Εστιατορια και ταβερνες και ζαχαροπλαστεία στην Αθηνα

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.201
Οπωσδήποτε χαρά.

Έρχεσαι Κορυδαλλό, βρίσκεις το Verde Papagalo. Τρως στην όμορφη αυλή του. Ποιοτικά και φθηνά, μακρυά απ'τα χιπστερ μέρη του κέντρου που χρεώνουν 2 αυγά μάτια και μια μερίδα πατάτες 9.5 ευρώ.

Βγαίνεις Γρηγορίου Λαμπράκη, είσαι Αμφιάλη και πας στον Πετράκη, για τα καλύτερα γεμιστά τσουρέκια και κρουασάν με τη δική του Μερέντα.

Και μετά θα πας Πειραιά στον Προκόπη για σοκολατόπιτα (η καλύτερη που έχω φάει ποτέ).

Μια άλλη φορά θα σας μιλήσω για το Ένα και ένα στο Χαϊδάρι και τα πρόβεια παϊδάκια και το φρυγαδέλι του.

Και κλείνω με το Περιστέρι και το ζαχαροπλαστείο Μπελεντερίδης. Χαλβάς Φαρσάλων, τρίγωνα Πανοράματος, καρυδόπιτα και τσουρέκι το Πάσχα (φυσικά αν έχει και τώρα το αγοράζετε με κλειστά μάτια).

Έχω και τρομερή καντίνα και οινομαγειρειο στην ιχθυόσκαλα για φρέσκο ψάρι. Ποιοτικά και γνήσια πράγματα.
Ο Προκόπης είναι σε δύο διευθύνσεις;Ο ίδιος;
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
542
Likes
2.301
Πολύ καλό το cerdo negro κοντά στον Κεραμεικό. Ακριβουτσικο ( κάνα 40αρι το άτομο) αλλά το είχαμε ευχαριστηθεί. Το σεβιτσε του από τα καλύτερα που έχω φάει (δεν έχω φάει και πολλά πάντως:p)

Naan stop, ινδικό πάνω στην Αλεξάνδρας πολύ ωραίο κάρι, νορμάλ τιμές(κάνα δεκαρι για κάρυ με κοτόπουλο)

Μονοκατοικία στο Χαλάνδρι κλασσικά ελληνικά πιάτα με κάποια twists, προσεγμένο και νόστιμο. Νορμάλ τιμές.
Συμφωνω απολυτα σε ολα.

Απο εθνικ μου αρεσει το Gaku σε κεντρο κ Χαλανδρι, εχει κ υπεροχα κοκτειλ, οπως και το Havana Trece.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Ο Προκόπης είναι σε δύο διευθύνσεις;Ο ίδιος;
Ναι και δεν είναι μακρυά η μία από την άλλη. Αν πας σε αυτόν που είναι χαμηλά,κοντά στον ΟΛΠ, πάρε και Φρέντο καπουτσίνο από το de tox, να νιώσεις πως πίνεις καφέ στην πόλη του καφέ, στην Λάρισα 😂
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συμφωνω το Νολαν εμενα δεν μου αρεσε καθολου μα καθολου. Δεν μου αρεσε τιποτα κ ειχα δοκιμασει πολλα.
Συμφωνούμε, ενυπωσιακά κακό. Δηλαδή η έννοια του fusion είναι να δένουν οι γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες μεταξύ τους. Αν το πιάτο "donburi με αρνί" είναι ένα κομματάκι αρνί... πεταμένο πάνω στο donburi, ποιο είναι το fusion; Κι εγώ τότε κάνω fusion μεξικάνικο κι ελληνικό, φτιάχνω ένα πιάτο φακές, πετάω μέσα ένα τάκο και τέλειωσα. Κακοί συνδυασμοί, κανένα δέσιμο, δεν.

Για το Οσακα συμφωνω αν και στα ανοιγματα του καποια χρονια πριν ετρωγες με τα μισα λεφτα.
Δεν το γνώρισα στα ανοίγματα, αλλά συμφωνήσαμε πάλι.

Δεν θυμαμαι αν το ειπα, το Hanoi στο κεντρο πολυ καλο βιετναμεζικο οπως και το Chau's στον Αγιο Δημητριο αν κ εχω πολλα χρονια να παω.
Κι εδώ θα διαφωνήσουμε τελείως βασικά περισσότερο από όσο έχω διαφωνήσει με οποιονδήποτε στο νήμα. Το Ηanoi για μένα είναι το χειρότερο έθνικ στο κέντρο, καμία σχέση με βιετναμεζικες γεύσεις, απίστευτη τηγανίλα, φτηνιάρικες πρώτες ύλες και κακός χώρος, η μόνη εξήγηση που δίνω για το τόσο κακό φαγητό είναι να το έχουν Κινέζοι ή βιετναμέζοι που απελάθηκαν από το βιετνάμ από τη γαστρονομική αστυνομία. Βασικά απορώ που παραμένει ανοικτό αν και με αυτή τη θέση εύκολα βρίσκεις θύματα. Επίσης στην Πετράκη επιβιώνει και το Poke Hawaian Sushi, πάρα πολύ ακριβό χωρίς κανένα λόγο, αλλά είπαμε στην Πετράκη θα στεκόταν κι εστιατόριο που θα μαγείρευα κι εγώ.

Στο Chau's επίσης έχω να πάω πολλά χρόνια (ίσως και δέκα) και με είχε απογοητεύσει, αλλά όχι και στα χάλια του Hanoi.

Έχει άλλο ένα βιετναμέζικο στο κέντρο το Madame Phu Man Chu που φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον μενού και είναι στα πολύ προσεχώς, ίσως και μέσα στην εβδομάδα. Έχω προσδοκίες.

Επιστρέφω στην κατηγορία poke και στο Νoa Poke στην Πανόρμου. Επιτέλους ένα σοβαρό poke, μόνο takeaway ή delivery. Πολύ ωραία ισορροπία γεύσεων, κάθε bowl πολύ ξεχωριστό, όπως στα καλά poke στας Ευρώπας. Παρόαλ αυτά, το βρίσκω πανάκριβο, ένα μεσαίο μπολ στα 16,5 με τη χρέωση delivery είναι too much για μένα, όσο κι αν είναι πραγματικά φρέσκο. η κοπέλα μου πάντως μια στο τόσο κατουράει τον προϋπολογισμό της και υποκύπτει. Ίδιας ποιότητας poke πάντως παραγγέλναμε στο Παρίσι κι ήταν 30% φτηνότερο... στο Παρίσι τώρα έμε. Να πω ωστόσο ότι εργάζεται και μια φίλη της κοπέλας μου εκεί (όχι στο Παρίσι, στην Πανόρμου), καλές συνθήκες εργασίας από καλά αφεντικά, να τα λέμε αυτά γιατί δεν είναι και ο κανόνας, ακούς τέρατα πολύ συχνά και μάλιστα και σε εστιατόρια γνωστών σεφ.

Πάρα πολύ καλό (και με μερικές καλές προσφορές) μας φάνηκε (σε 3 επισκέψεις) το Ομικρον Μεζέ στη Νέα Κηφισιά. Πολύ πρωτότυπες ιδέες, πχ το θράψαλο κοκορέτσι εξαιρετικό, είναι και καταπληκτικός ο χώρος, κάνει συχνά προσφορές (μου έρχονται σε sms), με "έχουν". Στον ίδιο Όμιλο (Όμιλος Καστελόριζο) ανήκει το Omnivore στο κέντρο, που πήγαμε όταν πρωτοάνοιξε επειδή μας έστειλαν κωδικό με έκπτωση 40%. Συμπαθητικό ήταν, σε κάποια πιάτα προσπάθησαν σώνει και καλά να χώσουν και τα βλαχοmust της εποχής (πχ bao buns), συμφωνήσαμε και οι 6 πως αν έπρεπε να πληρώσουμε 40% παραπάνω θα το θεωρούσαμε απάτη. Είναι σχεδόν μονίμως άδειο, ειδικά σε σχέση με το διπλανό και το απέναντι που δε βρίσκεις να κάτσεις, σε βαθμό που τους λυπάμαι. Δεν είναι κακό, αλλά είναι πολύ υπερτιμημένο. Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου μια μείωση στις τιμές, αλλά δεν έκατσα να το διαπιστώσω κιόλας.

Α ναι, στο street food δεν καταλαβαίνω το ντόρο που γίνεται για το Ζήση (πάντα στο κέντρο), θαλασσινά με φοβερή λαδίλα σε χωνάκι, εγώ που δεν αφήνω ψίχουλο δεν μπόρεσα να φάω κανένα από τα δύο, ούτε φριτέζα δεν αντέχει τέτοια τηγανίλα.

Πήγα μια φορά να κλείσω τραπέζι στο Birdman, μου πουλήσαν μούρη, δεν ξαναπάω, αλλά άκουσα πάρα πολύ καλά λόγια, αν και μάλλον είναι κοκτεϊλάδικο με φαγητό κι όχι το αντίθετο. Το sososo λίγο παραπάνω με τα ramen, τίμιο, μέχρι εκεί, την τιμά την τιμή του.

Μου φαίνεται ενδιαφέρον το Avocado (πάντα στην ίδια γειτονιά -μου), αλλά δεν το έχω τιμήσει, τα μπολ του φαίνονται yummy.

Σε γλυκό, οι φίλοι μου πεθαίνουν για το in love again, απέναντι από το baba au rum, στο οποίο νομίζω πως ανήκει. Ενδιαφέροντα πράγματα έχει, δεν τρελάθηκα κιόλας, αλλά αξιόλογο είναι, πέρα από τα τετριμμένα, όχι του απόλυτου γούστου μου πάντως. Λίγο πιο κάτω, το Granada είναι σεμνό και τίμιο (σε φαγητάκι) , αξίζει μια επίσκεψη, συμπαθητικό.

Τέλος, δεν ξέρω τι τρέχει με το bar clumsies στην Πραξιτέλους. Φίλη μου Γιαπωνέζα τα έχει με Φινλανδό μπάρμαν και θα έρθουν στην Ελλάδα βασικά για να δοκιμάσουν κάποιο συγκεκριμένο κοκτέιλ εκεί, που και καλά πήρε τοπ βραβείο, δεν ξέρω να σας πω ακριβώς, αυτός τους έχει για θεούς. Ξέρω να σας πω ότι προχθές έπιασα κουβέντα με κάτι τουρίστες στην είσοδο της πολυκατοικίας, μου έδιναν συγχαρητήρια που ζω σε τέτοια γειτονιά, και τι όμορφα που είναι, "και μόνο που έχετε το clumsies δίπλα είστε προνομιούχοι". Τους κοίταξα λίγο απορημένος αλλά ντράπηκα να ρωτήσω τι διάολο σερβίρει αυτό το clumsies γιατί θα με κοιτούσαν όπως εγώ μια κυρία που γνώρισα που έμενε στην Πέτρα και δεν είχε πάει ποτέ της στον αρχαιολογικό χώρο. Όποιος ξέρει να με διαφωτίσει τι χάνω κι αν δικαιολογείται η αύξηση του ενοικίου που μου ζητάνε από τα 450 στα 500 επειδή έχω τέτοιο μπαρ στα 2 τετράγωνα και δεν το εκτιμώ.

Α ναι, έχει και υστερόγραφο: οι φίλοι μας οι λατίνοι που ήρθαν πέρυσι, ανακάλυψαν το πρωινό στο Estrella κάτι tostadas con avocado κλπ, τώρα που ξαναήρθαν λύσσαξαν και πάνε και τρώνε και πρωινό και brunch (είναι και κοιλιόδουλοι αυτοί) και γελούσαν που δεν έχουμε πάει. Ε θα πάμε να μην είμαστε περίγελως στη Λατινική Αμερική, αλλά αν υπάρχει άποψη την ακούω.

Και μια παράκληση: ποια είναι η καλύτερη σπανακόπιτα στο κέντρο γιατί δεν έχω βρει κάτι εξαιρετικό.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Για το feedel συμφωνω με το Γιωργο.
Καθε περυσι και καλυτερα . Το 2018 που πηγα για πρωτη φορά μου αρεσε πολυ.
Ειδικα ενα επιδορπιο με ναμελάκα ακομα το θυμάμαι.
Μετα που ξαναπηγα μετριο πλέον σε όλα .
Και φίλοι που ειχαμε πάει μαζι που ξαναπηγαν το 20 μου ειπαν τα χειροτερα .

Τι είναι το poke;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.315
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για το feedel συμφωνω με το Γιωργο.
Καθε περυσι και καλυτερα . Το 2018 που πηγα για πρωτη φορά μου αρεσε πολυ.
Ειδικα ενα επιδορπιο με ναμελάκα ακομα το θυμάμαι.
Μετα που ξαναπηγα μετριο πλέον σε όλα .
Και φίλοι που ειχαμε πάει μαζι που ξαναπηγαν το 20 μου ειπαν τα χειροτερα .

Τι είναι το poke;
Poke (Hawaiian dish) - Wikipedia
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.147
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Feyrouz στο Μοναστηράκι είναι πάντα σταθερή αξία στο κέντρο με ανατολίτικες γεύσεις για φαγητό στο χέρι.
Παρότι βλέπω ότι διίστανται οι γνώμες, για take away κι εγώ αγαπώ Feyrouz, αν κι έχω κάμποσους μήνες να πάω.
Αγαπώ το ότι έχει πολλές χορτοφαγικές επιλογές, δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω κάθε φορά. Μου αρέσει να νιώθω ότι σέβονται την επιλογή μου να μην τρώω κρέας και να μου δίνουν λαχταριστές εναλλακτικές, όχι απλά ένα vegetarian πιάτο όλο κι όλο για να δείχνουν ότι έχουν κάτι και για τους χορτοφάγους.
Και μου αρέσει και η ανεπιτήδευτη, αλλά πάντα προσωπική εξυπηρέτηση.
(Μου έχει μείνει ότι το ένα παλικάρι κάθε φορά που θα πάω με θυμάται, ακόμα κι αν έχω να πάω μήνες. Ή όταν πηγαίναμε με τον πρώην φίλο μου πάντα μας χαιρετούσε ζεστά, κι ας είχε κάνα χρόνο να μας δει)
Ανεβαινει σταθερα κσι το Πορτατιφ με πιο μοντερνες τουρτες.
Δοκίμασα τυχαία πριν κάποιο καιρό (απέξω δε μου γέμιζε το μάτι) και μου άρεσε πολύ.
Επίσης Εξάρχεια μου αρέσει και το προφιτερόλ του Σορολόπ (είχαμε φάει και μαζί κάποτε αν θυμάμαι καλά) ; 🤔
Μονοκατοικία στο Χαλάνδρι κλασσικά ελληνικά πιάτα με κάποια twists, προσεγμένο και νόστιμο. Νορμάλ τιμές.
Είναι καλή η Μονοκατοικία, προτείνεται και για ρομαντική έξοδο (ειδικά στον κήπο), αλλά εγώ μένω και πολύ κοντά. Δεν ξέρω αν θα ερχόμουν επί τούτου από την άλλη πλευρά της Αθήνας πχ.
Πάρα πολύ καλό (και με μερικές καλές προσφορές) μας φάνηκε (σε 3 επισκέψεις) το Ομικρον Μεζέ στη Νέα Κηφισιά. Πολύ πρωτότυπες ιδέες, πχ το θράψαλο κοκορέτσι εξαιρετικό, είναι και καταπληκτικός ο χώρος, κάνει συχνά προσφορές (μου έρχονται σε sms), με "έχουν".
Αυτό μάλιστα! Σε αυτό ναι, αξίζει να κάνει κάποιος το "ταξίδι" για το φαγητό του. Έχω πάει δύο φορές και το έχω ευχαριστηθεί. Φίλος που μένει Βόλο μου έχει πει ότι το μενού έγινε σε συνεργασία με ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της θεσσαλικής πόλης (το Με Ζεν). Οπότε αν βρεθείτε Βόλο τσεκάρετε και αυτό.
Μου φαίνεται ενδιαφέρον το Avocado (πάντα στην ίδια γειτονιά -μου), αλλά δεν το έχω τιμήσει, τα μπολ του φαίνονται yummy.
Το έχουμε αναφέρει 2-3 άτομα το Avocado. Είναι καλό, αλλά δεν σε κάνει να παραμιλάς κιόλας. Συν λίγο τουριστάδικο. Πιο παλιά πήγαινα πολύ συχνά, τώρα με τόσα χορτοφαγικά που ανοίγουν δε βρίσκω το λόγο. Από χορτοφαγικά έχω βάλει στο μάτι το Γη στη Γλυφάδα. Λένε ότι είναι συνδυασμός πεντανόστιμου και υγιεινού φαγητού με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Δεν έχω πάει όμως ακόμα. Τιμές γύρω στο 30άρι/άτομο.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.201
Καθώς μιλάμε για fusion ας γράψουμε για την kuzina και τον Τσανακλίδη(απο τους πρώτους που έφτιαξαν fusion στην Ελλάδα).Στο εστιατόριο θα έβαζα 4/5.Στην θέα απο την ταράτσα 5/5 και με !!!.Υψηλό κόστος.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.941
Likes
40.787
@underwater αυτο το προφιτερολ στο Σορολοπ το θυμαμαι. Και το προσπαθησα ξανα και ξανα αλλα ποτε με δικη μου επιλογη, μονο γιατι καποιος λεει να παμε να παρουμε. Δυστυχως δεν φτανει με τιποτα το προφιτερολ του πρωην Giuluoglu και νυν Baklavas στο Συνταγμα, το σωστο το κωνσταντινουπολιτικο. Μαλιστα ημουν θυμα του καζαν ντιμπι του για πολυ καιρο, μεχρι που ειδα οτι εχει κι αυτο.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.337
Likes
14.201
Συμφωνούμε, ενυπωσιακά κακό. Δηλαδή η έννοια του fusion είναι να δένουν οι γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες μεταξύ τους. Αν το πιάτο "donburi με αρνί" είναι ένα κομματάκι αρνί... πεταμένο πάνω στο donburi, ποιο είναι το fusion; Κι εγώ τότε κάνω fusion μεξικάνικο κι ελληνικό, φτιάχνω ένα πιάτο φακές, πετάω μέσα ένα τάκο και τέλειωσα. Κακοί συνδυασμοί, κανένα δέσιμο, δεν.


Δεν το γνώρισα στα ανοίγματα, αλλά συμφωνήσαμε πάλι.


Κι εδώ θα διαφωνήσουμε τελείως βασικά περισσότερο από όσο έχω διαφωνήσει με οποιονδήποτε στο νήμα. Το Ηanoi για μένα είναι το χειρότερο έθνικ στο κέντρο, καμία σχέση με βιετναμεζικες γεύσεις, απίστευτη τηγανίλα, φτηνιάρικες πρώτες ύλες και κακός χώρος, η μόνη εξήγηση που δίνω για το τόσο κακό φαγητό είναι να το έχουν Κινέζοι ή βιετναμέζοι που απελάθηκαν από το βιετνάμ από τη γαστρονομική αστυνομία. Βασικά απορώ που παραμένει ανοικτό αν και με αυτή τη θέση εύκολα βρίσκεις θύματα. Επίσης στην Πετράκη επιβιώνει και το Poke Hawaian Sushi, πάρα πολύ ακριβό χωρίς κανένα λόγο, αλλά είπαμε στην Πετράκη θα στεκόταν κι εστιατόριο που θα μαγείρευα κι εγώ.

Στο Chau's επίσης έχω να πάω πολλά χρόνια (ίσως και δέκα) και με είχε απογοητεύσει, αλλά όχι και στα χάλια του Hanoi.

Έχει άλλο ένα βιετναμέζικο στο κέντρο το Madame Phu Man Chu που φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον μενού και είναι στα πολύ προσεχώς, ίσως και μέσα στην εβδομάδα. Έχω προσδοκίες.

Επιστρέφω στην κατηγορία poke και στο Νoa Poke στην Πανόρμου. Επιτέλους ένα σοβαρό poke, μόνο takeaway ή delivery. Πολύ ωραία ισορροπία γεύσεων, κάθε bowl πολύ ξεχωριστό, όπως στα καλά poke στας Ευρώπας. Παρόαλ αυτά, το βρίσκω πανάκριβο, ένα μεσαίο μπολ στα 16,5 με τη χρέωση delivery είναι too much για μένα, όσο κι αν είναι πραγματικά φρέσκο. η κοπέλα μου πάντως μια στο τόσο κατουράει τον προϋπολογισμό της και υποκύπτει. Ίδιας ποιότητας poke πάντως παραγγέλναμε στο Παρίσι κι ήταν 30% φτηνότερο... στο Παρίσι τώρα έμε. Να πω ωστόσο ότι εργάζεται και μια φίλη της κοπέλας μου εκεί (όχι στο Παρίσι, στην Πανόρμου), καλές συνθήκες εργασίας από καλά αφεντικά, να τα λέμε αυτά γιατί δεν είναι και ο κανόνας, ακούς τέρατα πολύ συχνά και μάλιστα και σε εστιατόρια γνωστών σεφ.

Πάρα πολύ καλό (και με μερικές καλές προσφορές) μας φάνηκε (σε 3 επισκέψεις) το Ομικρον Μεζέ στη Νέα Κηφισιά. Πολύ πρωτότυπες ιδέες, πχ το θράψαλο κοκορέτσι εξαιρετικό, είναι και καταπληκτικός ο χώρος, κάνει συχνά προσφορές (μου έρχονται σε sms), με "έχουν". Στον ίδιο Όμιλο (Όμιλος Καστελόριζο) ανήκει το Omnivore στο κέντρο, που πήγαμε όταν πρωτοάνοιξε επειδή μας έστειλαν κωδικό με έκπτωση 40%. Συμπαθητικό ήταν, σε κάποια πιάτα προσπάθησαν σώνει και καλά να χώσουν και τα βλαχοmust της εποχής (πχ bao buns), συμφωνήσαμε και οι 6 πως αν έπρεπε να πληρώσουμε 40% παραπάνω θα το θεωρούσαμε απάτη. Είναι σχεδόν μονίμως άδειο, ειδικά σε σχέση με το διπλανό και το απέναντι που δε βρίσκεις να κάτσεις, σε βαθμό που τους λυπάμαι. Δεν είναι κακό, αλλά είναι πολύ υπερτιμημένο. Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου μια μείωση στις τιμές, αλλά δεν έκατσα να το διαπιστώσω κιόλας.

Α ναι, στο street food δεν καταλαβαίνω το ντόρο που γίνεται για το Ζήση (πάντα στο κέντρο), θαλασσινά με φοβερή λαδίλα σε χωνάκι, εγώ που δεν αφήνω ψίχουλο δεν μπόρεσα να φάω κανένα από τα δύο, ούτε φριτέζα δεν αντέχει τέτοια τηγανίλα.

Πήγα μια φορά να κλείσω τραπέζι στο Birdman, μου πουλήσαν μούρη, δεν ξαναπάω, αλλά άκουσα πάρα πολύ καλά λόγια, αν και μάλλον είναι κοκτεϊλάδικο με φαγητό κι όχι το αντίθετο. Το sososo λίγο παραπάνω με τα ramen, τίμιο, μέχρι εκεί, την τιμά την τιμή του.

Μου φαίνεται ενδιαφέρον το Avocado (πάντα στην ίδια γειτονιά -μου), αλλά δεν το έχω τιμήσει, τα μπολ του φαίνονται yummy.

Σε γλυκό, οι φίλοι μου πεθαίνουν για το in love again, απέναντι από το baba au rum, στο οποίο νομίζω πως ανήκει. Ενδιαφέροντα πράγματα έχει, δεν τρελάθηκα κιόλας, αλλά αξιόλογο είναι, πέρα από τα τετριμμένα, όχι του απόλυτου γούστου μου πάντως. Λίγο πιο κάτω, το Granada είναι σεμνό και τίμιο (σε φαγητάκι) , αξίζει μια επίσκεψη, συμπαθητικό.

Τέλος, δεν ξέρω τι τρέχει με το bar clumsies στην Πραξιτέλους. Φίλη μου Γιαπωνέζα τα έχει με Φινλανδό μπάρμαν και θα έρθουν στην Ελλάδα βασικά για να δοκιμάσουν κάποιο συγκεκριμένο κοκτέιλ εκεί, που και καλά πήρε τοπ βραβείο, δεν ξέρω να σας πω ακριβώς, αυτός τους έχει για θεούς. Ξέρω να σας πω ότι προχθές έπιασα κουβέντα με κάτι τουρίστες στην είσοδο της πολυκατοικίας, μου έδιναν συγχαρητήρια που ζω σε τέτοια γειτονιά, και τι όμορφα που είναι, "και μόνο που έχετε το clumsies δίπλα είστε προνομιούχοι". Τους κοίταξα λίγο απορημένος αλλά ντράπηκα να ρωτήσω τι διάολο σερβίρει αυτό το clumsies γιατί θα με κοιτούσαν όπως εγώ μια κυρία που γνώρισα που έμενε στην Πέτρα και δεν είχε πάει ποτέ της στον αρχαιολογικό χώρο. Όποιος ξέρει να με διαφωτίσει τι χάνω κι αν δικαιολογείται η αύξηση του ενοικίου που μου ζητάνε από τα 450 στα 500 επειδή έχω τέτοιο μπαρ στα 2 τετράγωνα και δεν το εκτιμώ.

Α ναι, έχει και υστερόγραφο: οι φίλοι μας οι λατίνοι που ήρθαν πέρυσι, ανακάλυψαν το πρωινό στο Estrella κάτι tostadas con avocado κλπ, τώρα που ξαναήρθαν λύσσαξαν και πάνε και τρώνε και πρωινό και brunch (είναι και κοιλιόδουλοι αυτοί) και γελούσαν που δεν έχουμε πάει. Ε θα πάμε να μην είμαστε περίγελως στη Λατινική Αμερική, αλλά αν υπάρχει άποψη την ακούω.

Και μια παράκληση: ποια είναι η καλύτερη σπανακόπιτα στο κέντρο γιατί δεν έχω βρει κάτι εξαιρετικό.
Ποταμός!! :)

Estrella.Καλό αλλά όχι αξέχαστο όπως το θεωρούν οι Λατίνοι.3.5/5.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.303
Likes
1.774
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Τέλος, δεν ξέρω τι τρέχει με το bar clumsies στην Πραξιτέλους. Φίλη μου Γιαπωνέζα τα έχει με Φινλανδό μπάρμαν και θα έρθουν στην Ελλάδα βασικά για να δοκιμάσουν κάποιο συγκεκριμένο κοκτέιλ εκεί, που και καλά πήρε τοπ βραβείο, δεν ξέρω να σας πω ακριβώς, αυτός τους έχει για θεούς. Ξέρω να σας πω ότι προχθές έπιασα κουβέντα με κάτι τουρίστες στην είσοδο της πολυκατοικίας, μου έδιναν συγχαρητήρια που ζω σε τέτοια γειτονιά, και τι όμορφα που είναι, "και μόνο που έχετε το clumsies δίπλα είστε προνομιούχοι". Τους κοίταξα λίγο απορημένος αλλά ντράπηκα να ρωτήσω τι διάολο σερβίρει αυτό το clumsies γιατί θα με κοιτούσαν όπως εγώ μια κυρία που γνώρισα που έμενε στην Πέτρα και δεν είχε πάει ποτέ της στον αρχαιολογικό χώρο. Όποιος ξέρει να με διαφωτίσει τι χάνω κι αν δικαιολογείται η αύξηση του ενοικίου που μου ζητάνε από τα 450 στα 500 επειδή έχω τέτοιο μπαρ στα 2 τετράγωνα και δεν το εκτιμώ.
Το clumsies το είχε πάρει το μάτι μου πριν καν ανοιξεί και μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον χώρος αισθητικά, μετά έπεσε και πολύ διαφημιση ως κάτι πολύ πρωτοποριακό...ανυπομονούσα να πάω! Ήρθαν κ τα βραβεία στην συνέχεια! Παρόλα αυτά και παρότι του έχω δώσει αρκετές ευκαιρίες σε διάφορες ώρες της μέρας και φάσεις (πχ brunch, καφέ, ποτό) δεν μου έβγαλε αυτά τα vibes που υπόσχονταν...ένας περιποιημένος χώρος, κάποια ωραία κοκτέιλ αλλά ως εκει.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.804
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom