Η Ιταλία «μετακομίζει» στο Γκάζι για μία εβδομάδα

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Italia in piazza 2009

aassets.in.gr_dGenesis_assets_Content5_Photo_1013547_b.jpg


Η «Τεχνόπολις» φιλοξενεί για τρίτη φορά το φεστιβάλ

Αθήνα
Τον ιταλικό τρόπο ζωής, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, θα γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν το Γκάζι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου (1-6 του μήνα).
Το φεστιβάλ Italia in piazza οργανώνεται για τρίτη φορά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με μία σειρά εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προβολή του ιταλικού τρόπου ζωής.
Μουσικές συναυλίες, προβολή κινηματογραφικών ταινιών στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, επιστημονικά σεμινάρια, εμπορικά και πολιτιστικά δρώμενα, παρουσίαση οίνο-γαστρονομικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ιταλίας, εξειδικευμένα εργαστήρια που έχουν οργανωθεί από το Ινστιτούτο Εξωτερικού Εμπορίου της Ιταλίας και το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Αθήνας αλλά και εκθέσεις εικαστικών θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους αγαπούν την Ιταλία να την απολαύσουν με πολλούς τρόπους.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει φέτος περισσότερους τομείς ενδιαφέροντος και συμμετέχουν σε αυτήν όλοι οι ιταλικοί φορείς που εκπροσωπούνται στην Ελλάδα (Ινστιτούτο Εξωτερικού Εμπορίου, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας), καθώς και ελληνικοί δημόσιοι φορείς και πολλές εταιρίες και από τις δύο χώρες ως χορηγοί.
Στο πλαίσιο όλων των εκδηλώσεων (στις οποίες η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν) προβλέπονται ειδικά σημεία συγκέντρωσης χρηματικών προσφορών, που θα διατεθούν για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της επαρχίας του Αμπρούτσο. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στον δήμαρχο της Ακουϊλα.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει:
* Το 2ο ιταλο-ελληνικό φεστιβάλ μουσικής Dulcis in fundo με συναυλίες Ιταλών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, ανάμεσα στους οποίους οι Nuova Compagnia di Canto Popolare, Elena Ledda και Mauro Palmas, James Senese και Danilo Rea, σε συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Την 1η Ιουνίου στις 22:00 θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης οι μουσικοί της τζαζ Marco di Gennaro και Luca Velotti και το φεστιβάλ θα κλείσει στις 6 Ιουνίου με ένα dj party-έκπληξη.

* Το 1ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου. Για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν επτά ταινίες του σύγχρονου ιταλικού κινηματογράφου, ανάμεσα στις οποίες δύο σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Μεταμεσονύκτιες προβολές: στο Πολιτιστικό Κέντρο 'Τεχνόπολις' στο Γκάζι, κάθε βράδυ από τις 1 έως τις 5 Ιουνίου, μετά τις συναυλίες ιταλικής μουσικής, προβολές με αριστουργήματα του κλασικού ιταλικού κινηματογράφου στις 00:30.

* Την Έκθεση Πλανήτης Γη. Πρόκειται για την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού που έχει ληφθεί από τους δορυφόρους παρακολούθησης των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη Kosmo Sky-Med της Εταιρίας Telespazio.

* Την Έκθεση Εικαστικών Τεχνών νέων Ιταλών καλλιτεχνών Cheap Art. Η διοργάνωση της ΜΚΟ Cheap Art, με δύο ετήσιες παρουσίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της πανευρωπαϊκής Cheap Art παρουσιάζει εικαστικά έργα 40 νέων Ιταλών καλλιτεχνών, με σκοπό να μπορέσουν οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης να αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε χαμηλή τιμή.

* Το σεμινάριο για την ιταλική αρχαιολογία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή της Αθήνας και με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, με την ευκαιρία της επετείου 100 ετών παρουσίας της Σχολής στην Ελλάδα.

* Το σεμινάριο 'Η καθημερινή ζωή στην Ελλάδα της Βενετίας', σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών της Βενετίας.

* Το Επιστημονικό Σεμινάριο «Ο πρόσφατος σεισμός στην Κεντρική Ιταλία: νέες στρατηγικές στην πρόβλεψη των σεισμών με ιδιαίτερη αναφορά προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, των υποδομών και στην αποκατάσταση των μνημείων και των ιστορικών κέντρων».

- Σεμινάριο για τον ιαματικό τουρισμό, εξειδικευμένα εργαστήρια σε θέματα υφασμάτων και ένδυσης και παρουσίαση οινο-γαστρονομικών προϊόντων από διάφορες Περιοχές της Ιταλίας. Παρουσίαση ενός βιβλίου πάνω στη διάλεκτο Grecanico των ελληνόφωνων χωριών της Magna Grecia, οργανωμένη από το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

* Τη συναυλία της Nuova Compagnia di Canto Popolare της Νάπολης στις 2 Ιουνίου, ώρα 22:00.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: in.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.233
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom