Sky Express Ερωτήσεις και γνώμες για Sky Express

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Δεύτερον, έχω ταξιδέψει σε όλη τη γη και δεν μου έχει συμβεί ξανά ποτέ αυτό, ακόμα και σε στιγμές, που δεν σας κρύβω, έχω αργήσει, με έχουν βάλει με έναν τρόπο μέσα στο αεροπλάνο.
Εντάξει πόσο σκεπτικό ελληνάρα (άσχετο με την αεροπορική)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Προσωπικά θεωρώ τη Μακρυπούλια αρκετά συγκροτημένο και χαμηλών τόνων άτομο, το οποίο δε βγαίνει γενικά να λέει το μακρύ και το κοντό του απλά για να κάνει μπούγιο. Το ότι μπορεί εν τη ρύμη του λόγου να ανέφερε "check in" αντί για "boarding" δεν το θεωρώ τόσο τραγικό. Και σε κάθε περίπτωση όταν ένα άτομο γενικότερα δε βγαίνει να λέει μ@@@ς στο δημόσιο λόγο του θεωρώ ότι όντως η όποια καθυστέρησή του δε θα ξεπέρασε τα 2-3', αλλιώς δε θα το έκανε θέμα.

Επίσης ρε παιδιά, με τόσες πτήσεις καθεμία και καθένας σας στο ενεργητικό σας δε σας έχει τύχει ποτέ να πάτε καθυστερημένοι στο boarding; Μα ποτέ; Επειδή πχ εμένα όταν ήμουν μεταπτυχιακή φοιτήτρια και είχα ξεχαστεί μια φορά σε κάτι γερμανικά duty free στην ανταπόκριση, μια χαρά με φώναξε η αεροπορική να παρουσιαστώ κατεπειγόντως στην πύλη. Ναι, λάθος μου, αλλά εντάξει, κρίμα θα ήταν και να με άφηναν απέξω επειδή είχα αργήσει 3-4'. Προσωπικά όταν έφτασα ντροπιασμένη και απολογητική στο gate ναι μεν έλεγα στον εαυτό μου "μα πόσο παρτάλι είσαι 25 χρονών γαϊδούρα να καθυστερείς στο gate;", αλλά την ίδια στιγμή είχα θεωρήσει πολύ επαγγελματικό το ότι με φώναξαν.

Από εκεί και πέρα μετά το σκηνικό με τον ετοιμοθάνατο γάτο που ανέφερε πιο πριν και η Φένια προσωπικά έχω ξενερώσει πολύ με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μακάρι να είχαμε πιο πολλές επιλογές σε αεροπορικές, δυστυχώς δεν έχουμε κι έτσι την επιλέγω αρκετά συχνά για εσωτερικές πτήσεις.

North66

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχω ακούσει πρόσφατα (τα τελευταία 2-3 χρόνια) αναγγελία επιβατών που δε βρίσκονταν στην πύλη στο Βενιζέλο; Ή μήπως θυμάμαι λάθος;

paefstra

Member
Πραγματακια που εξηγουν τη φραση των υπαλληλων στο gate "οχι, ηρθατε και 43' για μια πτηση που ειχε καθυστερηση. Μπορουσε να αναφερει οτι η πτηση ειχε καθυστερηση στο rant.
Πεταξε και 55' αντι για και 15'.
Ετσι εξηγειται γιατι την αφησαν ενω μπηκαν ολοι οι αλλοι.

20230605_154311.jpg

Earth Citizen

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Έχω την αίσθηση (με ενδεχόμενο να κάνω και λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει σίγουρα), ότι φωνάζουν από τα μεγάφωνα να πας στην πύλη μόνο όταν έχεις δώσει παραδοτέα βαλίτσα. Οπότε και κάνουν μια προσπάθεια να σε βρουν πριν μπουν στην-πιο χρονοβόρα- διαδικασία να ψάχνουν τη βαλίτσα για να την αφαιρέσουν από το αεροσκάφος, προκειμένου αυτό να φύγει (δε μπορεί να φύγει με "ασυνόδευτες" αποσκευές).

Κατά τ' άλλα, ο χρόνος είναι χρήμα στα αεροδρόμια. Οπότε μια καθυστέρηση ακόμα και 3-4 λεπτών, προκειμένου να περιμένει ένα αεροσκάφος τους επιβάτες του ενώ η πύλη έχει κλείσει, κοστίζει. Συν ότι προσωπικά πάντα διαφωνώ με το γενικότερο κόνσεπτ "οι συνεπείς να περιμένουν τους ασυνεπείς". Σου έτυχε κάτι/χάζευες/ξεχάστηκες και καθυστέρησες; Κρίμα μεν, υπάρχει ένα τίμημα γι' αυτό δε.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
βασικά όταν λέει boarding time στις 13.00 k πας τουαλέτα κάπου στις 12.55 τότε έπαιξες έχασες. Το πως θα το αντιμετωπίσει η κάθε εταιρεία είναι δικαίωμα τους.

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κουβέντα. Τι θα πει άργησα λίγα λεπτά η πολλά λεπτά...

το ότι βγαίνει η συγκεκριμένη k το παίζει αδικημένη το βρίσκω εντελώς άτοπο.
Ας πήγαινε τουαλέτα 40 λεπτά νωρίτερα. όχι 4. εκτος αν έχει διογκωμένο προστάτη , οποτε μάλλον έχουμε πιάσει "λαβράκι" καταλάθος

apodrasi

Member
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα-Ινδία-Περού
Απορίες:
α. Ισχύει ακόμη η πρακτική με τις λίστες αναμονής; Θυμάμαι ότι υπήρχαν παλιά.
β. Όταν περνάς έλεγχο ασφαλείας, το βλέπουν στην πύλη σου ότι πέρασες ή όχι; Δεν εννοώ σωματικό έλεγχο και έλεγχο αποσκευών, αλλά το τσεκάρισμα της κάρτας επιβίβασης για να προχωρήσεις.
Εμπειρίες από ΕΛΒΕΛ:
Ακούω το όνομά μου "τελευταία επιβάτης κλπ" ενώ είμαι στην τουαλέτα δίπλα στην πύλη, βγαίνω κακήν κακώς και βλέπω ότι σωστά έχω υπολογίσει, στέκονται ακόμη καμιά δεκαριά επιβάτες στην ουρά. Κοιτάω μήπως είναι όλοι άντρες κι έτσι κατάλαβαν πως δεν περιμένει συγκεκριμένη επιβάτης, όχι δεν ήταν άντρες. Ρώτησα πώς και με κάλεσαν, απάντηση δεν πήρα. Δεν θυμάμαι αν είχα παραδώσει βαλίτσα.
Άλλη φορά που έχουμε φτάσει στο αεροδρόμιο "λογικά", αλλά όχι με το γράμμα του νόμου, βρίσκουμε ανησυχητικά μεγάλη ουρά στον έλεγχο αποσκευών, το αναφέρω σε υπάλληλο που ρυθμίζει τους ιμάντες και ρωτάει αν ακούσαμε ανακοίνωση με τα όνοματά μας, αφού δεν βγήκε ανακοίνωση προχωράμε κανονικά.
Σε πολύ πρόσφατη πτήση, διαμαρτυρήθηκαν επιβάτες άλλης πύλης που έχασαν την πτήση τους - όπως καλή ώρα - και τους απάντησαν ότι δεν είναι υποχρέωσή τους να τους φωνάζουν κι όταν υπάρχει πίεση στην πύλη, δεν βγάζουν ανακοίνωση. Δεν θυμάμαι όμως με ποια εταιρεία πετούσαν, ίσως είναι και θέμα αεροπορικής.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Ας είμαστε σωστοί στην ώρα μας και μετά να γκρινιάζουμε κ. Ζέτα και υπόλοιποι.
Να αισθανθώ βλάκας που πάω αεροδρόμιο 2 ώρες πριν και στην πύλη μόλις ανακοινωθεί;

fotast

Member

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.436
Μέλη
38.546
Νεότερο μέλος
james9t