Ιαπωνία Ιαπωνία: Το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό.

vagelis83

Member
Μηνύματα
8
Likes
118
Γεια σας παιδιά!! Με λένε Βαγγέλη και αυτό είναι το πρώτο μου post στο sait με αφορμη το ταξίδι μου στην αγαπημένη μου Ιαπωνία!! Το όνειρο μου πάντα ήταν να ταξιδέψω στην Ιαπωνία. Από μικρός θυμάμαι την τρέλα που είχα για την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου( ιστορία, κουλτούρα, τεχνολογία, manga, anime, video games) Είμαι πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρο μου!!! Προχτές γύρισα από των 2 εβδομάδων ταξίδι μου στην Ιαπωνία. Ένα ταξίδι απίστευτο και μαγευτικό που αποδείχτηκε καλύτερο από ότι φανταζόμουν!! Δεν σας κρίβω ότι στην αρχή είχα πολλές επιφυλάξεις για το πως θα καταφέρω να πραγματοποιήσω ένα τέτοια ταξίδι μόνος μου. Ήθελα και εγω να μπω κατευθείαν στα βαθειά χαχαχα. Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του φόρουμ που με τις όμορφες τους ιστορίες μου έδωσαν το θάρος να κάνω αυτό το ταξίδι. Ειλικρινά προτείνω σε οποιονδήποτε θέλει να ταξιδέψει στην Ιαπωνία μόνος του και το σκέφτεται να κάνει το μεγάλο βήμα και θα ζήσει σίγουρα μια απίστευτη εμπειρία.
Στις 15 ημέρες που είχα στη διάθεση μου προσπάθησα να επισκεφτώ πολλά μέρη, να δω και να γευτώ όσα περισσότερα πράγματα μπορούσα.
Από το τεράστιο Tokyo και το παραδοσιακό Kyoto μεχρι το μικρό νησάκι Miyajima και την χιονισμένη Takayama.
Το πρόγραμμα μου ήταν το εξής:
11/2 Tokyo
12/2 Hakone
13-17/2 Kyoto Μονοήμερες εκδρομές σε Nara, Osaka και Fukuoka
18/2 Hiroshima-Miyajima
19/2 Kanazawa
20-21/2 Takayama
22-25/2 Tokyo


Οι Ιάπωνες είναι πολύ φιλικοί και ευγενικοί άνθρωποι. Πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν και με ένα χαμόγελο στο στόμα. Δεν αντιμετόπισα ιδιαίτερα πρόβληματα στην επικοινωνία . Αρκετοί γνωρίζουν έστω λίγα αγγλικά(είχα μάθει και εγώ βέβαια κάποια βασικά της Ιαπωνέζικης γλώσσας) . Με όσους έπιασα την κουβέντα λίγο περισσότερο και τους είπα ότι είμαι από την Ελλάδα και ότι η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα που επισκέφτομαι με ευχαριστούσαν θερμά και μου έλεγαν πως ήταν τιμή τους που διάλεξα την χώρα τους.
Η οργάνωση που υπάρχει στην Ιαπωνια άπό το πιο μικρό και ασήμαντο πράγμα μεχρι το πιο μεγάλο είναι αίστευτη. Πραγματικά όλοι κάνουν την δουλειά τους με υποδειγματικό τρόπο. Σημαντικό ειναί επίσης ότι ο ένας σέβεται τη δουλειά του άλλου.
Καθημερινά έβλεπα ανθρώπους να καθαρίζουν και να συντηρούν ναούς, κήπους, μνημεία και άλλα αξιοθέατα. Μετά από ένα δρομολόγιο με bullet train μολις φτάσαμε στον τερματικό σταθμό περίμενε εκεί ένα συνεργείο καθαρισμού και μόλις βγήκαν οι επιβάτες αμέσως μπήκαν μέσα να το καθαρίσουν για να είναι έτοιμο για το επόμενο δρομολόγιο.
Όλοι οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι. Κάδοι σκουπιδιών υπάρχουν πολλοί λίγοι και αυτοί μόνο δίπλα σε κάποιους αυτόματους πωλητές. Αυτόματοι πωλητές υπάρχουν παντού όπως και τουαλέτες οι οποίες όλες εξυπηρετούν και άτομα με αναπηρικά αμαξίδια. Το κάπνισμα απαγορεύεται στους δρόμους και μπορείς να καπνίσεις μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Αδέσποτα δεν υπάρχουν πουθενά. Τα φανάρια (και το κόκκινο και το πράσινο) διαρκούν περισσότερο. Όλοι οι Ιάπωνες περιμένουν υπομονετικά να ανάψει πράσινο φανάρι ακόμα και εάν δεν περνάει κανένα αμάξι. Πολλοί χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Τις ώρες αιχμής μέσα στους σταθμούς των τραίνων γίνεται το αδιαχώρητο. Κόσμος πάει και έρχεται συνέχεια. Τα τραίνα είναι ασφυκτικά γεμάτα αλλά κανείς δεν φωνάζει η παραπονιέται. Οι σταθμοί είναι τεράστιοι και δαιδαλώδης. Τα τραίνα αμέτρητα και όλα πάντα στην ώρα τους. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ καθυστέρηση. Μια Ιαπωνέζα φίλη μου χαρακτηριστικά μου είπε ότι εάν το τραίνο καθυστερήσει και αργήσεις στη δουλειά σου σου δείνουν χαρτί από τον σταθμό για να τους το δείξεις.
Εγώ χρησιμοποιούσα το Japan Rail Pass για τις μετακινήσεις μου. Ήταν ελάχιστες οι φορές που χρειάστηκε να αγοράσω εισιτήριο από αυτόματο μηχάμηνα. Μια απα αυτές τις φορές αγόρασα λάθος εισιτήριο και όταν το έβαλα στο μηχάνημα για να περάσω δεν με άφησε. Πάω στο κουβούκλιο δίπλα που ήταν ένας υπάλληλος και τον ρωταω. Μου λέει για τον σταθμό που θέλεις να κατέβεις το εισιτήριο εναι 220 γιεν και εσύ έχεις εισιτήριο 280 γιεν. Κατσε να σου δώσω τα λεφτα του εισιτηρίου πίσω να πας να βγάλεις στο μηχάνημα το σωστό εισιτήριο.

Πρώτο ξενοδοχείο στο Tokyo capsule hotel για την εμπειρία.
 

Attachments

john_shadow86

Member
Μηνύματα
92
Likes
205
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ωραίος! μακάρι να το πραγματοποιησω και γω κάποια στιγμή!

σε κόστος πόσο σου πήγε?(αεροπορικά, και σύνολο γενικά)
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Καλως όρισες στο φόρουμ και καλώς ήρθες πίσω! Γράψε, αν θες, την ιστορία σου πιο αναλυτικά να χαρούμε λίγο κι εμείς οι τζαπανόπληκτοι και να νοσταλγήσουμε...
 

vagelis83

Member
Μηνύματα
8
Likes
118
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Σου το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!!
Θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία!!
Τα αεροπορικά εισιτήρια είχαν 700 ευρώ. Τα ξενοδοχεία 500 ευρώ συνολικά για 15 ημέρες. 400 ευρώ για το Japan rail pass και από εκεί και πέρα ότι χάλασα για φαγητό, διασκέδαση, σουβενίρ, εισιτήρια για ναούς-μουσεία κτλ. Υπολόγισε περίπου 100 ευρώ την ημέρα. Συνολικά κοντά στις 3000 ευρώ.
 

vagelis83

Member
Μηνύματα
8
Likes
118
Καλώς σας βρήκα!! Σε ευχαριστώ!!
Θα γράψω σίγουρα. Εχω και πολλές φωτογραφίες να μοιραστώ.
Άστα πριν 2 μέρες γύρισα και ηδη μου λείπει η Ιαπωνία.
 

Georgia86

Member
Μηνύματα
173
Likes
1.243
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ποσο χαιρομαι που επεσα επανω στην Ιστορια σου, ειναι ονειρο να παω Ιαπωνια, εχω και μια αγαπη στον Μουρακαμι!!!
 

vagelis83

Member
Μηνύματα
8
Likes
118
Με το που φτάνω στο αεροδρόμιο( Ναρίτα) αλλάζω συνάλαγμα, παίρνω το Japan rail pass και κατευθείαν στο τραίνο για Tokyo. Το πρώτο μου ξενοδοχείο ήταν κοντά στον σταθμό Uguisudani. Ένα capsule hotel για ένα βράδυ. Συνολικά σε 15 ημέρες άλλαξα 7 ξενοδοχεία. Με το που φτάνω στο ξενοδοχείο τακτοποιώ τα πράγματα μου, κάνω ένα γρήγορο μπάνιο και φεύγω για εξερεύνηση του Tokyo. Ήταν σχεδόν 5 το απόγευμα και στις 7 είχα ραντεβού με μία κοπέλα που γνώρισα στο ίντερνετ και θα πηγαίναμε μαζί για φαγητό. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει Γιαπωνέζικο φαγητό και θα με πήγαινε σε ένα από τα αγαπημένα της Γιαπωνέζικα εστιατόρια. Τις 2 αυτές ώρες λοιπόν επισκέφτηκα την Shinjuku και την Shibuya. Όλη την ώρα είμουν με το στόμα ανοιχτό με αυτά που έβλεπα ειδικά με το Shibuya crossing. Η λέξη πανικός είναι λίγη για να το περιγράψει. Ειλικρινά δεν θυμάμαι πόση ώρα περίμενα για να βγάλω μια φωτογραφία το άγαλμα του Hachiko.
Η πρώτη μου επαφή με τη Γιαπωνέζικη κουζίνα ήταν τέλεια. Δοκίμασα πολλά πιάτα και όλα ήταν πολύ νόστιμα. Η κοπέλα ήταν φιλική και ευγενική, αισθάνθηκα αμέσος τη Γιαπωνέζικη φιλοξενία . Πέρασα υπέροχα!!! Μετά το δείπνο με πήγε μέχρι το σταθμό, χαιρετηθήκαμε γύρισα στο ξενοδοχείο και κάπως έτσι τελείωσε η πρώτη ημέρα.
Φωτογραφίες από την πρώτη μέρα έχω στο πρώτο post μου.
Επόμενος σταθμός Hakone.
 

vagelis83

Member
Μηνύματα
8
Likes
118
Δεύτερη ημέρα: Από το Tokyo παίρνω το πρώτο μου shinkansen( τι υπερηχητικό πράγμα είναι αυτό;) με προορισμό την Odawara. Τα shinkansen έχουν Reserved και non-reserved βαγόνια. Κράτηση μπορείς να κάνεις μεχρί και λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του τραίνου. Υπάρχουν ταμπέλες με το που θα σταματήσει το κάθε βαγόνι και από πριν γνωρίζεις που θα περιμένεις. Οι ελεκτές των εισιτηρίων σε κάθε βαγόνι που μπαίνουν κάνουν υπόκλιση ως ένδειξη σεβασμού.
Από την Odawara παίρνω το Hakone Tozan Railway( Japan's oldest mountain railway). Πραγματικά πολύ όμορφη διαδρομή. Το τραίνο φτάνει μέχρι την Gora. Είναι 30 λεπτά απόσταση από το Hakone. Αλάζει 3 φορές κατεύθυνση( το τραίνο σταματάει και ο μπροστά με τον πίσω οδηγό αλαζουν θέση.
Κατεβαίνω στο Hakone-Yumoto και σε 10 λεπτά είμαι στο ξενοδοχείο. Πολύ όμορφη πόλη. To check in στο ξενοδοχείο ήταν μετά τις 15:00 και έτσι άφησα τα πράγματα μου στη reception και έφυγα για το open air museum. Είναι ένα τεράστιο πάρκο με κλειστούς και ανοιχτούς χορους και με υπέροχη θέα του βουνού. Υπάρχουν αγάλματα, γλυπτά, κεραμικά, πίνακες και πολλα άλλα ενδιαφέροντα έργα τέχνης. Ήταν Κυριακή και υπήρχαν πολλές οικογένειες και μικρά παιδάκια.
Αφήνω το μουσείο και κατευθύνομαι στη Gora για να πάω στο Owakudani. Είναι η περιοχή γύρω από ένα κρατήρα που δημιουργήθηκε κατά την τελευταία έκρηξη του Όρους Hakone 3000 χρόνια πριν. Είναι ενεργή ηφαιστειακή ζώνη με ιαματικές πηγές και ζεστά ποτάμια. Δυστηχώς στην Gora μου είπαν ότι δεν γινόντουσαν δρομολόγια εκείνη την ημέρα για το Owuakudani. Έκανα βόλτα στο πάρκο της Gora και γύρισα στο Hakone. Έκανα check in στο ξενοδοχείο και ξεκίνησα να εξερευνώ την πόλη. Στην Ιαπωνία νυχτώνει νωρίς και από τις 18:00 αρκετά μαγαζιά στο Hakone άρχισαν να κλείνουν.
 

Attachments

vagelis83

Member
Μηνύματα
8
Likes
118
Τρίτη μέρα: Ξεκινάω πρωί πρωί για το παραδοσιακό Kyoto. Είχα κλείσει ξενοδοχείο για 5 ημέρες εκεί και έτσι είχα αρκετό χρόνο να δω πολλά αξιοθέατα αλλά και να κάνω κάποιες εκδρομές σε άλλα κοντινά και πολύ ενδιαφέροντα μέρη( Nara, Osaka).Φτάνω στο Kyoto με shinkansen από την Odawara( λίγο παραπάνω από 3 ώρες). Ο σταθμός του Kyoto είναι τεράστιος και πολύ εντυπωσιακος!! Παίρνω το metro, κατεβαίνω στην πρώτη στάση και φτάνω στο ξενοδοχείο. Είναι το μόνο ξενοδοχείο από τα 7 συνολικά που έκλεισα που είχε δικό του μπάνιο. Τακτοποιούμαι και έτοιμος για εξερεύνηση του Kyoto. Ξεκινάω με τους Honganji Temples που ήταν μόλις 2 λεπτά από το ξενοδοχείο. Πολύ μεγάλοι ναοί με άρκετό κόσμο(ήταν και κάποια group με πολλά παιδάκια).Επόμενος σταθμός Fushimi Inari Shrine. Τι να πω για αυτό το μέρος; Το κατά ευχαριστήθηκα. Μέσα στα highlights μου άνετα. Είχε πάρα πολύ κόσμο, τουρίστες αλλά και Ιάπωνες( ήταν τόσο όμορφο να βλέπεις αγόρια και κορίτσια να ανεβαίνουν την διαδρομή με τις χιλιάδες πορτοκαλί πόρτες- torii gates ντυμένα με παραδοσιακές στολές. Ο δρόμος για την κορυφή ήταν μαγευτικός. Είχα συνεχώς ένα χαμόγελο στο στόμα και τα κλικ στην μηχανή μου δεν είχαν σταματημό. Μου πήρε σχεδόν 3 ώρες να ανέβω και να κατέβω από την κορυφή. Είναι από τα λίγα αξιοθέατα που είναι πάντα ανοιχτό.Περιπλανήθηκα στους δρόμους του Kyoto για περίπου 1 ώρα και έφτασα στην Gion. Η περιοχή είναι γνωστή για τις πολλές γκέισες που μένουν εκεί(υπάρχουν επίσης πολλά teahouses στα οποία κάθε απόγευμα οι γκέισες παρουσιάζουν την τελετή του τσαγιού, χορεύουν και τραγουδούν για ένα περιορισμένο αριθμό πελατών. Δυστυχώς δεν είδα κάποια γκέισα αλλά δεν απογοητεύομαι έχω άλλες 4 μέρες στο Kyoto.
 

Attachments

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.762
Likes
14.563
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! Σου το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!!
Θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία!!
Τα αεροπορικά εισιτήρια είχαν 700 ευρώ. Τα ξενοδοχεία 500 ευρώ συνολικά για 15 ημέρες. 400 ευρώ για το Japan rail pass και από εκεί και πέρα ότι χάλασα για φαγητό, διασκέδαση, σουβενίρ, εισιτήρια για ναούς-μουσεία κτλ. Υπολόγισε περίπου 100 ευρώ την ημέρα. Συνολικά κοντά στις 3000 ευρώ.
Γεια σου.
Νομίζω πολλά ξόδεψες, ίσως πήγαινες σε σχετικά ακριβά εστιατόρια. Εγώ το 2015 για δυο εβδομάδες ξόδεψα 1700 ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Βέβαια ήμασταν δύο και συνήθως τρώγαμε από σούπερ μάρκετ (έχω γράψει αντίστοιχη ιστορία εδώ).
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

vagelis83

Member
Μηνύματα
8
Likes
118
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!! Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές έτρωγα σε λίγο πιο ακριβά εστιατόρια. Επίσης χάλασα αρκετά λεφτά σε σουβενίρ και δώρα για συγγενείς και φίλους. Το καλύτερο ήταν στην Akihabara. Τρελαίνομαι για gadget, manga, anime κτλ οπότε καταλαβαίνεις ότι αυτή η πόλη ήταν για μένα. 2 Φορές πήγα και ήμουν σαν τον Οδυσσέα με τις σειρήνες μόνο που εγώ δεν είχα κανένα να με δέσει χαχαχα.
Πήγα και σε maid caffee απο περιέργεια μιας και βρισκόμουν εκεί. Ότι και να πω είναι λίγο. Το μόνο που θα κάνω είναι να ανεβάσω μια φωτογραφία. Ντρέπομαι βέβαια αλλά χαλάλι.
20170308_105954.jpg
 

myrt.aki

Member
Μηνύματα
44
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού !
Ανυπομονώ για τη συνέχεια! Έχω βάλει στόχο την Ιαπωνία εδω και καιρό! Δώσε μας όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς, τιπς και φωτογραφίες επιβάλλονται! :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom