Ρώμη Η Ρώμη με μια ματιά!

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
2 μήνες στην Κίνα
roma_1.jpg

Για να κινηθείτε με άνεση στην πόλη θα πρέπει να αποκτήσετε και μια ιδέα για τη δομή της. Πριν βέβαια από όλα, πρέπει να τονιστεί ένα βασικό tip.Περπάτημα. Η Ρώμη θέλει, σχεδόν απαιτεί το περπάτημα. Έχει τόσα υπέροχα πράγματα να δει κάποιος, τόσο διασπαρμένα μέσα της, που δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Περπατώντας θα μυρίσετε την πόλη, θα τη νοιώσετε. Θα δείτε όμορφες γωνιές, που κανένας οδηγός δεν θα σας υποδείξει. Απλά και μία φράση θα δείτε κάτι περισσότερο από την πραγματική Ρώμη.

Πάμε τώρα στην «κατάληψη». ΗΡώμηείναι χτισμένη πάνω σε 7 λόφους. Τον περισσότερο χρόνο, θα κινηθείτε στο κομμάτι της παλιάς πόλης, που βέβαια είναι αρκετά μεγάλο και οριοθετείται από τα παλιά τείχη της πόλης. Διασχίζεται από τον ποταμό Τίβερη.

Δυτικά(αριστερά όπως βλέπουμε το χάρτη), βρίσκονται οι συνοικίεςΤραστέβερεκαιΤζανίκολο, αλλά και τοΒατικανότο οποίο είναι ανεξάρτητο κρατίδιο.

ΤοΤραστέβερεείναι μία πολύ παλιά συνοικία της πόλης και οι κάτοικοί του θεωρούν τους εαυτούς τους σαν τους μοναδικούς γνήσιους Ρωμαίους. Πολεοδομικό σχέδιο δεν υπάρχει και η εικόνα μεταφέρει τον επισκέπτη πολλές δεκαετίες πίσω. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς σημεία διασκέδασης, όπως εστιατόρια και clubs. Η καρδιά της βραδινής διασκέδασης της πόλης χτυπάει πλέον εκεί.

ΤοΤζανίκολοείναι ένας από τους επτά λόφους και το κυριότερο αξιοθέατο είναι το υπέροχο πάρκο που βρίσκεται στην κορυφή του.

ΤοΒατικανόδεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανεξάρτητο κρατίδιο που αποτελεί την πρωτεύουσα του καθολικισμού και την έδρα του πάπα.

Ανατολικά του Τίβερη(δεξιά στο χάρτη) και πολύ κοντά του, βρίσκονται οι περιοχές που θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν το «κέντρο του κέντρου» της πόλης.
Πιάτσα Ναβόνα. Κυρίαρχο αρχιτεκτονικό στοιχείο της περιοχής είναι ο ρυθμός μπαρόκ και φυσικά η ίδια η πλατεία Ναβόνα. Χωρίζεται από τοΒατικανόμε το ποτάμι.

Λίγοδυτικότεραβρίσκεται η περιοχή τηςΠιατσα ντε λα Ροτόντα. Σήμα κατατεθέν, το Πάνθεον. Εδώ, χτυπάει η οικονομική καρδιά της πόλης (χρηματιστήριο). Βασικός προορισμός νυχτερινής διασκέδασης.

Κάμπο ντε Φιόρι. Βρίσκεται στις όχθες του Τίβερη, απέναντι από το Τζιανίκολο και το Τραστέβερε. Αναγεννησιακά ανάκτορα, μεσαιωνικά κτίρια, αλλά και ερείπια της αρχαίας Ρώμης θα δείτε εδώ.

Ακόμηδυτικότεραείναι ο Καπιτωλίνος λόφος με την περιοχή τουΚαπιτώλιο. Εδώ, ήταν το κέντρο του αρχαίου Ρωμαϊκού κόσμου, αλλά και της σύγχρονης Ρώμης, μια και είναι η έδρα του δημοτικού συμβουλίου (Comune di Roma).

Δυτικότεραβρίσκεται ηΡωμαϊκή αγορά. Σήμα κατατεθέν τοΚολοσσαίο, αλλά και μεγάλο πλήθος από αρχαία Ρωμαϊκά που δείχνουν ακόμη και σήμερα το μεγαλείο και τη δύναμη που είχε κατακτήσει κάποτε αυτή η πόλη.

Νοτιότεραβρίσκεται οΠαλατίνος λόφος. Πρόκειται για την αρχαιότερη περιοχή, της αρχαίας αυτής πόλης. Άλλωστε, εδώ βρίσκεται η σπηλιά που σύμφωνα με το μύθο ανατράφηκαν ο Ρώμος και ο Ρωμύλος.

Φεύγοντας από το «κέντρο του κέντρου» και πηγαίνοντας ακόμα δυτικότερα, στοβορειότερο σημείο της παλιάς πόλης, θα συναντήσουμε την περιοχή της πασίγνωστηςΠιάτσα ντι Σπάνιαμε την περίφημηΣκαλινάτα. Ανάμεσα σε μπαρόκ και αναγεννησιακές δημιουργίες, βρίσκονται οι πιο εμπορικοί δρόμοι της Ρώμης με κορυφαίο τηVia Condotti. Από την κορυφή της Σκαλινάτα, αλλά και από του κήπους του Pincio που βρίσκονται ακόμη πιο ψηλά, θα απολαύσετε την εκπληκτική θέα της πόλης.

Πολύ κοντά στην Πιάτσα ντι Σπάνια και λίγο δυτικότερα βρίσκεται η περιοχή τηςΒία Βένετο. Εδώ σήμα κατατεθέν είναι ένας δρόμος. Η Via Veneto. Πλήθος από πολυτελή ξενοδοχεία και όμορφα καφέ είναι εδώ. Αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα και στα όριά της μπορείτε να δείτε το καλύτερα διατηρημένο κομμάτι των αρχαίων τειχών.

Νοτιότεραβρίσκεται η περιοχή τουΚυρηνάλιου λόφου. Εδώ βρίσκεται η περίφημη μπαρόκ Φοντάνα ντι Τρέβι και το παλιό παπικό ανάκτορο.

Ακόμη νοτιότερακαι δυτικά της ρωμαϊκής αγοράς, βρίσκεται οΕσκυλίνος λόφος. Σχετικά υποβαθμισμένη συνοικία. Κύριο χαρακτηριστικό της, οι πολλές και ενδιαφέρουσες εκκλησίες.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom