Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική

Smaragda53

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Επική ψαροφαγια χθες στην Καπετάνισσα στο Χαλάνδρι.
Πολύ ποιοτικό μαγαζί, ωραίες γεύσεις, ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας πέρα από το πολύ καλό μενού. Το σέρβις επίσης πολύ καλό και εξυπηρετικό.
Τιμές να υπολογίζετε από 25-30/άτομο μίνιμουμ, αλλά μπορεί να φτάσει και αρκετά ψηλότερα.
Εμείς (4 άτομα) πληρώσαμε με το τιπ 50/άτομο επειδή ζητήσαμε να μας φτιάξουν κριθαρωτο με φρέσκο ροφό που ανέβασε το budget (η ποσότητα ήταν τεράστια και η ποιότητα εξαιρετική).
Για μένα ήταν το καλύτερο πιάτο μαζί με τη φάβα με το χέλι. Πάρα πολύ καλός και ο ταπεινός μεν, αγαπημένος μου δε τηγανητός γαύρος.
View attachment 529570
View attachment 529571
View attachment 529572
View attachment 529573
Πω πω νοστιμιες, το Χαλανδρι εχει αρχισει και παιρνει πολυ τα πανω του, αλλα βρε παιδι δεν εχει ακομα ξεχωριστο χαρακτηρα και το παλιο Χαλανδρι εχει μπουκωσει πια

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πω πω νοστιμιες, το Χαλανδρι εχει αρχισει και παιρνει πολυ τα πανω του, αλλα βρε παιδι δεν εχει ακομα ξεχωριστο χαρακτηρα και το παλιο Χαλανδρι εχει μπουκωσει πια
Άποψη μου είναι ότι τώρα αρχίζει και παίρνει τα κάτω του το Χαλάνδρι ως προς το τομέα της διασκέδασης/εστιαδης.

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν ξέρω τι να σχολιάσω αναφορικά με Χαλάνδρι, εγώ πάντα ένιωθα ότι έχει χαρακτήρα, ίσως επειδή δεν μένω κέντρο αλλά σε μια κατά βάση οικιστική του γειτονιά που έχει άλλους ρυθμούς.

Χαμός με μαγαζιά γίνεται εδώ και πολλά χρόνια θεωρώ κι έχει και πολλές σταθερές αξίες. Τώρα για αυτό που λέει η @katkats δεν έχω άποψη, δεν έχω εντοπίσει κάτι τέτοιο, αλλά γενικά εγώ δεν είμαι και πολύ του έξω οπότε ίσως έχω χάσει επεισόδια.

Αν κάτι με "χαλάει" ας πούμε είναι ότι μέσα σε ελάχιστους μήνες άνοιξαν ένα σωρό φαστφουνταδικα (tacobell, burger king, pizza hut-εκτος κέντρου αυτή) που ρίχνουν ίσως λίγο το επίπεδο (having said that πρώτη μέρα που άνοιξε η pizza hut πήγαμε και πήραμε take away να σαβουριάσουμε-δεν έκανε από την αρχή delivery 😄).

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Απο χρονια… Το Χαλανδρι ηταν θεωρω απο τις πρωτες περιοχες που ανεπτυξαν την τοπικη εστιαση και διασκεδαση χωρις να χρειαζεται πλεον οι κατοικοι να κατεβαινουν κεντρο Αθηνας.

katkats

Moderator
Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν ξέρω τι να σχολιάσω αναφορικά με Χαλάνδρι, εγώ πάντα ένιωθα ότι έχει χαρακτήρα, ίσως επειδή δεν μένω κέντρο αλλά σε μια κατά βάση οικιστική του γειτονιά που έχει άλλους ρυθμούς.

Χαμός με μαγαζιά γίνεται εδώ και πολλά χρόνια θεωρώ κι έχει και πολλές σταθερές αξίες. Τώρα για αυτό που λέει η @katkats δεν έχω άποψη, δεν έχω εντοπίσει κάτι τέτοιο, αλλά γενικά εγώ δεν είμαι και πολύ του έξω οπότε ίσως έχω χάσει επεισόδια.
Εννοώ ότι βλέπω να κλείνουν μαγαζιά πολύ γρήγορα. Κάπου μετά την πανδημία είχε γίνει φουλ δι;σκεδαστουπολη. Τώρα αυτό έχει κάπως μετριαστεί. Ελπίζω να ισορροπήσει.

underwater

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Απο χρονια… Το Χαλανδρι ηταν θεωρω απο τις πρωτες περιοχες που ανεπτυξαν την τοπικη εστιαση και διασκεδαση χωρις να χρειαζεται πλεον οι κατοικοι να κατεβαινουν κεντρο Αθηνας.
Προσωπικά ως άτομο που ζω, κινουμαι και εργάζομαι (με εξαίρεση δύο φορές την εβδομάδα) στην ευρύτερη περιοχή μου, αφενός νιώθω ότι η ποιότητα ζωής μου έχει βελτιωθεί πολύ, αφετέρου αισθάνομαι ότι στο Χαλάνδρι και τα πέριξ λιγο-πολυ τα έχουμε όλα.
Το να κατέβω Αθήνα είναι πια η εξαίρεση για μένα, μια στο τόσο, για κάνα θέατρο, κάνα λάιβ κλπ. Η τουριστικοποίηση, η πολυκοσμία και το gentrification με απωθούν πια.
Εννοώ ότι βλέπω να κλείνουν μαγαζιά πολύ γρήγορα. Κάπου μετά την πανδημία είχε γίνει φουλ δι;σκεδαστουπολη. Τώρα αυτό έχει κάπως μετριαστεί. Ελπίζω να ισορροπήσει.
Ναι, κατάλαβα πώς το λες. Και ναι, η ισορροπία είναι το ιδανικο. Κάποια στιγμή ξέφυγε η κατάσταση με τις μισές παλιές χαλανδραίικες μονοκατοικίες να καταλήγουν bars και τους φασαιους να κατακλύζουν την περιοχή, αλλά νομίζω έχει μειωθεί αυτό εδώ και αρκετό καιρό.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Πήγα με επισκέπτες στο onos (και στο smile και στο ergon). Στο onos ξαναπήγαμε κατόπιν λαϊκής απαίτησης, τους άρεσε πάρα πολύ, το κότσι φοβερό, λαχανοντολμάδες δυνατοί. Θα ακουστεί περίεργο αλλά στο ergon ήταν εξαιρετική η χωριάτικη (με πιτάκια μέσα που είχαν παπαριάσει και πάρα πολύ καλή πρώτη ύλη, φοβερές ελιές πχ, τα πιο νόστιμα τοματίνια που έχω δοκιμάσει). Όλα κάτω από 25-30€/άτομο.

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Κανοντας χρηση του Dine Athens και μιας ακομα μεγαλης προσφορας που εχουμε λογω του οτι πολυ στενο συγγενικο μου προσωπο ηταν στην ομαδα που «εστησε» το Dine Athens, πηγα επιτελους στο εστιατοριο “CTC”!
Μοναδικη εμπειρια: απροσμενοι συνδυασμοι υλικων που δεν ηξερες οτι υπαρχουν κι ομως εδεναν σε απολυτη αρμονια και δημιουργουσαν εκρηξεις γευσεων στον ουρανισκο! Ηταν ο,τι καλυτερο εχω δοκιμασει στη ζωη μου. Ο Τσιοτινης δεν ειναι απλα ταλαντουχος, ειναι πραγματικος καλλιτεχνης…

Last edited:

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Κανοντας χρηση του Dine Athens και μιας ακομα μεγαλης προσφορας που εχουμε λογω του οτι πολυ στενο συγγενικο μου προσωπο ηταν στην ομαδα που «εστησαν» το Dine Athens, πηγα επιτελους στο εστιατοριο “CTC”!
Μοναδικη εμπειρια: απροσμενοι συνδυασμοι υλικων που δεν ηξερες οτι υπαρχουν κι ομως εδεναν σε απολυτη αρμονια και δημιουργουσαν εκρηξεις γευσεων στον ουρανισκο! Ηταν ο,τι καλυτερο εχω δοκιμασει στη ζωη μου. Ο Τσιοτινης δεν ειναι απλα ταλαντουχος, ειναι πραγματικος καλλιτεχνης…
Στο herve εχεις πάει για σύγκριση;

varioAthens

Member
Μέγας Συγγραφέας
Οχι... απο αυτου του επιπεδου εχω παει μονο σε Βαρουλκο και Σπονδη. Για μενα το CTC βγαινει πρωτο περνωντας και το αγαπημενο μου Βαρουλκο.

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου δεν έχω πάει!
Herve, CTC (έχω πάει 2 φορες στην παλιά τοποθεσία του) και Soil ειναι τ αγαπημένα μου so far. Και το SENSE επίσης, στο οποίο έχω πάει πολλές φορές. Πολυ ωραίες γεύσεις και δημιουργικά πιάτα σε όλα αυτά. Soil ωραίος χώρος, SENSE τρομερή θέα Ακρόπολη.

Σπονδή, Botrini's, Χύτρα, Aleria έρχονται πολύ πιο μετά. Έχω πάει πριν κάποια χρόνια βέβαια και όχι πρόσφατα.

Για ν απαντήσω και πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα σου, ίσως λίιιγο πιο πάνω βάζω το CTC από το Herve. Νομίζω έχει ακόμα στο μενου ένα απ τα καλύτερα πιάτα που εχω φάει ποτέ, τη βελουτέ σούπα καλαμποκιού με αστακό και τρούφα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα