Λισσαβώνα Ημερήσιες εξορμήσεις από Λισσαβώνα

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
n522243406_775768_2407.jpg

Μια όμορφη ολοήμερη εκδρομή, μπορεί να γίνει νότια της Λισσαβώνας, στην΄Εβορα(Evora)και τηΣεσίμπρα (Sesimbra)

Περνάς την παλιά γέφυρα του Τάγου και σε υποδέχεται οΧριστός Βασιλεύς (Cristo Rei Sanctuary). ΄Ετσι ονομάζεται το μεγαλόπρεπο άγαλμα του Ιησού, που με τα χέρια ανοικτά και το βλέμμα στραμμένο στην πόλη, προστατεύει την πρωτεύουσα. Χτίστηκε από το 1948 έως το 1959, κατά παραγγελία του Καρδιναλίου της Λισσαβώνας, για να ευχαριστήσουν το Θεό που δεν αναμείχθηκαν στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι εμπνευσμένο από τον Χριστό τουΡίοντε Τζανέιρο.
Μπορείς να ανέβεις μέχρι τα πόδια του και να δεις την πόλη, από ύψος 85 μέτρων. Παίρνεις το ασανσέρ και μετά έχεις λίγα ακόμα σκαλάκια μέχρι να φτάσεις στο σημείο της θέας.

Συνεχίζεις και σε 2 περίπου ώρες (130 χλμ.) βρίσκεσαι στην΄Εβορα.
Η ωραιότερη, η ομορφότερη, η πιο ενδιαφέρουσα πόλη της Πορτογαλίας.
Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Ουνέσκο.
Οι Κέλτες της έδωσαν το όνομα και οι Ρωμαίοι τον 2ο αιώνα της χάρισαν τον ναό της Αρτέμιδος (Temple of Diana), με τα υπέροχα κορινθιακού ρυθμού κιονόκρανα. Τα σπίτια μικρά, χαμηλά, λευκά, δώρο της μαυριτανικής κυριαρχίας. Υπέροχες εκκλησιές. Υπέροχοι πεζόδρομοι. Θαυμάσιες γωνιές.
Προϊστορικά μνημεία δεν λείπουν από την περιοχή. Το Cromlech of Almendres χρονολογείται μεταξύ 4000 και 2000 χρόνια προ Χριστού. Είναι το Πορτογαλέζικο Stonehenge, με τα υπέροχα μεγαλιθικά και μονολιθικά μνημεία.
Λίγο πιο πέρα τα σπήλαια Cave of Escoural, με σπηλαιογραφίες 15000 ετών.

Παίρνεις το γυρισμό και σταματάς στην Σεσίμπρα.
Είναι ένα μικρό ψαροχώρι, που τον λόφο του στεφανώνει ένα Μαυριτάνικο κάστρο. Μια εκκλησιά του 12ου αιώνα κλείνεται στα τοίχη του κάστρου, από τα οποία η θέα στον ωκεανό κόβει την ανάσα.
Το απόγευμα τα ψαροκάικα καταφθάνουν και σε λίγο δοκιμάζεις την πιο γευστική ψαρόσουπα της ζωής σου, στα παραδοσιακά ψαροταβερνάκια της παραλίας. Υπέροχα μικρά μαγαζιά, με αναμνηστικά και δώρα της θάλασσας, κάνουν ενδιαφέρουσα τη βόλτα σου. Κογχύλια θεώρατα, πανέμορφα, περίεργα, σφουγγάρια, αστερίες και άλλα πολλά είδη, γνωστά και μη.

Σε απόσταση 30 λεπτών βρίσκεται το ανεμοδαρμένο ακρωτήρι Cabo Espichel. Απόκοσμο, περίεργο, μυστηριώδες. Η θέα προς το απέραντο του Ατλαντικού καταπληκτική και το συναίσθημα φοβερό, κοιτώντας το απότομο χάος εκατοντάδων μέτρων στον ωκεανό.
Δεν είναι περίεργο που σε ένα τέτοιο περιβάλλον βρέθηκαν αποτυπώματα ποδιών δεινοσαύρων. Εδώ βρίσκεται και το τεράστιο κτιριακό σύμπλεγμα του μοναστηριούSantuário de Nossa Senhora da Pedra Mua,που κυριολεκτικά στέκει στην κόψη του χάους. Σήμερα το μοναστήρι είναι ερειπωμένο, εκτός από την εκκλησία του μοναστηριού.
Η απόσταση μέχρι την πρωτεύουσα είναι μόλις 35 χιλιόμετρα.


Εκδρομή στα βόρεια

Ολοήμερη κι αυτή η εξόρμηση, στην οποία θα γνωρίσεις τα μεγαλύτερα θρησκευτικά μνημεία της χώρας, και από τα πιο ονομαστά παγκοσμίως.
Πρώτος σταθμός στηνFatima(113χλμ). H Παναγία εμφανίστηκε σε 3 μικρά κορίτσια το 1917. ΤοΜοναστήρι της Παρθένου(Nossa Senhora do Rosario da Fatima)εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την κατανυκτική του ατμόσφαιρα.http://www.fatima.com.br/
Ας σημειωθεί ότι ο ναός της Αγίας Τριάδας στη Fatima είναι έργο ενός πολύ γνωστού έλληνα αρχιτέκτονα, του Αλέξανδρου Τομπάζη.
Πολλά τα θαύματα και οι πιστοί συρρέουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες από όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι 4 εκατομμύρια πιστών φτάνουν εδώ για να προσκυνήσουν το άγαλμα της Παναγίας. Εάν έρθεις να προσκυνήσεις από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, να είσαι έτοιμος να βρεις πολύ κόσμο. Η τεράστια πλατεία έξω από την εκκλησία είναι σχεδόν πάντα γεμάτη. Πολλοί πιστοί γονατιστοί φτάνουν στην εκκλησία.
Αξίζει. Μην το παρακάμψετε.http://www.sacred-destinations.com/portugal/fatima-shrine-of-our-lady-of-fatima.htm
Ακριβώς έξω από την Fatima βρίσκονται τα σπίτια των τριων κοριτσιών, Lucia, Francisco και Jacinta, που ευλογήθηκαν με την εμφάνιση της Παναγίας.

Επόμενος σταθμός ηBatalha(143 χλμ). Το Μοναστήρι της είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Είναι ένα κτίσμα του 14ου αιώνα, σε γοτθικό ρυθμό. Χτίστηκε το 1388. Ο βασιλιάς King Joao έταξε στην Παναγία να χτίσει το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι αν τον βοηθούσε να κερδίσει τους Καστιλλιάνους, στην Μάχη του Αλγιουμπαρότα. Μόνο αν δει κάποιος αυτό το μοναστήρι μπορεί να καταλάβει το μέγεθος και το μεγαλείο του.http://www.sacred-destinations.com/portugal/batalha-monsteiro-santa-maria-da-vitoria.htm
Ανοικτό καθημερινά, τον Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο 9-5 και τον Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο, 9-6

Αρχίζεις την επιστροφή και ηNazare(55 χλμ), ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι θα σε ξεκουράσει και θα κεράσει καφέ στα όμορφα μαγαζάκια του.
Συνεχίζοντας προς την Λισσαβώνα, σταματάς στηνObidos. Γλυκό χωριουδάκι, με λευκά σπίτια, στενούς δρόμους και περιποιημένα μαγαζάκια. Σε τούτο το χωριό η ατμόσφαιρα είναι έντονα μεσαιωνική.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom