Ιταλία Η Ρώμη μέσα από τις αισθήσεις μου!

anna souridi

Member
Μηνύματα
36
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ

Το είχα στο μυαλό μου ενάμιση χρόνο: "Το επόμενο ταξίδι θα είναι στη Ρώμη". Και τελικά άμα θέλεις κάτι πολύ...βγάζει η aegean προσφορά εισιτήρια! Τηλέφωνο στις φίλες μου Ελένη, Ευη, Ντινάκι Παρασκευή βράδυ, μια μικρή σκέψη λόγω χρημάτων αλλά η απόφαση πάρθηκε σε μισή ώρα. Τα εισιτήρια κλείστηκαν, χαράχτηκε χαμόγελο στα χείλη και το "ξεχάσαμε" το θέμα μιας και θα ταξιδεύαμε μετα από 5 μήνες.
Εγώ όμως δεν ξεχνάω τόσο εύκολα. Άρχισα να διαβάζω τις ιστορίες και τα σχετικά θέματα στο forum travelstories, μπήκα σε πολλά site, πολυ ξενύχτι με το internet, ωσπου τελικά κατάφερα να συντάξω τον προσωπικό μας ταξιδιωτικό οδηγό. Ουτε ξεναγός χρειάζεται, ούτε σχεδόν χάρτης. Την Ρώμη την έμαθα πριν καν φτάσουμε. Οπότε η ανυπομονησία μου να δω από κοντά όλα αυτα τα εξαιρετικά πράγματα δεν περιγράφεται!
Και τελικά φτάνει η πολυπόθητη μέρα: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013!!!!
Μας φαίνεται απίστευτο. Να προσθέσω ότι είμαστε πολλά χρόνια φίλες με τα κορίτσια αλλα όλες μαζί και οι 4 δεν έχουμε ξαναπάει διακοπές. Οπότε διπλή η χαρά.
Πρωί Πέμπτης και φτιάχνουμε βαλίτσες αφού έχουμε μιλήσει εκατό φορές για το τι θα πάρουμε μαζί μας. Συναντιόμαστε στις 1μμ και αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε σαν μωρά παιδιά. Τα γέλια συνεχίζονται μέχρι το αεροδρόμιο (και οχι μονο). Ευτυχώς δεν είχε μεγάλη ουρά για τις αποσκευές, τις παραδώσαμε και βουρ βόλτα στα μαγαζάκια του αεροδρομίου. Ενα μικρό διάλειμμα για φαγητό στο mc donalds και επιτέλους ήρθε η ώρα της επιβίβασης. Αναχώρηση 16.30 για Fiumicino Roma!!!!!!

 

doraf

Member
Μηνύματα
193
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Καλή αρχή κορίτσια κι εύχομαι ακόμη καλύτερη συνέχεια στα ταξίδια σας:clap::clap:
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
θέλουμε τα πάντα - όλα με λεπτομέρειες.:clap::clap:
 

anna souridi

Member
Μηνύματα
36
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ
Ημέρα 1η
Άφιξη στην Ρώμη 17:30. Η πτήση ήταν πολύ καλή (ασχετο εαν φομαι τα αεροπλάνα τρελλά). Σαν τα παιδιά, κοιτάγαμε γύρω μας. Και σαν τα παιδιά...χαθήκαμε. Βλέπεις από το πολύ χάζι χάσαμε τους υπόλοιπους συνεπιβάτες, οι οποίοι δεν περπατούσαν αλλά έτρεχαν. Ξανθιές εμείς βρεθήκαμε σε διασταύρωση. Που να πάμε για τις βαλίτσες? Ευτυχώς βρέθηκε μια ευγενική κοπέλα που μας λυπηθηκε μάλλον από το ύφος μας και μας έδειξε τον δρόμο. Δεξιά και βουαλά οι διάδρομοι των αποσκευών.
Με τις βαλίτσες στα χέρια ψάχνουμε την έξοδα και την πίατσα ταξί. Οι ταμπέλες του αεροδρομίου είναι κατατοπιστικές, έτσι δεν χάνεσαι (ξανά!). Βλέπουμε τα λευκά ταξί στην σειρά και πάμε στο πρώτο. Μισοιταλικά-μισοαγγλικά ρωτάμε τον ταξιτζή πόσο κοστίζει για κέντρο. Ο κύριος αγενέστατος μας λέει 55 ευρω. Ειχα διαβάσει όμως ότι είναι στάνταρ η ταρίφα στα 40ευρω. Του λέμε "ΝΟ, 40 euro" και απαντάει "να πάτε με το λεωφορείο!". Ωραίος ο κύριος, μας τρέλλανε, γιατί δεν είχαμε ενημερώθει πλήρως για τα δρομολόγια των λεωφορείων. Ας ρωτήσουμε και το επόμενο ταξί και βλέπουμε. Ιταλιάνα οδηγός μας δίχνει την ταμπέλα στο πλάι του ταξί και στην κολώνα του αεροδρομίου που έγραφε ταρίφα 48ευρω. Εντάξει αφού αυτό είναι το νόμιμο φορτώσαμε βαλίτσες και βουρ για το κέντρο.
Η κίνση στους δρόμους αρκετή, η ιταλιάνα να μιλάει στο κινητό κανένα 20λεπτο και να οδηγεί με σφήνες με το 1 χέρι. Σούπερ. Περιττό να πω ότι η κυρία 50αρα, νύχι μακρύ μαύρο, στενό παντελόνι και τακουνάρα. Φοβερή τύπισσα. Αφού έκλεισε το τηλ μας εξήγησε οτι ο ανηψιός της, ο οποίος έκανε εκπομπή στο ράδιο εκείνη την ώρα, είχε γενέθλια και μετά έβαλε τέρμα το ράδιο για να ακούει τις ευχές του κόσμου.
Φτάνοντας στην Ρώμη δεν τρελλάθηκα με αυτο που αντίκρυσα. Οκ μια πόλη με πολυκατοικίες, μαγαζία, τίποτα το ιδιαίτερο. Ωσπου περάσαμε τα τείχη....εκεί πιά μπαίνεις σε μια άλλη εποχή! Μικρά στενάκια, πηγαίναμε ζιγκ-ζαγκ, βρε παιδια θα ζαλιστούμε στο τέλος. Απ΄όπου περνάγαμε η ιταλιάνα μας ξεναγούσε. Ωσπου φτάσαμε στο ξενοδοχείο (Hotel Regno www.hotelregno.com Via del Corso 330), το οποίο ήταν στην καλύτερη τοποθεσία διαμονής! Πολύ εξυπηρετικό αγγλόφωνο προσωπικό και καθαρό. Και βασικά στο κέντρο όλης της πόλης.
Επειδή μείναμε σε 4κλινο μας έδωσαν σουίτα(!) στον τελευταίο όροφο με μπαλκονάκι και υπέροχη θέα. Κόστος διαμονής 160 ευρω το άτομο και 3 διανυκτερεύσεις. Αφήνουμε τις βαλίτσες, ντυνόμαστε-βαφόμαστε (γυναίκες βλέπεις) και έτοιμες για την πρώτη μας νύχτα.
Κατεβαίνοντας από το δωμάτιο είπαμε στον ρεσεψιονίστ να μας κάνει κράτηση στο Hostaria Romana (www.hostariaromana.it).
Έχοντας 2 1/2 ώρες μπροστά μας κάναμε το πρώτο πράγμα στη Ρώμη (κάτι πολύ local): Πήγαμε για aperitivo!!!! στο SALOTTO 42 (Piazza della Pietra) 50m από το ξενοδοχείο.Φοβερό μαγαζί, μικρούλι, ωραία διακόσμηση, μουσική, ωραία κοκτέιλ και διάφορα μεζεδάκια(δωρεάν) που μας έβαλε η σερβιτόρα σε πιατέλα για να μην κουραζόμαστε πήγαινε-έλα στην μπάρα για ανανέωση φαγητού(χαχα). Άσετο, αλλά η σερβιτόρα μία κούκλα, φόραγε ολόσωμημαύρη φόρμα με όλη την πλάτη έξω. Γενικά όλοι οι θαμώνες αντρες-γυναίκες ήταν πολύ ωραία ντυμένοι και ωραία σώματα ( Μας έκανε γενικά εντύπωση το πόσο πολύ προσέχουν το ντύσιμό τους οι Ρωμαίοι-ες, τι ωραίο στυλάκι που έχουν.)
Πίνουμε το ωραίο κοκτέιλ μας (10ευρω), διαφορετικό η καθεμία εννοείτε. τρώμε και τα μεζεδάκια.
Ωρα για βόλτα να δούμε και κανένα αξιοθέατο. Πρώτη επαφή με την Fontana di Trevi!!! (100μ από το ξενοδοχείο). Στην μέση του δρόμου πέφτεις πάνω σε ένα πελώωωριο συντριβάνι και πλήηηηθος κόσμου τριγύρω. Ακούσαμε το νεράκι να πέφτει, χαζέψαμε τα άλογα και τον Ποσειδώνα, βγάλαμε φωτο και ριξαμε ένα κέρμα με την πλάτη στο νερό και πάνω από τον ώμο μας για να πιάσει η ευχή μας και να ξανάρθουμε στην Ρώμη.
Προχωρήσαμε για την ταβέρνα την οποία δεν την βρίσκεις στην τύχη.Σε ένα στενάκι ανηφορικό, δεν σου γεμίζει και το μάτι. Μπαίνουμε μέσα και λέμε στον σερβοτόρο ότι έχουμε κάνει κράτηση. Απόρησε (δεν ξέρω γιατί) και περιμέναμε να αδειάσει τραπέζι κανένα 20λεπτο. Φαντάσου να μην υπηρχε κράτηση. Δεν θα τρώγαμε. Εντωμεταξύ όμως ο τύπος μας έκανε όλο καλαμπούρι. Κάποια στιγμή ανακάτευε σε μια πιατέλα μακαρόνια με αυγό κλπ κια τον ρωτήσαμε τι είναι. Μας απάντησε καρμπονάρα, κάναμα ααααα εμείς και βγάζει πιάτο+ πηρούνι, βαζει καρμπονάρα και μας την δίνει να την φάμε στο όρθιο!! Οκ είναι τρελλοί οι άνθρωποι (με την καλή έννοια). Πολύ γέλιο, ωραία και η μακαρονάδα.
Μας φτιάχνουν το τραπέζι και παραγγέλνουμε ορεκτικά δλδ σου φαίρνει άδειο πιάτο και το γεμίζεις με ό,τι θέλεις από τον πάγκο. Πήραμε ομελέτα, κρεμμύδια, κολοκυθάκι, λίπος γουρουνιού(!) το περάσαμε για μανιτάρι οπτικά, μελιτζάνες, βουβαλίσια μοτσαρέλα όλα με πολύ σκόρδο αλλά νόστιμα (εκτος λίπους).
Επίσης παραγγείλαμε spaggeti cacio e pepe (συγλονιστική μακαρονάδα με χειροποίητα ζυμαρικά) και amatriciana. Σαλάτα με τοπική πρασινάδα (δεν μας ενθουσίασε) και ο τύπος(σερβιτόρος) μας φέρνει και 1 πιάτο τυροπιτάκια που μόλις είχαν και 1 πιάτο βουβαλίσια μοτσαρέλα 1κιλό.Και γλυκάκι για το τέλος ένα εξαιρετικό τιραμισού. Φάγαμε καλά, η cacio e pepe φοβερή, γελάσαμε με το προσωπικό, είμασταν οι μόνοι τουρίστες στο μαγαζί και μας περιποιήθηκαν πολύ. Λογαριασμός 67 ευρω και οι 4 χωρίς κρασί.
Ωρα 12 και ώρα για επιστροφή. Περνάμε από την Fontana di Trevi, καληνυχτίζουμε τον Ποσειδώνα, τους Τρίτωνες και τ' άλογά τους. Φτάνουμε στο δωμάτιο, ξεφαφόμαστε, βάζουμε τις κρεμούλες μας, πιτζάμες, ξυπνητήρι στισ 7πμ και λίιιγη κουβεντούλα για την πρώτη μας επαφή με την πόλη. Τα πόδια πονάνε, τα μάτια κλείνουν και...καληνύχτα!!!!
 
Μηνύματα
115
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Μμμμ! όμορφη Ρώμη! Περιμένω τη συνέχεια! Ταξίδεψέ μας Άννα μιας και βλέπω ότι πήγες διαβασμένη στην αιώνια πόλη!!
 

anna souridi

Member
Μηνύματα
36
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ
2η μέρα.
Ντριννννν βαράνε τα κινητά στις 7:00πμ. Πως σηκώνεσαι νωρίς όταν είσαι χαρούμενη!!! Ανοίγουμε την μπαλκονόπορτα και ναι...το ο ήλιος αρχίζει να λάμπει, λίγη κίνηση στους δρόμους και εμείς έτοιμες για εξόρμηση. Καλό πρωινό, άνετα παπούτσια, τις σημειώσεις στην τσάντα και έτοιμες για το Βατικανό.
Πήραμε ταξί (8 ευρω) και εννοείται ότι πέσαμε πάλι σε τρελλό ιταλό που κορόιδευε τον Μπερλουσκόνι και παινευόταν για τα δικά του προσόντα χωρίς το μπλε χάπι χαχα!
8:45 είμασταν στην πλατεία του Αγ. Πέτρου. Κόσμος λίγος σε 10' περάσαμε τον έλεγχο. Αποφασίσαμε με την Ελένη να πάμε πρώτα στον θόλο (οι 2 μας αφού η Ευη είχε ξαναπάει και το Ντινάκι είναι κλειστοφοβικό) γιατι δεν είχε καθόλου ουρά. Πήραμε εισιτήρια 7ευρω/άτομο για ασανσερ και 323 σκαλιά. Πρώτο επίπεδο-ασανσερ. Περπατήσαμε στην οροφή της εκκλησίας, την είδαμε μέσα από ψηλά και μετά ανέβασμα με την μία γιατί άμα σταματήσεις να πάρεις ανάσα άντε να ξαναξεκινήσεις! Ηταν τέλεια, στριφογυριστά σκαλιά, το έδαφος έγερνε κάποιες στιγμες, ωσπου φτάσαμε σε μία πολυ στενή σκάλα, που κρεμόταν και ένα χοντρό σκοινί. Μπα λέμε θα σκαρφαλώσουμε κιόλας! Και μετά τσουπ...βγήκαμε έξω. Τι ομορφιά!!!! Ολη η πόλη στα πόδια σου. Κάναμε τον γύρο, είδαμε και τους κήπους, βγάλαμε εννοείται φωτο, λιαστήκαμε, αγναντέψαμε και πήραμε το δρόμο-σκάλες της επιστροφής.Στο πρώτο επίπεδο μπήκαμε στο μαγαζάκι και ψωνίσαμε σουβενίρ. Γιατον θόλο χρειαστήκαμε 40' περίπου.
Μετά πήγαμε στην εκκλησία. Με μία λέξη: Πελώρια. Ειδαμε την La Pieta (τέλειο), το μπρούτζινο άγαλμα του Αγ.Πέτρου(συγκινητικό-το ξέρετε οτι το δεξί του πόδι είναι φθαρμένο από τα αγγίγματα και τα φιλά των πιστών??-φυσικά το αγγίξαμε και εμείς!), τον παπικό βωμό, την Αγια Πόρτα, ωραία χαζεύαμε ώσπου βλέπουμε την ώρα: 10:20..αμάν 10:25 είχαμε ραντεβού με τα αλλα 2 κορίτσια έξω από τα μουσεία του Βατικανού μιας και είχαμε κλείσει εισιτήρια (μέσω ιντερνετ www.mv.vatican.va 20ευρω/άτομο) για τα μουσεία στις 10:30 και τα εισιτήρια τα είχαν οι άλλες. Οχου τρεχάτε ποδαράκια μου. Είναι και μακρυά!.Σαν τις μουρλές τρέχαμε και 10:28 είμασταν εκεί.
Μπήκαμε στα μουσεία μια χαρά δεν περιμέναμε καθόλου. Η όλη περιπλάνηση κράτησε περίπου 2 1/2 ώρες. Μου άρεσε το μουσείο Pio-Clementino. Κόλλησα με το Laocoon (Λαοκόντας). Φοβερά τα δωμάτια του Raphael. Τρομερή η pinacoteca: σε πιάνει δέος μπροστα από τους πίνακες του DaVinci "St. Jerom" και του Wenzel Peter "Adam and Eve in the Garden of Eden".
Μουσείο μοντέρνας τέχνης με υπέροχους
πίνακες και από τα νεώτερα χρόνια (ο αγαπημένος μου)
Και φυσικά η Sistine Chapel! Ενα μικρό σχετικά δωμάτιο σε σχέση με όλα τα πελώρια που είχαμε δει εως τώρα, ζωγραφισμένο όλο! Η ιστορία της Γέννησης: της δημιουργίας του κόσμου , του ανθρώπου και του κακού όλα σχεδιασμένα στο υπέροχο ταβάνι.
Όπου και να κοίταζες έβλεπες μια ιστορία. Και είναι φοβερό ότι σε αυτο το δωμάτιο αποφασίζουν για τον νέο πάπα.
Συμβουλή:
Εαν δεν πάρετε οδηγό να σας εξηγεί τι βλέπετε καλό είναι να κάνετε μια μελέτη στο σαιτ του Βατικανού που τα εξηγεί τα περισσότερα με πολλές λεπτομέρειες www.mv.vatican.va Επίσης στο www.stuardtclarkesrome.com θα βρείτε αναλυτικό σχεδιάγραμμα με τα μουσεία του βατικανού.
Βγαίνοντας απο την sistine chapel κάναμε το μαγικό (να είστε καλα παιδια αυτά που γράφετε στο φόρουμ) Πήγαμε δεξιά από την "μυστική" πόρτα των γκρουπ. Χα και βγήκαμε πάλι στην εκκλησία.
Ηταν η ώρα νε ευχαριστηθούμε την πλατεία. Ειδαμε τα συντριβάνια, τα ηλιακά ρολόγια, τις γύρω κολώνες που συμβολίζουν την αγκαλια του Θεού, σταθήκαμε στο centro del colonato και ευθυγραμμίσαμε οπτικά τις κολώνες, είδαμε τους ελβετούς φρουρούς με τις περίεργες στολές τους, τα διαμερίσματα και το μπαλκόνι του πάπα και τους μαρμάρινους λευκούς δίσκους με τα σημεία της πυξίδας.
Αφήσαμε πίσω μας την πόλη του Βατικανό και πήραμε την Via della Conciliazone για το Castel sant' Angelo. Είδαμε το pasetto (το κλειστό πέρασμα που ενώνει το Βατικανό με το κάστρο), είδαμε το κάστρο απέξω, χαζέψαμε το ποτάμι, βγάλαμε φωτο πάλι και αρκετά με τα αξιοθέατα προς το παρόν.
Η ώρα πήγε 2:30 και ήταν ώρα για καφέ, φαγητό και ανέμελο περπάτημα στην Ρώμη.....
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
257
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Τελειαααα ιστοριουλαα!!! Περιμενω ανυπόμονα τη συνεχεια μιας και τον 2/9 παμε Ρωμηηη!!:clap:
 

anna souridi

Member
Μηνύματα
36
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ
2η μέρα (συνέχεια)
Προχωρήσαμε στην via Terenzio και στην via Cola di Rienzo κάναμε δεξία. Εκεί sto No 196 βρήκαμε το ντελικατέσεν κατάστημα Castroni, που έχει διάφορες λιχουδιές, ζυμαρικά και σοκολάτες!. Γενικά σε αυτη την οδό υπάρχουν πολλά εμπορικά καταστήματα. Κάναμε μια στάση στο Bud 8 (via Ovidio 12/14/16 & Riegno). Πολύ ωραίο μαγαζάκι, είμασταν οι μοναδικοί τουρίστες, φάγαμε ξανά cacio e pepe, ήπιαμε και τα ωραία εσπρεσσάκια μας ( 2 μακαρονάδες + 2 espresso = 16 ευρω). Συνέχεια στα μαγαζιά και στο χάζι μέχρι να φτάσουμε στον επόμενο προορισμό μας: Στην gelateria dei Gracchi!!! (via dei Gracchi 272). Εντάξει δεν υπάρχει το μαγαζάκι!. μιά σταλίτσα χώρος με σούπερ γεύσεις: τέλειο φυστίκι, σοκολάτα με ρουμι, φουντούκι κλπ.
Προχωρήσμαμε με το παγωτό στο χέρι (αχ απόλαυση), περάσαμεε την ponte Margarita και φτάσαμε στην Piazza del Popolo. Μπήκαμε στην εκκλησία Santa Maria del Popolo. Στα αριστερά της Αγιας Τράπεζας υπάρχουν 2 πίνακες του Caravaggio που φωτίζονται με φως (εαν ρίξεις κέρμα) και αποικονίζουν τις ιστορίες των Αγίων Πέτρου και Παύλου.
Μετά την Popolo αρχίζει το...χάος: Τα καλύτερα καταστήματα-φίρμες είναι εκεί. Δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις. Κατηφορίζοντας την Via del Βabuino και χαζεύοντας τα μαγαζιά φτάσαμε στην Piazza di Spagna! Τι καλά. Είχε ψιλοβραδιάσει πια (6 το απόγευμα) αλλα ο καιρός ήταν τόσο γλυκός. Κόσμος καθόταν στα σκαλοπάτια αραχτός. Ανεβήκαμε τα σκαλοπάτια, είδαμε την θέα από ψηλά και καθήσαμε στο ενδιάμεσο κατέβασμα και εμείς στα σκαλιά. Στην επιστροφή για το ξενοδοχείο είδαμε και το Cafe Greco (via Condotti 86). Μια γρήγορα ματιά στο εσωτερικό, για να κατσουμε δεν μας άρεσε γιατι δεν μπορούσαμε να καπνίσουμε πρώτον και δευτερον ο Μ.Ο. ηλικίας ήταν τα 60.
Γρήγορα στο κρεββατάκια μας με τα πόδια ψηλά για κανένα 2ωρο, για να πάρουμε δυνάμεις για το βράδυ!
Για βραδυνό κάναμε κράτηση στο Da Francesco (Piazza del Fico 29, tel 06 6864009, www.dafrancesco.it ). Εννοείτε ότι περιμέναμε πάλι κανενα τέταρτο μέχρι να μας δώσουν το τραπέζι μας. Ευτυχώς μας έκανε τόσο ωραίο καιρό που κάτσαμε έξω. Το μαγαζί είναι σε πολύ ωραίο σημείο στην πλατεία έχει και μπαράκι και γενικά κυκλοφορούσε πολύ νέος κόσμος (όχι πιτσιρίκια). Το φαγητό ήταν υπέεεεροχο. Τέλεια πίτσα, τέλεια μακαρονάδα (ξανά και cacio e pepe!). Το συνιστάμε χωρίς συζήτηση! 2 μακαρονάδες+ 2 πίτσες+1 σαλάτα+νερό-αναψυκτικά= 56 ευρω.
Μετα το φαγητό θέλαμε και ποτό! Πήγαμε μια βόλτα από το μπαράκι απέναντι bar del fico και μετά πήγαμε στο Fluid (via del Governo Vecchio 46) 8-10 euro το κοκτέιλ. Αξίζει το μαγαζί μόνο και μόνο για την διακόσμησή του. Φοβερή!
Πέρασε η ώρα και νυστάξαμε. Επιστροφή με τα πόδια και νυχτερινό χάζι στα δρομάκια της Ρώμης. Πιτζαμούλες, κουβεντούλα και έτσι πέρασε και το 2ο βράδυ......
 

Sofi@

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη
Υπεροχη η ιστορια σου Αννα και παρα πολυ αναλυτικη!!! Περιμενω με αγωνια τη συνεχεια γιατι πολυ πιθανον θα ακολουθησω το προγραμμα σου και με ενδιαφερουν τοοοσο πολυ οι λεπτομερειες που δινεις!!!
 

anna souridi

Member
Μηνύματα
36
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ
3η μέρα
Εννοείτε ότι ξυπνήσαμε πάλι στις 7! Πώς γίνεται να μην ξυπνάς εύκολα όταν δουλεύεις, ενώ για βόλτα πετάγεσαι με όρεξη??? Φάγαμε το πρωινό μας και ξεκινάμε την μέρα μας με ενα φανταστικό ουράνιο τόξο!!
Κατεβήκαμε την Via del Corso και φτάσαμε στην Piazza Venezia. Είδαμε το μπαλκόνι του Μουσολίνι. Περάσαμε απέναντι στο Palazzo Vittoriano (δεν μπήκαμε μέσα) και είδαμε το μνημείο Altare della Patria. Προχωρήσαμε στην Via del Teatro di Marcelo και βρήκαμε την Piazza del Campidoglio. Ειδαμε το μπρουτζινο άγαλμα του Καίσαρα καθώς και ένα ζευγάρι που μόλις παντρεύτηκε! Κάναμε την βόλτα μας στο δρομάκι απο πίσω από το καπιτώλειο και τελικά φτάσαμε στην Santa Maria in Cosmedin. Εκεί βρίσκεται το Bocca della Verita. Περιμέναμε στην σειρά 5' (δεν είχε κόσμο γιατί ήταν νωρίς) για να βάλουμε το χέρι μας μέσα και να μας βγάλουμε φωτογραφία. Τελικά δεν μας το έκοψε οπότε είμαστε μάλλον τίμια κορίτσια χαχα!!! Χαζέψαμε στο μαγαζάκι που έχει η εκκλησία και δρόμο για τον επόμενο προορισμό.
Πήραμε την Via dei Cerchi και είδαμε το Circo Massimo. Στην Via di San Georgio κάναμε αριστερά (στο 30 νουμερο έχει εκδοτήριο εισιτηρίων για το Colosseo κλπ, με λίγη ουρά). Προχωρώντας την μάντρα είδαμε Arch of Constantine, Palatine Hill και ορίστε.....μπροστά μας το επιβλητικό Colosseum!!! Τέλειο!!! Σκέφτεσαι αυτά που γίνονταν παλιά και σε πιάνει δέος! Δεν μπήκαμε μέσα αλλά πήραμε μια ιδέα. Εντωμεταξύ ο καιρός ήταν υπέροχος, ήλιος, ζέστη και μείναμε με το κοντομάνικο. Χαζέψαμε στους πλανόδιους πωλήτες, πήραμε τα αναμνηστικά μας.
Η ώρα πήγε 11πμ και επόμενος σταθμός Piazza della Rotonda. Γινόταν χαμός από τον κόσμο. Μπήκαμε στο Pantheon (το ξέρεται οτι θεωρείται τέλειο γιατί το ύψος του είναι ίσο με την διάμετρό του?), ξεκουραστήκαμε στα στασίδια χαζέψαμε τον ανοικτό θόλο και ήρθε η ώρα του καφέ. Πού αλλού? Στο διάσημο Sant' Eustachio il Caffe. Αγοράσαμε και φλυτζανάκια για espresso με το λογότυπο του καταστήματος. Ηπιαμε τον καφέ μας στα όρθια (1,20 ευρω ο εσπρεσσο). Εαν κάτσεις είναι πιο ακριβά. Το Ντινάκι δεν το ήξερε, πήρε τον καφέ της, έκατσε σε 1 άδειο τραπέζι και ο σερβιτόρος μας έβαλε χοντρό χέρι μπροστά σε όλο τον κόσμο (απαράδεχτη συμπεριφορά, θα μπορούσε να μιλήσει καλύτερα). Δεν μπορώ να πω πάντως ότι ξετρελλάθηκα με αυτον τον καφέ.
Ακολουθεί στο πρόγραμμα η Piazza Navona. Τι όμορφη! Με τους πλανόδιους, τα μαγαζάκι τριγύρω, το φοβερό συντριβάνι(αναπαραστά τους 4 ποταμούς: Γάγγης, Δούναβης, Νείλος, Πλάτα)! Και εκεί που χαζολογάμε αρχίζει η βροχή! Θα μας τραλλάνει ο καιρός. Αγοράζουμε ομπρέλλα από πλανόδιο και συνεχίζουμε απτόητες τον δρόμο μας για Campo dei Fiori....
 

anna souridi

Member
Μηνύματα
36
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ
Προχωρήσαμε σε ένα μικρό δρομάκι την Via dei Baullari. Εκεί και λίγο πριν βγούμε στο Campo dei Fiori, στα αριστερά του δρόμου θα φάτε το πιο πιο πιο υπέροχο delicious panini ever! Είναι ένα μικρούλι μαγαζάκι το Baccanate. Εντάξει, δεν υπάρχει το panini που φάγαμε: μόνο ψωμί και ψητό κρεατάκι χοιρινό με διάφορα μυρωδικά (5 ευρώ) . Μιάμ! Μας άρεσε τόσο πολύ που πήραμε και πακέτο για τις λιγούρες μας.
Και να στα 10μ η πaσίγνωστη υπαίθρια αγορά Campo dei Fiori. Φαγώσιμα, ρούχα, λουλούδια, ό,τι θέλεις. Κάναμε ξανά στάση για φαγητό(μιλάμε για πολλές λιγούρες) στο La Carbonara για να δούμε και αυτό το ακουστό μαγαζί.. 1 καρμπονάρα+1 νερό + 1κουβέρ=20 euro. Δεν μου άρεσε πάντως ο φαγητό και ήταν και πολύ ακριβό. Πλήρωνες μάλλον την θέα στην αγορά.
Αφού ξεκουραστήκαμε κάναμε βόλτα στα εμπορικά και οικονομικά σχετικά μαγαζάκια της περιοχής.
Μετά λεωφορείο και βουρ για την περιοχή Mondi. Περιττό να σας πω ότι τα panini τα φάγαμε στον δρόμο. Στην Via Leonina 46 υπάρχει η Mercato Mondi, μια κλειστή αγορά με ρούχα-αξεσουάρ-παπούτσια vintage-μεταχειρισμένα, ιταλών σχεδιαστών. Αξίζει μια βόλτα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεις. Παντώς εμείς δεν βρήκαμε κάτι χαχα! Ααα η Ευη πήρε 1 βραχιολάκι και το Ντινάκι σκουλαρίκια. Τα κορίτσια εξαντλημένα από τα "ψώνια" επέστρεψαν στο ξενοδοχείο. Εγώ με την Ελένη συνεχίσαμε για τον επόμενο στόχο: gelato στο Fatamorgana (Piazza degli Zingari 5) www.gelateriafatamorgana.it . Απλά υπέροχο.
Εντελώς ικανοποιημένες στομαχικά συνεχίσαμε την βόλτα μας στην Via del Boschetto. Ενας εμπορικός δρόμος με ενδιαφέροντα μαγαζιά. Περπατώντας φτάσαμε κατα τις 7μμ στο ξενοδοχείο. Να μην πιούμε όμως πρώτα ένα καφεδάκι στο καφέ Tazza d'Oro (via degli Orfani 84)??? 1ευρω ο εσπρέσσο και πεντανόστιμος!(Συμπέρασμα Taza d'Oro / Sant Eustachio σημειώστε 1). Τελικά επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο ψόφιες. Ανάσκελα στο κρεββάτι με τα πόδια υπερυψωμένα μπας και ξεκουραστούν και φυσικά κουβεντούλα όλες μαζί. Ο ύπνος δεν υπήρχε στο πρόγραμμα της Ρώμης!
Για δείπνο κάναμε κράτηση στο Casa Copelle (Piazza delle Coppelle 49). Ομως όταν φτάσαμε εκεί μας είπαν ότι δεν υπήρχε κράτηση (πράγμα απίθανο αφού την έκανε μπροστά μας ο υπάλληλος του ξενοδοχείου). Τελικά μας έκανε η κοπέλα την "χάρη" και μας έβαλε να κάτσουμε έξω στην πλαινη πλευρά του μαγαζιού. 4 μερίδες(1ζυμαρικά/2κρεατικά/1ρυζότο+1 σαλατα+3ποτήρια κρασί+1νερό+1 εσπρέσσο=80 ευρώ. Πάντως το φαγητό δεν μας τρέλλανε, οι μερίδες ήταν μικρές και το σέρβις λίγο ψυχρό.
Και μετά από το φαγητό τι πάει? Σοκολάτα!!! Στην Via della Maddalena άνοιξε κατάστημα Lindt. Μπορεί να κάτσαμε και 40' βλέποντας τα ράφια με τις σοκολάτες και αγοράζοντας φυσικά περίεργες και μη γεύσεις. Συστήνω την special σοκολάτα chili (με πιπεριά κόκκινη) και γέμιση κεράσι!!!!
Αχ η ώρα περνάει τόσο όμορφα και είναι καιρός για την τελευταία βραδινή μας βόλτα. Αμέριμνο περπάτημα στους δρόμους, μια ματιά στο Pantheon, στην Piazza della Pietra και καταλήξαμε στην Fontana di Trevi με μια μεγάλη μπύρα μοιρασμένη στα 4 πλαστικά ποτήρια, χαζεύοντας τον κόσμο, τα αγάλματα, αναπολώντας τις 3 μέρες μας στην Ρώμη. Τι ομορφιά, τι ηρεμία, τι γαλήνη!
Η ώρα πήγε 1:30πμ και είναι ώρα για τον τελευταίο ύπνο στην Ρώμη.
 

anna souridi

Member
Μηνύματα
36
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΛΑΣΚΑ
4η μέρα και τελευταία.
Δεν μασάμε. Ξυπνήσαμε πάλι στις 7! Δεν θέλουμε να χάσουμε λεπτό. Καλό πρωινό και βόλτα στα μαγαζιά για τα τελευταία ψώνια-δώρα-αναμνηστικά. Ευτυχώς τα περισσότερα μαγαζιά είναι ανοικτά την Κυριακή.
Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην περιοχή Trastevere. Με το τραμ Νο8 κατεβήκαμε στην στάση Gianicolense- Casaletto. Πήραμε την Via della Lungaretta(πάλι μικροπωλητες στον δρόμο). Πήραμε πιτσα στο χέρι (δεν θυμαμαι το όνομα του μαγαζιού αλλά δεν έλεγε και τιποτα) και φτάσαμε στην κεντρική πλατεία την Piazza di Santa Maria που υπάρχει και η εκκλησιά Basilica di Santa Maria inTrastevere (ήταν ο πρώτος επίσημος χώρος χριστιανικής λατρείας στην Ρώμη).
Κατόπιν προχωρήσαμε στην Via del Moro για τον τελευταίο γαστρονομικό στόχο: τον φούρνο Forno La Renella (via del Moro 15/16). Πήραμε χαρτάκι με νούμερο και περιμέναμε κανενα 10λεπτο. Αχα!! Αξιζε η αναμονή. Τι πανδαισία γεύσεων είναι αυτή!!Πίτσες για όλα τα γούστα. Με αλλαντικά, με χορταρικά, με μελιτζάνα, κολοκύθια.. (Τι να πρωτοπώ, να πρωτοδώ και να πρωτοφάω). Ευχαριστηθήκαμε πίτσα. Επειτα προχωρήσαμε μέχρι την Piazza Trilussa και επιστρέψαμε στην Piazza Santa Maria για καφεδάκι (κάτσαμε σε καφέ πίσω από την πλατεία, εσπρεσσο=2 ευρω, αλλά όχι πολύ καλός). Δυστυχώς είχε πιάσει βροχούλα και δεν είδαμε απλωμένες μπουγάδες. Πάντως η περιοχή μας άρεσε πολυ. Πολυ γραφική και μποεμ.
Δυστυχώς όμως έφτασε η ώρα της επιστροφής. Μας είχαν κανονίσει από το ξενοδοχείο taxi βανάκι=55 ευρω. Ξανα πάλι ταρίφας τρελλός οδηγός. Να βρέχει και αυτός να παίρνει τις στροφές σαν τρελλός. Μας πήγε από κάτι δρόμους ερημικούς να κόψουμε δρόμο, φοβηθήκαμε εμείς αλλά τελικά ο ανθρωπος δεν μας σκότωσε. Φτάσαμε μια χαρά στο αεροδρόμιο!
Βολτάραμε στα Duty Free και 5:50 επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο. Στις 6:10 να τα καλά νέα από τον πιλότο. Λόγω ισχυρών ανέμων λειτουργούσε μόνο 1 αεροδιάδρομος και έπρεπε να περιμένουμε 1 2ωρο για να πάρουμε θέση για απογείωση. Αμαν! Τελικά αναχωρήσαμε 8:20μμ με αρκετό κούνημα στην απογείωση αλλά ευτυχώς προσγειωθήκαμε στα πάτρια εδάφη!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.803
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom