Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Τα Εξαρχεια ειναι διχασμενα πλεον. Εχει μπει με φορα το Cuel στα γλυκα και εχει κοψει τη φορα του Ασημακοπουλου. Ανεβαινει σταθερα κσι το Πορτατιφ με πιο μοντερνες τουρτες.
Εγω ημουν Cuelικη before it was cool.
Θα δοκιμασθούν σύντομα! 🍰
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.776
Θα δοκιμασθούν σύντομα! 🍰
Ο,τι εχει καστανο η μαυρη σοκολατα, ειδικα η σοκολατοπιτα ειναι σχεδον σκανδαλωδες ποση σοκολατα εχει. Οι φιλοι λενε για τα παγωτα του τα καλυτερα, αλλα εγω δεν μπορω να δω κατι αλλο απο τα γλυκα με μαυρη σοκολατα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συγκεκριμένα Ερμού 18 και Διομείας (κατεβαίνοντας από το Σύνταγμα, τρίτο στενό δεξιά).
Τώρα αν σας αρέσει το παγωτό καϊμάκι νομίζω ότι αυθεντικό, όπως το φτιάχνουν στην Πόλη και στην Μ. Ασία γενικότερα (το γνωρίζω και λόγω καταγωγής από παππούδες και γιαγιάδες), έχω βρει στου Στάμου και στη Χαρά στα Πατήσια. Το φτιάχνουν με βουβαλίσιο γάλα και σαλέπι και όχι με μαστίχα, όπως από λάθος το φτιάχνουν σχεδόν όλοι οι άλλοι και το ονομάζουν ''αυθεντικό πολίτικο καϊμάκι''.
Συμπαθητική και η μαστίχα αλλά αν δοκιμάσει κάποιος με σαλέπι θα δει ότι η διαφορά είναι ανώτερη.
Συνυπογραφω για το καιμακι του Σταμου, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Απλά είναι τόσο όργιο τα παρφε του που όλο λέω ότι θα πάρω άλλη γεύση και πάλι στα παρφε καταλήγω.

Αυτή η Χαρά μπήκε στα προσεχώς, τη συμπάθησα!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Απλά προσθέτω ότι το Αθηναϊκόν έχει ανοίξει και Μητροπόλεως στο πιο επίσημο.Και αξίζει.
Μια φορά πήγαμε που μας κάλεσαν και φίλοι, μετριως μέτριο συμφωνήσαμε όλοι. Να του δώσω κι άλλη ευκαιρία σαν την ξανθιά στο τηλεπαιχνίδι των Ποντίων;
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Μια φορά πήγαμε που μας κάλεσαν και φίλοι, μετριως μέτριο συμφωνήσαμε όλοι. Να του δώσω κι άλλη ευκαιρία σαν την ξανθιά στο τηλεπαιχνίδι των Ποντίων;
Τι να πω;Είχα πάει 2-3 φορές αλλά τελευταία περίπου 1,5 χρόνο πριν.Να άλλαξε τόσο;Μην σε παρω στον λαιμό μου....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τι να πω;Είχα πάει 2-3 φορές αλλά τελευταία περίπου 1,5 χρόνο πριν.Να άλλαξε τόσο;Μην σε παρω στον λαιμό μου....
Μπα τότε πήγα κι εγώ. Απλά μπορεί να έχουμε άλλα γούστα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Κι όταν Διαφωνούμε για ένα εστιατόριο δεν πάει να πει πως ένας έχει δίκιο κι ο άλλος όχι. Είναι όπως με τα παγωτά, όπως είπε ο φίλος ίσως να μου αρέσουν τα βαριά παγωτά και γι αυτό τα άλλα να μου φαίνονται αδιάφορα. Ίσα ίσα, που λέγοντας ο καθένας τα γούστα του, αυτός που μας διαβάζει βλέπει με ποιανού ταιριάζουν περισσότερο και δινει περισσοτερο βάρος στις απόψεις εκείνων που είναι πιο συμβατοί, εγώ έτσι κάνω.
 
Last edited:

zade

Member
Μηνύματα
157
Likes
688
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Πάντως ένα κακό που υπάρχει στην Αθήνα ( μάλλον στις μεγάλες πόλεις γενικότερα ) είναι οι hipsters. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει παραγινει το κακό με δαυτους και καταλήγει το κάθε τυχάρπαστο μαγαζί να γίνεται "talk of the town" και δεν συμμαζευεται...

Αναφέρθηκαν δύο τρία παραδείγματα ήδη στο thread για αυτό δεν θα τα επαναλάβω, απλώς θα πω να μην πιστεύετε ότι γράφει ο καθένας. Ειδικά για τα εστιατόρια είναι τεράστια η συζήτηση. Ο πιο αξιόπιστος μπουσουλας που έχω βρει εγώ είναι να διαλέξει κανείς ΕΝΑΝ κριτικό που έχει βρει ότι κάπως ταιριάζουν τα γούστα του και να τον ακολουθεί. Σπάνια θα κάνει λάθος.
Οπότε κι εδώ αν βρείτε κάποιον που ταιριάζουν τα γούστα σας από ότι έχει γράψει, ακολουθήστε και μην ψανχετε παραπέρα.

Μετά από αυτό το λογυδριο λοιπόν, ας υπάρξει και μια αξιόπιστη πρόταση.

Είναι το εστιατοριο Μανδραγόρας στην Καλλιθέα. Περνώντας απ' έξω δεν σου γεμίζει το μάτι, όταν όμως το γευτείς αντιλαμβάνεσαι το λάθος σου.

Πρακτικά είναι ένα εστιατόριο Νέας Ελληνικής κουζίνας, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεις και κλασικά Ελληνικά πιάτα και πιο πειραγμενα. Πέραν αυτών θα βρεις και πολύ καλά ζυμαρικά αλλά και ενδιαφέρουσες σαλάτες. Αν πάτε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο από τα πιάτα της ημέρας. Αν έχουν μαλιστα χουνκιαρ μπεγεντι ( κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας) μην το σκεφτείτε καθόλου...

Όλα όσα βγαίνουν από την κουζίνα τους είναι πολύ προσεγμένα και η τιμολόγηση τους είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική σε σχέση με αυτά που προσφέρουν. Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που μου έκανε θετική εντύπωση είναι ότι όλοι οι γείτονες χαιρετανε όταν περνάνε απ' έξω. Όλοι όμως. Αν η γειτονιά σε εκτιμάει γι'αυτό που κανείς , πάντα είναι σημάδι ότι κάνεις κάτι σωστά.

Επίσης έχω δει μπροστά μου ένα από τα παιδιά του μαγαζιού να πηγαίνει επιτόπου στο κρεοπωλείο της γειτονιάς να προμηθευτεί κρέας για κάποια συνταγή. Πέραν του ότι αυτό δείχνει ότι παίρνουν το πιο φρέσκο, σημαίνει ότι δεν έχουν και τίποτα να κρύψουν. Σωστοί επαγγελματίες με τα όλα τους.

Τώρα το καλοκαίρι έχει και τραπέζια στο απέναντι πεζοδρόμιο. Αξίζει και για βραδάκι και για μεσημέρι.

Περιμένετε να πληρωσετε περίπου 20 το άτομο με μια μπύρα.
 

tkaramp

Member
Μηνύματα
160
Likes
1.205
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Πολύ καλό το cerdo negro κοντά στον Κεραμεικό. Ακριβουτσικο ( κάνα 40αρι το άτομο) αλλά το είχαμε ευχαριστηθεί. Το σεβιτσε του από τα καλύτερα που έχω φάει (δεν έχω φάει και πολλά πάντως:p)

Naan stop, ινδικό πάνω στην Αλεξάνδρας πολύ ωραίο κάρι, νορμάλ τιμές(κάνα δεκαρι για κάρυ με κοτόπουλο)

Μονοκατοικία στο Χαλάνδρι κλασσικά ελληνικά πιάτα με κάποια twists, προσεγμένο και νόστιμο. Νορμάλ τιμές.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.200
Μπα τότε πήγα κι εγώ. Απλά μπορεί να έχουμε άλλα γούστα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Κι όταν Διαφωνούμε για ένα εστιατόριο δεν πάει να πει πως ένας έχει δίκιο κι ο άλλος όχι. Είναι όπως με τα παγωτά, όπως ο φίλος ίσως να μου αρέσουν τα βαριά παγωτά και τα άλλα να φαίνονται αδιάφορα. Ίσα ίσα, που λέγοντας ο καθένας τα γούστα του, αυτός που μας διαβάζει βλέπει με ποιανού ταιριάζουν περισσότερο και δινεινπερισσοτερο βάρος στις απόψεις εκείνων που είναι πιο συμβατοί, εγώ έτσι κάνω.
Ναι το γούστο δεν είναι το ίδιο για όλους.Επίσης ρόλο παίζει και η διάθεση του καθενός την ημέρα επίσκεψης και ίσως η απόδοση του εστιατορίου αν και κανονικά δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες διαφορές/διακυμάνσεις από μέρα σε μέρα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Αυτή η Χαρά μπήκε στα προσεχώς, τη συμπάθησα!
Οπωσδήποτε χαρά.

Έρχεσαι Κορυδαλλό, βρίσκεις το Verde Papagalo. Τρως στην όμορφη αυλή του. Ποιοτικά και φθηνά, μακρυά απ'τα χιπστερ μέρη του κέντρου που χρεώνουν 2 αυγά μάτια και μια μερίδα πατάτες 9.5 ευρώ.

Βγαίνεις Γρηγορίου Λαμπράκη, είσαι Αμφιάλη και πας στον Πετράκη, για τα καλύτερα γεμιστά τσουρέκια και κρουασάν με τη δική του Μερέντα.

Και μετά θα πας Πειραιά στον Προκόπη για σοκολατόπιτα (η καλύτερη που έχω φάει ποτέ).

Μια άλλη φορά θα σας μιλήσω για το Ένα και ένα στο Χαϊδάρι και τα πρόβεια παϊδάκια και το φρυγαδέλι του.

Και κλείνω με το Περιστέρι και το ζαχαροπλαστείο Μπελεντερίδης. Χαλβάς Φαρσάλων, τρίγωνα Πανοράματος, καρυδόπιτα και τσουρέκι το Πάσχα (φυσικά αν έχει και τώρα το αγοράζετε με κλειστά μάτια).

Έχω και τρομερή καντίνα και οινομαγειρειο στην ιχθυόσκαλα για φρέσκο ψάρι. Ποιοτικά και γνήσια πράγματα.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
530
Likes
2.280
Του Κοντιζα αν λέμε το Nolan, απογοήτευση για μένα, στον Προβελεγγιο δεν έχω παει . Του Κουτσοπουλου το Feedελ σε σταθερή πτώση, έχει τρία χρόνια πολλά κάθε πέρσι και καλύτερα, οι μάγειρες του λένε ότι έχει ρίξει όλο το βάρος στο Σαμανο, το οποίο δεν έχω δοκιμάσει. Για να κλείσουμε την τριλογία το κριτών, του Ιωαννιδη είναι μάλλον το καλύτερο πια από τα 3, αλλά γίνονται και πατάτες, πχ μια φορά το ριζότο ήταν τίγκα στο αλάτι που αναγκαστηκαμε να το δώσουμε πίσω. Επίσης πολύ στρίμωγμα και 50 ευρώ για...ιταλική κουζίνα (γουαου) είναι λίγο too much.

Συμφωνώ για τις Σεϋχέλλες, σκιά του παρελθόντος , αν κι εξακολουθεί να είναι αποδεκτό, έχει πάντως και πάρα πολύ κόσμο.

Δεν του φαινόταν, αλλά σε συνεχείς επισκέψεις μας εντυπωσίασε το Osaka στη Μητροπόλεως, γύρω στο 30ρι.

Να πω ότι είμαι και απογοητευμενος από τα παγωτά στο κέντρο κανένα που να πω ότι αξίζει να σηκωθώ από το κρεβάτι μου αντί να πάρω με 1 ευρώ ένα magnum από το Flying Tiger. Αν κάποιος έχει βρει κανένα που να τον ενθουσίασε, είμαι όλος μάτια.
Συμφωνω το Νολαν εμενα δεν μου αρεσε καθολου μα καθολου. Δεν μου αρεσε τιποτα κ ειχα δοκιμασει πολλα.

Για το Οσακα συμφωνω αν και στα ανοιγματα του καποια χρονια πριν ετρωγες με τα μισα λεφτα.

Δεν θυμαμαι αν το ειπα, το Hanoi στο κεντρο πολυ καλο βιετναμεζικο οπως και το Chau's στον Αγιο Δημητριο αν κ εχω πολλα χρονια να παω.

Το Filihua αν λεω καλα το ονομα, καλτ Κινεζικο στο μεταξουργειο.
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
530
Likes
2.280
Οσον αφορα τα παγωτα εχω φαει σχεδον σε ολα που αναφερατε, ουτε το καιμακι σταμου μου αρεσει (απιστευτα πολλη ζαχαρη) ουτε της χαρας (δεν εχει σωμα λιωνει πολυ πιο γρηγορα απο ενα σωστα φτιαγμενο παγωτο).

Γενικα δεν εχω φαει ποτε καλο παγωτο στην Ελλαδα. Στην καλυτερη εχω φαει ανεκτο παγωτο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.668
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom