Ιορδανία Ισραήλ Παλαιστίνη Ιορδανία,Ισραήλ,Παλαιστίνη και πάει η Αννούλα..

popotus

Member
Μηνύματα
75
Likes
633
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική

Καλησπέρα και από εμένα σε όλους τους συμφορουμίτες!!!

Μετά από πλήθος πληροφοριών που κατάφερα να ανασύρω από το φόρουμ με ιδιαίτερες ευχαριστίες σε elenara88,misha 19 και KostasLia και ώρες μπρόστα στον υπολογιστή αναζητώντας και την τελευταία χρήσιμη πληροφορία για το επικείμενο ταξίδι στη Μέση Ανατολή, έτοιμοι πια για τη νυχτερινή πτήση της Aegean για το άγνωστο Αμμάν.

Το ημερολόγιο γράφει Μάρτιος του 17' και το πλάνο μας είναι διάρκειας 8 ημερών με πρώτη στάση την Ιορδανία για 5 ημέρες και τις υπόλοιπες 3 σε Ιερουσαλήμ και Αγιούς Τόπους και επιστροφή στην Αθήνα από Τελ Αβίβ. Τα εισιτήρια έιχαν κλείστει με αρκετό ρίσκο 3 μήνες πρίν σε άκρως οικονομικές τιμές ( σύνολο μετ'επιστροφής στα 112,6 ευρώ ) και η οργάνωση αποδείχθηκε περισσότερο εύκολη απ'ότι θα περίμενα. Οι φωνές από συγγενείς και φίλους να το ξανασκεφτώ για ένα ταξίδι σε αυτές τις "θερμές" περιοχές του πλανήτη δεν με απέτρεψαν καθόλου και έτσι βρέθηκαμε μαζί με το έτερο ήμισυ στους συνηθισμένους χώρους του Ελ.Βενιζέλος αυτές τις άγριες ώρες ξημέρωματα Κυριακής.
Το αεροπλάνο απελπιστίκα άδειο θα έλεγα αλλά με ένα Ιορδανό να έχει έρθει να καθίσει στην ακριβή θέση του δίπλα μας με τόσες θέσεις κενές παραδίπλα και να μουρμουράει κάτι αραβικά όλη την ώρα της απογείωσης (συμπαθής κατά τ'άλλα). Με τούτα και με τ' άλλα η πτήση των 2 ωρών πέρασε ανέμελα εγώ ώς συνήθως δεν κλέινω μάτι κατά την διάρκεια των ταξιδιών και τσούπ στο καινούργιο Queen Alia Intl Airport για πρώτη και τελευταία φορά στο ταξίδι μας.Όμορφο και καθαρό θα έλεγα χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηριών και με το θέμα visa να το έχουμε λύσει με την αγόρα της Jordan Pass για 1 ημέρα στα 70 jod μέσω πιστωτικής κάρτας από Ελλάδα. Θα αναφερθώ στην Jordan Pass και αργότερα στο κεφάλαιο της Πέτρας αλλά να ενημερώσω πρώτα κάποιες πληροφορίες για το συνάλλαγμα. Αν και δεν το γνώριζα τα ανταλλακτήρια στην Ομόνοια έχουν άκρως συμφέρουσες τιμές τουλάχιστον όσον αφορά το δηνάριο Ιορδανίας.Μην σας πω ότι ήταν και πολλές φορές άκρως ευνοικότερες και από τα τοπικά ανταλλακτήρια!! Και μια συμβουλή μακρία από πιστωτικές κάρτες στη Μ.Ανατολή,χρεώνουν όσο θέλουν σαν προμήθεια αν και τελευταία έμαθα ότι η πλέον συμφέρουσα για αγορές με πλαστικό χρήμα είναι η χρεωστική της Εθνικής ( ευχαριστούμε τα τσακάλια μέλη του φόρουμ!!!)

Η αναζήτηση μας οδήγησε να επιλέξουμε να νοικιάσουμε αμάξι από το να χρησιμοποιήσουμε τα τοπικά μμμ που τελικά αποδείχθηκε καλή επιλογή. Η τιμή στα 91,3 ευρώ σύν τα έξοδα της έξτρα ασφάλειας που καλώς μας παρακίνησε η elenara88 να πάρουμε στα 43,15 ευρώ και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για 5 24ωρα. Ενα Hyundai Grand 10 (κάτι σαν το i10) απλό και βολικό που μας έβγαλε ασπροπρόσωπο σε όλο το ταξίδι!! Ο άνθρωπος από την εταίρεια ονόματι Ali ευγενικότατος και εξυπηρετικότατος και πολύ flexible κατά την παράδοση στου αυτοκινήτου στο Αμμάν και όχι στο αεροδρομίο ως προέβλεπε η συμφωνία με πολύ μικρή επιβάρυνση!!
Αφού τελείωσε και αυτή η σημαντική λεπτομέρεια βρισκόμαστε 50 λεπτά μακρία από το Αμμάν με την άκρως συναρπαστική οδήγηση στο Αμμάν by night (άδεια λόγω ώρας)!! Και ιδού η πρώτη μας διανυκτέρευση στο Arab Tower Hotel στο κέντρο της παλιάς πόλης για 2 νύχτες στα 52 jod με πρωινό!!Ιδιαίτερο από μια άποψη πολύ μέτριο θα έλεγα η τοποθεσία στα υπέρ του και το ομορφο μπλακόνι του πρωινού και με το τζαμί σε απόσταση αναπνοής και με την όμορφη φωνούλα του Ιμάμη να μας νανουρίζει την πρώτη νύχτα μας στις 4+ το πρωί..

Amman by night,Queen Alia Intl Airport,Υπέροχη θέα από τη ταράτσα του ξενοδοχείου μας κατά την ώρα του πρωινού(2)

 

popotus

Member
Μηνύματα
75
Likes
633
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αμμάν (1η ημέρα)

Μετά από λίγες μόνο ώρες ύπνου και ένα καλό για τα μεγέθη του ξενοδοχείου διαμονή μας,αρχίζει η πρώτη μας ημέρα στην πολύβουη πόλη του Αμμάν!! Το πρόγραμμα για την Ιορδανία είχε ώς εξής: 1η ημέρα: Αμμάν, 2η ημέρα: Αμμάν-Γεράσα με διανυκτέρευση στη Πέτρα (είχαμε το Petra by night), 3η ημέρα: Πέτρα, 4η ημέρα: Πέτρα-Wadi Rum, 5η ημέρα: Wadi Rum-Ακάμπα-Νεκρά θάλασσα-Μαντάμπα-Αμμάν!!

Για το Αμμάν οι πληροφοριές μας έλεγαν να μην σπαταλήσουμε περισσότερες απο 1-2 ημέρες και είχανε απόλυτο δίκιο θα πρόσθετα.Αρκετά θορυβώδης πόλη για τα δεδομένα της με διαφορετικό πρόσωπο στην παλιά πόλη και στην πιο συγχρόνη μερικά τετράγωνα παραπέρα,χωρίς να μας προκαλεί φόβο είτε πονοκέφαλο το περπάτημα κατά μήκος της.Πολύ χρήσιμη η πληροφορία των παιδιών από το φόρουμ που προανέφερα για τα ανταλλακτήρια με τη κίτρινη πινακίδα Alawneh σε συνεργασία με Western Union εξ'ου και το κίτρινο χρώμα της πινακίδας με τις καλύτερες τιμές για συνάλλαγμα και ΠΑΝΤΑ στο Αμμάν γιατί οι στις υπόλοιπες πόλεις αλλάζαν τα rates.
Για τα αξιοθέατα της πόλης οπώς έχουν ήδη και στο παρελθόν αναφερθεί είναι μετρημένα στα δάχτυλα του χεριού.Πρώτο και καλυτέρο το Citadel η αρχαία ρωμαϊκή πόλη στο υψηλότερο σημείο της πόλης που αξίζει περισσότερο για την πανοραμική της τοποθεσία και αξίζει για το πρωινό περπάτημα σαν καλωσόρισμα στην πόλη!!Προσοχή για όσους θα επισκεφτούν το Αμμάν κατά τη θερινή περίοδο ο ήλιος και η ζέστη θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα για τις μετακινήσεις με τα πόδια γιατί πολύ πράσινο δεν έχει η πόλη και τα μέρη που αξίζει να δείτε δεν έχουν και πολλά σημέια σκιάς!
Συνεχίζουμε με το αρχαίο θέατρο (Roman theatre) το πιο όμορφο για εμάς στολίδι της πόλης του Αμμάν που δεν σταματάς να το χαζευείς απο μακρία και αξίζει να ξαποστάσεις στα υψηλότερα σημέια του για να χαζέψεις την παλιά πόλη και να παρατηρήσεις τον τρόπο ζωής των ιδιαίτερα συμπαθών Ιορδανών!!
Έχει φτάσει ήδη η ώρα για τη πρώτη στάση μας για ανεφοδιασμό και τι καλύτερο από τα πασίγνωστα στη πόλη falafel στο Hashem Restaurant στο κέντρο της πόλης που νίωσαμε σαν χαζοί που δεν γνωρίζαμε να τρώμε τα φαλαφελ με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο...Και φυσικά το αλμυρό τραβάει το γλυκό οπότε Habibah sweets για απίστευτο κιουνεφέ!! Από τα πίατα που ευχαριστηθήκαμε περισσότερο στο ταξίδι μας αν και περισσότερο σε street food θα τα έλεγα!! Ώρα καθότι Έλληνες για μια πρώτη μεσημεριανή παύση για ύπνο ή Rainbow Street;;
Ευτυχώς υπερίσχυσε η 2η επιλογή και περπατήσαμε κάνα 15 λέπτο μέχρι στον πίο όμορφο και σοφιστικέ δρόμο της πόλης..!!
 

spot

New Member
Μηνύματα
2
Likes
3
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία roadtrip
Πέρα από το ενδιαφέρον για το ταξίδι σας, περιμένω να δω και τί ακριβώς εννοείς με το "και πάει η Αννούλα" του τίτλου!
 

popotus

Member
Μηνύματα
75
Likes
633
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Rainbow street λοιπόν όπως προανέφερα ο πιό συμπαθητικός και σοφιστικέ δρόμος του Αμμάν γεμάτος όμορφα μαγαζάκια,καφέ και εστιατόρια που αξίζει κανείς να περπατήσει από την αρχή μέχρι τέλους και αν αντέχετε να ξεκινήσει από τη παλιά πόλη και να ανακαλύψει τις ανηφόρες και τα σοκάκια της πόλης. Περνώντας κάντε μία κράτηση στο πιό γνωστό εστιατόριο της πόλης το Sufra που εμείς κακώς αφήσαμε για την τελευταία ημέρα μας και φυσικά δεν πήγαμε ποτέ:(:( και επίσης δώστε λίγο χρόνο στα μη τουριστικά μαγαζάκια για δώρα και σουβενίρ.Θα δείτε διαφορετικό κόσμο συγκριτικά με την παλιά πόλη και σίγουρα πιό νεολαία μιας και εκεί κοντά βρίσκεται το Πανεπιστήμιο!!
Αα να προσθέσω κάποιες επιπλέον πληροφορίες χρηστικές για μεταφορές και λοιπές περιηγήσεις στην πόλη.1ον αν έχετε αμάξι μαζί σας για όλο το ταξίδι όπως εμείς, αφήστε το σε ένα από τα ελεύθερα πάρκινγκ που θα βρείτε και ΜΗΝ το χρησιμοποιήσετε ΚΑΘΟΛΟΥ μέσα στο Αμμάν.Δεν αξίζει το κόπο,οι Ιορδανοί οδηγούν χειρότερα από εμάς (και όμως!!) και η κίνηση είναι εμφανής όλες τις ώρες της ημέρας.Ειδικά αν έχετε κάνει και το επιπλέον πακέτο ασφάλειας που προανέφερα παραπάνω δεν θα έχετε καμία έννοια να το αφήσετε όσο χρόνο θέλετε.Μεταφορικά μέσα δεν μας χρειάστηκαν για τη 1 ημέρα που γυρίζαμε την πόλη αν και γνωρίζαμε ότι τα ταξί είχαν συμφέρουσες τιμές.Επιπλέον δεν μας ενόχλησαν καθόλου με περιέργες ερωτήσεις και με επίμονες αγοροπωλησίες στή μέση του δρόμου,ήταν σε γενικές γραμμές ασφαλής προορισμός ειδικά για ένα ζευγάρι ανοιχτόχρωμων Ευρωπαίων όπως εμείς .

Μετά και τη Rainbow κλατάραμε και επιστρέψαμε στο ξενοδοχέιο με σκοπό να βγούμε το βράδυ ξανά για να τη δούμε και το νυχτερινό παλμό της (που ακόμα τον ψάχνουμε). Οι καλές πληροφορίες από τη μαγική τριάδα των συμφορουμιτών μας ΩΠΑ τετράδα ξέχασα και την υπερπολύτιμη spanagiou (1000 συγγνώμη και πάλι) μας οδήγησαν στο Jafra ,με την όλα τα λεφτά βεράντα του σε ξύλινη κατασκευή που όλο έλεγα θα φύγουμε κάτω στο δρόμο, για παραδοσιακό τσάι και ναργιλέ!! Όμορφο παραδοσιακό μαγαζί σε 2 επίπεδα με καλές τιμές και όχι ιδιαίτερα πολύ κόσμο, αν και γενικά εκείνο το κυριακάτικο βράδυ δεν είχε πολυκοσμία η πόλη!
Καταβεβλημένοι αφού είχαμε φτάσει μόλις στις 4 το πρωί της ίδιας ημέρας επιστρέψαμε στο κατάλυμα μας!!
 

popotus

Member
Μηνύματα
75
Likes
633
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αμμάν-Γεράσα-Πέτρα (2η ημέρα)

Μετά από ένα καλό ύπνο που μας χρειαζόταν λόγω της 1ης εξαντλητικής ημέρας,ακολούθει ακόμα μια με αρκετά πράγματα στο πρόγραμμα! Το πρωίνο στην ταράτσα με φόντο τη παλαιά πόλη υπό ψιλόβροχο και γρήγορα στο αμάξι που είχαμε αφήσει για περισσότερο απο 24 ώρες στο υπάιθριο πάρκινγκ λίγα βήματα από το ξενοδοχείο! Μια γρήγορη στάση στο Jordan museum (όσο γρήγορη μπορεί να είναι ) και φύγαμε για Γεράσα καμία ώρα και δρόμος από το Αμμάν!

Γεράσα λοιπόν και με βάση τα λεγόμενα του Yorgos ένα από τα κρυμμένα διαμάντια της Ιορδανίας!! Και όχι άδικο!! Οι 4 ώρες που αφιερώσαμε εκεί μας φανήκαν απελπιστικά λίγες και μόνο η προσμονή για το επικέιμενο Petra by night μας ωθούσε να βιαστούμε! Η τοποθεσία σε αφήνει όντως άφωνο γιατί δεν το περιμένεις (όταν έχεις το μυαλό σου μόνο τη Πέτρα). Η πολή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο αδιάφορη οπότε με τους οδηγούς του LP κατεβασμένους στο tablet αρχίζουμε την περιήγηση.Τα ιστορικά και αρχαιολογικά θεμάτα θα τα αφήσω στους ειδήμονες συμφορούμιτες καθότι των θετικών επιστημών,αλλά κάνει εντύπωση στον οποιονδήποτε τι άφησαν στο περασμά τους οι Ρωμαίοι στις αρχές της 1ης χιλιετίας ώστε δίκαια να την ονομάζουν Πομπηία της Μ.Ανατολής!! Το Ιπποδρόμιο,η πύλη του Ανδριανού,ο ναος του Δία,τα 2 αρχαία θέατρα,η νότια πύλη,το Νυμφαίο και το αγαπημένο οβάλ Φόρουμ σε ταξιδεύουν σε χρόνους ελληνιστικούς και ελληνορωμαικούς και που τόσοι λαόι και κατακτητές σεβάστηκαν και διατήρησαν!

Ο χρόνος πιέζει, ανεφοδιασμός για νερό και βενζίνη και έτοιμοι για το νότο και το highlight του ταξιδιού! Η οδήγηση εκτός πόλεων μπορώ να πώ πία με σιγουριά ότι δεν αποτελεί πρόβλημα.Ο δρόμος κατα καιρούς καλός ,αλλού σαν τους επαρχιακούς στην Ελλάδα και χειρότερα με 3 κεντρικές επιλογές. Desert,King's και Dead Sea Highway. Εμείς επιλέξαμε τον 1ον για να κατεβούμε και να απολαύσουμε την έρημο μέχρι τη δύση του ηλίου και τον δρόμο απο τη Νεκρά θάλασσα για την επιστροφή μας την 5η ημέρα στο Αμμάν!! Και οι 2 άκρως απολαυστικοί για οδήγηση περισσότερο για τα τοπία που διέσχιζαν παρά για την ποιότητα του οδοστρώματος.

Κοντά στις 3 ώρες το ταξίδι μέχρι τη Πέτρα και η άφιξη μας στη Wadi Musa στη πόλη που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τον κόσμο που θέλει να δει τη Πέτρα που πιστέψτε με είναι υπερβολικά πολύς! Πριν τις 7 το απόγευμα και με αρκετά κρύο θα έλεγα μιά και η Πέτρα βρίσκεται στο βουνό (κάποιοι από το φόρουμ πέτυχαν μέχρι και χίονι στα πέριξ) φτάνουμε στο συμπαθέστατο Rocky Mountain Hotel αρκετά ζεστό για το κρύο που βρήκαμε εκεί, στα 54 jod για τα 2 βράδια που είχαμε σκοπό να μείνουμε με άψογο φιλικό προσωπικό με όμορφη θέα και για ακόμα μία φορά το δυνατό σημείο του το μπαλκόνι-ταράτσα που μας σέρβιραν το πρωινό. Το μόνο αρνητικό η έξτρα χρέωση του κλιματιστικού για να ζεστάνουμε περισσότερο δωμάτιο!!

Η αλήθεια είναι δεν περίμενα στα μέσα του Μαρτίου να βρω ψύχρα σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη οπότε ντυνόμαστε καλά,εχουμε ήδη ζητήσει από τα παιδιά στη ρεσεψίον να μας έχουν εισιτήρια για το Petra by night που γίνεται μόνο 3 φορές τη βδομάδα κάθε Δευτέρα,Τετάρτη και Πέμπτη στις 8.30 μμ και διάρκειας 2 ωρών! Τιμή στα 17 jod. Value for money δεν την λες να δίνεις 22 ευρώ για μια 2ώρη βόλτα αλλά με τα κερία και με την διακριτική παρουσία του φεγγαριού γίνεται ένα απόλυτο must ειδικά αν ταξιδεύετε ζευγάρι.Και φυσικά αποτελεί μοναδική εμπειρία να σεργιανίζεις στην αρχαία Πέτρα σε αυτό το ημίφως!!
 

popotus

Member
Μηνύματα
75
Likes
633
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Petra by night!

Πέτρα λοιπόν!!! Για την ακρίβεια η πρώτη γεύση από αυτό το masterpiece της ανθρωπότητας!!!Το τι δημιούργησαν οι Ναβαταίοι πρίν από σχεδόν 20 αιώνες το έχουν διαλαλήσει περίτρανα πριν από εμένα τόσοι πολλοί συμφορουμίτες με εντυπωσιακό τρόπο και το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα είναι τόσο αληθινά και καθόλου μα καθόλου υπερβολικά!!! Πιστέψτε με όλο το ταξίδι σε αυτά τα μέρη αξίζει και μονάχα για αυτό να πηγαίνατε να δείτε!!

Το Petra by night δεν το λες vfm σε καμία περίπτωση αλλά οπώς προαναφέρθηκε σε παλαιότερες ιστορίες θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον προκατειλημμένος για να μην σου αρέσει..Ιδιαίτερα αν αυτό συνοδεύετε με το φεγγαρόφωτο ακόμα καλύτερα.Τα κερία τοποθετημένα κατά μήκος του φαραγγιού δένουν στην ατμοσφαιρική εικόνα που δημιουργείται και το μοναδικό πρόβλημα είναι η πολυκοσμία. Η διαδρομή μέχρι το Θησαυροφυλάκιο δεν είναι πολύ μεγάλη,επικρατεί μια μικρή ψύχρα και τσούπ να 'μαστε μπροστά στο εντυπωσιακό Χαζνέ Φαραούν με τα τόσα κεριά να το φωταγωγούν!!

Στάση για ζεστό τσαί και καποιές στημένες ιστορίες από Βεδουίνους όχι μέγαλης διάρκειας και επιστροφή!! Η όλη διάρκεια λιγότερο των 2 ωρών και γρήγορα στο ξενοδοχείο με τις κουβέρτες να ζεσταθούμε λιγάκι και νωρίς για ύπνο μιας και η αυριανή ημέρα είχε πολύ μα πολύ περπάτημα.Για καλή μου τύχη δεν έφαγα για βράδυ και θα εξηγήσω αργότερα το γιατί.
 
Last edited:

popotus

Member
Μηνύματα
75
Likes
633
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πέτρα.. τι άλλο!!! (3η ημέρα)

Η μεγάλη ημέρα έφτασε τελικά βρισκοντάς μας ετοιμοπόλεμους και έχοντας στα φαρέτρα μας ένα καλό πρωινό( για τα δεδομένα της Ιορδανίας πάντα) αρκετό νερό,αθλητική ενδυμασία για ακραίο trekking καποιές προφυλάξεις καθότι ανοιχτοχρώμοι,μία καλή φωτογραφική μηχανή και μαμαδιστικές προμήθειες (άμφω) ειδικά προφυλαγμένες για αυτή την ιδιαίτερη ημέρα!!

Τα πρώτα μέτρα γνωστά απο το χθεσινό event ακολουθούμε κάθε πιθανό μονοπάτι του αρχαιολογικού χώρου από τις 9:30 το πρωί μέχρί σχεδόν μέτά τη δύση γύρω στις 7 και το απόγευμα!! Αρκετά χιλιόμετρα που δεν θυμάμαι να έχω ξανακάνει στην ζωή μου και ένα τοπίο που καλύτερα ο φωτογραφικός φακός θα μπορούσε να αποδώσει με ευκρίνεια!! Ο Μάρτιος συμμάχος μας εν μέρει που δεν μπορώ να με φανταστώ σε αυτά τα μέρη καλοκαιρινούς μήνες ο χάρτης του LP τίμιος χώρις ιδιαίτερες μνίες και το ταξίδι ξέκινησε ανεβοκατεβαίνοντας με σκοπό να φτάσουμε στα έσχατα πέρα και από το Μοναστήρι. Θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες συμβουλές σε επόμενους ταξιδιώτες και τι αποκόμισα εγώ από αυτό που λέγεται Πέτρα!!

Προτιμήστε κατά προτίμηση τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες και αν δεν είναι εφικτό ξεκινήστε πριν τις 8 το πρωί.Επειδή θα ανεβείτε και θα κατεβείτε από κάποια υψόμετρα προτιμήστε ρούχα που θα μπορείτε να προσθέτετε κατά βούληση.Να έχετε αρκετό νερό μαζί σας και κάτι για να φάτε για όλη την διαδρομή γιατί υπάρχει και η επώδυνη επιστροφή που ο ενθουσιασμός θα έχει δώσει τη θέση του στην κούραση.Μην υποκύψετε στις σειρήνες των ντόπιων για βόλτα με γαιδουράκια και καμήλες ειδικά αν θα συνεχίσετε τις επόμενες ημέρες στην έρημο,θα τα ξαναβρείτε μπροστά σας περισσότερα χρήσιμα και δε αξίζει να χαραμίσετε το περπάτημα. Και τελευταιό πηγαίνετε μέχρι εκείπου αντέχετε δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε αλλά ουτε και να βαρεθείτε και από την άλλη το θέαμα σας το εγγυώμαι θα σας αποζημιώσει!!!

Από τα highlights δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο Μοναστήρι που έχει αρκετό περπάτημα και κοντά του βρίσκονται κάποια από τα καλύτερα belvedere πάνω στους βράχους με θέα το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη,αξίζει παράτην απόσταση όπως επίσης το δρομολόγιο από τό High place of Sacrifice στο Petra City centre (η μώβ διαδρομή κατά LP) ισώς από τα δυσκολότερα κομμάτια της Πέτρας που αξίζουν όλη τη κούραση!!!

Επειδή όπως προαναφέρθηκα είχαμε κλείσει το Jordan Pass για τη 1η ημέρα δεν αφήσαμε τίποτα αν και μεταξύ μας όσοι επιστρέφουν και 2η έχουν βιονικές δυνάμεις;;;:rolleyes::rolleyes: η επιστροφή κατά τη δύση του ηλίου την έκανε ευκολότερη και ο δρόμος για το ξενοδοχείο και για ανασύνταξη δυνάμεων ήταν βάλσαμο ιδιαίτερα αφου ακολουθούσε δείπνο στο Red Cave Restaurant..

Η επόμενη ημέρα θα μου ήταν αρκετά δύσκολη και ο δρόμος για την έρημο του Wadi Rum βουνό..
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Καλησπέρα και από εμένα σε όλους τους συμφορουμίτες!!!

Μετά από πλήθος πληροφοριών που κατάφερα να ανασύρω από το φόρουμ με ιδιαίτερες ευχαριστίες σε elenara88,misha 19 και KostasLia και ώρες μπρόστα στον υπολογιστή αναζητώντας και την τελευταία χρήσιμη πληροφορία για το επικείμενο ταξίδι στη Μέση Ανατολή, έτοιμοι πια για τη νυχτερινή πτήση της Aegean για το άγνωστο Αμμάν
Να 'σαι καλά...χαιρόμαστε που φανήκαμε και λίγο χρήσιμοι...
Εμείς δεν είχαμε χρησιμοποιήσει κλιματιστικό στο δωμάτιο οπότε και δεν γνωρίζαμε και την εξτρά χρέωση..!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που περπατήσατε μέχρι το μοναστήρι γιατί δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που γυρίζουν πίσω, δύσκολη διαδρομή δεν λέω αλλά σε αποζημειώνει και με το παραπάνω..
Ήδη με ταξίδεψες πίσω στο δικό μας ταξίδι και σε ευχαριστώ γι 'αυτό
Περιμένουμε την συνέχεια..
 

popotus

Member
Μηνύματα
75
Likes
633
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Να 'σαι καλά...χαιρόμαστε που φανήκαμε και λίγο χρήσιμοι...
Εμείς δεν είχαμε χρησιμοποιήσει κλιματιστικό στο δωμάτιο οπότε και δεν γνωρίζαμε και την εξτρά χρέωση..!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που περπατήσατε μέχρι το μοναστήρι γιατί δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που γυρίζουν πίσω, δύσκολη διαδρομή δεν λέω αλλά σε αποζημειώνει και με το παραπάνω..
Ήδη με ταξίδεψες πίσω στο δικό μας ταξίδι και σε ευχαριστώ γι 'αυτό
Περιμένουμε την συνέχεια..
Λίγο χρήσιμοι;; Μα τις περισσότερες πληροφορίες από το φόρουμ τις πήραμε συν τις πανέμορφες ιστορίες που μοιραστήκατε μαζί μας..!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.116
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom