Ζάκυνθος...Κάτι ξέρουν παραπάνω οι χελώνες!!!

manou35

Member
Μηνύματα
7
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Ζάκυνθος
Καλημέρα παίδες του forum...
Μιας και καινούριος είπα να γράψω την εμπειρία μου από τις πρόσφατες διακοπές μου στο νησί της carretta-carretta.Ότι και να πρωτοπώ γιαυτό το μέρος,πραγματικά δεν περιγράφεται με λόγια.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη στο νησί,και να είστε σίγουροι ότι οι θάλασσές του,τα τοπία του,το φαγητό του,οι κάτοικοι του θα σας αποζημιώσουν και με το παραπάνω!!

1η μέρα

Άφου φτάσαμε στην Κυλλήνη(ταλαιπωρία ο δρόμος Αθηνών-Πατρών αλλά τι να κάνουμε :rolleyes-80: ) πήραμε το καράβι και σε μία ωρίτσα και κάτι είμασταν στο λιμάνι της Ζακύνθου.Η πρώτη εικόνα της πόλης σε προετοιμάζει για κάτι κάλο..Το "πάντρεμα" πράσινου,πόλης και γαλάζιου είναι μια από τις υπέροχες εικόνες που θα προσπαθήσει να χωνέψει ο εγκέφαλός μας τις επόμενες μέρες..Προορισμός οι Αλυκές που ήταν το ξενοδοχείο μας.Ένα 20λεπτάκι από την πόλη,αλλά εύκολα προσβάσιμες.Τακτοποιήσαμε πράγματα και μπαγκάζια στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε την εξόρμηση..Λόγω πρωϊνού ξυπνήματος και ταξιδιού επιλέξαμε μια παραλία που θα χαλαρώναμε πρωτίστως και θα μας κέρδιζε με το τοπίο της..Πόρτο Ζόρο!!Στον Βασιλικό,10 λεπτά από την πόλη,η παραλία του Πόρτο Ζόρο είναι η γνωστή με τα λασπόλουτρα στην Ανατολική ακτή..Γαλαζοπράσινα νερά,αρκετά ζεστά μπορώ να πω,με ένα μεγάλο βράχο να χωρίζει την κύρια παραλία από μια λιμνούλα στα δεξιά που οι Ιταλοί κυρίως κάνουν λασπόλουτρα..Έχει και ένα ωραίο beach bar!Το ιδανικό μέρος για χαλάρωση..:D
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μπάνιο και λίγο ξεκούραση και κατευθείαν για φαγητό γιατί μας είχε κόψει λίγο.. Ταβέρνα "Το Παραδοσιακό" στις Αλυκές!Φοβερό φαγητό,πολύς κόσμος(είχε αναμονή για να μπεις αλλά εμείς είμασταν 2 και βρήκαμε) και φυσιολογικό σε τιμές..Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!
Το βράδακι κατεβήκαμε μια βόλτα στην πόλη και ανεβήκαμε στην Μπόχαλη για περπάτημα και να θαυμάσουμε την θέα..Δυστυχώς τα πόδια μας και τα μάτια μας παραπονιόντουσαν και δεν κάτσαμε όσο θα θέλαμε.Εννοείται πως ξαναήρθαμε..

2η μέρα
Μετά από ένα καλό και χορτάτο πρωϊνό,για να μας κρατήσει, κατηφορίσαμε προς την ξακουστή παραλία του Γέρακα!!Εκεί ντε..που οι χελωνίτσες έχουν τις φωλιές τους..Άκρως προστατευόμενη παραλία,είχε προσωπικό που την φυλούσε,μαγευτικό τοπίο,αγνή όσο δεν πάει,με υπέροχα νερά!Αφού απολαύσαμε το μπάνιο μας και το τοπίο,βουρ για άλλη παραλία.Θέλαμε να δούμε και όσες περισσότερες μπορούσαμε:shock: Η παραλία του Αγίου Νικολάου,5 λεπτά από τον Γέρακα,και το beach bar Ammos μας δέκτηκαν με μεγάλη χαρά..Εμάς και άλλους 2000 τουρίστες!!!Πανέμορφη παραλία και πεντακάθαρη,αλλά καμμία σχέση με την αγνότητα του Γέρακα..Εδώ τα Water Sports κάνουν θραύση(50 ευρώ τα 15' για jet ski!!!!!!!!!)Εμείς απολαύσαμε το μπάνιο μας και τις ρακέτες μας και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο,αφού πρώτα κάναμε μια στάση για φαγητό στην πολή,στην ταβέρνα "Η βαρκαρόλα",πάνω στο λιμάνι.
Το βράδυ είχε βόλτα στο Τσιλιβί..Είπαμε..Θέλαμε να δούμε όσα περισσότερα μέρη μπορόυσαμε!!!Χαλαρά παγωτάκι στο χέρι,βόλτα με άμαξα επιβαλλόταν για την κοπέλα μου και επιστροφή στην βάση μας γιατί η αυριανή μέρα είχε τρέξιμο!!

3η μέρα
8.30 εγερτήριο..9.15 έπρεπε να είμασταν στην παραλία των Αλυκών για να μας πάρει το καραβάκι για την 4ώρη εκδρομή μας(Ναυάγιο,Γαλάζιες σπηλιές,Ξύγκια,Μακρύς Γιαλός).Το θέαμα και η εμπειρία ανεπανάληπτα!Η παραλία του Ναυαγίου είναι ίσως το ωραίοτερο τοπίο που έχω δει στην ζωή μου(και έχω ταξιδέψει πολύ)!! Πραγματικά,όταν προσεγγίζεις την παραλία σου κόβεται η ανάσα..τα γαλάζια νέρα,το πλοίο το οποίο εξερεύνησα:xalara: , τα τεράστια βράχια που περιβάλλουν την παραλία..Δεν υπάρχουν λόγια!!Ειλικρινά άξιζει και μόνο αυτό το θέαμα για να επισκεφτεί κάποιος την Ζάκυνθο!!Κάτσαμε στο Ναυάγιο 1 ώρα και αφού ανεβήκαμε στο καραβάκι,γυρίσαμε προς τα πίσω..Φτάσαμε Γαλάζιες Σπηλιές και κάναμε μπάνιο και εκεί..Τι να πώ..Υπέροχα..Περάσαμε από την παραλία του Μακρύ Γιαλού(δεν κάναμε μπάνιο εκεί) και τέλος στα Ξύγκια!Συμβουλή: όσοι έχετε θέμα με μυρωδιές καλύτερα να μην επισκεφτείτε την παραλία στα Ξύγκια!Μια ιαματική πηγή που βγάζει θειάφι ευθύνεται για όλα..το νερό περιέχει κολλαγόνο και είναι πολύ καλό για τον οργανισμό..έχει ένα θέμα με την μυρωδιά,αλλά σίγα μην μας πτοούσε κάτι τέτοιο!!Μπάνιο και εδώ και μέτα από μισή ώρα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής!
Με το που φτάσαμε στις Αλυκές,το πρόγραμμα δεν περιελάμβανε ξεκούραση!Κατευθείαν στο αμάξι και βουρ για το χωριό Αναφωνήτρια αρχικά και τουρ στις εκεί περιοχές..Σε ένα 20λεπτάκι είμασταν εκεί και επισκεφτήκαμε πρώτα το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.Δυστυχώς το βρήκαμε κλειστό(ανοιγεί 09-13.30)!Δεν χάσαμε ευκαιρία και πορευτήκαμε στην εξεδρούλα που βλέπεις το Ναυάγιο από ψηλά..ΜΑΓΕΙΑ!!!!Λες και έβλεπα μια ζωγραφιά που ζωγραφίζαμε όταν είμασταν παιδιά..ξέρετε,με θάλασσα,καράβι και παραλία!!!!Υπέροχο θέαμα!Αφού είδαμε και αυτό:lol:,κατευθυνθήκαμε προς το Πόρτο Βρώμη!Ένας μικρός κολπάκος που καταλήγανε τα νερά από τα ανοικτά,με έναν τεράστιο βράχο για σκιά..Κολυμπήσαμε αρκετά γιατί το μέρος σε τραβάει για κολύμπι..μετά από 1.30 ώρα εξερεύνησης στα ανοικτά,τα μαζέψαμε γιατί το πρόγραμμα ήταν βαρύ...Επόμενη στάση: Πόρτο Λιμνώνας!!!Το μέρος σε κερδίζει με την πρώτη ματιά!Βράχια που ο κόσμος απλώνει πετσέτες και κάνει ηλιοθεραπεία,υπέροχα νερά και ιδανικό για βουτιές από ψηλά...σιγά μην δεν έκανα!!!!!
Ψόφιοι από την κούραση και την πείνα,που αλλού να τρώγαμε εκεί κοντά???Μα φυσικά στους Αλιτζερίνους στο χωριό Κοιλιωμένος!Την ταβέρνα την είχα διαβάσει από το forum(ειλικρινά ευχαριστώ παιδιά,το καλύτερο φαγητό που έφαγα στην Ζάκυνθο)!!!Δοκιμάστε λευκό κρασί οπωσδήποτε....
Μέτα την ολοήμερη "περιοδία" μας,γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για λίγο ξεκούραση γιατί το βράδυ είχε ποτάκι στο Αργάσι!Το Island είναι ένα υπέροχο μαγαζί για coctail,με ωραίο κόσμο και υπέροχη θέα!!

4η μέρα

2 μέρες πριν φύγουμε από το νησί,τι δεν είχαμε επισκευφτεί???Το Μαραθωνήσι φυσικά...Κατηφορίσαμε προς το Κερί λοιπόν..Από εκεί νοικιάσαμε βαρκούλα και αφού πρώτα είδαμε τις σπηλιές του Κεριού ,ύστερα επισκευτήκαμε την μικρή παραλία που υπάρχει στο Μαραθωνήσι!Έχω βαρεθεί να λέω για τα πολύ ωραία και καθαρά νερά,αλλά και πάλι θα πρέπει να το επισημάνω..Εδώ είδαμε και τις περισσότερες φωλιές από χελώνες!!ΜΑΓΙΚΟ!!Δυστυχώς,η ενοικίαση της βάρκας ήταν μόνο για 2 ώρες και έτσι την επιστρέψαμε!!
Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λέει ο λαός,οπότε επόμενη στάση ήταν η παραλία των Αλυκών!Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πάρει 2 φορές μπλε σημαία!Πανέμορφα...πιο χαλαρά φυσικά από τις παραλίες του Βασιλικού,αλλά ιδανική παραλία για να χαλαρώσεις!Δεν είναι τυχαίο ότι την προτιμάνε πολλές οικογένειες!
Το βραδάκυ περιελάβανε βόλτα στην πόλη και ψώνια από τα τοπικά μαγαζιά.. Η πόλη γενικά μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι,αλλά έχει την δική της ομορφιά!!Αξίζει μια βόλτα στα στενά για να την καταλάβεις..είχαμε επίσης και την χρωστούμενη βόλτα(από την πρώτη μέρα) στην Μπόχαλη για φαγητό στο ταβερνάκι "Το σπίτι του Λάττα"!Ο ιδανικός τρόπος για να κλείσει η μέρα!Ωραίο φαγητό συνοδευόμενο από τις γνωστές καντάδες...:romeo:

5η μέρα

Προτελευταία μέρα,είπαμε να χαλαρώσουμε...Μία από τις παραλίες του Βασιλικού,με beach bar ονόματι Casa Playa μας πρόσφερε ότι ακριβώς ζητόυσαμε!!Χαλάρωση,ξεκούραση,υπέροχη αμμουδιά,ιδανική για παιχνίδι με ρακέτες!!Επιστρέφοντας προς την πόλη,κλείσαμε τραπέζι στην "Θύμαλο" για ψαράκι!Κατεβήκαμε το βράδυ και η κίνηση μας αποδείκτηκε σοφή!Το μαγαζί ήταν γεμάτο μέχρι και μέσα...Έμεις κάτσαμε χαλαροί σε ένα από τα εξωτερικά τραπεζάκια και απολαύσαμε το πάνφθηνο και ωραία φαγητό μας!Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα,αν και καλό θα ήταν να κλείσετε ένα τραπεζάκι!Μέτα το φαγητό,η κατάσταση σήκωνε ποτό και το Movida στην Μπόχαλη μας περίμενε με ανοιχτές αγκάλες!!Να πίνεις το ποτό σου,με καλή παρέα και να έχεις πιάτο φωτισμένη όλη την Ζάκυνθο...Αξία ανεκτίμητη!!!!

6η μέρα

Η τελευταία μας μέρα πέρασε όπως καταλαβαίνετε στο χαλαρό και στην υπομονή για να φύγουμε!Ηπιαμε έναν χαλαρό καφέ στην πόλη,επισκεφτήκαμε κάποιους συγγενείς της κοπέλας μου και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο για επιστροφή..

Επίλογος:Σε διάστημα 6 ημερών επισκέφτηκα κάποιες από τις ωραίοτερες παραλίες την Ελλάδας!!Αυτό νομίζω λέει πολλά..Γενικά η Ζάκυνθος συνδυάζει περιπέτεια και χαλάρωση..Ξεγνοισιά και εξόρμηση!!Οι άνθρωποι ήταν πολύ ζεστοί και φιλόξενοι,το φαγητό κατά βάση πολύ καλό και τα τοπία ήταν τέτοια που το μάτι χόρτασε για μέρες!!Έξαλλου όπως αναγράφεται και στην επικεφαλίδα...κάτι παραπάνω ξέρουν οι χελώνες!;)
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σε ευχαριστούμε πολύ manou35 για την ιστορία σου και για τις σημαντικές πληροφορίες. :)
Διαθέτεις φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι σας; Θα ήταν πολύ όμορφα να εμπλούτιζες την ιστορία σου με καμιά φωτογραφία.
 

manou35

Member
Μηνύματα
7
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Ζάκυνθος
Σε ευχαριστούμε πολύ manou35 για την ιστορία σου και για τις σημαντικές πληροφορίες. :)
Διαθέτεις φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι σας; Θα ήταν πολύ όμορφα να εμπλούτιζες την ιστορία σου με καμιά φωτογραφία.
Φυσικά και διαθέτω φωτογραφικό υλικό Kanel28.Θα ήμουν τρελός αν δεν απαθανάτιζα αυτές τις στιγμές που περιέγραφα πιο πάνω.Απλά λόγω εργασίας επιστρέφοντας από άδεια :cry::cry::cry: δεν έχω προλάβει να τις περάσω στο PC...Θα ανέβουν λίαν συντόμως..
 
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας, καινούριο μέλος. Σκέφτομαι για Ζάκυνθο με παιδιά φέτος αλλά έχω κουπόνια κοινωνικού τουρισμού. Κάποιος που να έχει μείνει σε συνεργαζόμενο κατάλυμα κατά Βασιλική μεριά κοντά σε θάλασσα;;;

Αργάσι είναι ωραία περιοχή; Έχει μείνει κανείς;
 
Last edited by a moderator:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.727
Επόμενο Ταξίδι
?
Αργάσι είναι ωραία περιοχή; Έχει μείνει κανείς;
Εκεί είχαμε μείνει. Δεν είναι άσχημα ούτε κάτι το φοβερό. Άλλωστε από την στιγμή που υπάρχει αυτοκίνητο δεν υπάρχει θέμα. Ποτέ δεν βγήκαμε Αργάσι αν και έχει κάποιες επιλογές σε καφετέρεις και μπαρ ούτε κάναμε μπάνιο εκεί. Είναι δίπλα στην πόλη της Ζακύνθου οπότε είναι πολύ βολική περιοχή. Έχει πάντως τα πάντα από σούπερ μάρκετ,εστιατόρια παντώς τύπου,πρακτορεία για εκδρομές,καφετέρεις,σουβενιράδικα.Είναι ζωντανή περιοχή αλλά καμία σχέση με Λαγανά.

Είχαμε μείνει σε ένα καλό 3στερο το HOTEL COMMODORE που ήταν συμβεβλημένο με κοινωνικό τουρισμό. Μείνε Αργάσι μη το σκέφτεσαι.
 

AERAS

Member
Μηνύματα
772
Likes
1.122
Αργάσι είναι μια επιλογή όπως είπε και πιο πάνω ο giannismits κοντά στην χώρα. Μπάνιο εκεί μην κάνεις!!!!!!!!
Αν θέλεις για μπάνιο κοντά στο Αργάσι είναι πολύ ωραίες οι παραλίες στον Βασιλικό, στον Γέρακα (εκεί δεν έχει beach bar) , Δάφνη. Οπότε αν κριτήριό σου είναι το μπάνιο επέλεξε Βασιλικό.
Για παιδιά θα συνιστούσα και το Καλαμάκι με την λογική ότι είναι για αρκετά μέτρα η θάλασσα ρηχή, κάτω από το γόνατο όχι ότι στον Βασιλικό είναι πολύ πιο βαθιά.
 

zantecele

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας, καινούριο μέλος. Σκέφτομαι για Ζάκυνθο με παιδιά φέτος αλλά έχω κουπόνια κοινωνικού τουρισμού. Κάποιος που να έχει μείνει σε συνεργαζόμενο κατάλυμα κατά Βασιλική μεριά κοντά σε θάλασσα;;;

Αργάσι είναι ωραία περιοχή; Έχει μείνει κανείς;
Το Βασιλικό είναι κοντά με το Αργάσι. Από θέμα παραλίας καλά είναι, υπάρχουν βέβαια και καλύτερα μέρη στο νησί. Στο Αργάσι έχει τα μεγάλα club που πηγαίνουν οι Έλληνες αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα για παραλία. Πολύ ωραία επίσης και τουριστική περιοχή είναι το Τσιλιβή. Το θέμα επίσης είναι αν θα έχεις μεταφορικό μέσο ή αν θα νοικιάσεις ή τι στυλ διακοπές θες κ.λ.π.
 
Μηνύματα
9
Likes
2
καλησπερα.
zantecele εχεις σχεση με ζακυνθο?γτ ψαχνω μια συγκεκριμενη πληροφορια και δεν μπορω να βρω απαντησεις. χαχα
βασικα επειδη φετος αποφασισαμε να συνδυασουμε διακοπες 4 μερες ζακυνθο και μετα στο εξοχικο μας- αχαια, δεν θα παρουμε αυτοκινητο.
απλως ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος για ενοικιασεις αυτοκινητων, ειναι κλαυτερα να κλεισεις απο πριν απο το ιντερνετ ή αν παμε εκει θα βρουμε καλυτερες τιμες? γτ δεν τα λες και φθηνα...
ευχαριστω
υ.γ. υπεροχο το αρχικο ποστ με την περιγραφη του ταξιδιου, πηρα πολλες ιδεες!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom