Ηνωμένο Βασίλειο Ερωτήσεις για σπουδές στο Εδιμβούργο

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Καλησπέρα

για άλλη μια φορά χρειάζομαι τα φώτα σας. Έγινα δεκτός για μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μελετάω τώρα προσεκτικά τις επιλογές μου για διαμονή στην πόλη. Το πανεπιστήμιο έχει πάρα πολλές λύσεις είτε catered είτε self-catered και βγαίνει κάπου στις 450 λίρες το μήνα (500 ευρώ περίπου) για δωμάτιο εστίας με ιντερνετ πληρωμένο και δική μου τουαλέτα(en suite) αλλά κοινή κουζίνα.

Έχω αδερφό που πρίν χρόνια σπούδασε στο Εδιμβούργο και μου είπε να προτιμήσω την εστία του Πανεπιστημίου και ειδικά τα 5-6 κτίρια που έχουν μόνο για μεταπτυχιακούς ώστε να μην είμαι μεσα στην βαβούρα των πιτσιρικάδων του undergraduate αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να αγνοήσω εντελώς το private housing .

Είναι πολύ πιο ακριβό? Αληθεύει οτι έχει πολύ υψηλούς δημοτικούς φόρους για το σπίτι και ρεύμα, ιντερνετ κλπ ?

Αν υπάρχει κάποιος που έχει μείνει μόνιμα στο Εδιμβούργο είτε ως φοιτητής είτε ώς κάτοικος θα ήμουν υπόχρεος αν μπορούσε να ρίξει λίγο φώς στο σκοτάδι.

Προς το παρόν googlarw συνεχώς apartments και κοιτάω τιμές.

http://www.studentpad.co.uk/edinburgh/
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Απο ανάλογη εμπειρία θα σε συμβούλευα να προτιμήσεις την εστία, ειδικά επειδή έχει και μπάνιο. Αν μείνεις σε σπίτι εκτός campus δε θα έχεις επαφή με τους υπόλοιπους, ούτε με τη σχολή σου όσο θα έχεις αν μείνεις μέσα. τα 500 που κοστίζει η εστία είναι λογική τιμή για τα δεδομένα τους. Θα γνωρίσεις πολύ εύκολα κόσμο στην κοινή κουζίνα και θα συναναστρέφεσαι εύκολα με τους γύρω σου ενώ αν μείνεις εκτός θα είσαι μόνος, άντε με κανένα συγκάτοικο. Καλό θα είναι πάντως να κάνεις ένα προκαταρκτικό ταξίδι στο Εδιμβούργο ώστε να δείς τα πράγματα απο κοντά. Μπορεί η εστία να είναι τρώγλη, μπορεί να είναι παλατάκι, ποτέ δε ξέρεις. Σε ζηλεύω πάντως.
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Ναι δεν αντιλέγω για τις γνωριμίες αλλά απλά σκέφτομαι οτι με τα ίδια λεφτά παίρνεις σχεδόν διπλάσιο σπίτι και οχι απλα ενα δωματιακι 5χ5...κάτι που σε κάνει να ασφυκτιας μετα απο λίγο καιρό.Εξάλλου και στην Ελλάδα μόνος μου έμενα αλλά όλους τους γνώρισα μέχρι να τελειώσει το πρώτο έτος.

Το κτίριο της εστίας ειναι για μερταπτυχιακούς μόνο οπότε δε τίθεται θέμα φασαρίας αλλά δεν ξέρω, ο αδερφός μου που σπούδασε εδιμβούργο μου είπε οτι δεν είναι και ότι καλύτερο σαν διαμονή.(στη μέση της χρονιάς πήγε σε διαμέρισμα με 3 φίλους του)

Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι να κάνω...
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
φιλε μου σπουδασα στην Ουαλια για ενα χρονο με μεταπτυχιακο κ εγω...
κ εγω επελεξα εστια, οπως ακριβως λες...
self-catered για δωμάτιο εστίας με ιντερνετ πληρωμένο και δική μου τουαλέτα(en suite) αλλά κοινή κουζίνα.
σε πτερυγα τελειοφοιτων & μεταπτυχιακων....

σε συμβουλευω να επιλεξεις αυτο....
καταρχην δεν χρειαζεσαι μεγαλυτερο σπιτι...κ εμενα 5Χ5 ηταν μην σου πω μικροτερο...
κοινη κουζινα οπου πολλες φορες μαζευομασταν κ επεφτε τρελο γελιο...κανεις τις απαραιτητες γνωριμιες κλπ
εγω σου προτεινω ανεπιφυλακτα αυτην την επιλογη
1000 ατομα να με ρωτησουν οτι κ εσυ, κ τις 1000 φορες θα τους πω: εστια κ παλι εστια...

προσοχη μονο: σε εμας καποιες εστιες τα χριστουγεννα πασχα επρεπε να αδειασεις τα δωματια επειδη τα χρησιμοποιουσαν για συνεδρια κλπ...μην επιλεξεις κατι τετοιο γιαιτ πρεπει να αδειαζεις εντελως το δωματιο οταν θα φευγεις για χριστουγεννα κλπ

Υ.Γ. σε ζηλευω ΤΡΕΛΑ...η φοιτητικη ζωη εκει ειναι μερα με νυχτα με τα δικα μας δεδομενα...εκει θα καταλαβεις τι θα πει φοιτητικη ζωη...παρολο που θα εχεις διαβασμα τρεξιμο με την σχολη εργασιες κλπ
ασε που θα παθεις ενα πολιτισμικο σοκ, οσον αφορα τις εγκαταστασεις πανεπιστημιων κλπ

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Τι μας θύμισες τώρα...
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
αγαπητέ blondeamon ,μπήκα στον πειρασμό να σου γράψω αυτο το μύνημα γιατί απλά θέλω να πω ποσο πολύ σε ζηλεύω!!!!!!!!
εισαι πολύ τυχερός!!! για ένα ολόκληρο χρόνο σε αυτή την υπέροχη χώρα!!

ελπίζω να έχεις την ευκαιρία(εκτός απο τις σπουδές σου) να τη γυρίσεις απ΄άκρη σ΄άκρη και να γευτείς όλες τις ομορφιές της.
θα περιμένω εμπειρίες και ιστορίες για όλους εμάς τους τρελλαμένους με τη σκωτία!!!!!!!!!!
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντού για πάντα
Φίλε Blondeamon δεν ξέρω πάνω σε τι θα είναι το master σου και τι φήμη έχει το πανεπιστήμιο που επέλεξες στη σχολή αυτή αλλά να ξέρεις πως κατά 90% το master στην Αγγλία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μην υπολογίζεις δηλαδή ότι θα έχεις και πολύ ελεύθερο χρόνο για εξόδους και εκδρομές. Master στην Αγγλία δεν είναι προπτυχιακό στην Ελλάδα..

Γι'αυτό όπως γράψαν και παραπάνω:
καλύτερα στις εστίες του πανεπιστημίου και οπωσδήποτε μόνο με μεταπτυχιακούς.

Περί φοιτητικής ζωής διαφωνώ με τον turms. Σίγουρα οι προπτυχιακοί που είναι πιο χαλαροί περνάνε μια χαρά αλλά για μεταπτυχιακό είναι άλλη υπόθεση. Στην περίπτωση μου (και των γύρω μου) η ξέγνοιαστη φοιτητική ζωή κράτησε μόνο την πρώτη βδομάδα.. μετά μας επηξαν! Εγώ που σπούδασα σε Ελληνική φοιτητούπολη δεν θα το άλλαζα με τίποτα.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.825
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
καλα οταν λεω φοιτητικη ζωη μην φανταστει κανεις οτι καθε μερα ξημεροβραδιαζεσαι σε κλαμπ κ πινεις τις μπυρες την μια μετα την αλλη...

αλλα πιστευω οτι αν μεινεις σε εστια ειναι η απολυτη φοιτητικη ζωη ακομα κ σε μεταπτυχιακο....
anyway...εγω παρολο το πηξιμο, πηγα κανα 2-3 εκδρομες, κ μια φορα την βδομαδα βγαιναμε κ για ενα ποτακι, κανα μπιλιαρδο κλπ...
αλλα εγω ημουν σε μικρη πολη όπου ειχε 7.000 κατοικους κ 12.000 φοιτητες...πιστευω οτι παιζει πολυ μεγαλο ρολο...δεν υπηρχαν κλαμπ, αλλα πολα μπαρακια-pub (που μου αρεσουν πολυ), μερικα μερη για φαγητο, κ πολυ μα πολυ πρασινο...
 

afriend

Member
Μηνύματα
26
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όπου να'ναι με καλή παρέα
Blondeamon

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στις σπουδές σου. Το Εδιμβούργο είναι ωραία πόλη και με καλό Πανεπιστήμιο.

Λίγο πολύ οι προλαλήσαντες τα είπανε όλα. Και εγώ θα σου συνιστούσα εστία, έστω για αρχή. Έτσι είχα κάνει και εγώ όταν ήμουν Αγγλία (Southampton). Τα οφέλη είναι αρκετά. Θα είσαι κοντά σε φοιτητές, θα έχει σίγουρα οργανωμένη συγκοινωνία με το πανεπιστήμιο, ότι πληροφορία και να χρειαστείς θα στη δώσουν (άλλοι φοιτητές ή η ρεσεψιόν) κτλ.

Σίγουρα δεν αποκλείεται και το private housing να είναι καλό. Αν το επιλέξεις απλά πρέπει να αρχίσεις το ψάξιμο, να πηγαίνεις να βλέπεις τα σπίτια ένα ένα... τα γνωστά δηλαδή. Νομίζω ότι οι φοιτητές δημοτικό φόρο νομίζω δεν πληρώνουν έτσι κι αλλιώς. Οι λογαριασμοί μπορεί να είναι ακριβοί αλλά νομίζω στο Εδιμβούργο όχι και τόσο.

Οπωσδήποτε είναι και λίγο θέμα τύχης. Δηλ. εστία ή private renting μπορεί να είναι από τέλεια ως άθλια. Αλλά σου συνιστώ εστία, για τους λόγους που ανέφερα πιο πανω.

ΥΓ: Ίσως να στο έχουν πει... Τις πρώτες μέρες που θα πας, επειδή θα πηγαίνουν όλοι, μπορεί να έχει ουρές στη ρεσεψιόν της εστίας ή στο accommodation office. Γι' αυτό οι υπάλληλοι εκεί μπορεί να σου φανούν και λίγο δυσκίνητοι.
Αλλά έτσι είναι απλά τις πρώτες μέρες.
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ , με πείσατε όλοι!! Θα κοιτάξω για εστία τελικά, είναι κρίμα να μην γνωρίσω και εγω το όλο αυτο σύστημα με τις διαφορετικές κουλτούρες.

Το πανεπιστημίο ευτυχώς έχει κτίρια μόνο για μεταπτυχιακούς και σε σχετικά καλές τιμές.
 

Pangeos

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Άμπου Ντάμπι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Ισλανδία, Η.Π.Α.
Καλησπέρα και από μένα σε όλη τη παρέα.

Blondeamon ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πραγματάκια που έτυχε να μη τα ρωτήσουν άλλοι φίλοι. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να σπουδάσω αρχιτεκτονική στο Εδιμβούργο και απ' ότι κατάλαβα διαβάζοντας το διήγημα σου, το Εδιμβούργο είναι πραγματικά το τέλειο μέρος για να το πράξω. Όμως, υπάρχει ένα θέμα με τις απαιτήσεις του πανεπιστημίου. Δεν έχω απολυτήριο 18... :( Έχω ένα πτυχίο γεωλογίας, Ελληνικού ΑΕΙ, με βαθμό 5.86, Lower, πολύ καλή γνώση σχεδίου και απολυτήριο 14. Καταλαβαίνω οτι δεν πληρώ βέβαια τις προϋποθέσεις, αλλά δεν μετράει π.χ. το πτυχίο ΑΕΙ ή το σχέδιο; Δε γίνεται στη τελική να πληρώσω τα δίδακτρα; Σ' ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Παναγιώτης :)
 

Pangeos

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Άμπου Ντάμπι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Ισλανδία, Η.Π.Α.
Α συγγνώμη και κάτι ακόμη!! Δεν υπάρχει κάτι που να αυξάνει τις πιθανότητες να δεχτούν κάποιον στη σχολή; Δε μπορεί να δίνουν σημασία μόνο στο απολυτήριο... Υπάρχουν και άλλα είδη δεξιοτήτων... Τα άλλα ενδιαφέροντα και δεξιότητες δε παίζουν ρόλο; Αυτά, να είστε καλά όλοι παιδιά, Καλό Πάσχα :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom