Περιεχόμενα
Ακόμη ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του 6-9 Απριλίου 2026. Αυτή την φορά επιλέξαμε την Ιρλανδία.
Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα αναλύσω με λεπτομέρια τα αξιοθέατα που είδαμε, την σειρά που τα είδαμε και τί είναι το κάθε ένα. Υπάρχουν αξιόλογες ιστορίες στο φόρουμ τις οποίες διάβασα και εχώ και οι οποίες είναι πολύ βοηθητικές και κατατοπιστικές.
Από την μεριά μου θα αναφέρω τί μου άρεσε, τί όχι, όπως επίσης και κάποιες συμβουλές - προτροπέα από την εμπειρία μου με ακοπό να βοηθήσω μελλοντικούς ταξιδιώτες προς αυτή την περιοχή.
Καταρχάς το συγκεκριμένο ποστ αποτελεί καθαρά προσωπική άποψη. Έχωντας ταξιδέψει σε τριπλάσιο αριθμό πόλεων έχω το ανάλογο μέτρο σύγκρισης. Η καλύτερα πόλη όχι χώρα αλλά πόλη που επισκέφτηκα είναι με διαφορά το Εδιμβούργο (σαν χώρα το Βιετνάμ). Έχωντας επισκεφτεί λοιπόν το Εδιμβούργο, πίστευα ότι και στο Δουβλίνο θα έβλεπα κάτι σχετικά αντίστοιχο αλλά καμία σχέση…
Ξενοδοχείο
Στην αναζήτηση που έκανα τα ξενοδοχεία του κέντρου ήταν πολύ ακριβά. Τελικά μετά απο αρκετή αναζήτηση βρήκα το Point A Hotel Dublin Liberties στα 440 ευρώ δίκλινο με πρωινό για 4 βράδια. Το έκλεισα κατευθείαν από την σελίδα τους. Ενδεικτικά στο booking είχε 520 ευρώ χωρίς πρωινό. Προσοχή όμως γιατί έχει ακόμη ένα Point A Hotel λίγο πιο μακριά. Αυτό ήταν ένα δρόμο πάνω από τον ποταμό και δίπλα από την παλαιότερη μπυραρία του Δουβλίνου την
The Brazen Head
Ήταν πολύ ήσυχο, καθαρό και άνετο ξενοδοχείο. Το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό. Την μέρα που θα κάναμε εκδρομή και θα φεύγαμε από το ξενοδοχείο στις 06:15 μας είχαν ετπιμάσει πρωινό για να το πάρουμε μαζί μας. Κατά το check out μας δώσαν και ένα εκπτωτικό κουπόνι για την επόμενη φορά που θα πάμε οπόταν κάποιος αν θα ταξιδέψει Δουβλίνο και βρεί καλή τιμή για να μείνει εδώ άς στείλει μήνυμα να του δώσω το κουπόνι.
Από αεροδρόμιο για ξενοδοχείο
Λόγω του ότι είμασταν 4 άτομα ήταν πιο συμφέρον να κλείσουμε uber. Μας κόστισε 30 ευρώ η διαδρομή δλδ από 7,5 ευρώ το άτομο και κάναμε 25 - 30 λεπτά.
Εκδρομές
Είχαμε 2 διαθέσιμες μέρες για να πραγματοποιήσουμε εκδρομές. Μετά από αναζήτηση στο διαδύκτιο καταλήξαμε και κλείσαμε απευθείας από τοπικό πρακτορείο το Finn McCools Tours. Σε άλλα τοπικά πρακτορεία αλλά και από το Getyorguide ήταν φτηνότερες οι εκδρομές εδώ όπως επίσης και πρίν κλείσουμε μιλώντας με email με τονπρακτορείο αυτό μας έδωσε και ένα κωδικό με επιπλέον έκπτωση 10%.
Η πρώτη εκδρομή ήταν :
|
Μετά από λίγη διαδρομή στάση σε ένα βενζινάδικο για καφέ και προμήθειες σε νορμάλ μπορώ να πώ τιμές (κα του spar και του tesco.
Επιβήβαση και ξεκινάμε για τους περιβόητους Cliffs of Moher. Ξαφνικά ο δηγός μειώνει ταχύτητα και συνεχίζουμε να κινούμαστε χωρίς υπερβολή με 5Khm ανά ώρα…ο ξεναγός μας ενημερώνει ότι οι αγρότες κυρίως αποφάσισαν αυθόρμητα να διαμαρτυρηθούν για τις ψηλές τιμές των καυσίμων. Το ταξίδι γίνεται κάπως μαρτυρικό καθώς 2 τρακτέρ που προπορεύοταν κινούντε με ταχύτητα χελώνας και με αυτό τον τρόπο διαμαρτύρονται…Σε ένα σημείο εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο ο οδηγός βρίσκει ευκαιρία να τους προσπεράσει και καθώς πιο κάτω θα συναντούσαμε άλλους αγρότες αποφασίζει να πάρει κάτι παράδρομους μέσα από χωριά…
Με 1,5 ώρα καθυστέρηση φτάσαμε στους περιβόητους βράχους. Δεν θέλω να είμαι αρνητικός αλλά ρε παιδιά το σημείο είναι υπερτιμημένο!!! Είχα διαβάσει για μαγικό τοπίο που κόβει την ανάσα, για θαύμα της φύσης, για επίγειο παράδεισο…Τι να πώ? Εγώ προσωπικά το βρήκα πολύ αδιάφορο το τοπίο. Κάποιπι βράχοι και ο ατλαντικός από κάτω. Δηλαδή στηβ Ελλάδα και στηβ Κύπρο δεν υπάρχουν αυτά τα τοπία? Σας παραθέτω φωτογραφίες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
Στο τέλος της περιπλάνησης μας αράξαμε στο εστιατόριο που υπάρχει εκεί και οφείλω να ομολογήσω ότι έφαγα μια από τις καλύτερεα ψαρόσουπες που έχω δοκιμάσει ποτέ.
Βράχοι τέλος και αναχωρούμε για το Galway. Το πρόγραμμα είχε και μια μίνη στάση στο Burren αλλά ο ξεναγός μας ρώτησε άν θέλουμε να το παραλείψουμε προκειμένου να έχουμε περισσότερο χρόνο στο Galway. Όπως προανέφερα η διαμαρτυρία των αγροτών μας είχε καγυστερήσει 1,5 ώρα. Όλο το γκρουπ ομόφωνα είπε να παραλείψουμε το Burren και έτσι πήγαμε κατευθείαν στο Galway το οποίο ήταν πολύχρωμο, γραφικό και ευχάριστο να το περπατήσεις. Σας παραθέτω φωτογραφίες:
Παραθέτω φωτογραφίες από την διαδρομή της εκδρομής:
Επιστροφή στο Δουβλίνο γύρω στις 20:00 και ολοταχώς για κάποια μπυραρία να δούμε champions league και να ακούσουμε live κάνα ιρλανδικό.
Επιλέγουμε την The voyagers και στο τέλος της βραδιάς δικαιωνόμαστε για τηβ επιλογή μας. Ωραία ατμόσφαιρα, ωραία μουσική και φοβερό βοδινό στιφάδο 10/10. Πήραμε και μπέρκερ αλλά αν και καλό δεν ήταν το καλύτερο της εκδρομής. Το καλύτερο το φάγαμε την επόμενη μέρα αλλά το στιφάδο ήταν μαγεία…
Κάπου εδώ η μέρα ολοκληρώνεται .
Η επόμενη μέρα θα είχε αλλαγή χώρας και αλλαγή σκηνικού όπως αποδείκτηκε. Η εκδρομή ήταν στην Β. Ιρλανδία, στο Μπέλφαστ, στο μουσείο του Τιτανικού (στην τιμή της εκδρομής ήταν και η είσοδος) και στην μαγική τοποθεσία Giant’s Causeway
Αναχώρηση και πάλι στις 06:45 και ενοείται στο λεωφορείο υπήρχαν καινπάλι αδελφοί Ελλαδίτες.
Θα ξεκινήσω με φωτογραφίες από το μονοπάτι του γίγαντα καθώς πρόκειτε για εντυπωσιακό μέρος και ένα απίστευτο δημιούργημα τηα φύσης…
Η μαγεία τηα φύσης σε όλο τησβτο μεγαλείο…
Λίγο πρίν φτάσουμε στο μονοπάτι του γίγαντα κάναμε μια ολιγόλεπτη στάστη στα απομεινάρια κάστρο Dunluce του 1513
Επίσας μετά το μονοπάτι και πρίν το Μπέλφαστ κάναμε στάση στα Dark Hedges κάτι δέντρα που έχουν σχέαη με τα γυρίσματα του Game of Thrones (they are part of King’s Road). Συγχωρέστε με αλλά είμαι εβτελώς άσχετος με τον κινηματογράφο.
Επειδή τα δέντρα δεν είναι αξιοθέατο είπαν να πλασάρουν και μια ιστορία με το στοιχιωμένο σπίτι μπας καιβαποκτήσει η περιοχή περισσότερο ενδιαφέρον.
Συνεχίσαμε για το Μπέλφαστ την πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδίας.
Παραθέτω φωτογραφίες από την διαδρομή της εκδρομής:
Αυτά και με το μουσείο και πάμε να δούμε την πόλη
Άφηξη στο Δουβλίνο στις 19:30 και πάμε σε μια παμπ που μας πρότεινε ο ξεναγός για να δούμε την ιστορική Liverpool κόνττα στηβ PSG για το champions league.
Ξέχασα να αναφέρω ότι καθ οδόν για την παμπ περάσαμε από το σημείο που μαζεύτηκαν οι γεωργοί για την διαμαρτυρία:
Αυτά και με τες εκδρομές
Δουβλίνο
Τώρα όσο αφορά το Δουβλίνο όπως είπα και στην εισαγωγή δεν είδα και κάτι ιδιαίτερο. Κάλυψα τα περισσότερα αξιοθέατα και εκτός από την Christ Church Cathedral δεν ε
Παραθέτω τα υπόλοιπα που είδα:
Last edited: