Ρουμανία Ερωτήσεις Ρουμανία

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Αυγουστο ,δυτικα ,παλευεται η ζεστη η μπαα ;
Χειρότερα από Ελλάδα Αύγουστο δεν είναι, αλλά αν πετύχεις 30+ δεν θα είναι και άνετα. Τα σπίτια τους έχουν μόνωση για χειμώνα και κρατάνε πολύ τη ζέστη το καλοκαίρι, θες aircondition για να κοιμάσαι άνετα γιατί θυμάμαι ότι παρόλο που έπεφτε η θερμοκρασία το βράδυ γινόταν χαμός από κουνούπια σε αρκετά μέρη και δε μπορούσες να ανοίξεις παράθυρα. Αυτό προ δεκαετίας ή και παραπάνω.

Natasa Ch

Member
Θέλει καλό προγραμματισμό και επιλογή των οχυρωμένων εκκλησιών, φρουρίων και γενικότερων αξιοθεάτων. Ξεχώρισα μέσα σε όλα το φρούριο Cetatea Fagarasului, την Ευαγγελική Εκκλησία Harman (δίπλα στο Μπρασόβ) και την οχυρωμένη Εκκλησία στο Biertan. Δυστυχώς δεν χώρεσε στο ταξίδι μας το κάστρο Corvin. Ότι και να επιλέξετε θα περάσετε υπεροχα.
Εννοείς ότι θέλει καλό προγραμματισμό το τι θα δούμε διανύοντας τον Τransfagarasan ή γενικά στη Ρουμανία? Αυτα που γράφεις εδώ πάνω, δεν είναι στον transfagarasan, ετσι; Θα τον διασχίσουμε κι εμείς στις 14 Ιουλίου, καλά να μαστε, θα ξυπνήσουμε στο Cartisoara και στόχος είναι χαλαρή οδήγηση με πολλές στάσεις στον transfagarasan και βράδυ να φτάσουμε Βουκουρέστι. Θα έχουμε μαζί 3 παιδιά, τα 2 είναι power, ο μικρός όμως είναι 3.5 ετών. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε ως προς τις στάσεις στον δρόμο αυτόν; Χρειάζεται κάπου παράκαμψη ή απλά ακολουθούμε τον δρόμο;
Μέχρι τώρα έχω σημειώσει: vidraru dam, balea waterfall, balea lake. Απαιτεί κάποιο από αυτά δύσκολο hike ώστε να μην μπορούμε να το κάνουμε με ένα μικρό παιδί; Έχω παραλείψει κάτι άλλο;

Last edited:

aiolikos

Member
Εννοείς ότι θέλει καλό προγραμματισμό το τι θα δούμε διανύοντας τον Τransfagarasan ή γενικά στη Ρουμανία? Αυτα που γράφεις εδώ πάνω, δεν είναι στον transfagarasan, ετσι; Θα τον διασχίσουμε κι εμείς στις 14 Ιουλίου, καλά να μαστε, θα ξυπνήσουμε στο Cartisoara και στόχος είναι χαλαρή οδήγηση με πολλές στάσεις στον transfagarasan και βράδυ να φτάσουμε Βουκουρέστι. Θα έχουμε μαζί 3 παιδιά, τα 2 είναι power, ο μικρός όμως είναι 3.5 ετών. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε ως προς τις στάσεις στον δρόμο αυτόν; Χρειάζεται κάπου παράκαμψη ή απλά ακολουθούμε τον δρόμο;
Μέχρι τώρα έχω σημειώσει: vidraru dam, balea waterfall, balea lake. Απαιτεί κάποιο από αυτά δύσκολο hike ώστε να μην μπορούμε να το κάνουμε με ένα μικρό παιδί; Έχω παραλείψει κάτι άλλο;
Αξίζει φυσικά η λίμνη Balea. Κάντε μια στάση στους καταρράκτες Capra, να απολαύσετε το τοπίο και να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα από πλανόδιους που έχουν στήσει τους πάγκους τους. Ας έχετε και λίγα μετρητά για σιγουριά και για παζάρι. Εμείς σταματήσαμε παρκάτω στο Poenari Citadel όπου βρίσκονται τα ερείπια του πραγματικού κάστρου του Κόμη Δράκουλα. Θα είναι λίγο δύσκολο με τρία παιδιά καθώς έχει αρκετά σκαλοπάτια και πραγματικά πλην του καταπράσινου τοπίου δεν χάνεται τίποτα το ιδιαίτερο. Αν είστε του θρησκευτικού τουρισμού, κατά τη διαδρομή προς Βουκουρέστι θα πρότεινα μια στάση στο μοναστήρι Άρτζες. Από εκεί και έπειτα τίποτα το ιδιαίτερο. Η αναφορά μου στο σωστό προγραμμάτισμο και την διαλογή των αξιοθεάτων αφορά κυρίως τις οχυρωμένες εκκλησίες που αξίζουν επίσκεψης και βρίσκονται κοντά σε Μπρασόβ, Σιγκισοάρα και Σιμπίου, όπως προανέφερα. Η διαδρομή transfagarasan είναι από μόνη της μια αυτοτελής και ολοκληρωμένη περιπέτεια που θέλει συνετή οδήγηση, αρκετές στάσεις και σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Natasa Ch

Member
Τέλεια, πρόσθεσα τον καταρράκτη capra και το μοναστήρι Αρτζες που αν έχω καταλάβει καλά, είναι στο δρόμο μας στην έξοδο του transfagarasan. Το κάστρο του Δράκουλα έχει πολλή ανάβαση και μάλλον θα το αποφύγουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ aiolikos!

Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία!
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Τέλεια, πρόσθεσα τον καταρράκτη capra και το μοναστήρι Αρτζες που αν έχω καταλάβει καλά, είναι στο δρόμο μας στην έξοδο του transfagarasan. Το κάστρο του Δράκουλα έχει πολλή ανάβαση και μάλλον θα το αποφύγουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ aiolikos!
το μοναστηρι curtea di arges αξιζει καθως εχει πολυ ομορφη αρχιτεκτονικη, επισης εχει ταδους βασιλειαδων , στο arges ειναι καλο σημειο και για φαγητο εχει αρκετα μαγαζακια

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει ποια απο τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Οτοπένι έχει ετοιμοπαράδοτο όχημα το οποίο μπορείς να παραλάβεις κατευθείαν από το γραφείο τους στις αφίξεις χωρίς να χρειαστεί μεταφορά με βανάκι σε άλλο μέρος.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 🙂

georgi d

Member

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
στο χωριό Strehaia για να δείτε τα πυργόσπιτα-επαύλεις των Ρομα της χώρας. Στη Βλαχία και τη νότια Τρανσυλβανια υπάρχουν χωριά με κοινότητες Ρομα που φημίζονται για τα πολυτελή σπίτια-παλάτια που φτιάχνουν. Το πιο χαρακτηριστικό που ξέρω είναι το χωριό Hasdat
Strehaia - Hasdat σημειώσατε δύο!

Περάσαμε από εκεί πριν λίγες μέρες, τα "παλάτια"... κάψανε τα μάτια μας
Το Hasdat έσπασε όλα τα κοντέρ... εκεί καίγεσαι ολόκληρος 🤣

anthipapa

New Member
Καλησπέρα , θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας γιατί είμαι λίγο χαμένη και έχω αγχωθεί ! Πετάμε για Βουκουρέστι από Κύπρο μεθαύριο στις 7-11 Αυγούστου 2026 . Είμαστε 2 μεγάλοι και 2 παιδιά(άνω των 17). Σκέφτομαι να μείνουμε Βουκουρέστι όλες τις μέρες και να κάνουμε από εκεί τις διαδρομές. Θέλουμε να κάνουμε την διαδρομή -ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ–ΜΠΡΑΝ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ -ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ το Σάββατο ή Κυριακή. Έχω βρει εισιτήρια στο getyourguide γύρω στα 35-40€ το άτομο αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στα κάστρα(επιπλέον 20-30€). Επειδή έχω διαβάσει εδώ ότι υπάρχει μεγάλη ουρά και θέλει αναμονή περίπου 45 λεπτά, σκέφτομαι να τα αγοράσω online από τα επίσημα site, αλλά δεν ξέρω ακριβώς την ώρα που θα φτάσουμε εκεί (έχει επιλογή χρονικό περιορισμό- time slot) και μπορεί να τα χάσουμε ! Δηλαδή για μια οικογένεια θα θέλουμε περίπου 250€ για να κάνουμε την διαδρομή αυτή με την πιθανότητα να μην μπορέσουμε να μπούμε στο εσωτερικό στα κάστρα!

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο στο Βουκουρέστι, το οποί να προσφέρει οργανωμένες εκδρομές και συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στα κάστρα ; Ή κάποια άλλη λύση; Με ταξί ή με private group; Η λύση για να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο δεν είναι εφικτή. Ευχαριστώ

seventh77

Member
Καλησπέρα , θα ήθελα και εγώ την βοήθεια σας γιατί είμαι λίγο χαμένη και έχω αγχωθεί ! Πετάμε για Βουκουρέστι από Κύπρο μεθαύριο στις 7-11 Αυγούστου 2026 . Είμαστε 2 μεγάλοι και 2 παιδιά(άνω των 17). Σκέφτομαι να μείνουμε Βουκουρέστι όλες τις μέρες και να κάνουμε από εκεί τις διαδρομές. Θέλουμε να κάνουμε την διαδρομή -ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΛΕΣ–ΜΠΡΑΝ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ -ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ το Σάββατο ή Κυριακή. Έχω βρει εισιτήρια στο getyourguide γύρω στα 35-40€ το άτομο αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στα κάστρα(επιπλέον 20-30€). Επειδή έχω διαβάσει εδώ ότι υπάρχει μεγάλη ουρά και θέλει αναμονή περίπου 45 λεπτά, σκέφτομαι να τα αγοράσω online από τα επίσημα site, αλλά δεν ξέρω ακριβώς την ώρα που θα φτάσουμε εκεί (έχει επιλογή χρονικό περιορισμό- time slot) και μπορεί να τα χάσουμε ! Δηλαδή για μια οικογένεια θα θέλουμε περίπου 250€ για να κάνουμε την διαδρομή αυτή με την πιθανότητα να μην μπορέσουμε να μπούμε στο εσωτερικό στα κάστρα!

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο στο Βουκουρέστι, το οποί να προσφέρει οργανωμένες εκδρομές και συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στα κάστρα ; Ή κάποια άλλη λύση; Με ταξί ή με private group; Η λύση για να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο δεν είναι εφικτή. Ευχαριστώ
Δεν πήγαμε με οργανωμένες εκδρομές (βρίσκεις άνετα) αλλά το σημαντικότερο είναι να βρεις εισιτήρια εισόδου.
Βρήκα τελευταία στιγμή από ένα γραφείο του Βουκουρεστίου, που βρήκα σε ένα γκρουπ στο fb. Αποδείχτηκε αξιόπιστο

anthipapa

New Member
Δεν πήγαμε με οργανωμένες εκδρομές (βρίσκεις άνετα) αλλά το σημαντικότερο είναι να βρεις εισιτήρια εισόδου.
Βρήκα τελευταία στιγμή από ένα γραφείο του Βουκουρεστίου, που βρήκα σε ένα γκρουπ στο fb. Αποδείχτηκε αξιόπιστο
Ευχαριστώ πολύ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.286
Μέλη
40.283
Νεότερο μέλος
zinaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα