Ηνωμένο Βασίλειο Η Οδύσσεια ενός αποκλεισμού (Ελλάδα-Αγγλία-Σκωτία-Τουρκία)

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Καλησπέρα

τώρα που ηρέμησαν λιγάκι τα πράγματα θα ήθελα να σας διηγηθώ τις ανεπανάληπτες χριστουγεννιάτικες διακοπές μου και την άσχημη τροπή που μπορεί να πάρει ένα ταξίδι όσο καλα προετοιμασμένος και αν είσαι.

Όλα ξεκινήσαν λοιπόν στις 10 Δεκεμβρίου που αποφασίζω να γυρίσω στην Ελλάδα λίγο νωρίτερα μιας και στο Εδιμβούργο τέλειωσα με τα μαθήματα και είμαι ελεύθερος να αρχίσω διακοπές. Αλλάζω λοιπόν τα εισιτήρια μου απο τις 20 Δεκ για τις 10 και αναχωρώ κανονικά για την Σάμο όπου και θα επισκεφτόμουν την κοπέλα μου για 8 ημέρες μέχρι να γυρίσω Θεσσαλονίκη. Φτάνοντας στο Ελ.Βενιζέλος μαθαίνω οτι οι 2 προηγούμενες πτήσεις για Σάμο γυρίσανε πίσω επειδή δεν είχε ορατότητα το αεροπλάνο...μετά απο 8 ώρες ταξίδι λέω τώρα αυτο μου έλειπε. Με τα πολλά,πάμε και εμείς για Σάμο και αρχίζουμε τους κύκλους πάνω απτο αεροδρόμιο!! Μία, δύο τρείς φορές και τσουπ ο πιλότος μας ενημερώνει οτι γυρίζουμε Αθήνα! Πωπω λέω τώρα εντάξει την κάτσαμε....ευτυχώς όμως η Ολυμπιακή άψογη στις υπηρεσίες της μας προσφέρει μεταφορά στο ξενοδοχείο Mare Nostrum (4 stars) όπου και μας περιμένει πλούσιος μπουφές, κοιμόμαστε και μας γυρνάνε το πρωί για τη νέα μας πτήση όπου και φθάνω επιτυχώς στη Σάμο. Πραγματικά άψογη η Ολυμπιακή!

Δεν περνάνε 2 μέρες στην Σάμο και μου έρχεται ενα email για συνέντευξη για δουλειά στο Λονδίνο...μια ευκαιρία απο τις λίγες που δεν έπρεπε να χάσω. Ψήνω το μωρό και το παίρνω να πάμε για διήμερο ταξιδάκι Λονδίνο όπου θα ανακατεύαμε business με pleasure :xmas_razz:

Κάνοντας 8 ώρες ταξιδάκι με το πλοίο φτάνουμε στο Πειραιά και απο εκεί παίρνουμε το μετρό για αεροδρόμιο όπου και επιτυχώς παίρνουμε την πτήση των 21:20 για Γκάτγουικ και μας παραδίδει στην αγκαλιά ενος παγωμένου Λονδίνου όπου προλάβαμε το τελευταίο τραίνο για Βικτώρια. Την άλλη μέρα αρχίσαμε να βολτάρουμε στο Λονδίνο όπου και προλάβαμε περπατώντας να δούμε αρκετά απο τα must όπως Trafalgar Square, Hyde Park, London Eye, Big Ben και περπάτημα γύρω απο charing cross και Victoria.

ai47.tinypic.com_1z5j5es.jpg

ai48.tinypic.com_28uln55.jpg



ai46.tinypic.com_10rp8n9.jpg



Και κάπου εδώ αρχίζει η πραγματική Οδύσσεια.

18 Δεκεμβρίου: Είμαστε στο Gatwick 06:15 το πρωί όπου αντικρίζουμε το εξής θέαμα:

ai47.tinypic.com_140ys10.jpg


Επειδή ο καιρός είναι υπεύθυνος δεν δικαιούμαστε αποζημίωση και έχουμε 2 επιλογές: ή να πετάξουμε με νέα εισιτήρια σε 10 μέρες(!!!) δηλ να χάσουμε τα Χριστούγεννα και να πληρώσουμε απτη τσέπη μας ξενοδοχείο ή να πάρουμε πίσω τα λεφτά μας...ποια λεφτά δηλ τις 100 λίρες επειδή είχα κάνει early booking και τα είχα φθηνά? Τώρα κάνανε όλα 800-1000 λίρες.

Βγάζω το λαπτοπ καθώς περιμέναμε στις ατέλειωτες ουρές και αρχίζω να ψάχνω Skyscanner για διέξοδο....με τα πολλά επειδή δε βρηκα ΤΙΠΟΤΑ για Ελλάδα αρχίζω να ψάχνω για γειτονικές χώρες: Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία. Πάλι τίποτα, όλα κλεισμένα!!! Με μια απελπισμένη προσπάθεια να βρεθεί λύση μαθαίνω απο έναν άλλο ΈΛληνα για Σόφια και κλείνω και εγώ για τις 22 Δεκέμβρη χαράματα για Σόφια! Ε λέω κοντά είναι, θα πάρω ενα λεωφορείο για Ελλάδα ή στην χειρότερη έρχεται να με πάρει κανας πατέρας μου.

Αλλά ελα μου ντε που η πτήση ήταν για τις 22 και είχαμε ακόμα 18! Τους βάζω λοιπόν να μου κλείσουν αλε-ρετουρ για Εδιμβούργο ώστε να κοιμηθούμε σπίτι μου για 4 μέρες και να ξαναγυρίσουμε, αφύ δε πληρώναν ξενοδοχείο.

Έρχεται το απόγευμα και ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ και του Εδιμβούργου η πτήση. Χριστός και Παναγία λέμε...τι άλλο θα πάει στραβά? Πάω στο γκισε μετα απο άλλες 3 ωρες στην ουρά και απαιτώ διανυκτέρευση και σίτιση την οποία και πετυχαίνω. Μας πήγανε σε ενα low budget hotel αλλά φάγαμε και κοιμηθήκαμε καλά και την άλλη μέρα πήραμε το τραίνο για Εδιμβούργο όπου και κάναμε μια απο τις πιο μαγευτικές διαδρομές της ζωής μας.

ai45.tinypic.com_30nbxqx.jpg

ai48.tinypic.com_140wu9k.jpg

ai46.tinypic.com_539w0i.jpg


Στο τραίνο (100 λίρες αλ-ρετουρ το άτομο) είχαμε ατομικές πρίζες για το λαπτοπ και δωρεάν ασύρματο και χάρτη με το που είναι το τραίνο ανα πάσα στιγμή. Πολύ ωραία εξυπηρέτηση, απλά φροντίστε να κάνετε reserve θέσεις πριν ταξιδέψετε είναι κάπως περίεργο το σύστημα τους.

19 Δεκέμβρη-21 Δεκέμβρη: Περνάμε 3 πανέμορφες ημέρες στιο χιονισμένο πλέον Εδιμβούργο, όπου είναι πραγματικά πολυτέλεια να περπατάς στο κεντρικο του πάρκο με τα άπειρα κιοσκ ζεστού παντς, γλυκών, φαγητού και να βλέπεις τα παιδάκια να παίζουν στο παγοδρόμιο!

Αφού περπατήσαμε σε όλο το κέντρο, καθίσαμε για καφέ σε μια καφετέρια στον 1ο όροφο πάνω απο το κεντρικο πάρκο στην Princess Street όπου είχαμε και θέα του Κάστρου.

ai48.tinypic.com_28utvlk.jpg

ai46.tinypic.com_289ctgy.jpg

ai46.tinypic.com_o853cz.jpg




ai46.tinypic.com_10fw8sn.jpg


22 Δεκέμβρη:


Γυρνάμε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο London Luton. Είμαστε μες τη χαρά που επιτέλους θα πετάξουμε για Σόφια και θα γυρίσουμε Ελλάδα.

Και ναι μαντέψτε...και αλλη ΑΚΥΡΩΣΗ!! Αυτη τη φορά να πετάνε όλες οι πτήσεις εκτος απο Σ¨οφια..το φελέκι μου λέω και τρέχω στο γκισέ!! Εκεί μας ενημερώνουν οτι φταίει η easyjet και οτι δικαιούμαστε 400 ευρω αποζημίωση και επιπλέον εισιτήρια με οποια αεροπορική βρούμε.

Τρέχω πάλι με το λαπτοπ αγκαλιά να βρω πτήσεις και βρίσκω για Κωνσταντινούπολη απο το Heathrow σε 5 ώρες!! Αρπάζουμε τα μπαγκάζια μας και τρέχουμε με λεωφορείο σο Heathrow.

ai47.tinypic.com_kdjomc.jpg


Με την ψυχή στο στόμα και την μικρούλα μου να έχει κουραστεί εντελώς, την ταράζω στα φιλάκια για δυνάμεις και της λέω οτι όλα θα πάνε καλά. Έχω ψάξει μάλιστα ακριβώς τι ώρα φεύγει το τραίνο απο Κωνσταντινούπολη για Θεσσαλονίκη ώστε να δω αν το προλαβαίναμε και είχαμε 4 ώρες κενό.

Έλα μου ντε όμως που η πτήση καθυστερεί 2μιση ώρες και φτάνουμε Istanbul στις 7μιση...μετα απο μια αποτυχημένη προσπάθεια να πάρουμε το μετρό και αφού έβρισα καμια 10 υπαλλήλους που δεν μιλούσαν γρι αγγλικά (να βράσω την ευρωπαική Πόλη, όλοι είναι αγράμματοι παζαρολάτρεις) τρέχουμε στα ταξι και πηγαίνουμε βολίδα με το τούρκικο στυλ (περάσαμε 20κόκκινα και 10 στοπ) στον σιδηροδρομικό σταθμό να πάρουμε το τραίνο ... μονο και μόνο για να μάθουμε οτι ΕΦΥΓΕ μιση ωρα πιο πριν!!! ΟΣΕ, τουρκικος σταθμος και Ιντερνετ λενε οτι φευγει στις 9 και αυτο έφυγε στις 8μιση, 8 και 37 παιδια ημουν εκει!! ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ!!

Με βλέπει ενας ταρίφας και μου λέει στα σπασμενα αγγλο-τουρκικα "Φιρστ στατιον γκαραντιιι γκαραντιι", όπου φυσικα δε καταλαβα τιποτα. Μετα απο μια συζητηση με ελληνο-αγγλο-τουρκικα καταλαβα οτι αν με τρεξει με το ταξι προλαβαινουμε το τραινο σε 3 στασεις απο τωρα!!

Το ρισκαρω και μπαινουμε στην φόρμουλα 1 του ταρίφα και μας κάνει 35 χλμ σε 15 λεπτα!! Προλαβαίνουμε το τραίνο 2 λεπτά πριν φτάσει σε μια ερημωμένη περιοχή και μπαίνουμε μέσα χωρίς λεφτα!! Πείθω τον ευγενέστατο τούρκο σταθμάρχη να τον πληρώσω μόλις φτάσουμε Salenik(Σαλονικη) και παίρνουμε τη κουκέτα μας για το βράδυ. Περιττό να σας πώ οτι ήταν ο πιο γλυκός υπνος της ζωής μου...

Φτάσαμε στην Θεσσαλονίκη μετα απο 8 μέρες και άπειρα ταξίδια με πλοιο, τραίνο, αεροπλάνο,λεωφορείο, μετρό, ταξί...μόνο μηχανάκι μας έμεινε :xmas_lol:

Μας περίμενε ενα τραπέζι με γαρίδες, σολωμό και διάφορες σάλτσες απο τη κυρα Μαρία και μόνο που δεν κλάψαμε όταν φάγαμε σαν άνθρωποι στο σπίτι μας!!

Παιδία μια συμβουλή, οταν ταξιδεύετε ΠΑΝΤΑ να υπολογίζετε ακυρώσεις και φτιάξτε και ενα backup plan σε περίπτωση που ο Μέρφι τα βάλει μαζι σας!!

:xmas_cool::xmas_cool::xmas_cool:
 

Attachments

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.884
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Μιλάμε για ταξίδι (τι ταξίδι δηλ.!!) αλά Φιλέας Φόγκ:xmas_lol:.Αφού έκανες Χριστούγεννα στο σπίτι σου να μην το πεις ούτε του παπά!
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Πραγματι ο Μερφι τα εβαλε για τα καλα μαζι σου!!! Αλλα και τι θα ειχες να διηγεισαι αν δεν συνεβαιναν ολα αυτα???
 

Blondeamon

Member
Μηνύματα
285
Likes
142
Παιδιά όσο μαζοχιστικό και αν ακούγεται εγώ γούσταρα με όλη αυτη τη ταλαιπωρία. Είδα νεες περιοχες, έκανα ταξίδια και κερδίσαμε πολύ εμπειρία που θα μας βοηθήσει στο μέλλον να είμαστε έτοιμοι.
 

ioanna.gkan

Member
Μηνύματα
459
Likes
65
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Παιδιά όσο μαζοχικό και αν ακούγεται εγώ γούσταρα με όλη αυτη τη ταλαιπωρία. Είδα νεες περιοχες, έκανα ταξίδια και κερδίσαμε πολύ εμπειρία που θα μας βοηθήσει στο μέλλον να είμαστε έτοιμοι.
Exactly my point φιλε μου!!!
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
:xmas_eek::xmas_eek::xmas_eek:
Αν ήμουν στη θέση σου θα είχα πανικοβληθεί λιγάκι εκείνες τις στιγμές αλλά τώρα πια όπως λες, σου μένει η γλύκα της...περιπέτειας!!!

ΥΓ: Για κοίτα που έψαχνες για τρένα από Σόφια και τελικά κατέληξες σε τρένο από Κων/πολη..:xmas_smile:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εισαι ασος! Τι να πω! Μπραβο σας!
ΥΓ. Το μωρο εκανε Χριστουγεννα στη Θεσσαλονικη να υποθεσω; Που να προλαβει να παει Σαμο;
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η ανατροπή της ανατροπής:xmas_lol::xmas_lol:!Πάντως με όλη την ταλαιπωρία βλέπω το απολαύσατε στο έπακρον!βολτούλες τα δυό σας στο χιονισμένο Εδιμβούργο,ταξιδιωτική εμπειρία με το τραίνο κλπ!
Και πάνω απ'όλα αυτό που θαυμάζω σε σένα είναι το ρομαντικό σου στοιχείο και το πάθος σου για την κοπέλα...συνέχεια την αποκαλείς"το μωρό μου"και μου άρεσε κι εκείνο που είπες στο αεροδρόμιο ότι την τάραξες στα φιλάκια για να της δώσεις δύναμη:xmas_smile:!
Κι αφού καταφέρατε και φτάσατε Χριστούγεννα σπίτι όλαααα καλά!
Πάντα αγαπημένοι σας εύχομαι και με λιγότερες ταλαιπωρίες!
 

muya

Member
Μηνύματα
207
Likes
71
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Μπραβο σου για το θετικο τροπο που το αντιμετωπιζεις και που μεσα σε ολα δεν πανικοβληθηκες... Πολυ ωραια η ιστορια σου και μας δινεις και κουραγιο! Τα καλυτερα ευχομαι απο εδω και περα!
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Γουαου! Γυρισες Εδιμβουργο ή ακομα εισαι Σαλονικα; Μπραβο για την αισιοδοξια σου! Καλη Χρονια!
 

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
166
xaxax blondeamon ακόμη γελάω! γυρίσατε πόσα μέρη χωρίς να το θέλετε κ όλη τη Ευρώπη ψάχνοντας πτήσεις! Κ το αστείο είναι ότι βγάλατε κ κάτι από έξοδα!

υγ:Το αρχικό αεροπορικό κ το τρένο αργότερα για Εδιμβούργο σας το πλήρωσε η εταιρεία σας?
υγ2:Μπράβο για την αισιοδοξια σου!!
υγ3:κάποιοι φίλοι μου γυρνώντας από Βερολίνο τη μέρα που το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήταν κλειστό λόγω ομίχλης, τους πήγαν Αθήνα στο Σόφιτελ με πλήρες γεύμα. Κ πετούσαν με easy παρακαλώ!
 

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
χα χα χα πολύ γέλιο η ιστορία σου! Μπράβο σας, αυτό θα πει ετοιμοπόλεμος και να απαιτείς τα δικαιώματά σου!
Μη μου τα βάζεις με τους αδερφους Τούρκους...ό,τι και να ζητήσεις θα στο δώσουν!εδώ ο ταξιτζής έγινε ραλίστας στην Ιστανμπουλ για σάς Γιουνάν!!!
Το μωρό έχει και αυτό την ίδια αποψη περί του ταξιδιού?
Με τη συνέντευξη τι έγινε, άξιζε όλη η περιπέτεια τον κοπο?
καλή χρονιά με λιγοτερο κουραστικές περιπέτειες
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom