Κάρπαθος Ερωτήσεις για Καρπαθο

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ακριβώς αυτό, από το απογευματάκι και μετά ειδικά που φεύγουν οι πολλοί τουρίστες, η Όλυμπος είναι αποκάλυψη!

Πολύ σημαντικές συμβουλές και αυτές οι δύο.
Η διαδρομή είναι περίεργη με στροφές και πολλές πέτρες που πέφτουν στο δρόμο από τα αγριοκάτσικα, οπότε καλύτερα να γίνει στο φως της ημέρας.
Επίσης επειδή στην Όλυμπο δε μπαίνει αμάξι προσοχή στο κουβάλημα μέχρι το δωμάτιο, όσο ελαφρύτεροι τόσο το καλύτερο.
Τα επιβεβαιώνω εγώ που τα έκανα ανάποδα και τα δύο. :haha:

Είναι το κλασσικό παράδειγμα νησιωτικής πόλης (χωριού επί της ουσίας) που ζήλεψε την «ομορφιά» και την «ανάπτυξη» των Ελληνικών μεγαλουπόλεων. Με άλλα λόγια τι να μη κάνεις ποτέ σ' ένα νησί.
Ωστόσο για διαμονή ίσως αποτελεί μονόδρομο. Όταν λέμε νυχτερινή ζωή δε μιλάμε μόνο για τα μπαράκια (που βασικά γι' αυτά μιλάμε) αλλά για όλα, ότι συμπεριλαμβάνεται σ' αυτό.

Μη παίρνεις και όρκο. Σίγουρα θα είναι καλύτερα από θέμα πολυκοσμίας σε σχέση με τον Αύγουστο αλλά όχι ότι θα 'ναι κι ερημιά. Έχει επιμηκυνθεί η σεζόν έτσι κι αλλιώς, το νησί είναι μεγάλο, διαθέτει αεροδρόμιο, ο καιρός θα βοηθάει, ε νομίζω πως δε πρόκειται να βρεις ερημιά.
Όλα χρήσιμα. Στην τελευταία παράγραφο έκρινα απο τις τιμες των πτήσεων που ηταν χαμηλότατες για τέτοια εποχη

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Περυσι πάντως αρχες Σεπτεμβρη στα Πηγάδια ήταν υπέροχα. Ο κόσμος τόσος ώστε να κινείσαι παντου άνετα, να βρισκεις άνετο Parking, να μην είναι παντου ο ένας πάνω στον άλλο. Στη δε Όλυμπο γνωριστήκαμε και με αυτους που έιχαν τα μαγαζιά που πηγαίναμε για φαγητο. Από τους ελάχιστους Ελληνες που ακόμη γυρίζαμε εκει πάνω.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Tι το τόσο κακό έχουν τα Πηγάδια; Και για κάποιον με αμάξι γιατί είναι μονόδρομος;
Δε θέλω να κατεβαίνω κάθε βράδυ, δε με ενδιαφέρει η νυχτερινή ζωή. Αλλα για κάπου που να εχει ένα φούρνο 3-4 εστιατόρια κλπ, πού να μείνουμε; Μέσα Σεπτέμβρη λογικά δε θα εχει κόσμο πουθενά
Θα έχετε αυτοκίνητο; Θα πάτε ακτοπλοϊκώς με δικό σας ή θα νοικιάσετε εκεί; Εάν ενοικιάσετε, πάρτε το μόνο για τις ημέρες που θα διανυκτερεύσετε στα Πηγάδια να σας εξυπηρετήσει για τα ορεινά Μενετές, Όθος, Απέρι(?) και τις παραλίες Κυρά Παναγιά(!), Άπελλα, Αμμοοπή(?), Διακόφτη (η καλύτερη όταν δεν φυσάει) και αεροδρόμιο. Μπορείτε να το αφήσετε στο αεροδρόμιο.
Στην Όλυμπο θα μπορούσατε να πάτε με το λεωφορείο της γραμμής, είναι δύσκολος ο δρόμος (και Όλυμπο-Διαφάνι με ωτοστοπ). Για Σαρία, που θα σου άρεσε, χλωμό να πετύχετε καραβάκι Σεπτέμβρη μήνα και με περιορισμό στις μέρες. Ζήτα από τώρα να σου δώσει ο Ολυμπίτης ξενοδόχος το τηλέφωνο του τύπου που κάνει δρομολόγια, να ξέρεις.
Για τον Λευκό το σκέφτομαι τι να προτείνω, ίσως στάση καθ' οδόν προς Όλυμπο, αν βολεύουν τα δρομολόγια.
Λίγες μου φαίνονται οι τέσσερις μέρες για Κάρπαθο!

Αν μείνετε ΣΚ στην Όλυμπο δεν θα σαπίσετε, πηγαίνει κόσμος από τα Πηγάδια στο χωριό του, μπορεί να πετύχετε και τοπικούς οργανοπαίχτες σε αυθόρμητο γλέντι.
Μπαίνετε οπωσδήποτε στην Παναγία και σε κανέναν Άγιο Μηνά (κατά κανόνα Μηνάς), θα βρείτε κάποιον ανοιχτό: πολλά σπίτια με το δικό τους, ενός τετραγωνικού μέτρου, παμπάλαιο εκκλησάκι στην αυλή και τα κρατούν ανοιχτά.
Τσέκαρε ποσοστό με γκρίζα/πράσινα μάτια στην Όλυμπο (απομόνωση --> ενδογαμίες).

Τα Πηγάδια είναι ασχημούτσικα, στριμωγμένος ο τόπος και αναγκαστικά κακή η αρχιτεκτονική (ψηλά για νησί και κακομούτσουνα κτίρια, στυλ '70). Ωστόσο την ασχήμια τη βλέπεις μπαίνοντας με το πλοίο, δεν τη βλέπεις τόσο μένοντας εκεί, έχει μια χαρά ζωντανή παραλιακή και κάνα δυο τρία πράγματα να δεις.

Στην παραλιακή στα Πηγάδια τρως νόστιμα φουσκωτούλια "UFO" στο ιταλικό. Και μια μυρωδάτη κρητική κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, άμα τη βρείτε τη χτυπάτε, τη σερβίρουν και στο πρωινό.
Στην Όλυμπο, εννοείται, μακαρούνες με μυζήθρα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Είναι κάπως διαφορετικοί οι Καρπαθιοί, Δωριείς. Και οι Καρπαθιές περισσότερο, κυρίως στην Όλυμπο. Δεν το έχουμε θίξει, το λέω ελπίζοντας ότι δεν θα παρεξηγηθώ, λόγω ολυμπίτικου αίματος βάζω και τον εαυτό μου μέσα.
Μου φαίνονται και αλλοτριωμένοι/ΕΣ από το χρήμα, παρά τις παραδόσεις που κρατούν.
Υγ. Άμα ακούσεις "Μαγκαφούλα", δεν είναι βρισιά, όνομα είναι!

triantafyllia

New Member
Καλησπέρα σας.

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει λεωφορείο για μεταφορά από το αεροδρόμιο στα Πηγάδια, ή υπάρχει μόνο ταξί;

Σας ευχαριστώ

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!

XristinaK

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ βόλτα, πεζοπορία, μπάνια στη Σαρία!
Φαγητό καταπληκτικό, οικονομικό, ψάρι φρεσκότατο, σε οικογενειακό περιβάλλον εγώ βρήκα στα Δελφίνια, στο Διαφάνι. Ήταν το φετινό Πάσχα βέβαια, δεν ξέρω αν το καλοκαίρι αλλάζει κάτι...
Εμπειρία τα παξιμάδια στον ξυλόφουρνο στο Καμπί, απαραίτητη η επίσκεψη στην κυρία Αρχοντούλα και τον κύριο Φίλιππο στο καφενείο "Η Κρήτη" στην Όλυμπο. Αφήστε τους να σας διηγηθούν ιστορίες από τη ζωή τους... Προσοχή στους δρόμους, κατσίκια παντού, συχνά πέφτουν πέτρες και τα χιλιόμετρα είναι πολλά για να γυρίσετε το νησί.
Έχει πολλά μονοπάτια, αν είστε της πεζοπορίας, περπατήστε πολύ!! Αξίζει! Προφήτη Ηλία, Όλυμπο, Σαρία, παντού!
Πριν πάτε, να δείτε και την εκπομπή του travelstories στο utube, με @Defkalion @Traveller και @_antonis_

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.232
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος
Fetah Belaj

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom