Τυνησία Η Γιουνανία ,οι Τρείς Σωματοφύλακες και το Σόι μας!

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Εισαγωγή

Αυτή η ιστορία κανονικά θα έπρεπε να λάβει χώρα σε άλλη χώρα από αυτήν που τελικά βρέθηκα. Όμως όσο όμορφο κι αν είναι να ονειρεύεσαι το επόμενο σου ταξίδι θα πρέπει να υπολογίζεις περισσότερο τις βουλές του "ξενοδόχου" και όχι τις δικές σου γιατί, όπως πολύ συχνά μπορεί να συμβεί σε προορισμούς σαν αυτόν που σκοπεύαμε να πάμε, κάποιοι άλλοι μπορούν να "σκοπεύσουν" τα όνειρά σου και να τα βρουν στο δόξα πατρί!

Τα εμπόδια που έπρεπε να υπερπηδήσουμε, ως αθλητές ανωμάλου δρόμου μετ εμποδίων, ήταν ήδη αρκετά πριν δεχτούμε την χαριστική βολή, λίγο πριν την γραμμή τερματισμού. Με άλλα λόγια ήταν που ήταν στραβό το κλίμα το 'φαγε κι ο γάιδαρος, που στην περίπτωσή μας ήταν σίγουρα πάνω από ένας.
Λαμβάνοντας δε υπόψη την γνωστή συμπεριφορά και αντοχή των κατά τα άλλα συμπαθέστατων τετράποδων δεν είναι να απορεί κανείς γιατί δεν δίνουν δεκάρα για αθλητές του δικού μας βεληνεκούς.

Τι κι αν μήνες πριν προσπαθείς να καπαρώσεις τις ακριβείς ημερομηνίες της άδειας, προσπαθώντας παράλληλα να κερδίσεις τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια συνεχόμενης απουσίας σου, που στην δική μας περίπτωση είχε αυστηρό “ταβάνι” το δεκαήμερο.

Τι κι αν το απλούστατο δικαίωμα του “συνταξιδεύειν” με το έτερον ήμισυ, στη δική μας περίπτωση έπρεπε να περάσει από 40 κύματα και άλλα τόσα κόσκινα εφόσον δεν έχουμε την τύχη να είμαστε κάτοχοι του ίδιου προνομιακού χρώματος διαβατηρίου.

Τι κι αν μήνες πριν, πρέπει να αναζητήσεις και να βρεις το φτηνότερο εισιτήριο με την απαραίτητη ανταπόκριση αυστηρά εκτός ζώνης Σένγκεν (τουλάχιστον για τον έναν από εμάς) μιας και απευθείας πτήσεις από Αθήνα δεν υπάρχουν για τον προορισμό μας.

Τι αν μήνες πριν εσύ, με το προνομιακό (ληγμένο στη δική μου περίπτωση, άρα με έξτρα κόστος επανέκδοσης) διαβατήριο είχες καλομάθει να ταξιδεύεις στους περισσότερους προορισμούς χωρίς βίζα.

Τι κι αν ξόδεψες ατελείωτες ώρες έρευνας και αναμονής αγγαρεύοντας συγγενείς να σου στέλνουν προσκλήσεις φιλοξενίας για τις οποίες με την σειρά τους θα πρέπει να ξοδέψουν μερικές μέρες για να αποκτήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις καταθέσουν επίσημα μεταφρασμένες στην αρμόδια δημοτική αρχή.

Τι κι αν πρέπει να βρεις τρόπο να αποκτήσεις προπληρωμένα εισιτήρια μεθ' επιστροφής και όχι απλή κράτηση, χωρίς να τα προπληρώσεις.

Τι κι αν πρέπει να βρεις αποδεικτικά, για επίσης προπληρωμένες κρατήσεις οργανωμένων εκδρομών επίσημων ταξιδιωτικών γραφείων του τόπου προορισμού, όπως και προπληρωμένες κρατήσεις ξενοδοχείων για κάθε πόλη που θα επισκεφθείς, που ισχυροποιούν τις πιθανότητες απόκτησης του πολυπόθητου αυτοκόλλητου.

Τι κι αν θα πρέπει να συλλέξεις επίσης τα επίσημα εγχώρια πιστοποιητικά και ότι αποδεικτικά περνάνε από την φαντασία σου, ικανά να τους πληροφορήσουν για το ποιόν σου. Ενδεικτικά αναφέρω πιστοποιητικό γέννησης, θανάτου, επαγγελματικής ιδιότητας και χρόνου απασχόλησης, ασφαλιστικής ικανότητας, οικογενειακής κατάστασης,γάμου, διαζυγίου, δεύτερου γάμου ,γενεαλογικού δέντρου μη τυχόν και έρεε εβραϊκό αίμα στις φλέβες των προγόνων σου ,τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων που δεν σε καθιστούν ύποπτο προς μετανάστευση και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς πως σε καθιστά μη ύποπτο και επικίνδυνο επισκέπτη. Δεν τα ζητάνε φυσικά επισήμως, αλλά σε αυτή την περίπτωση όσο πιο πολλά χαρτιά έχεις ετοιμάσει τόσο το καλύτερο.Όλα αυτά βέβαια δύνανται να διασταυρωθούν στο εύλογο απαραίτητο χρόνο και στο γραφείο της εκεί αρμόδιας αρχής που επίσης διαθέτει μεγάλη φαντασία εκτός από κρυφά ταλέντα.

Τι κι αν θα πρέπει μαζί με όλα τα παραπάνω να καταθέσεις βεβαίως και το διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό αντίτιμο για έκδοση βίζας, φυσικά χωρίς καμία εγγύηση για την απόκτησή της. Αν μη τι άλλο είναι το ελάχιστο που μπορείς να προσφέρεις για τον κόπο τους να ασχοληθούν με την περίπτωσή σου. Μην είμαστε και αχάριστοι!

Και ολοκληρώνοντας για να μην το κουράζω.
Τι κι αν πρέπει, για αυτό το ταξίδι που έκανες το λάθος να διαλέξεις να πας, να χύσεις αίμα, δάκρυα και ιδρώτα ως νέος Ρουβάς. Εδώ κυρία μου έχουν άλλον Θεό και όσο και να σταυροκοπιέσαι κανείς δεν θα ακούσει τις προσευχές σου!


Κάπως έτσι με βρήκε ένα βροχερό φθινοπωρινό βράδυ του Οκτωβρίου πλημμυρισμένη απογοήτευση μετά από αρκετούς μήνες προσμονής να αναζητώ μια εναλλακτική λύση. 'Έβαλα ένα ποτήρι Merlot και μουσική να παίζει, ψάχνοντας παράλληλα για νέα εισιτήρια. Υπό την μουσική υπόκρουση του Δημήτρη Μητροπάνου σε παλιές επιτυχίες , κοιτούσα με παραπονεμένα μάτια το διαβατήριό μου, που μόλις την προηγούμενη μέρα είχα ζητήσει και παραλάβει από την Πρεσβεία της Αλγερίας.
Δυστυχώς όμως το παρέλαβα το ίδιο παρθένο όπως το είχα παραδώσει πριν 3 μήνες χωρίς το πολυπόθητο αυτοκόλλητο να κοσμεί μια από τις σελίδες του.

Και ξαφνικά, εκεί που παρατηρούσα όλα τα σχέδια των τελευταίων μηνών να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος των προσδοκιών μου, ακούω από τα ηχεία τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου “Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος στης Σύρας τα στενά αίμα και δάκρυα πίνει” και μου δίνει τη λύση!

Θα αλλάξω το τραγούδι και κλείνω εισιτήρια!

“Άλλος για Σίφα τράβηξε πήγε κι άλλος για Μπιζερτίνη” check και Τυνησία έρχομαι!!!


Το πως έγινε τελικά αυτό το ταξίδι, καθώς και η εξήγηση, για την εύλογη ίσως απορία σας, του λόγου που επέλεξα αυτόν τον τίτλο έρχονται προσεχώς.

Προσδεθείτε και stay tuned!
 
Last edited:

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
εγώ τώρα μπερδεύτηκα λιγάκι γιατί που ήθελες να πάτε κατ΄αρχάς. Αλλά δεν έχει σημασία, περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια!
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Το ήξερα ότι είσαι κρυφό ταλέντο! Έβαλα ζώνη και περιμένω...
Ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμέντο γλυκιά μου mikrh tsopana, που αποκτά ιδιαίτερη αξία μάλιστα όταν προέρχεται από ένα πραγματικά φανερό ταλέντο σαν κι εσένα! Σου έχω ξαναπεί πόσο απολαμβάνω το στυλ που εξιστορείς και σε άλλο thread.
Ταλέντο βέβαια δεν ξέρω αν είμαι, για αυτό ας αποφανθούν οι ειδικοί. Πρωταρχικός σκοπός της απόφασής μου να γράψω για αυτό το ταξίδι ,ήταν για να το κρατήσω ζωντανό στη μνήμη μου. Επειδή σίγουρα υπάρχουν πιο ικανοί ταξιδευτές απο μένα και άριστοι συγγραφείς ταξιδιωτικών ιστοριών επέλεξα να διακωμωδήσω το όλο εγχείρημα με την ελπίδα να κάνω κάποιους απο εσάς να χαμογελάσουν έστω αν όχι να κλάψουν από τα γέλια, με το μικρό μας δράμα!
 
Last edited:

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
εγώ τώρα μπερδεύτηκα λιγάκι γιατί που ήθελες να πάτε κατ΄αρχάς. Αλλά δεν έχει σημασία, περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια!
Με το δίκιο σου μπερδεύτηκες αγαπητή μου Smaragda53. Εδώ εγώ κόντεψα να ξεχάσω που ήθελα να πάω. Ο φίλτατος και άκρως παρατηρητικός fotast έδωσε ήδη την απάντηση. Όντως το αρχικό πλάνο μας ήταν να πάμε για δέκα μέρες στην Αλγερία τον τόπο καταγωγής του συντρόφου μου , ο οποίος φυσικά διαθέτοντας Αλγερινό διαβατήριο δεν χρειαζόταν βίζα. Όλη αυτή η μανούρα που περάσαμε ήταν εξαιτίας του ότι εγώ ως Ελληνίδα δηλαδή Γιουνανία όπως λέγεται στα Αραβικά χρειαζόμουν βίζα. Και όχι μια οποιαδήποτε βίζα που εύκολα μπορείς να πάρεις ηλεκτρονικά ή στο αεροδρόμιο αλλά μια από τις διεθνώς πιο δύσκολες βίζες που υπάρχουν.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Να φανταστώ οτι θα υπάρξουν και φωτογραφίες....μη τη βγάλουμε ξεροσφύρι! Άφρικα μάμα ξεροσφύρι δεν λέει :)

Αυτή είναι άγνωστη λέξη για σένα! Εσύ θα διαβάζεις αργά και βασανιστικά 😘
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Να φανταστώ οτι θα υπάρξουν και φωτογραφίες....μη τη βγάλουμε ξεροσφύρι! Άφρικα μάμα ξεροσφύρι δεν λέει :)
Αλίμονο, έτσι θα σας άφηνα;
Αν και δεν το έχω όπως εσύ με τις εκπληκτικές φωτογραφίες, που ειλικρινά απολαμβάνω κάθε φορά που τις συναντώ και μη έχοντας τον καιρό ως καλύτερο σύμμαχο καθότι όλες τις μέρες έβρεχε, κατάφερα να βγάλω αρκετές φωτογραφίες που θα δώσουν το απαραίτητο χρώμα και γεύση στο άχαρο στεγνό κείμενο. Ήδη βρίσκομαι στην αρχειοθέτηση την μετονομασία και την διαλογή απο τα διάφορα φακελάκια που βρίσκονται σκόρπια στο λαπτοπ και σύντομα θα έρθει και ο "μεζές"!
 

Thalassaki

Member
Μηνύματα
767
Likes
4.751
Επόμενο Ταξίδι
........
Τα περίεργα όνειρα και το αρχικό μας πλάνο.

camels team.jpg


Εδώ και μερικές μέρες, μάλλον νύχτες, βλέπω περίεργα όνειρα. Ονειρεύομαι καμήλες!


Πολλές καμήλες, όμορφες και γεροδεμένες να περπατούν γαλήνια και υπομονετικά στην καυτή άμμο, κουβαλώντας πάνω τους κάθε λογής πραμάτεια μαζί με εκείνους τους περίεργους τύπους, με το αστραφτερό σαν καλογυαλισμένο σπαθί βλέμμα, και τα τεράστια υπέρδιπλα σεντόνια τυλιγμένα τριγύρω από το κεφάλι τους.
Τούαρεγκ θαρρώ τους λένε!

camels caravan.jpg


Έτσι με ονειρεύομαι κι εμένα να τους ακολουθώ, πάνω στην καλοθρεμμένη λευκή μου καμήλα με τις τεράστιες βλεφαρίδες που όλο έφτυνε, άγνωστο ακόμα ποιόν!

Δεν γνωρίζω πολλά από όνειρα και ούτε έχω πρόχειρο ονειροκρίτη για να συμβουλευτώ. Προσπαθώντας όμως να δώσω μια λογική εξήγηση, πιστεύω πως η ανάγκη μου για ένα μεγάλο ταξίδι όπως αυτό που ναυάγησε πριν σχεδόν δύο χρόνια έχει γιγαντωθεί και δεν έπαιρνε άλλη καθυστέρηση!

Όπως έγραψα και παραπάνω αυτό το ταξίδι έλαβε χώρα σε μια άλλη χώρα από αυτήν που αρχικά είχαμε προγραμματίσει.Το θετικό ήταν πως κι εκεί είχαν έρημο και καμήλες που τόσο επιθυμούσα να δω και το αρνητικό, που ως γνωστόν με μαθηματική ακρίβεια βρίσκεται σε αέναη διαμάχη με το θετικό, ήταν πως προσωπικά δεν τις είδα ποτέ κι έμεινα με την όρεξη!

Ας να τα πιάσω όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή μήπως και σας ξεμπερδέψω.

Το ταξίδι που ξεκινήσαμε να οργανώνουμε πριν δυο χρόνια τέτοιο καιρό, με περίσσεια προσοχή και φροντίδα είχε ως προορισμό την μεγαλύτερη χώρα της Αφρικανικής ηπείρου, την Αλγερία που τυγχάνει να είναι και η χώρα καταγωγής του άντρα μου Μ !

1,2,3 Viva l'Algérie!!!

algeria flag.jpg



Εδώ κάπου θα μου επιτρέψετε μια παρένθεση καθώς θεωρώ απαραίτητο να σας δώσω μια γεύση από αυτή τη μαγευτική άγνωστη αγαπημένη, που λίγοι έχουν επισκεφθεί και ακόμα λιγότεροι έχουν καταφέρει να την γνωρίσουν από άκρη σ' άκρη.
Παραθέτω ένα αντιπροσωπευτικό βίντεο από την πολύ καλή ομάδα του Skycam Algeria που αν μπείτε στον κόπο να αναζητήσετε τη δουλειά τους θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από άκρως καλλιτεχνικές λήψεις μέσω drone σε ολόκληρη την Αλγερία. Σημειωτέον, πως η χρήση drone από ερασιτέχνες όπως και η είσοδός του στη χώρα απαγορεύεται!
Η συγκεκριμένη ομάδα είναι η πρώτη που κατάφερε , άγνωστο πώς, να αποκτήσει δικαίωμα κινηματογράφησης μέσω drone και να δημιουργήσει αυτά τα εκπληκτικά video clips που όποιος τα δει είναι αδύνατον να μην θέλει το επόμενο του ταξίδι να είναι στην Αλγερία !!!
Πάμε λοιπόν ένα ταξίδι από τον Νότο προς τον Βορρά κι αν το βράδυ στο όνειρό σας δείτε κι εσείς καμήλες, σας παρακαλώ μην με κατηγορήσετε ως υπαίτια!


Αν, και επαναλαμβάνω άν όλα πήγαιναν όπως τα είχαμε προγραμματίσει για μένα θα ήταν ήταν η τρίτη φορά που θα επισκεπτόμουν αυτή την αχανή χώρα, της οποίας είχα καλύψει μόνο ένα μεγάλο μέρος από το βόρειο τμήμα της έχοντας αφήσει ωστόσο πολλά χρωστούμενα από τις δύο προηγούμενες αναγνωριστικές μου επισκέψεις. Έχοντας τις καλύτερες προσδοκίες λοιπόν για το επερχόμενό μου ταξίδι που απαραιτήτως αυτή τη φορά θα περιελάμβανε την πολυπόθητη περιήγησή μου στην Αλγερινή Σαχάρα, ξεκίνησα πυρετωδώς να καταστρώνω το ταξιδιωτικό μας πλάνο φροντίζοντας για την κάθε λεπτομέρεια.

Όσο για τον M, που κατά γενική ομολογία δεν το έχει καθόλου με τον προγραμματισμό και τις προετοιμασίες, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να ζητήσει εγκαίρως άδεια από την εταιρεία για τις συγκεκριμένες μέρες (1-13/11/2019)του Νοεμβρίου.

Εννοείτε βέβαια ότι είχε προηγηθεί η δική μου ενδελεχής αναζήτηση για τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό πτήσεων και ανταποκρίσεων εκτός Σένγκεν, καθότι ακόμα δεν είχε παραλάβει την άδεια διαμονής και με την μπλε βεβαίωση που κατείχε δεν είχε δικαίωμα ούτε transit εντός ζώνης Σένγκεν!

Ακολουθεί διευκρινιστική και ίσως για κάποιους χρήσιμη παρένθεση για να κατανοήσετε τις δυσκολίες που μπορεί ένας ταξιδιώτης να συναντήσει αν έχει την ατυχία να είναι κάτοχος διαβατηρίου Τρίτων χωρών.

Την άνοιξη του 2017 είχαμε πληρώσει πολύ ακριβά την επιθυμία του Μ να επισκεφθεί τους δικούς του μετά από ένα χρόνο που είχε να τους δει. Θυμάμαι τότε, είχαμε βρει μια καλή προσφορά με Alitalia μέσω Ρώμης για Αλγέρι την οποία χωρίς δεύτερη σκέψη την έκλεισα αρκετά νωρίς.Την ημέρα που ήταν να ταξιδέψει πήγαμε όλο χαρά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο check in της Alitalia να παραδώσουμε αποσκευές και τρώμε την κεραμίδα!!!

-Δυστυχώς δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε στο αεροσκάφος με την μπλε βεβαίωση, είπε με παγωμένο χαμόγελο και βλέμμα με μια υποψία οίκτου η υπάλληλος.

- Γιατί;;!!! Ρωτήσαμε και οι δύο με ένα έντρομο ουρλιαχτό.

-Θα πρέπει να αναζητήσετε πτήση με ανταπόκριση εκτός ζώνης, απάντησε αυτή όσο πιο ψύχραιμα μπορούσε ,ολοκληρώνοντας την φράση της με το τελειωτικό χτύπημα.

-Θα έπρεπε να γνωρίζετε πως πολίτες τρίτων χωρών και κάτοχοι μπλε βεβαίωσης, (κωλόχαρτο όπως συχνά το αποκαλούσαμε επί τέσσερα χρόνια που περιμέναμε με Ιώβεια υπομονή να παραλάβουμε την άδεια παραμονής) έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν μόνο προς και από τη χώρα του διαβατηρίου τους είτε με απευθείας πτήση ,είτε με τρανσιτ σε χώρα εκτός ζώνης Σένγκεν!

Οι διάλογοι και το μπάχαλο που ακολούθησε δεν είναι της παρούσης να το αναλύσω. Το αποτέλεσμα ήταν, κλαίγοντας τα 190 της Alitalia που φυσικά και δεν επιστράφηκαν και βρίζοντας καθ όλη την διάρκεια της επιστροφής, να γυρίσουμε με τις βαλίτσες σπίτι προς αναζήτηση εναλλακτικής πτήσης. Η μόνη που βρήκαμε για δυο μέρες μετά ήταν μέσω Καΐρου με την EgyptAir με την οποία και πέταξε τελικά καταβάλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 520 ευρώ!

Κλείνει η παρένθεση------------------------------------------------------------------------------

Συνεχίζοντας το στάδιο της προετοιμασίας, βρήκα μια πολύ καλή προσφορά με Turkish με transit Κωνσταντινούπολη και αγοράσαμε μόνο το δικό του εισιτήριο σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Το δικό μου εισιτήριο θα το αγόραζα αμέσως μόλις είχα στα χέρια μου τη βίζα και παρακαλώντας μέχρι τότε να μην έχουν εκτιναχθεί οι τιμές στα ύψη πράγμα που ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα συνέβαινε.

Όλα καλά θα σκεφτεί κανείς ως εδώ. Γνωστός προορισμός και με σχετική προηγούμενη εμπειρία όλη η προετοιμασία μοιάζει παιχνιδάκι. Η άδεια, ευκολάκι,είχαν ήδη αποδεχτεί το αίτημα και είχε οριστικοποιηθεί. Τί θα μπορούσε να πάει στραβά;
Όσο για το πιο χρονοβόρο τμήμα της προετοιμασίας ,την απόκτηση βίζας, γνωρίζαμε απο τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν καθώς και τον προβλεπόμενο χρόνο που θα χρειαστεί η έκδοσή της (λιγότερο από μήνα) οπότε δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Αμ δε ! Σας γελάσανε! Εκεί που όλοι θα νόμιζαν πως το στάδιο της προετοιμασίας θα γλιστρούσε αβίαστα και με χάρη σαν χορεύτρια καλλιτεχνικού πατινάζ πάνω σε παγοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων, άρχισαν να αχνοφαίνονται οι πρώτες ρωγμές στην πίστα.
Η χορεύτρια, αυτή του καλλιτεχνικού πατινάζ ντε, αποδείχτηκε δυσκίνητη λόγω αρθριτικών,τα πέδιλα της δε, εντελώς ακατάλληλα γιατί αντί για λεπίδα είχαν ρόδες και το παγοδρόμιο μια μισοπαγωμένη λίμνη στρωμένη με λεπτό πάγο καθιστώντας την εντελώς ακατάλληλη για πιρουέτες!

Δεν χρειάζονται υποθέτω περισσότερα στοιχεία για να φανταστείτε τις ανατροπές που ακολούθησαν σχεδόν το κάθε μας βήμα προς το πολυπόθητο ταξίδι οι οποίες και απομάκρυναν όλο και περισσότερο το ανεκπλήρωτο όνειρό μου με τις καμήλες!!!

desert-sahara.jpg



Συνεχίζεται.....
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.731
Likes
14.343
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Το πρώτο μισό από το βίντεο των αερογραμμών ήταν καλό. Το άλλο μισό πολύ τουριστικό.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Το πρώτο μισό από το βίντεο των αερογραμμών ήταν καλό. Το άλλο μισό πολύ τουριστικό.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
Εμένα πάντως και το πρώτο μισό, με έπεισε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.689
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom