Ισλανδία Φερόε (Νήσοι) Ισλανδία - Νησιά Φερόε

anahoritis

Member
Μηνύματα
25
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΠΙΖΩ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΟΛΑ
Η Ισλανδία και τα Νησιά Φερόε , είναι πολύ ενδιαφέροντες , αλλά και δύσκολοι προορισμοί. επιπλέον είναι και δαπανηροί , γιατί είναι ακριβά τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή εκεί. Ψάχνοντας να βρω οικονομικό τρόπο μετάβασης κατέληξα σε μια ενδιαφέρουσα και σχετικά φθηνή

εκδρομή 9 συνολικά ημερών που θα ήθελα να την μοιραστώ με το φόρουμ για την περίπτωση που θα ενδιέφερε κάποιον. Άλλωστε και σε μένα έχουν φανεί πάρα πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που παίρνω όταν πρόκειται να κάνω κάποιο ταξείδι. Το φόρουμ κάνει την ζωή μας πιο εύκολη.

Πραγματοποίησα την εκδρομή με το φέρι , που κάνει την γραμμή Χίρτσχαλς (Βόρεια Δανία ), Φερόε, Ισλανδία.

Ξεκινάει Σάββατο μεσημέρι και ξαναγυρνάει πίσω στο Χίρτσχαλς Σάββατο πρωί.

Πρόκειται για φέρυ , με αυτοκίνητα νταλίκες κ.λ.π , αλλά συγχρόνως οργανώνει μιά μορφή κρουαζιέρας , για την επίσκεψη σε αυτά τα νησιά. Λέω μία μορφή , γιατί το καράβι δεν είναι κρουαζιερόπλοιο.

Λοιπόν , με 900 -1100 περίπου ευρό , ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξει κανείς , έχει διαμονή και πλήρη διατροφή στο καράβι , και τέσσερις εκδρομές , δύο στα Φερόε και δύο στην Ισλανδία.

Θα μου πεις , θα δεις την Ισλανδία σε δύο ημερήσιες εκδρομές? Σίγουρα όχι , αλλά βλέπεις πάρα πολλά μέρη ενδιαφέροντα , στην ανατολική πλευρά της Ισλανδίας , που κατά την γνώμη μου είναι και η πιο ενδιαφέρουσα.

Επιπλέον δεν βλέπεις το Ρέικιαβικ , αλλά αυτό εμένα προσωπικά δεν μου έλειψε.

Η πρόσβαση στο Χίρτσχαλς , γίνεται μέσω του πλησιέστερου αεροδρομίου που είναι στο Άλμποργκ την Δανίας που , επειδή τουλάχιστον εγώ , έκανα μία διανυκτέρευση εκεί ,είναι μία πολύ όμορφη πόλη .

Με πολλές αεροπορικές εταιρίες μπορεί κανείς να φθάσει εκεί , αλλά εγώ προτίμησα ,, λόγω οικονομίας την Ραιανειρ , με μία επιπλέον διανυκτέρευση , (εκτός του Άλμποργκ ), γιατί το επέβαλαν οι ώρες των δρομολογίων σε ένα κοντινό χωριό κοντά στο Στάνστεντ , (αεροδρόμιο), όπου μια δύο γκίνες στην παραδοσιακή πάμπ του χωριού , δεν με χάλασαν καθόλου.

Επέλεξα , λόγω χαμηλότερου κόστους , την τελευταία βδομάδα την χαμηλής περιόδου , τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου . Από το Άλμπορκ στο Χίρτσχαλς , πας εύκολα και φθηνά με το τοπικό τραίνο.

Συνολικό κόστος , την χαμηλή περίοδο με τον τρόπο που πήγαμε εμείς , περίπου 1150 ευρό το άτομο, όλα μέσα.

Τα νησιά Φερόε είναι πανέμορφα και επειδή είναι μικρά , η γεύση που παίρνεις και από το Τορσχάβν και την γύρω περιοχή είναι επαρκής. Ενδιαφέρον είναι και το πέρασμα με το καράβι δίπλα από τα νησιά Σέτλαντ και τον εντυπωσιακό φάρο τους , απ όπου περνάει δίπλα το πλοίο.

Το καράβι λέγεται Norrona και για όποιον του αρέσει η ζωή στο καράβι , ήταν πολύ καλό , με καλό φαγητό και ζωντανή μουσική κάθε βράδυ. Πληροφορίες :

Smyrilline.com .( Η εταιρία που έχει το καράβι.)

Θεώρησα καλό να το μοιραστώ αυτό μαζί σας. Νομίζω ότι ήμασταν οι πρώτοι Έλληνες που το κάναμε αυτό.( εννοώ την κρουαζιέρα ). Υπήρχαν πάντως τουλάχιστον άλλα 250 άτομα Βόρειο Ευρωπαίοι , Γερμανοί , Ολλανδοί , Δανοί και δύο Άγγλοι.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
θα ήθελα να την μοιραστώ με το φόρουμ για την περίπτωση που θα ενδιέφερε κάποιον. Άλλωστε και σε μένα έχουν φανεί πάρα πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που παίρνω όταν πρόκειται να κάνω κάποιο ταξείδι. Το φόρουμ κάνει την ζωή μας πιο εύκολη.
Ευχαριστούμε! Οι εναλλακτικές προτάσεις έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και μπορούν να αξιοποιηθούν ανάλογα από κάποιον. :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Οταν πιανει σε λιμανι ποσες ωρες μενει περιπου?
Κλεινεις πακετο για τη διατροφη με την κρατηση του ταξιδιου?
 

anahoritis

Member
Μηνύματα
25
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΠΙΖΩ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΟΛΑ
Οταν πιανει σε λιμανι ποσες ωρες μενει περιπου?
Κλεινεις πακετο για τη διατροφη με την κρατηση του ταξιδιου?
Οι εκδρομές ειναι της ταξεως των 5-6 ωρών. Οταν κλεινεις την κρουαζιερα βορειου ατλαντικου οπως την λενε μεσα στην τιμη ειναι τα παντα. Ακομα και στις εκδρομες εχει φαγητο κλπ. Περισοτερα στο σαιτ τις smyrillines.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom