EasyJet Διαβατήριο ή ταυτότητα ( ημερομηνία λήξης)

monte

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Γεια σας!! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: Μόλις έκλεισα μια πτήση με easy jet για Λονδινο το Μάρτιο και συμπλήρωσα τα στοιχεία της ταυτότητάς μου. Και μου βγαίνει μια προειδοποίηση ότι πρέπει λέει να δώσω στοιχεία ταξιδιωτικού εγγράφου, γιατί αλλιώς ενδέχεται να μην επιβιβαστω στην πτήση. Χρειάζεται δηλαδή να βγάλω διαβατήριο? Επίσης όταν μπαίνω στη σελίδα με τα στοιχεία έχει τονισμένο με κόκκινα γράμματα το κενό όπου πρέπει να γράψω την ημερομηνία λήξης! Αλλά η ταυτότητα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Παίρνω όλη μέρα την easy jet και μου το κλείνουν! Μήπως ξέρετε τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ!
 
Μηνύματα
768
Likes
603
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λος Ρόκες
Να βγάλεις διαβατήριο! Μπορεί τελικά για την easyjet να μην χρειαστεί (αλλά το ρισκάρεις?) αλλά θα σου είναι χίλιες φορές πιο χρήσιμο από την ταυτότητα οπουδήποτε στο εξωτερικό.
 

Esther

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά. Εχω κλείσει πολλές φορές με easyjet και δεν μου το έχει ζητήσει. Μόνο το πλήρες ονοματεπώνυμο σου ζητάει -το οποίο πρέπει να είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται στην ταυτότητα σου-για να τυπωθεί στο boarding pass σου. Δεν ξαναδοκιμάζεις την κράτηση από την αρχή?
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
άνοιξε ξανά τη φόρμα και συμπλήρωσέ την πάλι από την αρχή, μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά! Ταξίδεψα πρίν ένα χρόνο με easy jet για Λονδίνο και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα!
 

travel story

Member
Μηνύματα
126
Likes
14
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΝΤΟΥ!!!!
συμφωνω με τους προηγουμενους!η ταυτοτητα αρκει (πριν 1 μηνα περιπου ταξιδεψα με easy jet) και οταν κλεινεις τα εισιτηρια μονο τα στοιχεια απο την ταυτοτητα ζητουν.:xmas_biggrin:
 

monte

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δεν ξέρω όμως πώς να ξαναανοίξω τη φόρμα...
Τα έσβησα όλα και πάλι εμφανίστηκαν και συνεχίζει να μου ζητάει ημερομηνία λήξης, αν και διάλεξα ταυτότητα κι όχι διαβατήριο!! Μήπως γνωρίζετε κανένα εναλλακτικό τηλέφωνο της easy jet εκτός απ'το 210 353 0300?

Να κάνω και μια ερώτηση: Τα ονόματα των επιβατών τα γράφουμε με αγγλικούς χαρακτήρες ή με ελληνικούς? Εγώ τα έγραψα με αγγλικούς!
 

chriskar83

Member
Μηνύματα
33
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
USA....
Κοίταξε το ξανά..κάνεις κάποιο λάθος. Μπορεί η ημερομηνία λήξης να αναφέρεται στην κάρτα με την οποία θα κλείσεις τα εισιτήρια..
 

Manos

Member
Μηνύματα
261
Likes
283
Όπως όλες οι ταυτότητες του κόσμου, έτσι και οι ελληνικές, έχουν ημερομηνία λήξης (και ας μην το αναγράφουν) , η οποία σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, είναι 15 χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής τους.

Συνεπώς, στο πεδίο που η EasyJet ζηταει για τις ταυτότητες ημερομηνία λήξης (και πράγματι είναι υποχρεωτικό, τυπικά τουλάχιστον) , θα βάζετε σαν ημερομηνία μια ημερομηνία που θα είναι η ημερομηνία έκδοσης + 15 χρόνια. (*)

Ταξιδέψαμε 4 άτομα στις γιορτές με την Easy και κάναμε ο,τι έγραψα παραπάνω, και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα

(*) Ειδικά για τα ανήλικα παιδιά, ημερομηνία λήξης της ταυτότητας θεωρείται η ημερομηνία ενηλικίωσής τους.


edit : Αρχικα ειχα γράψει 10 χρονια αλλα το διορθωσα σε 15 χρονια που ειναι το σωστό



-
 
Last edited by a moderator:

monte

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Ευχαριστώ πάρα πολύ, Μάνο, για την απάντηση!! Να κάτι που δεν ήξερα!! Τώρα όλα καλά!!:xmas_biggrin:
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
408
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Το ίδιο θέμα με απασχόλησε και εμένα πριν λίγες ημέρες αλλά δεν έβγαλα άκρη γιατί δεν κατάφερα να επικοινωνήσω με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου και τα διάφορα που διάβασα στο ίντερνετ ήταν λίγο ασαφή και στη τελική με μπέρδεψαν.

Αυτό που γράφει ο Manos παραπάνω ότι οι ελληνικές ταυτότητες έχουν ημερομηνία λήξης ούτε και εγώ το γνώριζα αλλά πρέπει να ισχύει γιατί στο site της αστυνομίας αναφέρει ότι η ταυτότητα πρέπει να αντικατασταθεί όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή της (Ελληνική Αστυνομία).

Αν λοιπόν η ημερομηνία λήξης της ταυτότητας είναι 10 ή 15 χρόνια δεν το γνωρίζω γι' αυτό θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο στην Αστυνομία και να ρωτήσεις κάποιον που να γνωρίζει για το συγκεκριμένο θέμα.

Και φυσικά, αν βρεις άκρη, μην ξεχάσεις να ενημερώσεις και εμάς.


 

chriskar83

Member
Μηνύματα
33
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
USA....
Το ότι υπάρχει θέμα με τις ελληνικές ταυτότητεσ στο εξωτερικό. Στο πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό που έκανα, υπήρξανε 1-2 έλεγχοι της ταυτότητας μου όπου ψάχνανε να βρούνε την ημερομήνια λήξης τους. Τους έξηγησα ευγενικά, ότι στην χώρα μου προς το παρόν έτσι τις βγάζουνε τις ταυτότητες και το θέμα τελείωσε εκεί.
Όσον αφόρα την easyjet, μόλις τώρα έκανα κράτηση και δεν μου ζητήθηκε πουθένα πουθενά ο αριθμός της ταυτότητας ή ημερομηνία λήξης της. Το μόνο που ζητάνε, είναι η ακριβής αναγραφή του ονοματεπώνυμου μου. Τίποτα παραπάνω.
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.083
Likes
1.644
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η γη ολάκερη!
Έκλεισα με easy jet για το καλοκαίρι για 2 φίλους και μαζί με την επιβεβαίωση της κράτησης έγραφε και το παρακάτω:
URGENT! You cannot fly without providing this information
One or more destinations in your booking require you to provide travel document information in order to comply with local security laws.
FAILURE TO DO THIS WILL RESULT IN YOU NOT BEING ALLOWED TO TAKE YOUR FLIGHT.
Δε μπορώ να καταλάβω τι ζητάει και πως θα το κάνω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom