Ρουμανία Ερωτήσεις Ρουμανία

nickostraveller

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπέρα, το εσωτερικό του κάστρου Μπραν αξίζει επίσκεψη;
Καλησπερα!!δεν εχει κατι το εντυπωσιακο σαν αλλα καστρα/παλατια ,αλλα σε καθε περιπτωση θα φτασεις μεχρι εκει και δεν θα μπεις μεσα?

Καλησπερα!!δεν εχει κατι το εντυπωσιακο σαν αλλα καστρα/παλατια ,αλλα σε καθε περιπτωση θα φτασεις μεχρι εκει και δεν θα μπεις μεσα?
θα με σώσει από το χρονικό περιορισμό του εισιτηρίου για να αφιερώσω μεγαλύτερο μέρος του πρωινού μου στο μπρασόφ. Εκτός αν δεν είναι σαν το πελές που γίνεται σολντ αουτ 10 μέρες πριν (για το οποίο έδωσα ήδη 20€) και θα βρεις εισιτηρίο απο εκεί ότι ώρα και να πας.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Καλησπέρα, το εσωτερικό του κάστρου Μπραν αξίζει επίσκεψη;
Ναι ισχύει..Να μπείτε αφού θα πάτε μέχρι εκεί... Δρακουλισιο κάστρο,εντελώς minimal.Τα απαραίτητα έχει...

McElk

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Τουρκία
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Πάτε πρωί 15-20 λεπτά προτού ανοίξει για να προλάβετε τα τουριστικά πούλμαν. Δεν έχει κάτι το τρομακτικό στο εσωτερικό του. Παλατάκι της Σταχτοπούτας θα το έλεγα εγώ. Καμία σχέση με το Peles.

Πάτε πρωί 15-20 λεπτά προτού ανοίξει για να προλάβετε τα τουριστικά πούλμαν. Δεν έχει κάτι το τρομακτικό στο εσωτερικό του. Παλατάκι της Σταχτοπούτας θα το έλεγα εγώ. Καμία σχέση με το Peles.
να αυτο θελω να αποφυγω γιαυτο και αν δεν αξιζει το εσωτερικο θα παμε ανετοι πιο αργα και μτ θα παρουμε το δρομο για τη σιγκισοαρα

touRocker

Member
Επόμενο Ταξίδι
Planet Earth
Ταξίδι-Όνειρο
Dark Side Of The Moon
Το Κάστρο Μπραν θα πω ότι το βρήκα ιδιαίτερο και δεν το μετανιώνω που πήγα καθώς εμένα μου άρεσε.
Το αν είναι όμορφο μέσα ή όχι θεωρώ ότι είναι υποκειμενικό. Είναι το τι θέλει να δει ο καθένας. Εμένα με κάλυψε η ιστορικότητα του Κάστρου.

#Διαδικαστικά:
1. Εάν πας μόνο για να το δεις σου λέω ότι δεν φαίνεται καλά από μακριά (σχεδόν καθόλου) ... και πρέπει να περάσεις τον χώρο των εισιτηρίων για να το δεις και να το φωτογραφίσεις. Δεν είναι σαν το Πέλες που μπορείς να το δεις από έξω. Οπότε εάν δεν έχει τη διάθεση να μπεις, θα σου έλεγα να μην πας καθόλου.
2. Υπάρχει σειρά (ουρά) και συνήθως θέλει αναμονή σε αυτή κοντά στα 45΄ ανάλογα τη μέρα και την ώρα. Εάν πας ΣΚ αλλάζει προς τα πάνω ο χρόνος αναμονής στην ουρά. Εάν θέλεις να σου πω ένα tips πως θα μπεις γρήγορα γράψε μου ΠΜ γιατί δεν μπορώ να το αναφέρω δημόσια.
3. Με τη δημόσια συγκοινωνία θα κουραστείς και υπάρχει περίπτωση στο γυρισμό από Μπραν να μη σε πάρει το πρώτο λεωφορείο και να περιμένεις μία ώρα το επόμενο ... ή και το μεθεπόμενο εάν έχει πολύ κόσμο. Εμείς πήγαμε με ΤΑΧΙ και μας πήρε 220 ron για να μας πάει και να μας γυρίσει πίσω. Ναι καλά κατάλαβες μάς περίμενε εκεί. Τα χρήματα τα έδωσα μόλις γυρίσαμε στο Μπρασόβ, έτσι ήταν η συμφωνία μας. Το ΤΑΧΙ το βρήκα στον σταθμό τραίνων του Μπρασόβ ... έκανα ότι έψαχνα, μας πλησίασε μόνος του και του έκανα τη συμφωνία. Έχουν κόντρα με τα Uber κλπ και μου έκανε τέλεια τιμή.

#Όνομα Ταξιτζή = Adrian Ionuț Ciobanică
#Αριθμός Πινακίδας = BV 56 ADR (λευκό Dacia)
#τηλ = δυστυχώς δεν το βρίσκω!!!

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Το Κάστρο Μπραν θα πω ότι το βρήκα ιδιαίτερο και δεν το μετανιώνω που πήγα καθώς εμένα μου άρεσε.
Το αν είναι όμορφο μέσα ή όχι θεωρώ ότι είναι υποκειμενικό. Είναι το τι θέλει να δει ο καθένας. Εμένα με κάλυψε η ιστορικότητα του Κάστρου.

#Διαδικαστικά:
1. Εάν πας μόνο για να το δεις σου λέω ότι δεν φαίνεται καλά από μακριά (σχεδόν καθόλου) ... και πρέπει να περάσεις τον χώρο των εισιτηρίων για να το δεις και να το φωτογραφίσεις. Δεν είναι σαν το Πέλες που μπορείς να το δεις από έξω. Οπότε εάν δεν έχει τη διάθεση να μπεις, θα σου έλεγα να μην πας καθόλου.
2. Υπάρχει σειρά (ουρά) και συνήθως θέλει αναμονή σε αυτή κοντά στα 45΄ ανάλογα τη μέρα και την ώρα. Εάν πας ΣΚ αλλάζει προς τα πάνω ο χρόνος αναμονής στην ουρά. Εάν θέλεις να σου πω ένα tips πως θα μπεις γρήγορα γράψε μου ΠΜ γιατί δεν μπορώ να το αναφέρω δημόσια.
3. Με τη δημόσια συγκοινωνία θα κουραστείς και υπάρχει περίπτωση στο γυρισμό από Μπραν να μη σε πάρει το πρώτο λεωφορείο και να περιμένεις μία ώρα το επόμενο ... ή και το μεθεπόμενο εάν έχει πολύ κόσμο. Εμείς πήγαμε με ΤΑΧΙ και μας πήρε 220 ron για να μας πάει και να μας γυρίσει πίσω. Ναι καλά κατάλαβες μάς περίμενε εκεί. Τα χρήματα τα έδωσα μόλις γυρίσαμε στο Μπρασόβ, έτσι ήταν η συμφωνία μας. Το ΤΑΧΙ το βρήκα στον σταθμό τραίνων του Μπρασόβ ... έκανα ότι έψαχνα, μας πλησίασε μόνος του και του έκανα τη συμφωνία. Έχουν κόντρα με τα Uber κλπ και μου έκανε τέλεια τιμή.
Συμφωνώ σε όλα!
Αν και έχω δει αρκετά κάστρα και παλάτια στην Ευρώπη το κάστρο Bran μου άρεσε και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά για την απλή γοτθική κατασκευή του.
Εγώ το βρήκα πολύ διασκεδαστικό και το απολαύσαμε με το γιο μου που είχε μια αδυναμία στον Δράκουλα, όταν ήταν μικρός...😂😂
Έτσι βρήκαμε πολύ απολαυστικές τις αναφορές στις ταινίες με τον Δράκουλα και τα σχετικά αντικείμενα που ήταν διάσπαρτα σε 2-3 δωμάτια.
Μάλιστα πλήρωσα το έξτρα εισιτήριο για να κατεβούμε με το ασανσέρ του τρόμου στο υπόγειο.
Γελάσαμε πολύ! Βγάλαμε και κάτι ωραίες φωτογραφίες παρέα με τον Δράκουλα και την παρέα του!!
Εννοείται ότι γνώριζα ότι το κάστρο ουδεμία σχέση με τον Δράκουλα αλλά οι Ρουμάνοι πουλάνε έξυπνα τον θρύλο!!
Επίσης και εμείς με ταξί Uber πήγαμε και γυρίσαμε στο Brasov και μας κόστισε περίπου 25€/ διαδρομή τον Οκτώβριο του 2022. Δεν κάναμε συμφωνία για να μας περιμένει αλλά πήραμε άλλο έξω από το κάστρο.
Φτάσαμε το πρωί γύρω στις 11 και δεν είχε καθόλου ουρά γιατί ήταν Πέμπτη. Μετά από καμία ώρα το κάστρο γέμισε από μαθητές που ήρθαν εκδρομή.
Το φθινόπωρο το σκηνικό έξω από το κάστρο ήταν φανταστικό!!!

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Χαίρομαι που σας άρεσε αλλά εμείς το τοποθετούμε στο 95% "πεταμένα λεφτά". Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο στο εσωτερικό του σε σχέση με άλλα κάστρα, άντε δύο σημεία που είναι όμορφα. Με 2-3 ευρώ θα έλεγα οκ μια χαρά, αλλά ο τρόπος με τον οποίον έχουν τουριστικοποιήσει το προϊόν για να μη νιώθεις μπιπ για τα 18 ευρώ ο ενήλικας και 6 ευρώ το παιδί (χρεώνουν από 5 ετών και αν τους φανεί ότι είναι εκεί κοντά στην ηλικία ζητάνε έγγραφο με ημερομηνία γέννησης μη και περάσει μια μέρα και χάσουν τα λεφτά), δηλαδή 45+ για μία οικογένεια με 2 παιδιά, μας ενόχλησε.

Αν πάει κάποιος με δικό του αμάξι συνεχίζει λίγο πιο πέρα, από το πάρκιν του νοσοκομείου μετά το χωριό έχει άπλετο χώρο και χρόνο να το απολαύσει εξωτερικά.

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Χαίρομαι που σας άρεσε αλλά εμείς το τοποθετούμε στο 95% "πεταμένα λεφτά". Δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο στο εσωτερικό του σε σχέση με άλλα κάστρα, άντε δύο σημεία που είναι όμορφα. Με 2-3 ευρώ θα έλεγα οκ μια χαρά, αλλά ο τρόπος με τον οποίον έχουν τουριστικοποιήσει το προϊόν για να μη νιώθεις μπιπ για τα 18 ευρώ ο ενήλικας και 6 ευρώ το παιδί (χρεώνουν από 5 ετών και αν τους φανεί ότι είναι εκεί κοντά στην ηλικία ζητάνε έγγραφο με ημερομηνία γέννησης μη και περάσει μια μέρα και χάσουν τα λεφτά), δηλαδή 45+ για μία οικογένεια με 2 παιδιά, μας ενόχλησε.

Αν πάει κάποιος με δικό του αμάξι συνεχίζει λίγο πιο πέρα, από το πάρκιν του νοσοκομείου μετά το χωριό έχει άπλετο χώρο και χρόνο να το απολαύσει εξωτερικά.
Δεν ξέρω εάν έχεις πάει στο διάσημο παλάτι της Sindra στην Πορτογαλία και στο διάσημο Νιούσβεσταιν στη Γερμανία αλλά θεωρούνται τοπ κάστρα και είναι εξίσου άδεια και αδιάφορα εσωτερικά με υψηλό εισιτήριο. Επίσης δεν συνδέονται με κανέναν θρύλο, όπως αυτό του Bran και δεν είναι καν διασκεδαστικά...(Τα έχω επισκεφτεί και τα δύο εσωτερικά).

Εάν σου άρεσαν ποτέ εσένα ή στα παιδιά σου οι ταινίες με τους βρυκόλακες τότε έχει νόημα να δεις το κάστρο γιατί είναι επιβλητικό εξωτερικά και σε παραπέμπει κατευθείαν στις σχετικές ταινίες τρόμου.
Εμένα ο γιος μου αν και μεγάλο παλικάρι 25 ετών, όταν αντίκρισε το κάστρο εξωτερικά ενθουσιάστηκε γιατί είχε αδυναμία στις ταινίες τρόμου με βρυκόλακες και στα σχετικά λογοτεχνικά βιβλία...
Αν τώρα πάνε μικρά παιδιά που δεν ξέρουν τι σημαίνει βρυκόλακας τότε σίγουρα δεν θα ενθουσιαστούν με το κάστρο και μάλλον ούτε οι γονείς τους.
Εξάλλου, ο ενθουσιασμός είναι μεταδοτικός!! 🙃😇
Όπως άλλοι κάνουν Game of thrones tour ή Harry potter tour στα σημεία που γυρίστηκαν οι ταινίες γιατί αγάπησαν τους ήρωες αυτών των ταινιών ή σειρών, έτσι και όσοι γοητεύονται από τον θρύλο του Βρυκόλακα δεν θα θεωρήσουν πεταμένα λεφτά την επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο κάστρο του Bran.
Οπότε, ανάλογα με τα γούστα του καθενός κρίνει εάν αξίζει ή όχι η επίσκεψη στο κάστρο...

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ναι βρε συ, όπως είπα, χαίρομαι που σας άρεσε και περάσετε ωραία και δε καταλαβαίνω γιατί χρειάστηκε να νιώσεις ότι πρέπει να απολογηθείς για αυτό. Όπως γράφεις την δική σου εμπειρία έτσι γράφω και τη δική μου δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ναι βρε συ, όπως είπα, χαίρομαι που σας άρεσε και περάσετε ωραία και δε καταλαβαίνω γιατί χρειάστηκε να νιώσεις ότι πρέπει να απολογηθείς για αυτό. Όπως γράφεις την δική σου εμπειρία έτσι γράφω και τη δική μου δεν υπάρχει σωστό και λάθος.
Εννοείται είναι υποκειμενική η αξιολόγηση του κάθε αξιοθέατου.
Δεν απολογήθηκα. Απλά ήθελα να υπερθεματίσω γιατί σε κάποιους μπορεί να ενθουσιάσει η επίσκεψη στο κάστρο Bran και κάποιοι να το χαρακτηρίσουν ως tourist trap.
Εάν έβρισκα και την φωτογραφία μου θα καταλάβαινες γιατί την χάρηκα σαν έφηβη!! 😇😂😂

taver

Member
Travelstories Legend
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
1. Το βλέπεις μια χαρά κι από δω: Google Maps χωρίς να πληρώσεις εισιτήριο.
2. Τέτοια κάστρα, με παρόμοιο ή και καλύτερο εσωτερικό υπάρχουν δεκάδες στη Ρουμανία και την υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη.
3. Δεν έγινε τίποτα σχετικό με Δράκουλα εκεί, απλά το είδε ο συγγραφέας και εμπνεύστηκε.
4. Τα χρήματα του εισιτηρίου σας πηγαίνουν στην τσέπη του ιδιοκτήτη του, που είναι ένας απόγονος των Αψβούργων.
5. Ο Ταρίφας σας δούλεψε, όπως κανουν παντα. Στην απίθανη περίπτωση που δε σας πάρει το λεωφορείο (πολύ σπανιότερη από όπως το παρουσιάζετε) καλείτε τότε ένα ταξί με Bolt ή Uber (ποτέ από δρόμο ή πιάτσα).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom