Ιορδανία Ισραήλ Ιορδανια κ Ισραηλ

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Καλησπερα!!
Ηθελα να ρωτησω αν ειναι εφικτο να συνδυαστουν σε ενα ταξιδι Ιορδανια και Ισραηλ απο θεμα σφραγιδων διαβατηριων, σημειων εισοδου απο την μια χωρα στην αλλη κ.λ.π.
Επισης, αν το εχει κανει κανεις τι προγραμμα ακολουθησε?
Θεεενκςς
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Ναι, γίνεται. Γνωστό και μη εξαιρετέο μέλος του φόρουμ το έχει κάνει κι όλας με οδικό πέρασμα...περισσότερες πληροφορίες στη miss Nedeljia :lol:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Καντε το καλε δημοσια να τα διαβασουμε κι εμεις...ισως κατι εχει γραφτει, δε θυμαμαι τι ομως και που...
 

matsas78

Member
Μηνύματα
110
Likes
1.168
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Συνδυάζονται μια χαρά .
Το πιο εύκολο πέρασμα είναι το Wadi Araba στο νότο του Ισραήλ (Ειλάτ) . Απ' ότι ξέρω όμως δεν μπορείς να περάσεις με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο . Εγώ άφησα το αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ (Sde Dov airport) μικρό αεροδρόμιο μικρότερη ταλαιπωρία , πέταξα στο νότο με Αrkia Airlines , πετάει και η El Al από Ben Gurion (τιμές 50-110 ευρώ με επιστροφή) και πέρασα στην Άκαμπα . Αν έχεις το χρόνο το κάνεις και οδικώς διασχίζοντας την έρημο Νέγκεβ 5-7 ώρες οδήγηση .
Στo πιο κοντινό πέρασμα μέσα από τη Δυτική όχθη (Αllenby Bridge), αν και βολεύει αν θες να πας στο Αμμάν, δεν μπορείς να βγάλεις βίζα για Ιορδανία καθώς και έχει τη φήμη ότι κλείνει συχνά χωρίς προειδοποίηση .
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Ευχαριστω πολυ!!
Μπορεις να μου γραψεις τι προγραμμα ακολουθησες;;
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Εννοείται και συνδυάζεται και μάλιστα μια χαρά. Από σφραγίδες δεν έχεις πρόβλημα κανένα και τα σύνορα αν και είναι λίγο μπελαλίδικα αν π.χ είναι Sabbath ή πέσεις πάνω σε Ραμαζάνι όπως εγώ αλλά δεν είναι και κάτι που θα σε δυσκολέψει.

Τώρα μεταξύ Ισραήλ-Ιορδανίας υπάρχουν 3 συνοριακά περάσματα:
  • Sheikh Hussein Bridge Crossing, είναι το βόρειο συνοριακό πέρασμα και πας μέσω της πόλης Beit She’an όταν είσαι σε Ισραηλινό έδαφος ή μέσω της πόλης Irbid όταν είσαι Ιορδανία. Εμείς την πρώτη μέρα που φτάσαμε Ισραήλ πήγαμε κατευθείαν στο σταθμό των λεωφορείων, πήραμε ένα για το Beit She'an (κανά 3ώρο πρέπει να κάναμε) και από εκεί παίρνεις ταξί να σε πάει στα σύνορα,η απόσταση είναι λιγότερο από 5 λεπτά. Εκεί πληρώνεις exit fee αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα 100NIS (20 ευρώ περίπου) και υπάρχει λεωφορείο ειδικό που σε πάει στη μεριά της Ιορδανίας είναι πολύ κοντά αλλά απαγορεύεται νομίζω να το περπατήσεις. Με το που φτάνεις βγάζεις βίζα 20JD (περίπου 20 ευρώ) την είχαμε πληρώσει και ήταν μονής εισόδου και μετά έχει ταξί που σε πάνε όπου θέλεις, λεωφορεία δε θυμάμαι αν είχε γιατί ούτως ή άλλως ήταν Ραμαζάνι και δεν υπήρχαν συγκοινωνίες ήταν αργά απόγευμα. Εμείς είχαμε κανονίσει να έρθουν να μας πάρουν από Αμμάν.
  • Allenby/King Hussein Bridge Crossing , είναι το πέρασμα που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη και είναι πολύ κοντά στην Ιερουσαλήμ, αλλά η Ιορδανία λόγω της ιδιαιτερότητας των εδαφών δε το αναγνωρίζει ως επίσημο σύνορο και για το λόγο αυτό δεν έχεις τη δυνατότητα να βγάλεις βίζα εκεί, αν αποφασίσεις να μπεις Ιορδανία από εδώ τότε να έχεις βγάλει ήδη βίζα στην πρεσβεία στην Ελλάδα, επίσης απαγορεύονται και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Εμείς επιστρέψαμε Ισραήλ μέσω αυτού του περάσματος. Είναι κοντά στο Αμμάν αλλά εμείς πήγαμε κατευθείαν από Νεκρά Θάλασσα οπότε δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι η απόσταση, δε νομίζω πάντως πάνω από καμιά ώρα. Εκεί πληρώνεις πάλι exit fee αυτό ήταν πιο φτηνό σε σχέση με το Ισραήλ ούτε 10 ευρώ και παίρνεις πάλι συγκεκριμένο λεωφορείο που διασχίζει τη γέφυρα. Όταν θα φτάσεις σε Ισραηλινό έδαφος έχει λεωφορεία που πάνε Ιερουσαλήμ, εμείς βέβαια επειδή θα πηγαίναμε Ραμάλα πήραμε λεωφορείο για Ιεριχώ κι από εκεί sherut taxi (αυτά που χωράνε καμιά δεκαριά).
  • Eilat/Aqaba Border Crossing που είναι και το νοτιότερο συνοριακό πέρασμα, αν θυμάμαι καλά η βίζα εκεί παίζει και να σου παρέχεται δωρεάν δε θυμάμαι καθόλου αλλά ίσχυε κάτι διαφορετικό πάντως αλλά το σύνορο αυτό δε το πέρασα γιατί παρόλο που είχα φτάσει αρκετά νότια Ιορδανία, δε με ενδιέφερε να πάω Eilat ούτε και Aqaba και αφού θα πηγαίναμε και Ραμάλα όπως είπα φύγαμε από Ιορδανία από Allenby/King Hussein
Από πρόγραμμα τώρα έφτασα Ισραήλ την ίδια μέρα πέρασα σύνορα κι έφτασα αργά το βράδυ στο Αμμάν, εκεί μείναμε μια μέρα κανονίσαμε και νοικιάσαμε αυτοκίνητο, έχω να σου προτείνω και εταιρεία και πολύ καλό οδηγό, φοβερό άνθρωπο!
Την επόμενη πήγαμε Γέρασα, Μάνταμπα και το βράδυ φτάσαμε Wadi Musa για να πάμε στην Πέτρα εννοείται. Επίσης ένα βράδυ μείναμε σην έρημο Wadi Rum και μία μέρα στη Νεκρά Θάλασσα γιατί ήμασταν ψόφιοι και δεν την παλεύαμε να γυρίσουμε Αμμάν οπότε κάναμε λαρτζιά και διανυκτερεύσαμε εκεί, γενικά στη Νεκρά Θάλασσα τα ξενοδοχεία είναι τσιμπημένα αλλά αν είχες να κάνεις 2μέρες μπάνιο όπως εμείς και το μάτι γυάλιζε για αλκοόλ δεν υπήρχε άλλη λύση.
Το αυτοκίνητο πάντως το θεωρώ απαραίτητο σου λύνει στα χέρια και σταματάς όπου θέλεις αξίζει πραγματικά και είναι και αρκετά καλοί οι δρόμοι, εμείς επισκεφτήκαμε πολλά μικρά μέρη που με συγκοινωνία θα ήταν δύσκολο.
Φεύγοντας από Ιορδανία, πήγαμε Ραμάλα μείναμε 2 μέρες και έχοντας τη ως βάση πήγαμε Ναμπλούς, Χεβρώνα, Βηθλέεμ και μετά πήγαμε 2 μέρες Ιερουσαλήμ και 2 μέρες Τελ Αβίβ.
Σύνολο μείναμε 6 μέρες Ιορδανία, 4 Ισραήλ και 2 Παλαιστίνη, δε θεωρώ οτι ήταν κουραστικό πρόγραμμα σίγουρα θα μπορούσε να ήταν και πιο χαλαρό ή να επικεντρωθούμε στη μία χώρα αλλά θέλαμε πολύ να πάμε Ιορδανία, λόγω εισιτηρίων πετάξαμε Ισραήλ, λόγω Ισραήλ μετά θέλαμε να πάμε και Παλαιστίνη οπότε επιλέξαμε τα πιο σημαντικά για μας και που θα μπορούσαν να συνδυαστούν άνετα. Για παράδειγμα Ιορδανία προς τα σύνορα με Ιράκ έχει λέει κάτι φοβερά κάστρα στην έρημο που όσο και να θέλαμε δε χωρούσαν με τίποτα στο πρόγραμμα.
 

ΚΡΟΚ

Member
Μηνύματα
81
Likes
165
VARIO,,
δεν ξερω αν το εχεις ψαξει αλλα η aegean πεταει και στο ισραηλ αλλα και στο αμμαν της ιορδανιας,,
οποτε μπορεις να την χρησιμοποιήσεις ξεχωριστα, αφου η χρεωση ειναι ιδια πηγαινοντας απο τον ενα προορισμο και γυρνοντας απο τον αλλο με οποια σειρα αρεσει σε σενα.
Τωρα αν ασχολεισαι καθολου και εχεις μιλια μπορεις με aegean με 11.000 μιλια και μονο 45 ευρο φορους να πας η να ερθεις απο το αμμαν,,που αν δεν κανω λαθος ειναι και το πιο ακριβο κομματι.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
VARIO,,
δεν ξερω αν το εχεις ψαξει αλλα η aegean πεταει και στο ισραηλ αλλα και στο αμμαν της ιορδανιας,,
οποτε μπορεις να την χρησιμοποιήσεις ξεχωριστα, αφου η χρεωση ειναι ιδια πηγαινοντας απο τον ενα προορισμο και γυρνοντας απο τον αλλο με οποια σειρα αρεσει σε σενα.
Τωρα αν ασχολεισαι καθολου και εχεις μιλια μπορεις με aegean με 11.000 μιλια και μονο 45 ευρο φορους να πας η να ερθεις απο το αμμαν,,που αν δεν κανω λαθος ειναι και το πιο ακριβο κομματι.
Δυστυχως δεν εχω μιλια… :-(
Και αυτη τη στιγμη το εισητηριο για Αμμαν ειναι πολυ ακριβο…πφφφ
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.328
Likes
3.467
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα κ να ρωτήσω εδώ

Το πλάνο λέει Ισραήλ - Ιορδανία για Χριστούγεννα

1η μέρα ) Φθάνουμε απόγεμα Τελ Αβιβ - ίσα ισα μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη
2η μέρα ) Τελ Αβίβ
3 - 4 - 5 ) Ιερουσαλήμ - Βηθλεέμ κ οτι προκύψει
5η μέρα ) Απόγευμα : Φεύγουμε για Εϊλατ

(κοινώς θα έχουμε στην Ιερουσαλήμ 2,5 μέρες)
6η μέρα ) Περνάμε πρωί πρωί τα σύνορα - Wadi Rum - βόλτα με το τζιπ κ διανυκτέρευση στην έρημο
7η μέρα ) Πρωι πρωι με την αυγή φεύγουμε για Πέτρα - μας γδέρονουν οι κλέφτες στα εισητήρια - Ξεπερνάμε το σοκ κ αρχίζουμε την εξερεύνηση - Διανυκτέρευση
8η μέρα ) Απτο πρωί ως το απόγευμα Πέτρα και μετά λεωφορειο για Αμμαν
9η μέρα ) Αμμάν
10η μέρα) Αναχώρηση μες τα μαύρα μεσάνυχτα για αεροδρόμιο

Πως σας φαίνεται ?

Τελ Αβιβ αξιζει να αφιερώσουμε μια μέρα ή να την κολλήσουμε στην Ιερουσαλήμ ?
Ή μήπως να παρατήσουμε τελείως το Αμμάν και να φύγουμε απο Πέτρα με το απογευματινό λεωφορείο για πρωτεύουσα κ απο κει καρφί για το αεροδρόμιο ?
Ή μήπως αξίζει κάποιο άλλο μέρος τόσο πολύ ώστε να αφιερώσω αυτήν τη μέρα που έχω βάλει στο Αμμάν (Νεκρά Θάλασσα λίγο χλωμό αφου θα είναι χειμώνας) ?
 
Last edited:

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μείνετε στην Πέτρα το πρώτο βράδυ, όχι στην έρημο. Εκτός του ότι είναι δίπλα, θα μειώσει και δραματικά το κόστος εισόδου στον αρχιολογικό χώρο. Πάντως για Πέτρα χρειάζεστε ΟΛΟ το χρόνο από την ανατολή ως τη δύση του ηλίου για να γυρίσετε στοιχειωδώς τον αρχιολογικό χώρο. Και θα γυρίσετε εξαντλημένοι. Θα σας πρότεινα να μη βάλετε τίποτε άλλο την ίδια μέρα.

Η βόλτα στο Wadi Rum μπορεί να έχει όση διάρκεια θέλετε, τη συμφωνείτε επί τόπου.

Υπάρχουν διάφορα σημεία ενδιαφέρονοτς στη διαδρομή από Πέτρα για Αμμάν (από το King's highway). Το λεοφωρείο όμως πηγαίνει από το δρόμο της Ερήμου, που είναι πιο σύντομος. Θα σας πρότεινα να νοικιάσετε αυτοκίνητο, και να αφιερώσετε μια μέρα στη διαδρομή.

Νομίζω 2,5 μέρες στην Ιερουσαλήμ είναι πολές. Ενδιαφέρον μέρος, αλλά το υπόλοιπό σας πρόγραμμα είναι τρομερά σφικτό σε σχέση με το χρόνο που δίνετε εδώ.

Ειλάτ γιατί πάτε; αφού δε θα προλάβετε καν να το δείτε...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom