρι, αλλά μιλάω σε πεζοδρόμια ( στα οποία επιτρέπεται και το ποδήλατο ), σε άσχετα σημεία να βρίσκεις σπασμένα μπουκάλια και στη τελική αυτά είναι χρήματα, διότι τα επιστρέφεις στα σουπερμάρκετ και σου δίνουν ένα μικρό πόσο για κάθε μπουκάλι, το οποίο εξαργυρώνεις στο σουπερμαρκετ. Αλλά δε θες να το επιστρέψεις, μη το κάνεις, αλλά μη το αφήνεις όπου βρείς και μετά πέφτει, και σπάει σε δεκάδες μικρά κομμάτια.

Part a, τέλος.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μια πολη που σε προτρεπει να την ζησεις !!!!
Θελουμε και αλλα !!!:clap:
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση. :D
Στο Wurzburg σταθήκαμε μόνο για λίγες ώρες κατά το ταξίδι μας στη Νότια Γερμανία πριν λίγα χρόνια και πραγματικά μου άρεσε πολύ.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.474
Likes
7.944
Μου αρεσει παρα πολυ να διαβαζω περιγραφες μιας πολης απο καποιον που μενει εκει... Και η πολη σου μου ακουγεται ειδυλλιακη μπορω να πω! :)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Βαλε μας και καμια φωτογραφια της πολης Ευαγγελια.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ευχαριστούμε πολύ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνεις.
Είχα πάει στο Würzburg πριν από 22 χρόνια αλλά το μόνο που θυμάμαι είναι η θαυμάσια θέα από το κάστρο προς τη γέφυρα και την παλιά πόλη.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
part b...

Αν και έχουνε περάσει κάποιοι μήνες, θα ήθελα να αναφερθώ στο ευρωπαϊκό κύπελο ποδοσφαίρου του 2012. Για να καταλάβετε την έκπληξη μου ή μάλλον γιατί μου έκανε τόσο εντύπωση αυτό που θα σας διηγηθώ πρέπει να πω ότι έφυγα από την Ελλάδα το Μάιο του 2004, δεν έζησα λοιπόν τον παλμό του ''σηκώσέ το ...'' εκείνης της χρονιάς.
Επίσης να σημείωσω αν και έμενα Ισπανία όταν η εθνική ομάδα της πήρε και το ευρωπαϊκό το 2008 και το μουντιάλ το 2010, πάλι δεν έζησα τον παλμό της νίκης. Μια φορά άκουσα κορνάρισμα, ούτε φωνές, κραυγές χαράς, τίποτα.
Και ερχόμαστε το καλοκαίρι του 2012 στη Γερμανία... Το συγκεκριμένο άθλημα δεν με ενδιαφέρει, αλλά τους γερμανούς ναι. Πιστεύανε απο τον 1ο αγώνα που κερδίσανε ότι θα πάνε τελικό και εννοείται θα πάρουν το ευρωπαϊκό! Παντού σημαίες, σε μπαλκόνια, σε αυτοκίνητα, σε ποδήλατα!, τα καταστήματα να πουλάνε γιρλάντες α λα στυλ χαβάης, στα χρώματα της σημαίας, ο κόσμος να κυκλοφορεί με τις μπλούζες της εθνικής, τότε έμαθα ότι παίζει και η πράσινη εκδοχή. Οι εξωτερικοί καθρέφτες στα αυτοκίνητα ( δες συννημένη φώτο )να έχουνε το δικό τους κάλυμα, στα χρώματα της σημαίας! 'Οταν έπαιζε η εθνική τους, παιδιά, γυναίκες, άνδρες, ντυμένοι και βαμμένοι στα χρώματα της σημαίας και φορώντας τις γιρλάντες! Τρελό πανηγύρι! Οι δε γνωστές μπυραρίες, Biergärten, σφύζανε από ζωή, όχι ότι τις άλλες μέρες δε σφύζουν, αλλά γίνοτανε κανονικό πανηγύρι! Είχα ξεχάσει πως είναι να γιορτάζεις για την εθνική σου! Όταν δε λέγαμε καλή τύχη στους αγώνες που είχανε οι Γερμανοί, οι απαντήσεις που λαμβάναμε ήταν: μα δε τη χρειαζόμαστε! Χάσανε, αποκλειστήκανε απο το τελικό, οι σημαίες όμως στα αυτοκίνητα έμειναν για αρκετό καιρό ακόμα.

Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι επειδή μένουμε Γερμανία, πιστεύανε οτι έπρεπε να είμαστε και με την εθνική τους!

1ο περιστατικό: Την ημέρα που έπαιζε η εθνική Ελλάδος με την εθνική Γερμανίας, είχα zumba μάθημα. Πρίν το μάθημα μίλαγα με μια κόπελα και με ρωτάει
-με ποιόν θα είσαι στο παιχνίδι; (ήξερε ότι είμαι απο την Ελλάδα)
- με την Ελλάδα, με ποιόν να είμαι;
-Με τη Γερμανία;
-Αφού Ελληνίδα είμαι...

2ο περιστατικό: η Ισπανία έχει περάσει στο τελικό, πρωί πέμπτης (το ίδιο βράδυ είναι ο αγώνας Γερμανία - Ιταλία) στη δουλειά του άνδρα μου: με ποιόν θα είσαι στο τελικό; (Σημείωση ο άνδρας μου είναι Ισπανός.) Με την Ιταλία απαντάει ο άνδρας μου με σοβαρό ύφος. Ο συναδελφός του γελάει και του λέει καλά αντί να μου πείς οτι είσαι με τη Γερμανία, μου λες οτι είσαι με την Ιταλία στο τελικό; (Δηλαδή ότι είναι ισπανός και η Ισπανία είναι ήδη στο τελικό δε τον ενδιέφερε!)

'Οταν έχασαν απο την Ιταλία, τους πείραξε πολύ, μα πολύ, την επόμενη του τελικού δίνανε συγχαρητήρια στον άνδρα μου ( σάμπως αυτός έπαιξε, και έβαλε τα γκολ!!! και ξαφνικά θυμηθήκανε ότι είναι Ισπανός! ). Αυτό με τα συγχαρητήρια τα δέχτηκε από πολλούς, τους είχε πειράξει που είχανε χάσει απο την Ιταλία και τους άρεσε που αυτή με τη σειρά της έχασε από την Ισπανία.

Εμείς στο τελικό ήμασταν και με τους 2...

part b the end!

σε ένα απο τα επόμενα μου πόστ θέλω να γράψω για το ψωμί, πόσα διαφορετικά ψωμιά βρίσκεις εδώ, θα κάνω την έρευνα μου και θα σας γράψω.
 

Attachments

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Moυ αρέσει που από το ποδόσφαιρο θα μας πας στα ψωμιά:D
Έτσι ποικιλία...Ότι και να μας γράψεις πάντως έχει ενδιαφέρον.
Α και στην έρευνα για τα ψωμιά θέλουμε και φωτο:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.803
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom