Ινδία Νεπάλ ΙΝΔΙΑ - ΝΕΠΑΛ 2011

fmihos

Member
Μηνύματα
30
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Καλησπέρα σε όλους.
Ενδιαφέρομαι στις αρχές 2011 ( Ιανουάριο ή Φεβρουάριο ) να ταξιδέψω Ινδια - Νεπάλ. Επειδή πέρα απο Ευρώπη και Αυστραλία δεν έχω ταξιδέψει, και γενικώς με υποανάπτυκτες χώρες με διακατέχει ένας φόβος θα ήθελα τις συμβουλές - οδηγίες σας. Ερωτήματα όπως αξίζει να πάω με Ελληνικό πρακτορείο ( αν ναι παρακαλώ προτείνετε), με Ινδικό πρακτορείο ( αν ναι προτείνετε), αξίζει να πάμε μόνοι μας και να τα οργανώσουμε μόνοι μας απο πόλη σε πόλη? Και για καθένα απο τα παραπάνω γνωρίζουμε περίπου το κόστος??? Γενικώς όπου έχω ταξιδέψει τα οργανώνω όλα μόνος μου απλά για την Ινδία υπάρχει αυτή η αμφιβολία που ανέφερα. Υπάρχει κίνδυνος για 2 άτομα να ταξιδεύουν χωρίς κάποιο group? Γενικά με Ινδικά πρακτορεία προτείνετε να κλείνεις πακέτα ή υπάρχει ρίσκο μεγάλο? Έχει ταξιδέψει ποτε κανεις με το : www. india-travelpackages. com . Επίσης 12-15 ημέρες είναι αρκετές???
Γενικά απο όσο το έχω ψάξει το προγραμμα το φαντάζομαι περιπου :
Ινδια : Delhi, Varanasi , Agra , Jaipur , Jaisalmer
Νεπάλ : Kathmandu...και ότι άλλο προτείνετε
Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή .... :)
 

gligli

Member
Μηνύματα
41
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κιργιζία
Ταξίδεψα πρόσφατα στο Νεπάλ, είμασταν τρεις και επιλέξαμε να πάμε χωρίς πρακτορείο. Είχα τις επιφυλάξεις μου αρχικά, αλλά το ταξίδι βγήκε άνετα. Ινδία δεν έχω πάει (προς το παρόν). Μάλλον το ζήτημα "πρακτορείο ή όχι" είναι πολύ υποκειμενικό για να σου πω τη γνώμη μου. Απλώς διαπίστωσα πως όσο χαοτική και αν σου φαίνεται η κατάσταση, υπάρχει αρκετά καλή υποδομή για τους τουρίστες (ταξιδιώτες, αν προτιμάτε) και μπορείς να κινηθείς σχετικά άνετα μόνος. Φόβο ή απειλή δεν ένοιωσα σε κανένα σημείο του ταξιδιού (και γυρίσαμε πολύ και παντού- κυρίως στα πιο υποβαθμισμένα).
Πάντως 12-15 μέρες δεν φτάνουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ για όλα αυτά. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις μία από τις δύο χώρες. Το Κατμαντού έχει πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις, μπορείς άνετα να βρίσκεσαι εκεί μία εβδομάδα κα να μην βαρεθείς καθόλου (υπάρχουν μεσαιωνικές γειτονικές πόλεις που κατέληξαν να γίνουν τελικά προάστεια του Κατμαντού- το Πατάν και η Μπακταπούρ) που έχουν πολύ 'ψωμί' και είναι πανέμορφες. Θα περάσεις τέλεια!!
 

gligli

Member
Μηνύματα
41
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κιργιζία
Α! Παραλίγο να το ξεχάσω. Το 2011 είναι το έτος Tourism Year of Nepal και το υπουργείο τουρισμού τους αποφάσισε να καταργήσει τις βίζες (που κόστιζαν 30 δολάρια) για την είσοδο στη χώρα!
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αν πας μόνος θα σου έρθει φτηνότερα.
Και αυτό γιατί τα πρακτορεία σε πάνε σε χλιδάτα ξενοδοχεία και πληρώνεις και υπηρεσίες που δεν τι έχεις όταν είσαι μόνος. (συνοδός, γεύματα, θεάματα κλπ),
Για παράδειγμα, όταν πρωτοπήγα στο Δελχί με έναν τουριστικό οδηγό στο χέρι, έψαξα να βρω μέρος να μείνω και την άλλη μέρα πήγα στο γραφείο τουρισμού για να βρω πληροφορίες. Αυτό προϋπόθετε μετακινήσεις με ρίκσο, ή αστικά λεωφορεία.
Τα ίδια μέσα χρειάστηκα για να πάω σε μουσεία, μνημεία και παζάρια. Αυτό είναι χρονοβόρο και κάτι που θα δεις σε μια μέρα με πρακτορείο, χρειάζεσαι 3 μέρες για να το δεις μόνος.
Δεν είναι ότι με πρακτορείο τα πράγματα είναι στριμωγμένα, όπως νομίζουν μερικοί, είναι ότι έχεις το λεωφορείο στα πόδια σου, και άλλος έχει την ευθύνη και τό άγχος να σε πάει εκεί που πρέπει να σε πάει.
Οπότε αν έχεις λίγο χρόνο πας με πρακτορείο, αν έχεις πολύ πας μόνος.
 

fmihos

Member
Μηνύματα
30
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
gligli & traveladdict σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας.Το γνωρίζω ότι οι ημέρες δεν είναι πάρα πολλές και γι'αυτο με βλέπω να πηγαίνω με κάποιο πρακτορείο για να μην χάνω χρόνο να τα βρισκω όλα μόνος μου. Και γενικά εδω και 2 εβδομάδες που το ψάχνω δεν βγαίνει απο το μυαλό μου η ιδέα οτι δεν ειναι και τόσο safe να το κάνουμε απο μόνοι μας. Τώρα σχετικά με το πρακτορείο να σου πω την αλήθεια θέλω να το ψάξω να κλείσω απο Ινδία κάποιο τοπικό.Δηλαδή να βγάλω τα αεροπορικα για πηγαινε-ελα στο Δελχι μόνος μου ( τα οποια by the way βγαίνουν γύρω στα 534 ευρώ / ατομο ) και μετα να με αναλάβουν απο το ντόπιο γραφείο. Συνεπως είμαι στην αναζήτηση κάποιου αξιόπιστου και σοβαρού τοπικού πρακτορείου. Αν γνωρίζετε παρακαλώ προτείνετε ;) Τα ελλήνικα αρχιζω να τα αποκλείω μιας και οι τιμές που ζητάνε ως συνήθως τις θεωρω αρκετα υψηλές. Στα ινδικά γραφεία απο μια έρευνα που έκανα ζητανε 800-900 ευρω / ατομο για 11 ημέρες με πληρωμενα διαμονές,αυτοκινητο , οδηγο, εισόδους, αεροπορικα Δελχι - Κατμαντού - Βαρανάσι, τραίνο Βαρανάσι - Αγκρα. Απλα όπως ανέφερα και παραπανω το ψάχνω και επιβεβαιώνω πληροφοριές για κάποια Ινδικα γραφεία.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
15 ημέρες αγαπητέ μου αρκούν μόνο για το Νεπάλ, το οποίο σε αυτό το χρονικό διάστημα , μπορείς να το γυρίσεις όλο.
Η Ινδία θέλει φυσικά χρόνο, αλλά μπορείς να δεις αρκετά σε 15 ημέρες. Γνώμη μου, σχεδόν ποτέ πρακτορείο και ειδικά στην Ινδία. Η χώρα είναι ιδανική για να παιδέψεις μυαλό και σώμα και όχι να σε περιμένει ο οδηγός να σε παραλάβει. Ινδία είναι να πάρεις μόνος σου τρένο (κλείνεις και on line απο Ελλάδα), να μείνεις και σε β' κατηγορία ξενοδοχεία και γιατί όχι? να μπεις και σε λεωφορεία (οχι βέβαια βραδυνά!).
Αν πάλι δεν θέλεις ταλαιπωρία ή αλλάζεις χώρα ή νοικιάζεις επι τόπου ταξί ή τουκ τουκ και σε πάνε αυτοί στα σπουδαιότερα της εκάστοτε πόλης με μηδαμινό ημερήσιο κόστος.
Πόλεις ή περιοχές που θα πρότεινα είναι το Κατζουράχο (ναοί με ερωτικά γλυπτά μέσα στην ζούγκλα), Κασμίρ για χαλάρωση στην λίμνη Dal, Νταραμσάλα για Θιβετιανή φιλοξενία και που άμα είσαι τυχερός μπορείς να δεις και τον Δαλάι Λάμα, Ρατζαστάν και κυρίως Τζαισαλμερ και Ουνταιπούρ, Βαρανάσι το οποίο είναι και η ψυχή της Ινδίας και φυσικά Νταρτζλινγκ.
Οι κίνδυνοι είναι μηδενικοί. Κοινή λογική και είσαι οκ. Μην χαραμίζεις χρήματα και χρόνο σε αποστειρωμένα πακέτα , ακόμα και αν είναι απο ινδικά πρακτορεία (και ποιά η διαφορά με τα ελληνικά?) ειδικά αν είσαι νέος άνθρωπος. Βέβαια όλα εξαρτώται απο το τι ζητά κανείς....
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Λυπάμαι, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.
Το τι δεν συνέβη σε σένα κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι.
Τον προηγούμενο μήνα έγινε επίθεση στο Τζαμί Μαστζίντ, ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του Δελχί, εναντίον τουριστών από την Ταϊβάν.
Πρόπερσι στη Βομβάη έγινε η επίθεση στα ξενοδοχεία, στα καφέ και στο σταθμό με 173 νεκρούς.
Καθημερινά γίνονται εκρήξεις βομβών, επιθέσεις σε τρένα και λεωφορεία, ταραχές σε πόλεις και χωριά, δολοφονίες και ληστείες.
Απλά αυτά εδώ δεν ακούγονται, γιατί τα κανάλια δεν νοιάζονται για το τι γίνεται στην Ινδία.
Αλλά μια περιήγηση στις ιστοσελίδες των μεγάλων ινδικών εφημερίδων θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.
Είναι αδύνατον να μη γίνονται αυτά, σε μια χώρα με ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και με τόσες εθνότητες και θρησκείες.

Και δεν είναι μόνο η ρευστή πολιτική κατάσταση.
Φέτος το καλοκαίρι, φίλος που έχει πρακτορείο μου έλεγε, ότι γκρουπ ελλήνων που πήγαν στο Λαντάκ, αποκλείστηκαν από τις φονικές πλημμύρες που σκότωσαν 200 άτομα.
Το πρακτορείο μεσολάβησε και τους πήρε από κει πάνω. Αν δεν πήγαιναν οργανωμένα θα ήταν ακόμα εκεί...

Εγώ το έζησα στο Δρόμο του Μεταξιού όταν έπρεπε να μπούμε από Κίνα στο Πακιστάν και είχε γίνει κατολίσθηση και δεν περνούσε τίποτα. Εμείς περάσαμε και μας περίμεναν άλλα τζιπ 2 χιλιόμετρα πιο κάτω, οι άλλοι όμως καθόταν και περίμεναν βρεγμένοι, πεινασμένοι και εξουθενωμένοι μέσα στο κρύο και μας παρακαλούσαν κλαίγοντας να τους πάρουμε μαζί μας, αλλά δεν είχαμε χώρο δυστυχώς.
Και την πρώτη φορά που πήγα στο Λαντάκ, το 89 όταν άρχισαν οι φασαρίες, έγινε στρατιωτικός νόμος και τα γκρουπ των ξένων πρόλαβαν και έφυγαν, εμείς οι μεμονωμένοι όμως μείναμε εκεί, μέσα στους ξενώνες και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω για μια βδομάδα.
Τα τρόφιμα τέλειωσαν, τα μπακάλικα ήταν κλειστά και ο ξενοδόχος δεν είχε τι να μας ταϊσει.
Κάθε μέρα πηγαίναμε - παίζοντας κρυφτό με τους στρατιώτες στην κυριολεξία - στο σταθμό των λεωφορείων, μπας και βρούμε κανένα φορτηγό να μας πάρει.
Μετά από 10 μέρες εδέησε η κυβέρνηση να στείλει μεταγωγικό του στρατού να εκκενώσει την πόλη από τους ξένους και μόνο τότε ανασάναμε.
Και τηλεφωνική επικοινωνία ούτε για δείγμα.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Α και κάτι άλλο που ξέχασα: Πολλές κλοπές, ληστείες, αλλά και φόνοι ξένων, γίνονται από άλλους ξένους που σε πλησιάζουν σε σταθμούς και ξενώνες, σου πιάνουν κουβέντα και εκμεταλλευόμενοι την καταγωγή τους, κερδίζουν την εμπιστοσύνη σου.
Στις φυλακές της Ινδίας υπάρχουν εκατοντάδες δυτικοί κρατούμενοι για τέτοια εγκλήματα.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
Οπως είπα, ο καθένας και η άποψη του. Το ότι εγώ έχω μια άλφα γνώμη, δεν σημαίνει ότι είναι και η ορθή. Το ίδιο ισχύει όμως και εκατέρωθεν.

Επι της ουσίας. Στην βομβιστική επίθεση στην Βομβάη, δεν νομίζω ότι μπορούσε να σε προστατέψει ούτε το πρακτορείο. Είναι μια κακιά στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα , με υψηλό ή χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας. Αρα εκ των πραγμάτων ο κίνδυνος απο τρομοκ. επιθέσεις είναι υπαρκτός ακόμα και στην πιο ασφαλή χώρα του κόσμου (πχ Μπαλί) και κανένα πρακτορείο δεν μπορεί να σε προστάτεψει. Επιπροσθέτως όταν ταξιδεύεις με γκρούπ, σε μερικές χώρες γίνεσαι στόχος. Τρανταχτό παράδειγμα Υεμένη και όχι μόνο.
Το Λαντάκ πάλι είναι προσβάσιμο οδικώς μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες τους δικούς μας λόγω χιονιών και όλους τους άλλους μήνες αεροπορικώς στο αεροδρόμιο του Leh. Εκτός αυτού, οι μέρες αυτές έχουν περάσει και το Πακιστάν έχει τα δικά του θέματα να επιλύσει και επι του παρόντος δεν νομίζω να ασχοληθεί με αυτο. Αλλωστε σε 15 ημέρες εννοείται οτι αν θελήσει να πάει Srinagar ή Leh , θα το κάνει αεροπορικώς λόγω πίεσης χρόνου.
Τώρα για την εγκληματικότητα. Οταν λέμε κοινή λογική, εννούμε ακριβώς αυτό. Κοινή λογική. Προσέχεις στους σταθμούς των τρένων -οχι παρανοικά-, δεν δέχεσαι τρόφιμα απο ξένους, έχεις έννοια τα πολύτιμα αντικείμενα σου κλπ. Είναι κρίμα ένας ασφαλής -επιμένω- προορισμός σαν την Ινδία να μαρκάρεται και να πατρονάρεται ως επικίνδυνος με δολοφονίες κλπ λές και πρόκειται για το Φοίνιξ της Αριζόνας. Επίσης μια πρακτική άποψη των πραγμάτων για τις τρομ. επιθέσεις , είναι ότι αυτές λαβαίνουν χώρα κατά κόρον σε μεγάλα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν τα κλασσικά γκρουπ, και οι σταθμοί τρένων κλπ. Αν πας σε οποιοδήποτε μέρος με την παράνοια μέσα στο μυαλό σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα τα περάσες καλά.
Και επαναλαμβάνω το Λαντάκ και οι μέρες πολέμου έχουν περάσει. Δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα επιστρέψουν , αλλά επι του παρόντος....

Αλλωστε πως και με τι τρόπο θα σε προστατέψει ένα γκρούπ? Θα βρίσκεσαι χωμένος με άλλους 45 τουρίστες με τα κλασσικά πουκάμισα - περικοκλάδα και τις μηχανές κρεμασμένες επι ώμου, και θα φωτογραφίζετε όλοι μαζί. Η Ινδία βρίθει απο γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες και απο μια συζήτηση που είχα με έναν ντόπιο τα μόνα πραγματικά επικίνδυνα μέρη , είναι το Δελχί (πρωτεύουσα γαρ) και το Βαρανάσι. Και αν φοβούμαστε έτσι τέτοιου είδους χώρες , τότε σε πόλεις της Ν. Αφρικής πως πρέπει να πάμε? Με ειδική ομάδα κυανόκρανων? ή μήπως καθόλου?
Αλλωστε αντιξοότητες μπορεί να σου τύχουν οπουδήποτε στον κόσμο και στο χέρι σου είναι να τις αντιμετώπίσεις. Δεν θεωρώ ηλίθιους ή υπερβολικά αισιόδοξους τους χιλιάδες τουρίστες που πάνε όχι μόνο στην Ινδία, αλλά και σε άλλες χώρες τους κόσμου ανεξάρτητοι. Μπορεί να μας τύχει αυτό ή το άλλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι καθόμαστε σπίτι μας ή μπαίνουμε στο μπουλούκι με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας.
Να πας φίλε μου fmihos, και ασε τα γκρούπ για αργότερα, όταν δεν θα δεν θα σου αρέσει πλέον να ασχολήσε με την κατάστρωση πλάνου ταξιδιού, ή απλά θα βαρυέσαι.

(Τις φυλακίσεις δυτικών φυσικά φίλε μου traveladdict δεν τις σχολιάζω, διότι δεν νομίζω ο αγαπητός fmihos να πάει για να κάνει εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ταξίδι αναψυχής 15 ημερών, μην μεγαλοποιούμε καταστάσεις.)
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Η γνώμη μου είναι όμως βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.
Λυπάμαι καλή μου, αλλά όταν έκανα για πρώτη φορά την Ινδία το 1989 έμεινα εκεί 4 μήνες και τη γύρισα με τρένα, λεωφορεία, ρίκσο και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Με λήστεψαν 1 φορά, μέσα στο τρένο Βομβάη -Δελχί όπου μας έριξαν κάτι την ώρα που κοιμόμασταν.
Είχα την περιπέτεια που ανέφερα στο Λαντάκ και επιπλέον δεν μπορούσα να φύγω από τη χώρα, γιατί η Biman, που πετούσε τότε από την Αθήνα είχε διακόψει τις πτήσεις της και έμεινα αμανάτι σε ένα άθλιο ξενοδοχείο για τί ήταν το τέλος του ταξιδιού μου και έμεινα άφραγκος. Αν πήγαινα οργανωμένα, δεν θα αντιμετώπιζα τίποτα από όλα αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πέρασα άσχημα, απλά είναι μια υπενθύμηση ότι η χώρα αυτή είναι κάπως.
Αυτό εννοώ όταν λέω ότι η χώρα δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Ασφάλεια δεν είναι μόνο να μη πέσεις θύμα τρομοκρατών, αλλά να μπορείς να πας όπου θέλεις χωρίς πρόβλημα.
Αν πας οργανωμένα, χάνεις μεγάλο μέρος της μαγείας, αλλά πας στα σίγουρα.
Και στο Κασμίρ οι δυτικοί που έπεσαν θύματα (μάλιστα τον έναν τον αποκεφάλισαν) δεν ήταν με γκρουπ, αλλά μόνοι τους. Υπάρχουν δεκάδες μεμονωμένοι ταξιδιώτες, που έχουν χαθεί τα ίχνη τους στο Χιματσάλ Πραντές, στο Ζανσκάρ, στη Γκόα και αλλού και ακόμα τους ψάχνουν.

Με το ποστ δεν πατρονάρω τίποτα και κανέναν, απλά θεωρώ μεγάλη ανευθυνότητα να βαφτίζουμε έναν προορισμό ασφαλή, όταν έχει τόσους κρυφούς κινδύνους.
Υπάρχουν άνθρωποι που σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκεί και χρειάζονται σωστές πληροφορίες. Πληροφορίες βασισμένες σε γεγονότα και όχι σε προσωπικά γούστα. Δεν γράφουμε εδώ για να εντυπωσιάσουμε ότι είμαστε ικανοί να πάμε όπου θέλουμε, αλλά για σωστή πληροφόρηση.

Η Ινδία είναι υπέροχη χώρα αλλά δεν θέλει λίγη προσοχή, αλλά ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ προσοχή. Και αυτό γιατί οι επιθέσεις δεν γίνονται συνήθως στα μεγάλα ξενοδοχεία, όπου συχνάζουν τα γκρουπ ( απλώς τ ανέφερα σαν περιστατικά), αλλά στα παζάρια και τα τζαμιά, όπου συχνάζει ο πολύς κόσμος και φυσικά οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες. Πες μου ότι σαν μεμονωμένη δεν πήγες στο τζαμί του παλιού Δελχί, όπου έγινε προχτές η επίθεση!
Το 2006 πάλι, όταν ήμουν στην Ινδία την παραμονή της άφιξης μου στο Βαρανάσι, έγιναν 3 φονικές επιθέσεις σε ναούς και στον σταθμό με δεκάδες θύματα. Εγώ σαν την καλή χαρά - ήμουν μόνος μου - δεν πήρα πρέφα, αλλά μόλις έφτασα, έφαγα μεγάλη ταλαιπωρία γιατί ο σταθμός είχε κλείσει, δεν υπήρχαν ταξί κλπ. Τα γκρουπ όμως πήγαιναν παντού μια χαρά με συνοδεία. Για να πάω στον Γάγγη έπρεπε να μπω σε γκρουπ οργανωμένο, επειδή για λόγους ασφάλειας δεν επιτρεπόταν σε μεμονωμένους να πάνε.
Όπως βλέπεις σου παραθέτω γεγονότα που συνέβησαν και τα οποία έζησα ο ίδιος προσωπικά. Τι μου λες τώρα!!! Άσε κάτι Λολίτες Γεωργίου να γράφουν για τις Ινδίες τους και να παραμυθιάζουν τον κόσμο.
Στην Ινδία έχω πάει πάνω από 10 φορές, την έχω γυρίσει όλη και την γνωρίζω πολύ καλά.
Σου επαναλαμβάνω, μπες στις ιστοσελίδες των μεγάλων Ινδικών εφημερίδων. Θα εκπλαγείς με τη βία που κυριαρχεί στη χώρα.

Για την Υεμένη που ενέφερες, δεν είσαι καλά ενημερωμένη, όλα τα θύματα ήταν μεμονωμένοι, μεμονωμένες παρέες, ή μικρά γκρουπάκια και φυσικά όχι γκρουπ 40 ατόμων με πολύχρωμα πουκάμισα ( το μεγαλύτερο γκρουπ ήταν 15 Κορεάτες). Επίσης κάτι εθελοντές γιατροί, που εκτελέστηκαν σχετικά πρόσφατα.
Στην Υεμένη δεν πάνε αμερικανοτραφή γκρουπ, αλλά ψαγμένοι ταξιδιώτες που συμπαθούν τη χώρα και τους κατοίκους της και παρ'όλα αυτά δέχονται επιθέσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Με το παρόν ποστ, δεν συμβουλεύω κανέναν να μη πάει στην Ινδία, την οποία λατρεύω και στην οποία πολύ ευχαρίστως θα έμενα.
Απλώς, βάζω κάποια πράγματα στη θέση τους σχετικά με την ασφάλεια της χώρας.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.294
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαγκλαντες
θα μπορούσα να γράψω γεγονότα ή καλύτερα στατιστικές που αφορούν τον πλυθυσμό σε συνάρτηση της φτώχειας του και της εγκληματικότητας που υπάρχει, αλλά θα μπλέξω σε άεναο ποστάρισμα, που δεν θα ωφελήσει κανέναν και θα επιβαρύνει το νευρικό μου (σου) σύστημα.
Συνολικά , η χώρα είναι ασφαλής. Μην αναφερόμαστε σε γεγονότα των περασμένων χρόνων, διότι ταξιδιωτικές πληροφορίες πεπαλαιωμένες , πολύ απλά δεν έχουν αξία. Είναι σαν να γράφεις΄τιμές εστιατορίων στην Ελλάδα την δεκαετία του 70. Αρα Κασμίρ και αποκεφαλισμοί -στο βεβαιώνω- τέλος. Ο φίλος μας άλλωστε ρωτά για επικείμενο ταξίδι και όχι ταξίδι στο παρελθόν.
Κρυφοί κίνδυνοι υπάρχουν πχ και στην Ελλάδα ή στην Αμερική ή στην Ρωσία ή στην Νικαράουα ή στην Βενεζουέλα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επιβάλλεται να πάμε οργανωμένα παντού.

Ολα τα παραδείγματα που ανέφερες ή είναι παλαιά σε περιόδους αναταραχής -όπως είπα παραπάνω, άρα απλά δεν πας και περιμένεις να καταλαγιάσουν τα πράγματα- ή απλά καταστάσεις που δεν σε προστατεύει το γκρούπ, αλλά η κοινή λογική. Δεν καταναλώνεις τρόφιμα ως γνωστόν κερασμένα ή απλά προσέχεις αυτό που τρως! Τι πιο απλό?

Επειδή η συζήτηση όμως αρχίζει και στρέφεται στο φλέγων και πάντα επίκαιρο θέμα "μόνος ή με γκρούπ" και όχι στο αρχικό ερώτημα αν η Ινδία είναι χώρα που μπορείς να οργανώσεις μόνο σου ταξίδι και επειδή διαπιστώνω μια εμμονή και πάθος να υποστηρίζεις τα ταξιδιωτικά γραφεία , σε οποιαδήποτε περιοχή βρίσκονται αυτά, θα το σταματήσω εδώ. Μπορείς να επιχειρηματολογείς υπέρ του τουρισμού ενταγμένου σε γκρούπ, χωρίς τον δικό μου αντίλογο άλλωστε.

Η απάντηση στο ερώτημα "αν μπορώ να οργανώσω ταξίδι μόνος μου στην Ινδία" είναι ναι. Μπορείς. Δεν επικρατούν οι ιδιαίτερες εκείνες συνθήκες που απαιτούν ένταξη σε κάποιο γκρούπ.
Και η απάντηση στο "αν είναι και κατά πόσο επικίνδυνη η συγκεκριμένη χώρα", η απάντηση που δίνω είναι με κοινή λογική, δεν υπάρχει θέμα.

Τέλος να προσθέσω ότι το να χάσεις κάποιο τρένο ή να χαθείς σε μια αγορά ή ακόμα και να αποκλειστείς κάπου λόγω καιρικών συνθηκών, δεν είναι επικίνδυνο , αλλά ενοχλητικό και σε βγάζει απο το πρόγραμμά σου (πράγμα πολύ συνηθισμένο για την χώρα). Μην συγχέουμε τις δύο έννοιες, το ίδιο μπορεί να τύχει και στην Ελλάδα αν ταξιδέψεις με το "Δημητρούλα" ή το "Ρομίλντα", ίσως και να φτάσεις με καθυστέρηση 3 ημερών στο νησί που επιθυμείς. Αυτό όμως δεν το καταστά επικίνδυνο....

υγ Οχι! Δεν έχω πάει -για να σου λύσω την απορία- στο συγκεκριμένο τζαμί, αλλά ουτε καν στο Ταζ Μαχάλ. Εχω άλλου είδους ενδιαφέροντα διαφορετικά απο αυτά των γκρούπ. Καλή συνέχεια
 
  • Like
Reactions: GTS

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Μάλλον δεν κατάλαβες.
Δεν είπα σε κανέναν να πάει με γκρουπ. Είπα στο φίλο μας, ότι αν έχει πολύ χρόνο να πάει μόνος, αν όχι να πάει οργανωμένα (όχι με γκρουπ, ορ-γα-νω-μέ-να).
Επίσης του είπα ότι αν πάει μόνος θα τούρθει φτηνότερα.
Τι δεν κατάλαβες λοιπόν? Πόσο σαφέστερος να είμαι?
Απλά δεν παρασύρομαι από συναισθηματισμούς και προτείνω συγκεκριμένα πράγματα με χειροπιαστά παραδείγματα.
Επαναλαμβάνω, ότι πρόκειται για καταστάσεις που μου έτυχαν, ότι και να πεις δεν μπορείς να τις αναιρέσεις, αφού συνέβησαν, πως να το κάνουμε?
Και από ότι βλέπω - και δεν γνωρίζω το λόγο - εσύ είσαι αυτή που συμβουλεύεις τον άλλον να μη πάει οργανωμένα, ούτε με ελληνικό πρακτορείο, ούτε με ινδικό.
Άρα ποιος είναι ο προκατειλλημένος εδώ μέσα? εσύ, ή εγώ?
Το σωστό είναι να πούμε ακριβώς τι συμβαίνει και να αφήσουμε τον άλλον να αποφασίσει.
Δεν γνωρίζω τα κίνητρα σου με το να προσπαθείς να καλύψεις τα "κακά" σημεία της Ινδίας. Η Ινδία είναι μια χώρα σαν όλες τις άλλες και σαν χώρα με πολλούς κατοίκους, εθνικές ομάδες και θρησκείες έχει πολλαπλάσια προβλήματα. Ούτε αυτό το καταλαβαίνεις?
Και για πληροφόρηση σου, όλα τα ταξίδια μου στην Ινδία τα έκανα ή μόνος, ή με φίλους.
Τελευταία φορά μάλιστα ήμουν το 2008 ( όχι και τόσο παλιά, όσο υπαινίσσεσαι), όταν πυρπολούσαν τις χριστιανικές εκκλησίες στις "ειρηνικές" επαρχίες Karnataka και Orissa, με δεκάδες νεκρούς.
Όσο για τις περασμένες εποχές βίας, πέστο σε όλους όσους ήταν φέτος στο Κασμίρ με το στρατιωτικό νόμο, τις επιθέσεις στους δρόμους και τους πάνω από 100 νεκρούς. Η στο Ναγκαλαντ. Ή στο Ασσάμ. Ή στο Γκουζάρατ που κάψαν ζωντανούς τους ανθρώπους.
Λυπάμαι αλλά αυτά που γράφεις, δεν δείχνουν μόνο ανευθυνότητα, αλλά και απίστευτη ασχετοσύνη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.677
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom