GTS
Member
Α, μπορείς δηλ. να χρειαστείς τετρακίνητο και στους νορμάλ δρόμους;Τότε αλλάζει.
Απ όσα έχω διαβάσει ναι υπάρχει τέτοια περίπτωση πχ στα ανατολικά φιόρδ. Έχει ανηφόρες και αν σε βρει κακοκαιρία είναι δύσκολα.Α, μπορείς δηλ. να χρειαστείς τετρακίνητο και στους νορμάλ δρόμους;Τότε αλλάζει.
Εγώ είχα κλείσει από την Reykjavik Cars. Είναι πράκτορας. Εκεί εξ' αρχής φαινόταν το σύνολο που ήθελαν για πλήρη ασφάλεια. Το γραφείο ενοικίασης λεγόταν Blue Car Rental και αν θυμάμαι καλά κράτησαν γύρω στα 800-1000 ευρώ προκαταβολή.Καλησπέρα,
Σύντομα θα ταξιδέψω στην Ισλανδία και θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την ενοικίαση αμαξιού. Κοιτάζω από διάφορα σαιτ και παρατηρώ ότι οι τιμές ποικίλουν. Επίσης όταν επιλέγω ένα αμάξι και πάω στο επόμενο βήμα δεν μου δίνει τις επιλογές για ασφάλεια. Επίσης γράφει για deposit κάτι τρελά ποσά του τύπου 3000 ευρώ κτλ. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποιο σαιτ με οικονομικά σχετικά τιμές που να μην έχει εξωφρενικές τιμές σε deposit και να έχω την επιλογή να διαλέξω και ασφάλεια. Το τελικό ποσό δηλαδή να είναι αυτό που γράφει χωρίς να μου ζητηθεί έξτρα αργότερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εμείς αρχές Μαΐου την πρώτη φορά, Γιώργο, με το ενοικιαζομενο είχαμε ξεμείνει εις διπλούν, προσπαθώντας να βγούμε από τα ανατολικά φιόρδ προς Βορρά.Α, μπορείς δηλ. να χρειαστείς τετρακίνητο και στους νορμάλ δρόμους;Τότε αλλάζει.
Ευχαριστώ πολύ Κώστα. Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν.Εμείς αρχές Μαΐου την πρώτη φορά, Γιώργο, με το ενοικιαζομενο είχαμε ξεμείνει εις διπλούν, προσπαθώντας να βγούμε από τα ανατολικά φιόρδ προς Βορρά.
Πηγαινοερχόντουσαν τετρακίνητα φυσικά, αλλά το ταπεινό Peugeot 108 δεν προχωρούσε με τίποτα.
Γυρίσαμε ξανά από νότια τελικά, και πήγαμε Snaefellsness.
Την επόμενη ήμασταν από μέσα Ιουνίου για 3 εβδομάδες, δεν είχαμε θέμα πουθενά (ΔΕΝ είναι 4x4 το αμάξι μου), αλλά ακόμα και τότε, πήγαμε στον Detifoss με -2 και χιονοθυελλα![]()
απο το δικο μου ταξιδι.. Ρεικιαβικ.. hella, η μπορεις και να πας vik, hofn , Εκκιλσταδιρ, 2 μερες Ακιουρειρι Ηελλναρ και παλι Ρεκιαβικ.. αν ειχα και αλλες μερες θα εβαζα μια ακομη στη παραλία διαμαντιων ( για φωτογραφικους λογους) και θα πηγαινα και στα βορεια φριοδ καιρου επιτρεποντος..Έτσι στα γρήγορα, με 10 μέρες στο νησί που θα διανυκτερεύατε; Δε χρειάζεται να μου πείτε αξιοθέατα αυτά θα τα βρω. Μερσί.
Αν τα Westfjords είναι ανοιχτά, εγώ υπολογίζω 3 διανυκτερεύσεις εκεί, 1 Hvamstagi, 1 Husavik, 1 Raufarhofn, 2 κοντά στο Σκαφταφελ, 2 προς Golden circle και Ρέικιαβικ.Έτσι στα γρήγορα, με 10 μέρες στο νησί που θα διανυκτερεύατε; Δε χρειάζεται να μου πείτε αξιοθέατα αυτά θα τα βρω. Μερσί.
Σύμφωνα με την εποχή που έχεις πει οτι θα πάτε και με τη προϋπόθεση οτι θα μείνετε σε καταλύματα και όχι κάμπινγκ (άλλωστε είναι κλειστά τα κάμπινγκ εκείνη την εποχή) εγώ θα έψαχνα ως εξής:Έτσι στα γρήγορα, με 10 μέρες στο νησί που θα διανυκτερεύατε; Δε χρειάζεται να μου πείτε αξιοθέατα αυτά θα τα βρω. Μερσί.