Ρουμανία Ερωτήσεις Ρουμανία

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Προφανώς και δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική, την ιδιαίτερη ιστορία ή σημασία του, μένω μόνο στο αισθητικό αποτέλεσμα για τα δικά μου μάτια
Δεν μπορώ να ξέρω τι αρέσει στον καθένα εδώ και ποια είναι τα ενδιαφέροντα του, οπότε δεν είναι προφανές.

teoxen

Member
Επόμενο Ταξίδι
μηλος
Ταξίδι-Όνειρο
μαλβιδες
Καλησπερα.
Είμαι σε φαση οργάνωσης road trip ρουμανια. Ελπίζω φετος να κάτσει γιατι απο πέρυσι το ελεγα.
Περίοδο αρχες Οκτωβρίου.
Ξεκινάω απο Βουκουρέστι αεροδρομιο προς Σιναια μπραν μπρασοβ διαμονη.
Rupea σιγκισοαρα biertan σιμπιου διαμονή.
Corvin castle σιμπιου διαμονή.
Transfagarasan διαμονή
Transfagarasan κραιοβα διαμονή
Βουκουρέστι 2 μερες διαμονη
Περίπου κάπως ετσι το σκέφτομαι.
Ενδέχεται μηπως μπορεσω να φύγω απο κραιοβα και να αφήσω το αμάξι εκει και να κατσω στην αρχη 2 μερες Βουκουρέστι θα δουμε.
Εχει κανει κανένας αυτή την διαδρομή? Ειναι κατι που ξέχασα η που δεν αξίζει?
Γενικά ψαχνω διαδρομες με αμάξι ωραια τοπία για drone κάστρα κτλ..

vasiliss

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία.
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Καλησπερα.
Είμαι σε φαση οργάνωσης road trip ρουμανια. Ελπίζω φετος να κάτσει γιατι απο πέρυσι το ελεγα.
Περίοδο αρχες Οκτωβρίου.
Transfagarasan διαμονή
Ενδέχεται μηπως μπορεσω να φύγω απο κραιοβα και να αφήσω το αμάξι εκει και να κατσω στην αρχη 2 μερες Βουκουρέστι θα δουμε.
Η πρώτη μέρα μου μοιάζει " βαριά" και δύσκολο να δεις και τα δύο κάστρο, εκτός και αν τα δεις μόνο απ' έξω.
Εγώ θα έβγαζα την Κραϊόβα που δεν μου κολλάει στο συγκεκριμένο οδικό και θα έδινα μια ακόμα διανυκτέρευση στο Μπρασόβ.
Τρασφαγκαρασαν αρχές Οκτωβρίου συνήθως είναι ανοιχτή, φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα.

teoxen

Member
Επόμενο Ταξίδι
μηλος
Ταξίδι-Όνειρο
μαλβιδες
Η πρώτη μέρα μου μοιάζει " βαριά" και δύσκολο να δεις και τα δύο κάστρο, εκτός και αν τα δεις μόνο απ' έξω.
Εγώ θα έβγαζα την Κραϊόβα που δεν μου κολλάει στο συγκεκριμένο οδικό και θα έδινα μια ακόμα διανυκτέρευση στο Μπρασόβ.
Τρασφαγκαρασαν αρχές Οκτωβρίου συνήθως είναι ανοιχτή, φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Γενινα δεν ξερω αν θα μπω κάπου σε καποιο κάστρο αναλογα χρόνο και ποιο αξίζει βλέποντας και κάνοντας.
Γενικά ειμαστε του περπατήματος φωτογραφίες και γειά σας. Σε συγκεκριμένα πράγματα θα μπω μεσα αν δω οτι όντος αξίζει. Γαυτο εβαλα και κραιοβα γιατι βλεπω οτι με περνει απο μερες μονο απο θεμα αποστάσεις αν το βγαλω. Ποιο πιθανό να παω αν θα τα βρω με εταιρία ενοικιάσεις και δεν με χρεώσει πολλα αν το αφήσω εκει και να φυγω απο κραιοβα.
Transfagarasan τι στο καλο παντού λένε οτι κλεινει απο 25 και μετα δεν πιστεύω να την πατήσω γιατι ειναι ο βασικός ουσιαστικά προορισμός.

McElk

Member
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya

Έχω κάνει κάτι παρόμοιο μέσα Οκτωβρίου.
Αντίστροφη διαδρομή και χωρίς Βουκουρέστι το οποίο επισκέφθηκα σε άλλο ταξίδι.

Στέλνω Π.Μ.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Transfagarasan διαμονή
Τι εννοείς με αυτό; Απο Σιμπίου θα κάνεις τη Trasfagarasan και θα διανυκτερεύσεις καπου στο βουνό και την άλλη μέρα θα συνεχίσεις μέχρι τη Κρϊόβα; Αν ναι, να ξέρεις οτι το Σιμπίου - Κραιόβα μέσω του βουνού γίνεται σε μία μέρα εκτός αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου να κάνεις στη περιοχή ή γενικά θέλεις να το πας πιο αργά. H Trasfagarasan έχει κάποιες ημερομηνίες που ανοίγει αλλά πάντα παίζει ρόλο ο καιρός.

Εμένα μου φαίνοντια γεμάτες οι δυο πρώτες μέρες, αλλά αν δεν πρόκειται να μπείτε στα αξιοθέατα τότε είναι οκ.

ΥΓ. Για drone είναι ωραία η Άλμπα Ιούλια. Μπες στο google να δεις πως φαίνοται απο ψηλά οι οχυρώσεις της. Είναι κοντά στο Σιμπίου

teoxen

Member
Επόμενο Ταξίδι
μηλος
Ταξίδι-Όνειρο
μαλβιδες
Σκέφτομαι μηπως κόψω την διαδρομή στην μέση για να εχω χρόνο στο βουνο. Δεν ξερω αν ειναι υπερβολή.. θελω να απολαύσω την διαδρομή με της στάσεις μου για φωτο drone κτλ. Αλλά θα το δω δεν ειμαι σιγουρος ακομα.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σκέφτομαι μηπως κόψω την διαδρομή στην μέση για να εχω χρόνο στο βουνο. Δεν ξερω αν ειναι υπερβολή.. θελω να απολαύσω την διαδρομή με της στάσεις μου για φωτο drone κτλ. Αλλά θα το δω δεν ειμαι σιγουρος ακομα.
Υπερβολή; Όχι βέβαια, απεναντίας, εγώ το θεωρώ πολύ καλή ιδέα! Είναι πολύ όμορφα μέρη και αξίζουν τον χρόνο τους! Απο μένα είναι ναι!

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Καλησπέρα, αρκετά οφ τόπικ αλλά έχει ταξιδέψει κάποιος από Κισινάου στο Ιάσιο με λεωφορείο; Βγάζει και στο omio και σε τοπικό σάιτ που φαίνεται λετζιτ βέβαια αλλά είπα να ρωτήσω.

aiolikos

Member
Καλησπερα.
Περίοδο αρχες Οκτωβρίου.
Transfagarasan διαμονή
Καλησπέρα, έκανα τον προηγούμενο Οκτώβρη διαδρομή Βουκουρέστι-Μπρασοβ-Σιγκισοάρα-Σιμπίου-Βουκουρέστι με ενοικιαζόμενο αμάξι απο duo rent car (πολύ ευχαριστημένος). Το πιο κουραστικό ήταν ένα τμήμα της διαδρομής Μπρασόβ-Σιγκισοάρα που θύμιζε κατσικόδρομο βομβαρισμένο (καμιά δεκαπενταριά χιλιόμετρα στο σύνολο) και το φανταστικότερο ήταν η επιστροφή από Σιμπίου στο Βουκουρέστι μέσω Transfagarasan. Αν σας αρέσει το στροφομάνι, η διαδρομή είναι άκρως απολάυστική μέσα στο πράσινο. Αν έιστε δε και λίγο τυχεροί θα δείτε και αρκούδες. Θέλει καλό προγραμματισμό και επιλογή των οχυρωμένων εκκλησιών, φρουρίων και γενικότερων αξιοθεάτων. Ξεχώρισα μέσα σε όλα το φρούριο Cetatea Fagarasului, την Ευαγγελική Εκκλησία Harman (δίπλα στο Μπρασόβ) και την οχυρωμένη Εκκλησία στο Biertan. Δυστυχώς δεν χώρεσε στο ταξίδι μας το κάστρο Corvin. Ότι και να επιλέξετε θα περάσετε υπεροχα.

Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία!
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Καλησπερα.
Περίοδο αρχες Οκτωβρίου.
Transfagarasan διαμονή
Εμεις πηγαμε transfagarasan πασχα αλλα ηταν κλειστο, κάναμε τη διαδρομη πιτεστι. curtea de arges vidraru φραγμα και πισω, αν ειναι κλειστο το περασμα καντε αυτο αξιζει, επισης απο bran πηγαμε alpin coaster , εχει σαλε αθλητικο κεντρο φαγητο και θεα προς τα καρπαθια .απο μερες πιστευω καλα το σκεφτεστε , εμεις σε μια μονοημερη απο πιτεστι ειδαμε μπρασοβ σιναια μπραν και επιστροφη με διανυκτερευση θα εχετε αφθονο χρονο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.171
Μέλη
40.165
Νεότερο μέλος
calpomenfia1978

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom