Ιαπωνία Ιαπωνία... η δικιά μου εκδοχή!!!

hlmer32

Member
Μηνύματα
101
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος Η.Π.Α.
Εισαγωγη

Απο το 2008 εβαλα ενα στοχο. Να κανω ενα ταξιδι μικρο ή μεγαλο το χρονο. Τα καταφερνα μεχρι το 2014 οπου δυστυχως λογω των οικονομικων συγκυριων δε εκανα τιποτα. Εκει τρελαθηκα τελειως ομως μετα απο λιγο καποιες αχτιδες ελπιδας βγηκαν κι ετσι το ξεπερασα χωρις φυσικα να αποχωριστω και την ιδεα των ταξιδιων φυσικα. Καπου εκει ηρθε το 2015 οπου δε προμηνύοταν και το καλυτερο για τα οικονομικα μου ομως ειχα ενα εφοδιο, την ηττα του '14. Ετσι εβαλα κατω κομπιουτερ, χαρτια, μολυβια, στυλο, τετραδια, λογιστικα φυλλα, ολα στη υπηρεσια του στοχου μου. Ως εκ θαυματος το μπατζετ για το καλοκαιρι εβγαινε σφιχτο αλλα εβγαινε. Το αστειο ομως ηταν οτι εκεινη τη στιγμη δεν ειχα προορισμο. Φυσικα εχω καποιους προορισμους στοχους (ΗΠΑ, Ταυλανδη, Ιαπωνια) αλλα ηταν δυνατον ενω τη μια χρονια δε μπορουσα να παω την επομενη να εκπληρωσω ενα ονειρο;; Οχι, δε γινεται φυσικα (νομιζεις)!! Οποτε η αναζητηση ξεκιναει και μαλιστα με ενα στανταρ το ποτε θα παω οπου παω, Αυγουστο μπορουσα μονο λογω δουλειας. Χαμενος λοιπον στη μεταφραση των οσων σκεφτομουν βλεπω μια προσφορα για Μαϊο για Ιαπωνια. Δεν μπορει να υπαρχουν τετοιες τιμες, σκεφτομαι. Τοτε λοιπον μπηκε μεσα μου ο ιος "Ιαπωνια" (δεν ηθελα και πολυ βεβαια)!!! Μηπως ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο; μπορω; θελω; βγαινω οικονομικα; Ξεκιναω λοιπον μια τεραστια αναζητηση για εισητηρια, ξενοδοχεια, πληροφοριες γενικου ενδιαφεροντος. Ναιαιαιαιαι μπορει να γινει ενα απο τα ονειρα πραγματικοτητα, απιστευτο!!!

Εκκινηνση


Ειναι λοιπον τελος Απριλιου και πρεπει να το οργανωσω. Πρωτα εισητηρια, Turkish απο Αθηνα με ενδιαμεση σταση στη Πολη μονο για δυο ωρουλες (ονειρο ζω) και μετα απευθειας Τοκυο στο Ναριτα (φυσικα η τιμη καμια σχεση με τη προσφορα των 350 του Μαιου ομως και παλι καλα ηταν 650). Δευτερο ξενοδοχειο, εδω αρχισα να χανομαι εντελως πως να κλεισεις ξενοδοχειο χωρις να ξερεις που, πως, ποσο, τι, γιατι. Οι τιμες να μου φενονται τεραστιες στις γενικες αναζητησεις, θα με βγαλουν εκτος μπατζετ.
Τι θα κανω; Μηπως να αλλαξω προορισμο;
Οχι εχω τον Μαϊο μπροστα μου που ειναι και τρεις μηνες νωριτερα απο το ταξιδι που οι περισσοτερες εταιριες βγαζουν συνηθως τα καλυτερα εισητηρια τους. θα κανω αναζητηση πληροφοριων και βλεπουμε... μετα απο πολυ μελετη εχω ενα πλανο.
 

Attachments

hlmer32

Member
Μηνύματα
101
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος Η.Π.Α.
Οργανωση

Τελικα μετα απο πολυ διαβασμα περνω τις αποφασεις μου. Μια εβδομαδα μπορω να κατσω μονο λογω μπατζετ. Η δικια μου Ιαπωνια ομως ειναι καποια πραγματα, καποια θεαματα, καποιοι λογοι που πραγματικα ηταν πολυ δυσκολο να βρω βοηθεια απο ανθρωπους που εχουν παει εκει. Manga, τεχνολογια και φυσικα αυτοκινητα αυτη η τριπλετα ειναι τα βασικα μου θελω. Αληθεια δε μπορω να περιγραψω ποσο δυσκολη ηταν η αναζητηση πληροφοριων γυρω απο τη τριπλετα. Μπορω ομως να πω οτι εδω σε αυτο το φορουμ μου ληθηκαν ολες οι αποριες σε οτιδηποτε αλλο περαν τις τριπλετας ( ευχαριστω ολους οσους εγραψαν και γραφουν πληρ. και εντυπωσεις). Αυτος ειναι και ενας , ισως ο βασικος λογος, που ξεκινησα να γραψω καποιες απο τις εικονες που πηρα απο την Ιαπωνια. Οπως ειπα δε θα ασχοληθω σχεδον καθολου με τα ακρως τουριστικα γιατι ειναι ολα εδω μεσα σε αλλα νηματα και πολυ καλυτερα γραμμενα.
Μια εβδομαδα λοιπον μονο, αρα διαμονη μονο Τοκυο. Επελεξα να μεινω διπλα στο UENO park σε ενα φτηνο ξενοδοχειο ονοματι New Tohoku hotel με 50 ευρω το βραδυ (εκπληκτικη τιμη) σε δωματιο με δικο μου μπανιο στο δωματιο καθημερινα αλλαγη σεντονιων και πετσετων και γενικα καθαρο χωρις πρωινο ομως αφου χρεωνοταν εξτρα. Το ξενοδοχειο ηταν τρια λεπτα με τα ποδια απο το κεντρικο σταθμο των τρενων και του μετρο του Ueno.
day 1 (36).JPG
Στο ιδιο σημειο εφτανε και το απευθειας τρενο απο το αεροδρομιο ΝΑΡΙΤΑ το Skyliner Kesei που ηταν λιγο τσιμπιμενο 25ευρω ομως εκανε μονο σε 40 λεπτα τη διαδρομη. Συναλλαγμα εκανα με πολυ δυσκολια απο εδω αφου τελικα βρηκα μια πολυ καλη ισοτιμια 1ευρω προς 133 γιεν. Εδω να πω οτι ειμαι απο πατρα και για να βρω τελικα συναλλαγμα ανεβηκα μια μερα πριν την αναχωρηση μου στην Αθηνα ωστε να το παραλαβω (αφου το εκλεισα τηλεφωνικα) απο το ανταλλακτηριο στο συνταγμα. δεν ειχε ουτε η τραπεζα της Ελλαδος να μου αλλαξει. Εγω προτεινω σε οποιον θελει να κανει συναλλαγμα να μην κανει ουτε στα αεροδρομια (εξευτελιστικες ισοτιμιες) αλλα ουτε στο προορισμο (δεν υπαρχει λογος να χανεις χρονο να βρισκεις ανταλλακτηρια) δε θα βρει σε κανενα σημειο καλυτερη ισοτιμια.
 

hlmer32

Member
Μηνύματα
101
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος Η.Π.Α.
Γενικες πληροφοριες

Το μετρο και τα τρενα ειναι χαοτικα στο Τοκυο σε μια πρωτη επαφη. Δε εχω δει πουθενα πιο περιπλοκο συστημα, ομως η τεχνολογια ειναι με το μερος μας παντα. Δυο ειναι η εφαρμογες που χρειαζονται μονο στο τηλ. ή στο ταμπλετ και λυνουν ολα τα προβληματα Google maps (αν κανουμε και ενα χαρτη με σημεια ενδιαφεροντος πριν τοτε σιγουρα δε εχουμε προβλημμα) και καποια εφαρμογη με τις γραμμες μετρο και τρενων. Βρισκουμε το κοντινοτερο σταθμο του προορισμου μας των περναμε στην εφαρμογη των τρενων και ολα λυνονται αυτοματα αφου μας λεει ποια γραμμη πρεπει να παρουμε και τι πρεπει να πληρωσουμε. Επισης απαραιτητο ειναι να βγαλουμε απο εναν αυτοματο πωλητη (ειναι και στα αγγλικα) μια καρτα επαναφορτιζομενη που ισχυει σε ολα τα τρενα και μετρο (pasmo ή suica ειναι το ιδιο). Ετσι δε χρειαζεται καθε φορα να βγαζουμε νεο εισητηριο χωρια που με τη καρτα κανουμε και αγορες ακομα και απο αυτοματους πωλητες αλλα και σε καταστηματα.

Το τηλεφωνο στην Ιαπωνια ειναι μονο για τις παραπανω χρησεις και οχι για να καλουμε αριθμους. Υπαρχουν παντου hotspot για ιντερνετ οχι ομως και δημοσια wifi οπως τα εχουμε συνηθισει εδω στην Ελλαδα. Οποτε το καλυτερο ειναι να προμηθευτουμε ειτε καποια καρτα σιμ φορτωμενη Mb που πωλουνται ακομα και σε αυτοματο πωλητη στο αεροδρομιο ειτε να παρουμε ενα Pocket wifi αν θελουμε ταυτοχρονα να συνδεσουμε πολλες συσκευες. οι ταχυτητες ειναι τρελες και υπαρχει σημα μεχρι και στο μετρο. Εγω πηρα μια σιμ φορτωμενη με 3 Gb ανοιξα τα δεδομενα οταν εφτασα και τα εκλεισα οταν εφυγα και δε χαλασα ουτε τα μισα οποτε αναλογα με τη χρηση κρινει ο καθενας τιπρεπει να παρει. Στα περισσοτερα ξενοδοχεια υπαρχει και wifi αλλα και ενσυρματο δικτυο αρα ακομα και υπολογιστη να εχουμε δε προβληματοζομαστε για δεδομενα.

Το ρευμα επισης ειναι ενα θεμα αφου και εκει εχουν διαφορα στη ταση και στα φις της πριζας οποτε προσοχη οτι θελουμε να χρησιμοποιησουμε να καλυπτει τις προδιαγραφες. Εγω ας πουμε ειχα θεμα με το φορτιστη των μπαταριων της καμερας οποτε φορτισα απο εδω πληρως δυο σετ και αν χρειαζομουν κατι αλλο θα εβρισκα εκει ακρη. Παντου υπαρχουν σημεια φορτισης usb καφετερειες, εστιατορια ομως και ενα μικρο power bank δε θα ηταν ασχημο να το εχουμε.

Τα ταξι ειναι απλησιαστα σε τιμες και δε χρειαζονται εκτος σπανιων περιπτωσεων τα τρενα πανε παντου. Επισης και η ενοικιαση αυτοκινητου ειναι ακριβη και η οδηγηση αναποδη. Το παρκινγκ γινεται επι πληρωμη μονο σε ειδικα σημεια. αν καποιος εχει ομως τη δυνατοτητα να παρει αυτοκινητο θαμπορεσει να δει και να κανει πραγματα που δε μπορεις χωρις οχημα αφου ουτε ταξι ουτε τρενο παει (ας πουμε καποια σημεια που μαζευονται οι "καγουρες" της Ιαπωνιας).

Το φαγητο ειναι παντου σε ολες τις μορφες και για ολα τα βαλαντια και ολες τις ωρες φυσικα. Αυτο που μου εκανε τη μεγαλυτερη εντυπωση παρολο που το ειχα διαβασει παντου αλλα αν δε το εβλεπα δε το πιστευα, ειναι οι αυτωματοι πωλητες που ειναι παντου και προσφερουν τα παντα υπαρχουν ακομα και εστιατορια που παραγκελνεις εξω απο το μαγαζι σε μηχανημα για να μπορεσεις να φας.

Την εποχη που πηγα δηλαδη μεσα Αυγουστου ειναι μια περιοδος με πολυ ζεστη και υγρασια και καποιες βροχες κατι σαν μουσωνες. Οποτε καλο θα ειναι να μην την επιλεξουμε αν υπαρχει αλλη εναλλακτικη.

Ενα ζητημα που πολλοι μου ειχαν πει οτι θα ειναι αξεπεραστο εμποδιο ηταν η γλωσσα. ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΑ. Η χωρα ειναι τοσο οργανωμενη και οι ανθρωποι τοσο ευγενικοι και εξυπηρετικοι που δεν αντιμετοπησα ποτε προβλημμα. Οπου πανε τουριστες π.χ. μετρο, αξιοθεατα, κλπ. υπαρχουν πινακιδες και στα Αγγλικα αλλα και οι καταλογοι των εστιατοριων ας πουμε αντυχει και δεν ειναι στα αγγλικα εχουν φωτο σε ολα οποτε δειχνεις τι θες με το δαχτυλο και εισαι ετοιμος ακομα και χωρις να πεις ουτε μια κουβεντα. Αν δε μαθεις και πεντε λεξεις στα Ιαπωνικα τοτε ειναι σιγουρο οτι θα ειναι αδυνατο να βγει προβλημμα μπροστα σου. Π.χ. οταν δειχνουμε κατι που θελουμε με το δαχτυλο λεμε kore=αυτο θελω. τοσο απλα πραγματα. υπαρχουν πολλες μεταφραστικες εφαρμογες ειχα κατεβασει μερικες στο κινητο τελικα δε μου χρειαστηκε καμια και πουθενα. Οι ιαπωνες δε μιλανε αγγλικα σε επιπεδο να ανοιξουν διαλογο με ενα τουριστα ομως εχουν πολυ βασικες γνωσεις αγγλικων και ετσι για απλα θεματα μπορουν να συνενοηθουν.

day 1 (22).JPG
σειρα και ασφαλεια και συνεπεια
day 1 (34).JPG
πρωτη επαφη με το Τοκυο
day 1 (39).JPG
ανοιχτη αγορα ameyoko street
day 1 (41).JPG
ameyoko street
day 1 (54).JPG
η θεα απο το παραθυρο του δωματιου μου
day 1 (72).JPG
πρωτη νυχτερινη αποψη της γειτονιας μου
day 1 (88).jpg
Turkish airlines
day 1 (94).jpg
αναχωρηση
day 1 (96).jpg
Turkish airlines ενα απο γευματα πολυ νοστιμο
day 1 (106).jpg
δε υπαρχει κεντρικος δρομος χωρις μπιμπλικια σε ολα τα κτηρια
day 1 (12).JPG
παντου τεχνολογια(χαχαχα)
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
μπραβο περιμενω τη συνεχεια γιατι θελω να βρω λογους να παω τοκυο.προς το παρον δεν εχω κανενα παρα μια φιλη που θελει να με ξεναγησει αλλα δε βρισκω κανενα ενδιαφερον στη μοντερνα αρχιτεκτονικη..μονο στο φαγητο τους αλλα και στο κιοτο εχει φαγητο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.357
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom