Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ξαναεπισκεπτόμενος την περιοχή των καταρρακτών Απρίλιο αυτή τη φορά και με αφορμή τη συζήτηση που είχαμε με τον @Dr Snoopy κατέληξα στο εξής:
Ναι, οι καταρράκτες Βικτώρια έχουν ΠΟΛΥ περισσότερο νερό τέτοια εποχή, άλλωστε μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν η εποχή των βροχών. Ωστόσο ,αυτό παραδόξως κάνει το θέαμα λιγότερο εντυπωσιακό γιατί τα περισσότερα viewpoints (και ειδικά τα καλύτερα) δεν είναι καν ορατά γιατί το νερό πέφτει με τέτοια ορμή που δημιουργεί μια κουρτίνα από ομίχλη/υδρατμούς που απλά δε βλέπεις τίποτε μπροστά σου, απλά γίνεσαι μούσκεμα. Αυτό που είναι εντυπωσιακότερο είναι η προσγείωση στο αεροδρόμιο που αν κάθεσαι από τα αριστερά έχεις μακρινή θέα των καταρρακτών με την τεράστια ομίχλη 100+ μέτρων να δεσπόζει από μακριά. Επίσης, η πτήση πάνω από τους καταρράκτες ειναι εντυπωσιακότερη, από φωτογραφίες που είδα. Αλλά γενικώς όχι, προτιμώ τον Οκτώβριο που πήγα και μπορούσες να δεις όλα τα viewpoints, κι ας είχε λιγότερο νερό. Έχοντας πάει και στο Ιγουασού πριν λίγες μέρες μπααααα, καμία μα καμία σύγκριση ανάμεσα στους δύο.

Το άλλο που επισκέφθηκα είναι το Chobe. Πωπω, καμία σχέση τέτοια (Απρίλιος) εποχή, ούτε το 1/5 των ζώων, όλα τα νησιά πάνω στα οποία ήταν τόσο εύκολα ορατή η πανίδα είναι βυθισμένα κάτω από τον ποταμό και πλέον βλέπεις λιγότερα ζώα.

Κοινώς, προτιμότερος ο Οκτώβριος από τον Απρίλιο για μένα, ξεκάθαρα κιόλας. Mόνο η πτήση με το ελικόπτερο είναι προτιμότερη τον Απρίλιο.

Last edited:

erodios

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Ξαναεπισκεπτόμενος την περιοχή των καταρρακτών Απρίλιο αυτή τη φορά και με αφορμή τη συζήτηση που είχαμε με τον @Dr Snoopy κατέληξα στο εξής:
Ναι, οι καταρράκτες Βικτώρια έχουν ΠΟΛΥ περισσότερο νερό τέτοια εποχή, άλλωστε μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν η εποχή των βροχών. Ωστόσο ,αυτό παραδόξως κάνει το θέαμα λιγότερο εντυπωσιακό γιατί τα περισσότερα viewpoints (και ειδικά τα καλύτερα) δεν είναι καν ορατά γιατί το νερό πέφτει με τέτοια ορμή που δημιουργεί μια κουρτίνα από ομίχλη/υδρατμούς που απλά δε βλέπεις τίποτε μπροστά σου, απλά γίνεσαι μούσκεμα.
Ποια ώρα έναρξης της επίσκεψης θεωρείς καλύτερη αυτήν την περίοδο για τους καταρράκτες: 08.00, 11.30, 13.30 ;

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Ποια ώρα έναρξης της επίσκεψης θεωρείς καλύτερη αυτήν την περίοδο για τους καταρράκτες: 08.00, 11.30, 13.30 ;
Δεν εχω παει και άπειρες φορές οπως πχ Ματσου Πιτσου, αλλα όντως εχω παει όλες τις ωρες και πάντα εχω δει ουράνια τόξα (πολλαπλα καθε φορα). Ο κόσμος γενικά διαχέεται, ειναι ενα μονοπάτι 1,7 χλμ με 17 viewpoints οποτε δεν υπαρχει θεμα πολυκοσμιας. Δεν μπορω να πω ότι είδα διάφορες ανάμεσα στο πρωί, μεσημέρι, απόγευμα. Θα ηταν ωραίο να πετύχω moonbow , το οποίο γίνεται μονο με πανσέληνο, αν είχα δυνατότητα επιλογής θα το επιδιωκα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.123
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom