Θα πάει μακριά αυτή η βαλίτσα?

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Να δω το Σέλας...
Μετά από μια αναζήτηση στο forum δε βρήκα παρόμοιο θέμα και είπα να κάνω την αρχή…
H απώλεια των αποσκευών, έστω και προσωρινά, είναι ταλαιπωρία…
Δυστυχώς πρόκειται κάτι που συμβαίνει σε εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο. :mad:
Σας έχει συμβεί? Με ποια αεροπορική εταιρία ταξιδεύατε και σε ποια διαδρομή?

Προσωπικά μου έχει συμβεί μόνο μια φορά (φέτος το Πάσχα) σε πτήση Αθήνα-Παρίσι με Air France όπου μια από τις δύο βαλίτσες δεν εμφανίστηκε ποτέ κατά τη διαδικασία παραλαβής των αποσκευών…

Το κακό ήταν ότι είχαμε οργανώσει με τον άντρα μου ένα road trip και δυσκολευόμασταν να συντονιστούμε για την παράδοση των αποσκευών αφού κουνιόμασταν συνεχώς… (τελικά εμπλουτίσαμε το ταξίδι με νέες ταξιδιωτικές προτάσεις… και βρήκαμε την άκρη!)

Το καλό ήταν ότι η συγκεκριμένη εταιρία μας προμήθευσε άμεσα (με το που δηλώθηκε η απώλεια στο Παρίσι) 2 νεσεσέρ με όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και μας ενημέρωσε για το δικαίωμά μας να κάνουμε αγορές αξίας 100? για να καλύψουμε τις ανάγκες των πρώτων ημερών (το αναφέρω γιατί σε αντίστοιχη περίπτωση πτήσης με Iberia που γνωρίζω δεν έγινε το παραμικρό... οι επιβάτες πήγαν Santander και οι βαλίτσες ibiza!!! Λέτε να το διάλεξαν μόνες τους?? :haha:)
Την επόμενη μέρα βρέθηκε η βαλίτσα (δεν είχε φύγει ποτέ από το Ελ. Βενιζέλος…) και όταν την παραλάβαμε τη συμπληρώσαμε με τα «δώρα» της Air France…

ΥΓ: Να σημειώσω ότι αίτηση για αποζημίωση από την αεροπορική εταιρία πρέπει να την υποβάλετε έως και 21 ημέρες από την ημέρα που παραλάβατε την βαλίτσα.
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Έξι tips για να μην χάσετε την αποσκευή σας
Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 12:45 διαχειριστής



Τίποτα δεν υπονομεύει περισσότερο ένα προγραμματισμένο ταξίδι από την απώλεια της αποσκευής σας άμα τη αφίξει στον προορισμό της επιλογής σας. Το τρέξιμο και η ταλαιπωρία που ακολουθούν σε τέτοια περίπτωση έτσι ώστε να τη βρείτε (σε περίπτωση που σταθείτε τυχεροί) σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος οιωνός για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας.

Μάθετε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε, αν όχι εκμηδενίσετε, αυτό το ενδεχόμενο. ακολουθώντας προσεκτικά τα 6 tips που ακολουθούν.

1. Τοποθετήστε το δρομολόγιο και τον προορισμό σας μέσα στην αποσκευή

Οι χάρτινες ετικέτες που τοποθετούν στις αποσκευές σας στο check-in μπορούν πολύ εύκολα να κοπούν. Γι' αυτόν το λόγο τοποθετήστε σε εμφανές σημείο μέσα σε αυτήν ένα αντίγραφο του δρομολογίου και του τελικού προορισμού σας (ακόμη και του ξενοδοχείου) με τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Έτσι, σε περίπτωση που η αποσκευή σας καθυστερήσει ή χαθεί, το προσωπικό της αεροπορικής (σε παρόμοιες καταστάσεις ανοίγουν τις αποσκευές) να μπορέσει να σας εντοπίσει εγκαίρως.

2. Αναβαθμίστε την ετικέτα της αποσκευής σας

Προμηθευτείτε μία «smart» ετικέτα για την αποσκευή σας, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα την χάσετε ποτέ. Οι συγκεκριμένες ετικέτες διαθέτουν μικροτσίπ και κωδικούς τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση απώλειας της αποσκευής σας. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικροτσίπ και στο εσωτερικό της αποσκευής σας για μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο σίγουρη επανάκτησή της.

3. Ανανεώνετε πάντα την ετικέτα στη βαλίτσα σας

shutterstock

Φροντίστε κάθε φορά που ετοιμάζεστε για ταξίδι να ξεκολλάτε από την αποσκευή σας την ετικέτα από την προηγούμενη πτήση. Αν την ξεχάσετε κι αυτή χαθεί ή καθυστερήσει, τότε το προσωπικό της αεροπορικής θα δυσκολευτεί πολύ να σας βοηθήσει.

4. Φωτογραφίστε την αποσκευή σας. Σε περίπτωση απώλειας ή καθυστέρησης της αποσκευής αν κρατάτε πάνω σας κάποιες φωτογραφίες θα είναι ευκολότερο ο υπάλληλος της αεροπορικής να σας βοηθήσει να τη βρείτε, έχοντας εικόνα της. Φωτογραφίστε, επίσης, και το εσωτερικό της με όλα σας τα υπάρχοντα, έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν βρεθεί να μπορείτε να αποδείξετε την αξία τους για την αποζημίωσή σας.Â

5. Προσθέστε της ένα επιπλέον «αξεσουάρ». Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μπερδευτεί αποσκευές από τους ίδιους τους συνταξιδιώτες σας, λόγω μεγάλης ομοιότητας. Γι' αυτόν το λόγο προσθέστε ένα χρωματιστό λουράκι, κάποιο άλλο διακριτικό, ένα αυτοκόλλητο ή ό,τιδήποτε άλλο δημιουργικό και έξυπνο σκεφτείτε έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί από τις παρόμοιές της. 6. Αν η πτήση σας είναι με ενδιάμεσο, αποφύγετε εκείνη με το λιγότερο χρόνο αναμονής. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θέλει να «χάνει» το χρόνο του στα αεροδρόμια, περιμένοντας για την επόμενη πτήση. Αυτό, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί τροχοπέδη με τους υπαλλήλους να μην προλάβουν να μεταφέρουν τις αποσκευές σας στο επόμενο αεροπλάνο ή εσάς τους ίδιους να τρέχετε να προλάβετε εκ νέου τον έλεγχο των αποσκευών (σε όποια αεροδρόμια αυτό είναι απαραίτητο).
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom