Βιετνάμ Ινδία Ινδονησία Καμπότζη Ταϊλάνδη Ινδία - Ταϊλάνδη - Καμπότζη - Βιετνάμ - Μπαλί

mbthemis

Member
Μηνύματα
57
Likes
99
Καλησπέρα σε όλους, προβληματίστηκα για το αν θα έπρεπε να ανοίξω το συγκεκριμένο θέμα στην κατηγορία "γαμήλιο ταξίδι" αλλά νομίζω πως ορθότερο είναι να ανοιχτεί εδώ.

Σας παραθέτω το ταξίδι για να αφουγκραστώ την σοφία σας από τα ταξίδια σας τις προτάσεις σας και τις παρατηρήσεις σας για κάτι τόσο μεγάλο πολύπλοκο και σύντομο (το ξέρω ότι είναι πολλά ήδη... χαχαχα) αλλά και πανέμορφο ! οπότε μη διστάσετε ειδικά οι πιο έμπειροι...

Είμαστε ένα ζευγάρι λοιπόν που τους αρέσουν τα ταξίδια, και ενώ η αρχική προτίμηση της καλής μου ήταν για Μαυρίκιο και γενικά κάτι χαλαρωτικό, εμένα μου γυρόφερνε η ιδέα ότι με την προοπτική του χρόνου με το καλό ένα παιδάκι, μεγάλο και τολμηρό ταξίδι δεν θα έχουμε εύκολα την ευκαιρία να ξανακάνουμε. Ανακάλυψα τα round the world tickets λοιπόν και επειδή σε αυτά ο προϋπολογισμός ξέφευγε, απευθύνθηκα στην μεσοβέζικη λύση της Airtreks η οποία προσφέρει καλή τιμή συνολικού εισιτηρίου για πολλαπλούς προορισμούς. Ψάχνοντας αρκετά και αποφασίζοντας πως 30 ημερολογιακές ημέρες διακοπών πολύ δύσκολα θα ξαναέχω λόγω της δουλειάς και τυχόν μελλοντικών υποχρεώσεων αποφάσισα να οργανώσω ένα ταξίδι μεγάλο τολμηρό και γεμάτο μέρη και παραστάσεις (έχουμε από τις 23 Ιουλίου έως τις 23 Αυγούστου).
Η λογική του ταξιδιού είναι να χωριστεί σε 2 σκέλη, το σκέλος των τουριστικών και ιστορικών αξιοθέατων και το σκέλος της χαλάρωσης και της ηρεμίας.
Με γνώμονα αυτό κατάστρωσα ένα σχέδιο το οποίο με χαρά είδα πως η καλή μου αγκάλιασε παραμερίζοντας φοβίες και δισταγμούς (το παλαιότερο ταξίδι μας στην Αίγυπτο έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό)

το πρόγραμμα λοιπόν όπως έχει διαμορφωθεί μετά από συζητήσεις είναι:
Αναχώρηση τον Ιούλιο
23 - 24 travel Athens Delhi
24 Delhi
25 Agra Taj Mahal
26 flight to Udaipur
27 Udaipur
28 Travel Udaipur Delhi Bangkok
29 Bangkok
30 Bangkok
31 Travel Phuket or Kho Samui
1/8 ko samui
2 ko samui
3 ko samui
4 ko samui
5 Travel Ko Samui Siem reap
6 Siem Reap
7 Travel Siem Reap Hanoi
8 Hanoi
9 Hanoi Halong Bay cruise sleep on boat
10 Hanoi Halong Bay cruise sleep Hanoi
11 Travel hanoi Singapore
12 Singapore
13 Travel Singapore Bali
14-22 Bali visit Lombok relax many days
23 Travel Bali Doha Athens

Υπολογίζω τα εισιτήρια 2300 το άτομο και τα έξοδα διαμονής φαγητού και λοιπών άλλων να φτάσουν κοντά στις 5 - 6 χιλ. συνολικά δηλ και 10 με 11 χιλιάδες. Είναι χρήματα τα οποία τα έχουμε δουλέψει με κόπο και σκέφτομαι πως μια φορά στη ζωή αξίζει να τα δώσει για την μεγάλη αγάπη τα ταξίδια...
Θα ήθελα τις προτάσεις λοιπόν για τυχόν τροποποιήσεις σε πόλεις ή σε ημερομηνίες όπως και όποιες συμβουλές για τυχόν μέρη και πράγματα που δεν θα πρέπει να παραλείψουμε...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μια λέξη μόνο: Μουσώνες.
 
  • Like
Reactions: DrG

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Επιλέξετε προορισμούς με βάση το καιρό πρωταρχικά. Δεν υπάρχει χειρότερος συνδυασμός ζέστη με υγρασία
Όσον αφορά το προγραμμα αυτό καθ'αυτό αφιερώνετε πολύ λίγο χρόνο στο Angkor και συμπιέζετε πράγματα προς όφελος των νησιών. Επίσης αντί για Δελχί, θα ήταν σκοπιμότερο Βομβάη-Udaipur-Dellhi-Agra/Fatehpur Sikri-Delhi
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Πολύ ενδιαφέρον το ταξίδι που ετοιμάζετε! Σας εύχομαι να περάσετε τέλεια.
-Ο καιρός όπως έχουν πει και o taver και hydronetta επηρεάζεται από μουσώνες σε όλες τις χώρες που διαλέξατε εκτός από Μπαλί( αν δεν κάνω λάθος).

-Ταϊλάνδη (μόνο εκεί έχω πάει) θα άλλαζα το Κο Σαμούι με το Κο Πανγκαν. Η άλλη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις κράτηση μέχρι τελευταία στιγμή γιατί η διακοπές στη παραλία προϋποθέτουν και καλό καιρό και κλείνεις στο τέλος εκεί που οι προβλέψεις είναι καλύτερες. πχ μπορεί στο Πουκετ ή στο Κράμπι να βρέχει πολύ ενω στο Κο Σαμούι όχι.

-Επίσης θα αφιέρωνα 2-3 συνολικά μέρες λιγότερες για άραγμα και θα προσπαθούσα να χωρέσω πιο πολλά από τους υπόλοιπους προορισμούς.
 
Last edited by a moderator:

mbthemis

Member
Μηνύματα
57
Likes
99
καλημέρα παιδιά thanks για τις γνώμες.
Πιστεύετε πως δεν θα το ευχαριστηθούμε καθόλου λόγω μουσώνων?
Είναι η μοναδική περίοδος του έτους που μπορούμε να κάνουμε τέτοιο ταξίδι, και θα κολήσουμε και τις 5 ημέρες του γάμου της αδείας της καλής μου . Βάση αυτών των δεδομένων θα το ανασχεδιάζατε πλήρως ή θα το χαρούμε απλά λιγότερο και οι μουσώνες θα είναι κάποιες ώρες βροχή και μετά ΟΚ.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Πλην Ινδίας που δε ξέρω και τη πλευρά του Πουκέ στη Ταϋλάνδη που δε κάνεις καν μπάνιο, από προσωπική εμπειρία 4 καλοκαιριών στη περιοχή της Ν.Α. Ασίας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εννοείται αν υπάρχει ευχέρεια επιλογής να επιλέξετε χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι κανένα μα κανένα πρόβλημα...
 

mbthemis

Member
Μηνύματα
57
Likes
99
Indo experts τι λέτε για τις βροχές ? τα υπόλοιπα από ότι φαίνεται θα τα παλέψουμε :)
Επίσης σκεφτόμουν αν δώσω κάποια μέρα παραπάνω στην Ινδία να την δώσω σε Jodpur ή σε Jaipur το Mumbai σκεπτόμουν μήπως δω απλά την μεγαλούπολη που θα τη δω και λίγο στο Δελχί. Δηλαδή από rajastan district να πάνε πακέτο είτε Jaipur Jodpur (6 ώρες με τρένο) είτε Udaipur Jodpur (6 ώρες με λεωφορείο) (αλλιώς δεν μας βγαίνουν οι μέρες). Εναλλακτικά μπορούμε την ημέρα να την δώσουμε σε Βαρανάσι μετά την Άκρα με το τρένο και μετά επιστροφή.
Σχετικά με το Fatehpur Sikri νομίζω είναι δίπλα και θα το βάλουμε μαζί με την Ακρα. Πλάκα πλάκα επειδή τα οργανώνουμε μόνοι μας θεωρείτε πως είναι καλύτερο να πάρουμε κάποιο από τα προτεινόμενα πρακτορεία που έχουν αναφερθεί πχ india mike ή να συνεχίσουμε μόνοι μας?
Στο Angor θέλει οπωσδήποτε μια μέρα ακόμη?
Κο παγκάν θα το κοιτάξω...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πλην Ινδίας που δε ξέρω και τη πλευρά του Πουκέ στη Ταϋλάνδη που δε κάνεις καν μπάνιο, από προσωπική εμπειρία 4 καλοκαιριών στη περιοχή της Ν.Α. Ασίας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εννοείται αν υπάρχει ευχέρεια επιλογής να επιλέξετε χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι κανένα μα κανένα πρόβλημα...
Παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου... Νότια Ταϋλάνδη μπορεί να παλεύεται, Μαλαισία-Ινδονησία είναι μάλιστα και ιδανική εποχή, αλλά Βιετνάμ, Καμπότζη και Ινδία όμως Ιούλιο δε θα συμβούλευα κανένα και με τίποτα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά τη δική μου γνώμη, δεν είναι ότι θα γίνεις μούσκεμα, είναι ότι κυκλοφορούν κουνούπια και Μαλάρια.
 
  • Like
Reactions: DrG

mbthemis

Member
Μηνύματα
57
Likes
99
Για το θέμα της υγείας επειδή είχαμε τις επιφυλάξεις πήρα τηλ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και εφόσον το κλείσουμε θα προχωρήσουμε σε εμβόλια και φυσικά και malarone πριν ξεκινήσουμε. Φυσικά και αντικουνουπικό με DEET κάθε μέρα, τι άλλο?
 

mbthemis

Member
Μηνύματα
57
Likes
99
για όποιον ενδιαφέρουν τα στατιστικά παραθέτω μερικούς χρήσιμους χάρτες διάδοσης όπως και μήνες αντίστοιχα με κρούσματα (τα οποία είναι κατανεμημένα σχετικά αναλογικά) . Κατανοώ πως τα κουνούπια δεν γνωρίζουν σύνορα αλλά είτε λόγω των ψεκασμών στις περιοχές αυτές είτε των μέτρων προστασίας των ανθρώπων έχουν φτιάξει παρόμοιους χάρτες.

http://ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S0001706X09002095-gr3.jpg
http://www.fitfortravel.nhs.uk/images/malariamaps/india/india.gif
https://www.nathnac.org/ds/images/India_Malaria_Goa_Final.gif
http://www.malariasite.com/malaria/MalariaInIndia.htm


Cambodia malaria maps
http://www.aboutasiatravel.com/cambodia/vacations/cambodia-malaria/cambodia-malaria.htm
http://www.cambodia.net/malaria/map.html

Thailand
http://www.astral.ch/en/products/tropimed/plaquetteEN.pdf (κάντε zoom στο pdf)
http://3.bp.blogspot.com/-QfyVupDd-nE/TcqA-XrVOaI/AAAAAAAAAA0/XuMQR7m0OQ4/s1600/thailand+map.gif

Vietnam
http://www.surgerydoor.co.uk/EasysiteWeb/getresource.axd?AssetID=108559&type=full&servicetype=Inline
http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/asia-(east)/vietnam/vietnam-malaria-map.aspx

Indonesia
http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/asia-(east)/indonesia/indonesia-malaria-map.aspx
 

mairi5

Member
Μηνύματα
66
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
Αγιος Δομινικος
Να προσθέσω κι εγώ πως ότι αφορά την Ινδία και τα τρένα της μην παίρνεις όρκο για τις ώρες των δρομολογίων γιατί είναι παντελώς απρόβλεπτες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.738
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom