Ισλανδία Ισλανδία

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Σε 2,5 μήνες είναι το δικό μας ταξίδι και θέλω σιγά σιγά να ξεκαθαρίσω το θέμα των διανυκτερεύσεων, για να βγουν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.
Θα είμαστε στο νησί 7 γεμάτες μέρες και νύχτες. Ανεβάζω ένα χάρτη με τα χωριουδάκια που θα κοιμηθούμε για να βγει ο κύκλος!
Σε πρώτη φάση....βγαίνει ο κύκλος? Έστω με αρκετή κούραση?
ΥΓ: Στο Husavik βάλαμε 2 βράδια γιατί θέλουμε να πάμε whale watching οπότε να έχουμε λίγη άνεση

 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Από το 1 στο 2 δεν περιλαμβάνεται παράκαμψη προς Thingvellir, Gullfoss και Geyser?
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
μέχρι την 7η μέρα και εμείς το ίδιο πρόγραμμα έχουμε + golden circle που λογικά θα το έχετε και εσείς στο πρόγραμμα. Απλά εμείς έχουμε extra 3 μέρες που θα συνεχίζουμε προς δυτικά. Από ότι κατάλαβα από Husavik μέχρι Reykjavik θα το πάτε μονοκοπανιά?Αν είναι έτσι δεν θα ήταν καλύτερα να κάνετε τον κύκλο με την φορά του ρολογιού?Από την άποψη να μην έχετε για το τέλος τέτοια διαδρομή να είστε πιο ξεκούραστοι και ίσως θα μπορείτε να υπολογίσετε καλύτερα το πρόγραμμα.
 

pixies

Member
Μηνύματα
120
Likes
95
Επόμενο Ταξίδι
Myanmar
Οσες μερες και να έβαζες, πάλι λίγες θα ήταν αλλά τουλάχιστον θα έχετε φως μεχρι τις 10 το βραδυ.
Υπολογισε μια μερα για golden circle και βαλε Reykjavik Παρασκευή ή Σάββατο να δεις νυχτερινή ζωή.
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Ναι ξέχασα να το βάλω στην διαδρομή, ανάμεσα στο 1 και στο 2 εννοείται θα συμπεριλάβουμε το golden circle.
Και ναι Το Σαββατο που θα φτάσουμε εχουμε διαμονη Ρέκιαβικ. (Φτανουμε Σαββατο μεσημέρι, λέμε να κάνουμε μια στάση blue lagoon, και ύπνο Ρεκιαβικ)

Χμμμ... Για κάποιο λόγο είχα σαν δεδομένο το CCW του κύκλου. Θα τσεκάρω και το ανάποδο αν και οι προκρατήσεις δωματίων έχουν γίνει ξεκινώντας από Νότο.

ΥΓ: Το Akureyri - Keflavík είναι όντως τόσο ζόρικο σε μία μέρα ε?
Η πτήση της επιστροφής είναι 23:55 οπότε έχουμε πραγματικά όλη την μέρα να το κάνουμε και είμαστε 2 με δίπλωμα.
 

vasilisD

Member
Μηνύματα
292
Likes
92
Και εμείς δεξιόστροφα θα τον κάνουμε τον κύκλο αν και ο ταξιδιωτικός από Lonely Planet τον έχει αριστερόστροφα σαν προτεινόμενο.
Είναι κάπου στα 430 χλμ , οπότε το σκέφτηκα με την λογική να μην το έχετε για τελευταία μέρα και να είστε πιο χαλαροί .Αν και φεύγει αρκετά αργά η πτήσης σας οπότε προλαβαίνετε λογικά να κάνετε και στάσεις στο ενδιάμεσο. Έχει τόσα πράγματα να δεις η Ισλανδία που δεν νομίζω ότι μπορείς να υπολογίσεις το πρόγραμμα με ακρίβεια!
Πάντως όπως και να το κάνετε η εμπειρία η ίδια θα είναι! Εμείς θα είμαστε εκεί σε 37 μερούλες , οπότε θα μπορώ να δώσω πληροφορίες. :clap:
 

anlazar

Member
Μηνύματα
134
Likes
917
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Νομίζω μια μέρα στη στάση 4 είναι τόσο λίγο και είναι κρίμα....κι η περιοχή είναι φανταστική !!! Η λίμνη Jokulsalron είναι μαγική (και η βόλτα μέσα σε αυτή με τα πλοιάρια κι ας είναι τουριστική) και η πεζοπορία στο πάρκο Skaftafell απλά συγκλονιστική...Τι πιο όμορφο από να δείς τον παγετώνα απο ψηλά !!!
IMG_8012.JPG


IMG_8013.JPG


Απεναντίας 2 μέρες στο Husavik μόνο για τις φάλαινες...τις οποίες μπορεί και να μην δείτε...αλλά και όταν τις δειτε μάλλον θα έχετε ανακατωθεί από τη φουσκοθαλασσιά και ένα vomex θα το χρειαστείτε !!! Πάνω κάτω από το κύμα...όταν φτάσαμε να τις δούμε είχα γίνει λιώμα... ασε που το πλοιάριο αναγκάστηκε να γυρίσει νωρίτερα γιατί κάποιοι πιο "ευαίσθητοι" Ινδοί είχαν κάτσει τέρμα πισω και έβγαζαν τα έντερά τους !!! Σίγουρα είναι ωραία εμπειρία όμως και αυτή...
Aν προλάβετε να πάτε και στη φάρμα που ετοιμάζουν την τοπική λιχουδιά...τον σάπιο καρχαρία !!!

IMG_9725.JPG


Επίσης θα σας πρότεινα (αν είχατε χρόνο) να πάτε σε αυτό το φαράγγι
....τα λόγια δεν υπάρχουν...fairy tale στο μέγιστο... !!

Πρέπει μάλλον να γράψω άλλη μια ιστορία...

IMG_7555.JPG


IMG_7569.JPG

IMG_7677.JPG
 

Attachments

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Το ξέρω ρε γμτ..
Μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε 2 μέρες κοντά στην Jokulsalron και άλλες 2 κοντά στο Akureyri, αλλά δεν βρίσκω τρόπο να το κάνουμε.. Προσπαθώ να μοιράσω ιδανικά τις 7,5 μέρες..
Τις 2 μέρες στο Akureyri τις έβαλα οχι μόνο για τις φάλαινες, αλλά και για να προλάβουμε να δούμε όσα προλάβουμε από τα ωραία τοπία γύρω από την Myvath, (Dettifoss Waterfall, Lake Myvatn, Myvatn nature baths, Viti Crater, Namaskar, Grjotagja, Godafoss, Whale watching)..
 

anlazar

Member
Μηνύματα
134
Likes
917
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Δυστυχώς είναι πολύ λίγες οι ημέρες για αυτή την εκπληκτική χώρα !! Εμείς πήγαμε για 12 μέρες και πάλι τρέχαμε... Και η χερσόνησος Snoeffel είναι πολύ όμορφη επίσης !!!
Στη Myvatn πιο ενδιαφέρουσα βρήκα την περιοχή με τους πιδακες ατμού και το θείο (Namaskar)...από κει και πέρα τοσο την ίδια τη λίμνη όσο και τους κρατήρες γύρω από αυτήν και κάποιες άλλες περιοχές που διαφημίζονται εκεί γύρω, τις βρήκα λιγότερο εντυπωσιακές από άλλα αξιοθέατα. Να πάτε οπωσδήποτε στα λουτρά (λιγότερο τουριστικά και πιο "αυθεντικά" από αυτά του blue laggon).

IMG_9242.JPG


IMG_9251.JPG


Κι από τους καταρράκτες τουλάχιστον να πάτε στον Skogafoss (στο Skaftafell) γιατί είναι ο μόνος "διαφορετικός" από όλους τους άλλους.

IMG_7936.JPG


IMG_7950.JPG


Θα υποστηρίξω και εγώ με τη σειρά μου να πάτε στα Myvatn baths (http://www.myvatnnaturebaths.is/) αντί στη Blue Lagoon. Πήγα και στα δύο και δε νομίζω ότι αξίζει τα παραπάνω χρήματα, οργάνωση, υπομονή (από το χαμό που γίνεται + ότι πρέπει να έχεις κλείσει νωρίτερα) για τη Blue Lagoon. Στη Myvatn ήταν υπέροχα και άκρως εντυπωσιακά και με πολύ λιγότερο χαμό (πήγαμε και σχετικά βράδυ βέβαια εμείς).

Από την άλλη κοντά στο Akureyri και στο δρόμο (περίπου :p ) για Myvatn είναι ένας από τους καλύτερους καταρράκτες που συναντήσαμε, ο Aldeyarfoss. Αν μπορείτε να πάτε, σίγουρα αξίζει.

Τώρα ξέρω ότι οι μέρες που έχετε δε φτάνουν, αλλά πραγματικά δε μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο υπέροχα ήταν τα Westfjords που συνήθως δε περιλαμβάνονται γιατί είναι εκτός ring road. Εγώ άνετα θα αντάλλαζα τη παραμονή σε κάποια από τα άλλα πιο γνωστά μέρη στο νότιο τμήμα, με τα Westfjords.

Καλό ταξίδι!!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Ευχαριστώ γιά την απάντησή σου αλλά ο ενδοιασμός μου είναι αν θα βγώ γυμνή μπροστά στις άλλες γυναίκες, στα αποδυτήρια ή στο ντούζ.
Γενικά σε όλα τα λουτρά λειτουργεί αυτό. Μπαίνεις στα αποδυτήρια (ξεχωριστά για άντρες - γυναίκες), υποχρεωτικά κάνεις πρώτα ντους (γυμνή), φοράς μαγιό και πας στη λίμνη/πισίνα. Το ότι θα κάνεις ένα σύντομο ντους γυμνή (μπορεί λογικά να έχει και κουρτινάκια στις ντουζιέρες) θα σε απασχολήσει πολύ λιγότερο από το σοκ που θα πάθεις μόλις βγεις από το κτίριο και μέχρι να μπεις στη λίμνη/πισίνα με το ζεστό νερό εκτός και αν πετύχεις καμιά εξαιρετικά ζεστή μέρα (όχι και τόσο εύκολο).
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Πω πω, το topic ανανεώνεται συνέχεια, όσο πλησιάζει ο καιρός να πάμε κι εμείς... έχω σαλτάρει ήδη, κι έχω συλλάβει τον εαυτό μου ανήμπορο να καθορίσει πρόγραμμα 8 ημερών :haha:
Θέλω κι άλλες 8 σε πρώτη φάση..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom