Ιορδανία Ιορδανία ,ενα ταξιδι ζωης

angelospavl

Member
Μηνύματα
70
Likes
311

Μεσημερακι καθημερινης σε ένα από τα καφε της πλακας εγω και η Α. (η κοπελα μου) και η συζητηση όπως παντα περιφερεται γυρω από τα ταξιδια. Ξαφνικα ακουγεται η ατακα αχ ποσο θα ηθελα να παμε στην Πετρα. Η αντιδραση μου αμεσως παραξενη και συναμα κοροιδευτικη. Ο καφες τελειωνει επιστρεφουμε πισω στις δουλειες μας και όμως η ιδεα της εχει μπει για τα καλα μεσα μου, ετσι με απολυτη μυστικοπαθεια ξεκιναω τις αναζητησεις, αγοραζω ταξιδιωτικο οδηγο για ιορδανια από lonely planet και αρχιζω την μελετη. Αμεσως η αρχικη μου απαξια και ο φοβος εχει μετατραπει σε έναν ενθουσιασμο και προσμονη για το επεκειμενο ταξιδι χωρις ουτεε καν να εχουμε εισιτηρια.

Ετσι με συνοπτικες διαδικασιες κλεινω τα εισιτηρια, 3μησι μηνες πριν στα 200 ευρω ανα ατομο απευθειας με Αegean και ξαφνικα το countdown για την επεικιμενη αναχωρηση μας στις 08 Μαρτιου εχει αρχισει.

Ακολουθουν ωρες προγραμμματισμου και μελετης για το καλυτερο δυνατο προγραμμα και με πολύ βοηθεια από το forum και ειδικοτερα σε αυτό το σημειο θελω να ευχαριστησω την teta sparou για την απιστευτη βοηθεια της καταληγω στο εξης προγραμμα: διαρκεια ταξιδιου 7 μερες και το πλανο εχει ως εξης

1η μερα Αμμαν (διανυκτερευση)

2η μερα Αμμαν-Γερασα-As-Salt-Madaba (διανυκτσρευση Madaba)

3η μερα Madaba-Mount Nebo-Dead Sea (διανυκτερευση Dead Sea)

4η μερα Dead Sea-Al karak-Petra (διανυκτερευση για 2 βραδια)

5η μερα Petra

6η μερα Petra-Aqaba-Wadi Rum ( διανυκτερευση στην ερημο)

7η μερα Wadi Rum- αεροδρομιο για νυχτερινη πτηση, οποτε εδώ θελω να προσθεσω ότι γυρισαμε στην Madaba για αρκετες ωρες μιας και οι εντυπωσεις μας από αυτή την πολη ηταν απλα μοναδικες


Εγγραφα-Προγραμματισμος ταξιδιου

Όπως πολλοι εχουν αναφερει η Ιορδανια χρειαζεται visa για να εισελθεις στην χωρα της οποιας η τιμη ανερχεται στα 40 jod , ετσι διαβαζοντας τις ιστοριες του forum πεφτω πανω στο λεγομενο jordan pass το οποιο πραγματικα αξιζει τα λεφτα του μιας και στα 70 jod σου παρεχει την visa, μια μερα στην πετρα καθως και πολλες δωρεαν εισοδους όπως στην madabα, στην γερασα, στο καρακ κλπ.
Κατι που σημαινει ότι η πετρα από μονη της κοστιζει 50 jod+40 jod η visa ηδη εχεις γλυτωσει 20 jod.

Αυτοκίνητο νοικιασαμε από μια τοπικη εταιρεια, μειναμε ακρως ευχαριστημενοι. Στα 18 jod/ ημερα την ωρα που οι μεγαλοεταιρεις μας ζηταγανε 30 jod/ημερα.

Τα ξενοδοχεια κλειστηκαν όλα μεσω booking, εκτος από την μια μερα στην νεκρα θαλασσα οπου το κλεισαμε μεσω της ιορδανικης ιστοσελιδας rscn, η οποια παρεχει πανεμορφα chalet ακριβως πανω στην θαλασσα της νεκρας. Αρκετα τσιμπημενη η τιμη θα ελεγα, αλλα αντιθετα ισως και το πιο οικονομικο από τα χλιδατα συγκροτηματα που προσφερονται για διαμονη εκει,

Θα παραθεσω εδώ τα ξενοδοχεια και τις τιμες του θελωντας να αποφυγω λεπτομερειες τετοιες στη συνεχεια της ιστοριας μου(οι τιμες ειναι για 2 ατομα)

Αmman: Sydney hotel 50jod ( 2 βραδια)

Madaba: Tell madaba 30 jod

Dead Sea: Mujib chalet μεσω rscn 88 jod

Wadi Musa (Petra) : Cleopetra Hotel 58 jod ( 2 βραδια)

Wadi Rum: Martian Camp 18 jod

Τελος προσθεσαμε και μια ταξιδιωτικη ασφαλεια στα 68 ευρω για 2 ατομα από την mondial assistance.

Το νομισμα της χωρας είναι ιορδανικα διναρια το λεγομενο jod και η ισοτιμια είναι 1 jod= 1,14 ευρω

Σε αυτό το σημειο πριν ξεκινησω να μπαινω στο κυριος θεμα θα ηθελα να πω ότι η χωρα είναι ακρως ασφαλης, και το αγχος και οι φωνες του τυπου 'που πας σε μια τετοια χωρα'' δεν επρεπε να υπαρχουν πια, τωρα πλεον μπορω να το πω με σιγουρια οτι η Ιορδανια ειναι ενας απο τους πιο αφαλεις προορισμους.και ο προγραμματισμος ενός τετοιου ταξιδιου ειναι πιο ευκολος από ότι φανταζει.

1η μερα

Η πτηση μας είναι προγραμματισμενη για τις 23:50 και φτανουμε στο queen alia airport στις 01:45 περιπου, 20 λεπτα πριν την προγραμματιαμενη αφιξη μας. Ενα συμπαθητικο και συναμα συγχρονο αεροδρομιο.

Η εταιρεια ενοικιασης αυτοκινητου μας περιμενει και μας οδηγει στο γραφειο οπου μας δινει το.αμαξι ένα αυτοματο Mitsubishi mirage περιπου 1250 κυβικων. Η ωρα με αυτά και αυτά εχει φτασει 3 παρα τεταρτο το χαραμα και φευγουμε για το ξενοδοχειο περιπου 23 χιλιομετρα μακρια, οι δρομοι υπερβολικα αδειοι και η αφιξη μας στο Sydney hotel πανω στον 1ο κυκλο του Αμμαν στις 3μησι. Γρηγορα, για υπνο καθως η επομενη μερα προβλεπεται κουραστικη και η ωρα είναι κιολας περασμενη.

Ξυπνημα το επομενο πρωι και μετα το πρωινο, ξεκιναμε με σκοπο την περιηγηση μας στην πολη, εδώ να πω ότι στην περιηγηση μας στο Αμμαν, ειμασταν με 2 ιορδανους( μεγαλη ιστορια πως τους γνωρισαμε πριν.το ταξιδι μας) οποτε ξεγνοιαζουμε λιγο και αφηνουμε τους ντοπιους να μας κατατοπισουν.
1η σταση το αμφιθεατρο και τα 2 παραδοσιακα μουσεια δεξια και αριστερα από την εισοδο του αμφιθεταρου.
Συνεχιζουμε για Αmman citadel, ισως ότι καλυτερο εχει να δειξει το αμμαν, φτανουμε και ξεκιναμε την εξερευνηση στην λεγομενη ακροπολη του αμμαν.
Η θεα προς την πολη καταπληκτικη, και τα χρωματα αυτά τα κιτρινογκριζα θυμιζουν Μεση Ανατολη.
Παιρνωντας τον δρομο ξανα προς το downtown, και εχοντας η ωρα.παει σχεδον 1 σιγα σιγα τα μαγαζια αρχιζουν να ανοιγουν επειτα από την καθιερωμενη παρασκευιατικη προσευχη.
Επόμενη σταση για διαλλειμα και τι άλλο απο kunefe και Turkish coffee, στον master του ειδους habibah sweets. Επειτα από το συντομο break ηρθε η ωρα για ξεκουραση μιας και οι λιγοστες ωρες υπνου και η πρωινη βολτα μας εχουν κουρασει αρκετα.

Ένας 2ωρος υπνακος και τσουπ ξανα εξω περιπου στις 4μησι και η βολτα μας ξεκιναει τωρα από την rainbow street, τον πιο alternative δρομο στο Αμμαν, διασχιζωντας την rainbow θα ξαναπεσουμε στο τζαμι και το downtown , πραγματικα στο κεντρο επικρατει πανζουρλισμος και η κορνα εχει την τιμητικη της.
Περατζαδα στα σοκακια του Αμμαν σταση για λιγα sοuvenir, μιας και οι πληροφοριες μας λεγανε καλυτερα από το Amman, και ωρα για φαγητο σε ένα από τα παλαιοτερα μαγαζακια στο hashem restaurant, ποκιλια από falafel, humus και σαλατες στα 4,50 jod ακρως οικονομικο.
Μια μικρη βολτα ακομα στην πολη και πριν τον γυρισμο στο ξενοδοχειο , χαλαρωνουμε στο jafra, το οποιο εδώ τα παιδια ειχανε γραψει τα καλυτερα, δοκιμαζουμε το λεγομενο «shisa» ναργιλες και σιγα σιγα περνουμε τον δρομο της επιστροφης, μιας και η επομενη μερα προβλεπεται μεγαλη.


2η μερα

Πρωινο ξυπνημα και ακρως αυστηροι στο πλανο μας ξεκιναμε γυρω στις 8μησι για Γερασα, η πολη των αρχαιων που δε θυμιζει σε τιποτα Ιορδανια, και τσουπ 60 χιλιομετρα βορεια του Αμμαν, 9μησι ωρα ειμαστε εκει. Μια πολύ καλα διατηρημενη αρχαια πολη η οποια είναι φτιαχμενη ετσι ώστε περπατωντας να σε πηγαινει μονη της σε όλα τα σημαντικα αξιοθεατα. Πολύ ομορφη και πολύ ευκολοπερπατητη, το 3ωρο που αφιερωσαμε θα ελεγα ικανοποιητικο ισως θα χρειαζοταν λιγο παραπανω. Από Γερασα φευγουμε για As-Salt μια πολη, τελειως off tourist, αλλα οι πληροφοριες μας από ντοπιους λεγανε τα καλυτερα περιπου 45 χιλιομετρα από Γερασα. Με την αφιξη μας στην πολη επικρατει κομφουζιο και τρομερη κινηση, για καλη μας τυχη βρισκουμε να παρκαρουμε σε ένα καλο σημειο για να αρχισεις την περιηγηση σου στην πολη. Μια πολη γεματη χρωματα εντονη ζωη και πολύ θορυβωδης, χτισμενη ψηλα σε λοφο. Ξεκιναμε απο το μουσειο διπλα σε ενα μικρο αλλα ακρως φιλικο toyrist info το οποιο θα μας εφοδιασει με χαρτες και καποιες προτεινομενες διαδρομες ωστε να δουμε ολα τα σημαντικα αξιοθεατα της πολης. Οι ανθρωποι ιδιατερα φιλικοι και χαρουμενοι μιας και δεν συνηθιζουν να βλεπουν τουριστες στην περιοχη τους. Περπαταμε εως το ηψυλοτερο σημειο της πολης αρκετα ανηφορικα ,και συνανταμε την εκκλησια του Αγιου Γεωργιου μια πολύ καλα διατηρημενη ορθοδοξη εκκλησια. Παιρνουμε τις απαραιτητηες δυναμεις για το κατεβασμα και περναμε μεσα από για μενα το πιο ομορφο σημειο της πολης την τοπικη αγορα, παγκοι απλωμενοι κάθε λογης πραγματα παντα κανωντας το αναλογο παζαρι πριν την αγορα σου. Ο δρομος σε παει από μονος του είναι κυκλικος παιρναμε από το english hospital και τσουπ καταληγουμε στο αμαξι και παιρνουμε τον δρομο για Madaba οπου θα διανυκτερευσουμε κιολας. Φτανουμε στην Madaba γυρω στις 5 μια ωρα δρομος από As-Salt και εδώ θα κανω μια μικρη παυση να πω λιγα λογια για το ξενοδοχειο αυτό στην Madaba. Οποιος θελησει να διανυκτερευσει σε αυτή την πολη πρεπει οπωσδηποτε να μεινει εκει. Οι ιδιοκτητες είναι σε απιστευτο βαθμο εξυπηρετικοι, μας δωσανε κάθε λογης πληροφορια για το ταξιδι μας και μας προκαλεσαν σπιτι τους για τσαι. Στο σπιτι, θα γνωρισουμε και τον εναν γιο τους, με τον οποιο εμελλε να γινουμε καλοι φιλοι θα αναφερθω και στη συνεχεια γι αυτο.
Ηρθε η ωρα για βραδυνο και η συσταση τους μας οδηγει στο bawabit, ένα ακρως παραδοσιακο εστιατοριο στον 3ο οροφο με θεα στην πολη. Πολύ καλο φαγητο, ξεκινησαμε με humus,χαλουμι,tabule και για κυριως shagiyah. Πεντανοστιμα όλα και οι τιμες προσιτες βεβαια κατε εντολη του ξενοδοχειου. Παιρνουμε μια μικρη γευση από την νυχτερινη ζωη της πολης και πισω για ξεκουραση.

3η μερα

Η μερα ξεκιναει από νωρις, με.ενα καλο σπιτικο πρωινο και η περιηγη μας στην πολη μολις αρχιζει. Πρωτος σταθμος το μουσειο, ενα μικρο σε εκταση, με καποια ιδιατερα μωσαικα και καποιες παραδοσιακες τοπικες φορεσιες. Συνεχιζουμε προς το αρχαιολογικο παρκο, οπου θα δουμε επισης αρκετα μωσαικα χαρακτηριστικο αυτο με ενα λιονταρι να προσπαθει να σκοτωσει ενα ταυρο.Η βολτα μας στην πολη γινεται ολο και πιο ενδιαφερον, μιας και αρχιζει σιγα σιγα να μπαινει στους ρυθμους της και η επομενη μας σταση είναι φυσικα τι άλλο, η ελληνικη εκκλησια του Αγιου Γεωργιου, με το απιστευτο μωσαικο χαρτη της στο δαπεδο της εκκλησιας.

Μετα τις απαραιτητες φωτογραφιες και μια βολτα στην αγορα της πολης, καταληγουμε στην καθολικη εκκλησια. Η Μανταμπα διαθετει και τις 3 εκλλησιες(χριστιανικη,καθολικη ,τζαμι). Ειχαμε συστασεις να ανεβουμε πανω στην καμπανα της εκκλησιας μιας και προσφεροταν στο συμβολικο εισητηριο του 1 jod, η εκκλησια πολύ ομορφη και με καποιες υπογειες κατακομβες και προσβαση στο καμπαναριο όπως προαναφερθηκε. Μετα από μερικα γλιστερα και αποτομα σκαλοπατια, φτανουμε στο καμπαναριο και ερχεται η αποζημιωση μας μιας και η θεα είναι μοναδικη όχι κατι το ιδιαιτερο αλλα προσωπικα την θεωρω ξεχωριστη.

Η ωρα εχει περασει τις 12 και σιγα σιγα είναι ωρα για να συνεχισουμε τον δρομο μας προς την νεκρα, Βαζουμε μπρος και πρωτη σταση 9 χλμ μακρια από την μανταμπα το ορος Νεμπο, εκει που ο μωυσης ειδε την promised land, στην οποια ο ιδιος απαγορευοταν να μπει. Η εισοδος στα 2 jod, δεν συμπεριλαμβανεται στο jordan pass, ενας ιδιαιτερος χωρος με ωραια, αγρια θεα. Ακομα υπαρχει και ένα εκκλησακι προς τιμη του Μωυση το οποιο χρονολογειται γυρω στο 4ο αιωνα. Η σταση μας διαρκει περιπου μιση ωρα, γνωριζουμε έναν ιορδανο ξεναγο, ο οποιος μας δινει πολύ χρησιμες συμβουλε ςγια την συνεχεια του ταξιδιου μας, και
επιστρεφουμε στο αμαξι με κατευθυνση προς Νεκρα. Ο δρομος απιστευτος, γεματος στροφες καταληγει στον dead sea highway, ο οποιος είναι διπλα στην νεκρα, οι πληροφοριες μας από την συμφορουμιτισσα Τετα μας οδηγουν στο dead sea panorama complex για ένα από τα πιο ωραια ηλιοβασιλεματα του ταξιδιου, μετα από αρκετη ανηφορα φτανουμε στο panorama complex, ένα ιδιωτικο συγκροτημα με εισοδο στα 2 jod.
Μια γρηγορη βολτα στο dead sea museum, που παρουσιαζει την ιστορια της νεκρας θαλασσας, και σταση για ξεκουραση και φαγητο στο μοναδικο εστιατοριο που υπαρχει εκει, χτισμενο στο γκρεμο με μια απεραντη θεα στη θαλασσα της νεκρας και τα βουνα του Ισραηλ, η ησυχια κυριαρχει και η ζωντανη μουσικη με την κιθαρα προσδιδει μια ιδιατερη μαγεια στην ολη φαση. Κουρασμενοι απο την ολη διαδρομη, τσιμπαμε καποια μεζεδακια και απολαμβανουμε μαγευτικη δυση του ηλιου. Γεματοι ομορφες εικονες απο το υπεροχο ηλιοβασιλεμα ξεκιναμε για τον τελικο μας προορισμο που είναι το mujib chalet, χτισμενο ακριβως πανω στην θαλασσα προσφερει μια ευχαριστη και γαληνια διαμονη. Η αληθεια είναι ότι δεν εχει να κανεις τιποτα το βραδυ εκει, απλα το ζεις για την εμπειρια, η ησυχια και το γεγονος ότι εισαι ακριβως ενα με την θαλασσα σε κανουν να ξεχνας τα παντα.

ΑΜΜΑΝ

20180309_092759.jpg

20180309_091922.jpg


20180309_111335.jpg

20180309_112607.jpg
20180309_093027.jpg
20180309_170224.jpg
20180309_210930.jpg


ΓΕΡΑΣΑ

20180310_101939.jpg
20180310_101941.jpg
20180310_103631.jpg
20180310_104105.jpg
20180310_113523.jpg


ΑS-SALT

20180310_143604.jpg
20180310_143607.jpg
20180310_144824.jpg
20180310_150728.jpg
20180310_150816.jpg


MADABA

20180311_094556.jpg
20180311_111039.jpg


20180311_120119.jpg
20180311_120402.jpg


MOUNT NEBO

20180311_135305.jpg
20180311_135120.jpg
20180311_133712.jpg
20180311_133524.jpg


PANORAMA COMPLEX DEAD SEA

20180311_144158.jpg
20180311_165837.jpg
20180311_171057.jpg
20180311_171421.jpg
20180311_173204.jpg

 

Attachments

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεπάλ
Πολύ ωραία ιστορία θα μείνω συντονισμένος. Θα ήθελα να σε ρωτήσω το Jordan Pass το έβγαλες από εδώ ή μπορείς να το βγάλεις και εκεί?
 

angelospavl

Member
Μηνύματα
70
Likes
311
Πολύ ωραία ιστορία θα μείνω συντονισμένος. Θα ήθελα να σε ρωτήσω το Jordan Pass το έβγαλες από εδώ ή μπορείς να το βγάλεις και εκεί?
Θα ακολουθήσει και συνεχεια εντος των ημερων, απλα η ρουτινα πιεζει.
Το jordan pass το αγορασα ηλεκτρονικα απο την σελιδα ://www.jordanpass.jo με ηλεκτρωνικη πληρωμη μεσω καρτας.
Μια μικρη διευκρινηση εδω σου παρεχει την βιζα μονο αν μεινεις τουλαχιστον 3 βραδια στην Ιορδανια!
 

ConDLjn

Member
Μηνύματα
31
Likes
53
Θα ακολουθήσει και συνεχεια εντος των ημερων, απλα η ρουτινα πιεζει.
Το jordan pass το αγορασα ηλεκτρονικα απο την σελιδα ://www.jordanpass.jo με ηλεκτρωνικη πληρωμη μεσω καρτας.
Μια μικρη διευκρινηση εδω σου παρεχει την βιζα μονο αν μεινεις τουλαχιστον 3 βραδια στην Ιορδανια!
Καλησπερα. Εγω ξεκινησα για Μαροκο και τελικα (λογω λιγων ημερων) καταλήξαμε στην Ιορδανια.
Στο μυαλο μου τα εχω περιπου οπως τα εκανες.
Φτανουμε Αμμαν, μια μερα εκει.
Φευγουμε για Πετρα, δυο μερες.
Μετα στην ερημο.
Γυρνωντας καθομαστε μια μερα Μανταμπα
Και μετα αεροδρομιο και πισω Ελλαδα.

Να σε ρωτησω κατι. Εγω εχω το παλιο διπλωμα, το χαρτινο. Αυτο το ροζ. Η κοπελα μου εχει το καινουριο που ειναι σαν πιστωτικη καρτα, το πλαστικο. Αμαξι μπορουμε και με τα δυο ή μονο με το καινουριο? Γνωριζεις κατι?

Επισης, στην ερημο, πως βρεθηκες με τον τυπα? Απ οτι ειδα (χαρτες google), δρομος παει μεχρι ενα σημειο. Καπου διαβασα για μια ''εισοδο'' που παντα υπαρχει καποιος εκει και ειδοποιει να ερθουν να σε παρουν οταν πας? Τι ισχυει?
 
Last edited:
Μηνύματα
111
Likes
265
Επισης, στην ερημο, πως βρεθηκες με τον τυπα? Απ οτι ειδα (χαρτες google), δρομος παει μεχρι ενα σημειο. Καπου διαβασα για μια ''εισοδο'' που παντα υπαρχει καποιος εκει και ειδοποιει να ερθουν να σε παρουν οταν πας? Τι ισχυει?
Μην ανησυχείς σε συνεννόηση με το camp που θα έχεις κλεισει για την διαμονή σου θα σε περιμένω κάποιος στην είσοδο (visitor center) ,ούτως η αλλος μέχρι εκεί φθάνει ο δρόμος και θα αναλάβει αυτός από εκεί και πέρα την μεταφορά σας.
 

angelospavl

Member
Μηνύματα
70
Likes
311
Καλησπερα. Εγω ξεκινησα για Μαροκο και τελικα (λογω λιγων ημερων) καταλήξαμε στην Ιορδανια.
Στο μυαλο μου τα εχω περιπου οπως τα εκανες.
Φτανουμε Αμμαν, μια μερα εκει.
Φευγουμε για Πετρα, δυο μερες.
Μετα στην ερημο.
Γυρνωντας καθομαστε μια μερα Μανταμπα
Και μετα αεροδρομιο και πισω Ελλαδα.

Να σε ρωτησω κατι. Εγω εχω το παλιο διπλωμα, το χαρτινο. Αυτο το ροζ. Η κοπελα μου εχει το καινουριο που ειναι σαν πιστωτικη καρτα, το πλαστικο. Αμαξι μπορουμε και με τα δυο ή μονο με το καινουριο? Γνωριζεις κατι?

Επισης, στην ερημο, πως βρεθηκες με τον τυπα? Απ οτι ειδα (χαρτες google), δρομος παει μεχρι ενα σημειο. Καπου διαβασα για μια ''εισοδο'' που παντα υπαρχει καποιος εκει και ειδοποιει να ερθουν να σε παρουν οταν πας? Τι ισχυει?
Δεν νομιζω, να υπαρχει προβλημα αλλα, καλυτερα να ρωτησεις την εταιρεια ενοικιασης. Μπορει η γυναικα σου να μπει ως πρωτος οδηγος και εσυ ως δευτερος.

Οσον αφορα την ερημο, οπως αναφερθηκε και παραπανω, οδηγας μεχρι το visitor center και στη συνεχεια κατοπιν συννενοησης ερχονται απο το camp και τα αναλαμβανουν ολα.
Το συγκεκριμενο που μειναμε ηταν εξαιρετο και αρκετα οικονομικο θα ελεγα, τα παιδια παρα πολυ καλα και εξυπηρετικα, μεχρι και ταβλι παιξαμε μαζι Στο συνιστω, θα αναφερθουν και στη συνεχεια της ιστοριας μου.
Οτιδηποτε θελησεις στειλε μου!
 

ConDLjn

Member
Μηνύματα
31
Likes
53
Ευχαριστω και τους δου σας για τις απαντησεις!

Κλεισαμε ενα και εστειλα mail περιμενοντας την απαντηση τους αλλα και για επιβεβαιωση για να ειμαστε οκ.

Τωρα στο θεμα ασφαλειας ολα κομπλε, ε? Οπως νομιζω οτι ειπες. Θα εχουμε φωτογραφικες μηχανες μαζι και εξοπλισμο και δε θελω να κλαιω..

Το αμαξι, ειπες βγηκε σε καλυτερη τιμη μεσα στην πολη απ οτι στο αεροδρομιο και στις πολυεθνικες. Θυμασαι αν υπαρχει η δυνατοτητα πληρους καλυψης ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?
(ατυχημα, κλοπη, τα παντα και να ΜΗΝ πληρωσεις τιποτα εξτρα εννοω)
 

angelospavl

Member
Μηνύματα
70
Likes
311
Ευχαριστω και τους δου σας για τις απαντησεις!

Κλεισαμε ενα και εστειλα mail περιμενοντας την απαντηση τους αλλα και για επιβεβαιωση για να ειμαστε οκ.

Τωρα στο θεμα ασφαλειας ολα κομπλε, ε? Οπως νομιζω οτι ειπες. Θα εχουμε φωτογραφικες μηχανες μαζι και εξοπλισμο και δε θελω να κλαιω..

Το αμαξι, ειπες βγηκε σε καλυτερη τιμη μεσα στην πολη απ οτι στο αεροδρομιο και στις πολυεθνικες. Θυμασαι αν υπαρχει η δυνατοτητα πληρους καλυψης ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?
(ατυχημα, κλοπη, τα παντα και να ΜΗΝ πληρωσεις τιποτα εξτρα εννοω)
Οσον αφορα την ασφαλεια δεν εχεις να φοβασαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και στο υπογραφω. Ουτε για καμερες ουτε για κινητα ουτε για το αμαξι. Παρκαρεις ανετα σχεδον παντου και δεν ανησυχεις ποτε.
Η δικια μας εταιρεια λεγοτανε monte carlo, εχει εδρα σε Αμμαν και Ντουμπαι μονο, πολυ αξιοπιστη και ναι σου παρεχει την δυνατοτητα πμηρης καλυψης, αρκει να εισαι ανω των 25, κατι που δεν εβαλα εγω λογω ηλικιας.
Αλλα ολα καλα, πιστωθηκαν ηδη τα μολις μονο 100 ευρω για το deposit, που κρατησανε.
Απο ολα τα ξενοδοχεια σχεδον μου στειλανε, 2-3 μερες πριν στο whatsapp, πραγματικα πολυ εξυπηρετικοι!
 

ConDLjn

Member
Μηνύματα
31
Likes
53
Σ ευχαριστω και παλι!!
Μια ερωτηση ακομα. Απο λεφτα πως το χειριστηκατε? Ειχατε απο εδω μετρητα (ασχετα ποσα αλλαξατε εδω και ποσα εκει) ή βγαζατε απο ΑΤΜ?
Γιατι απ οτι ειδα, τα ξενοδοχεια θελουν κας να πληρωσουμε και σκεφτομαστε τωρα το πως θα το κανουμε. Απο εδω μετρητα αρκετα και να βγαλουμε αλλη μια εκει, αν χρειαστει.. ή να τα βγαζουμε λιγα λιγα (φαση ~100ε/φορα) εκει..

* θυμασαι ποσο κοστισε το αμαξι? Νομιζω το ειχατε 6 μερες, ε? ετσι για να εχω μια ιδεα για τα στανταρ εξοδα μας εκει.
 

angelospavl

Member
Μηνύματα
70
Likes
311
Σ ευχαριστω και παλι!!
Μια ερωτηση ακομα. Απο λεφτα πως το χειριστηκατε? Ειχατε απο εδω μετρητα (ασχετα ποσα αλλαξατε εδω και ποσα εκει) ή βγαζατε απο ΑΤΜ?
Γιατι απ οτι ειδα, τα ξενοδοχεια θελουν κας να πληρωσουμε και σκεφτομαστε τωρα το πως θα το κανουμε. Απο εδω μετρητα αρκετα και να βγαλουμε αλλη μια εκει, αν χρειαστει.. ή να τα βγαζουμε λιγα λιγα (φαση ~100ε/φορα) εκει..

* θυμασαι ποσο κοστισε το αμαξι? Νομιζω το ειχατε 6 μερες, ε? ετσι για να εχω μια ιδεα για τα στανταρ εξοδα μας εκει.
Γενικως σε ολα μου τα ταξιδια οπως και σε αυτο αποφευγω τις αναληψεις, ειχα αρκετα cash σε ευρω τα οποια αλλαξα στο Αμμαν, δινουν τρομερη ισοτιμια, ψαξε την αναγραφη alawneh, θυμαμαι ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα αλλαξα 250 ευρω και εχασα μολις μονο 2 ευρω.
Καταταλλα οι χρεωστικές και πιστωτικες καρτες παιρνανε παντου. (Πολλες φορες κρατανε ενα 3-4% προμηθεια απο το εκαστοτε τελικο ποσο ιδιαιτερα στην περιοχη της πετρας)
Το αμαξι το ειχα 7 μερες σχεδον 8 λογω και οτι το πηρα το βραδυ απο το αεροδρομιο λογω νυχτερινης πτησης και μου κοστισε 18 jod/ ημερα περιπου 20-21 ευρω.
Σου περναω 2 φωτο απο τις επιγραφες των ανταλλακτηριων που συστηνω ανεπιφυλακτα.
Ειναι στο downtown στο Αμμαν θα πεσεις πανω τους.
IMG-20180322-WA0002.jpg
IMG-20180322-WA0001.jpg
 

angelospavl

Member
Μηνύματα
70
Likes
311
4η Ημερα

Το πρωι μας βρισκει στα chalet της νεκρας θαλασσας, και το ματι γαριδα απο πολυ νωρις, αλλωστε βοηθαει και ο υπνος το προηγουμενο βραδυ. Για την ακριβεια ξυπναω στην ανατολη του ηλιου, και η θεα ειναι ακρως συναρπαστικη, χουζουρευουμε για λιγο και παμε για πρωινο. Το πρωινο ενταξει νορμαλ, οχι κατι το ιδιατερο και ισως να ειχαμε μεγαλυτερες προσδοκιες λογω και της υψηλης τιμης.
Η προσμονη για το επικειμενο μπανιο, ολοενα και μεγαλωνει, παρα τις προτροπες απο την κοπελα μου να κατσουμε λιγο να χαλαρωσουμε κλπ. Εγβ ηδη εχω κατεβει κατω και ειμαι ετοιμος για την βουτια μου στα θερμα, πολυ θερμα θα ελεγα και για μηνα Μαρτιο νερα της Νεκρας θαλασσας. Η αισθηση ειναι μοναδικη, του να μην βουλιαζεις αλλα και ταυτοχρονως περιεργη μιας και το σωμα σου ειναι γεματο απο αλατια. Η ολη φαση διαρκει ενα τέταρτο μιας και δεν μπορεις να αντεξεις παραπανω κατα την άποψη μου, λογω των χημικων στοιχειων και της υπερβολικης αλατοτητας του νερου.
Ζωντας και αυτη την μοναδικη εμπειρια οσο πιο δυνατα μπορουμε και αποθανατιζοντας με την καμερα για αλλη μια φορα το απεραντο γαλαζιο, φευγουμε για Πετρα, και ο ενθουσιασμος μας για το επεικιμενο πετρα by night, ολοενα και μεγαλωνει. Πρωτα ομως ακολουθει μια πρωτη σταση για βενζινη(ισως οτι φθηνότερο εχει η Ιορδανια) και μια δευτερη σταση στο al-karak, κανωντας μια μικρη παρακαμψη 1 ωρα δρομος απο Νεκρα φτανουμε στην αυτη παραδοσιακη και χτισμενη σε υψηλο υψομετρο πολη. Αυτο που εχει να προαφερει και ο λογος που την επισκεφτονται ειναι το καστρο της. Ενα καστρο πολυ καλα διατηρημενο με τρομερη θεα προς ολες τις κατευθυνσεις της χωρας που αποτελουσε στα παλια χρονια προστασια απο τους εχθρους καθως και χωρο φυλαξης πολλων αλογων!
Ενα μικρο tour, με εναν Ιορδανο ο οποιος δουλευε στο καστρο παντα με το αντιστοιχο φιλοδωρημα στο τελος του 1 περιπου jod, και συνεχιζουμε τον δρομο μας προς την Wadi Musa, την πολη που φιλοξενει ολους τους τουριστες που επισκεφτονται την Πετρα. Ο δρομος μακρυς περιπου 180 χιλιομετρα, και η ζεστη γινεται αφορητη οντας μεσημερι μα η προσμονη μας ολοενα και μεγαλωνει. Ακομα δεν μπορω να το πιστεψω ελεγα οτι σε 2 ωρες θα βρισκομαστε μια ανασα απο το μεγαλειωδες αυτο μνημειο.
Τελευταια σταση πριν την Πετρα ειναι για 10 λεπτα σε ενα υπεροχο "parking" στον περιφεριακο δρομο ακριβως πανω απο το Dana Biosphere Reserve (το Dana ειναι μια πρασινη μεγαλη εκταση η οποια χρησιμοποιεται απο την wild jordan για διαφορα τrekkings και trails λαθως και διαμονη) Μπορω να πω οτι αυτη η σταση μου εδωσε δυναμεις για την συνεχεια!
Συνεχιζοντας λοιπον, φτανουμε στο ξενοδοχειο μας, ο ιδιοκτητης ακρως φιλικος και ευγενικος μας δειχνει ολα τα σημεια ενδιαφεροντος και μας δινεξ ολες τις απαραιτητες συμβουλες για την διημερη αυτη διαμονη μας στην Πετρα.
Μαλιστα μας παραπεμπει σε ενα παρκο για ενα υπεροχο ηλιοβασιλεμα λισω απο τα βουνα της Πετρας. Η θεα και το feeling ειναι μοναδικο, η δυση του ηλιου πισω απο τα ψηλα βραχια της λεγομενης "ροζ πολης" προσδιδουν μια αγρια ομορφια και τα χρωματα ειναι εξωπραγματικα!
Επιστροφη πισω στο ξενοδοχειο και φευγουμε για βραδινο στι red cave rsstaurant το πιο διασημο εστιατοριο στην πολη, το φαγητο καταπληκτικο. Δοκιμαζουμε 2 παραδοσιακα πιατα το mansaf και το maglubah, και στην κυριολεξια δεν μενει τιποτα.
Πλεον εχει φτασει η ωρα για την μεγαλη στιγμη, 20:15 γραφει το ρολοι και πληθος κοσμου περιμενει απεξω με ανυπομονησια να εισελθει στον μακρυ φωτισμενο δρομο του siq για να δει το teeasury γεματο κερακια!
Η πυλη ανοιγει και ξεκιναμε την πορεια μας, ο δρομος περιπου μιση ωρα μεχρι το treasury, στρωμενος με αμετρητα κερακια. Περπατωντας ολη την διαδρομη και προσπαθωντας να αρπαξουμε καθε στιγμη μεσα μας, φτανουμε στο treasury, αρχιζουν οι συζητησεις μεταξυ μας του τυπου: "δεν το πιστευω" "δεν μπορει να ειναι αληθεια" κι ομως ειναι αληθινο και ειμαστε εκει!
Αφου καθομαστε περιμετρικα γυρω απο το treasury, δυο βεδουινοι απαγγελουν, καποιες φτιαχτες ιστοριες και προσφερουν ζεστο τσαι σε ολο το πληθος κοσμου που εχει μαζευτει. Μετα απο κανενα 10λεπτο αρχιζουν οι φωτογραφιες και το treasury φωτιζεται με προβολεις διαφωρων χρωματων.
Ο βεδουινος μας προτρεπει να κλεισουμε τα ματια μας και να παρουμε αυτη την εικονα μεσα μας βαθια για παντα, και αυτο ειναι που κανουμε!
Ο δρομος για την επιστροφη ο ιδιος και αμεσως γρηγορα στο ξενοδοχειο, γιατι η αυριανη μερα ειναι η δυσκολοτερη αλλα συναμα η πιο συναρπαστικη του ταξιδιου.
Λιγα λογια για το πετρα by night, πλεον γινεται καθε Δευτερα και Τεταρτη στις 20:30, τα 17 jod, δεν ειναι καθολοθ vfm, μιας και στεκεσαι απεναντι απο το treasury μονο 20λεπτα, αλλα εννοειται οτι αξιζει και ποσο μαλλον οταν ταξιδευτετε ζευγαρι! Τα εισητηρια δεν περιλαμβανονται στο jordan pass, και τα προμηθευεστε στην εισοδο του visitor center στην πετρα. Δεν απαιτειται καποια κρατηση μιας και υπαρχει unlimited οριο επισκεπτων.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.497
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom