Ισλανδία Ισλανδία

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
238
Likes
207
Καλησπέρα, δεν ήμουν σίγουρη που να γράψω ώστε να δουν τις πληροφοριες όσοι περισσοτεροι ενδιαφερθουν για ταξίδι στην Ισλανδία.
Γυρίσαμε προχθες κατενθουσιασμένοι. Οσοι αγαπούν φυση, περιπετεια και το λέει η ψυχουλα τους, θα ξετρελαθουν με τη χώρα. Η ποικιλομορφία της είναι απίστευτη, γυρισαμε γεμάτοι πανέμορφες εικόνες και εμπειρίες.
Θα ήθελα απλά να προσθεσω κάποιες πληροφοριες στις ήδη πλουσιες ταξιδιωτικές ιστοριες:

-στον καταρράκτη skogafoss, οι σκάλες που οδηγούν από πάνω του με την πανοραμική θέα, οδηγούν επίσης σε ένα καταπληκτικο μονοπάτι που σε παει αρκετά πιο πάνω στο βουνό, κατά μήκος του ποταμου, που είναι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που κάναμε. Εχει μια ξύλινη πορτουλα που κλείνει με μεντεσέ, αλλά επιτρεπεται να την ανοίξεις και να ακολουθήσεις το μονοπατι. Όλα τα εδάφη της Ισλανδίας είναι ιδιόκτητα, αλλά οι ιδιοκτήτες έχουν δεχτεί να σχηματιστουν μονοπατια, απλα βάζουν πινακιδες "σεβαστειτε τη φυση, πατατε μονο στο μονοπατι" κλπ. Σας παρακαλώ σημειώστε το να κάνετε αυτή τη διαδρομή που σας λέω!

-Όποιος αποφασίσει να πάει, ας διαθέσει 10 μέρες για να κάνει εστω το ring road. Εγγυώμαι πως αν δε φτάσουν οι μέρες για το ring road, θα φυγετε με ένα τεράστιο απωθημενο, ψάχνοντας ημερομηνίες για την επόμενη επίσκεψη σας εκεί. Η Νότια από τη Βόρεια Ισλανδία είναι σαν δυο άλλες χώρες! Τόσο πανεμορφες και ξεχωριστές και οι δυο, που αφου θα φτάσετε ως εκεί, είναι κρίμα να μην σχηματισετε ολοκληρωμένη άποψη για τη χωρα.

-Σε παρα πολλα σημεία ενδιαφέροντος, για να φτάσεις θέλει πεζοπορια ή και σκαρφάλωμα. Για μένα αυτό το ταξίδι είναι ιδανικό να το κάνεις καλοκαίρι. Διαφορετικά, υπαρχει μεγάλη πιθανοτητα είτε να κλείσουν οι δρόμοι και να μην μπορεσεις τελικα να κάνεις το ring road, είτε να μην μπορεις να φτάσεις περπατωντας ως εκεί, ή να φτάσεις πχ πανω στο ηφαίστειο και να μη μπορέσεις να κάνεις το γυρο στην καλντερα επειδή φυσάει ή κάνει τόσο κρυο! Και είναι κρίμα να χάσεις έστω και ένα από αυτά. Μεγαλό μείον, δε θα δεις το βόρειο σέλας.

-στο βορειοανατολικο κομμάτι του νησιού, ανακάλυψαν προσφατα ένα πανεμορφο φαράγγι από βασαλτη που περνάει ένα ποταμι. Λέγεται studlagil canyon, παρκάρεις και περπατας μια ώρα στο βουνό για να φτασεις, και είναι μοναδικό! Δεν το έχω δει σε καμία ταξιδιωτική ιστορια εδώ, όποτε το αναφέρω.

-Πρόσφατα έφτιαξαν κοντά στο eggilstadir 3 διαδοχικες θερμαινομενες πισινες μεσα στη λίμνη. Δεν είναι γεωθερμικες, αλλά είναι φοβερες, έχετε το υπόψην, είναι καταπληκτικός τρόπος να χαλαρώσει για ένα 2ωρο το κορμί σας μέσα σε μια κρυα μέρα όλο hiking! Λέγονται vok και κοστίζουν κάπου 25€/ατομο.

- η διαδρομή από Hofn προς Eggilstadir είναι πανέμορφη και μέσα σε φιορδ προς το τέλος, αλλά θα ήθελα να σας προετοιμασω ότι 60 χιλιόμετρα πριν το Eggilstadir ο δρόμος γίνεται χωμάτινος, ανεβαίνεις το βουνό το οποίο είναι σχεδόν μονίμως με ομίχλη (ή και συννεφα πολυ χαμηλά, όπως θες πες το), περνας δίπλα σε γκρεμούς και γενικά αγριευεσαι λιγάκι σε εκείνο το σημείο. Και ξαφνικά, εκεί που αρχίζεις να λες δε θα τελειωσει ποτε αυτό το βουνό;;;; αρχίζει η κατηφόρα και ξαφνικά φτάνεις στην πολη. ( πολη τώρα, τελοσπαντων)

-το τουνελ που ενώνει το myvatn με το akureyri, λίγο πριν φτάσεις στο akureyri, είναι το μόνο για το οποίο πρέπει να πληρώσεις. Είτε 24 ώρες πριν, είτε 3 ώρες αφου το διασχίσεις. Αν δεν πληρωσεις εγκαίρως τα 9.5€, διπλασιάζονται. Αλλά επειδή έχεις παει με νοικιασμενο αμάξι, η εταιρία θέλει αλλα 25€ γιατί μεσολάβησε να το πληρωσεις, αφου σε αυτήν πηγε η κλήση. (Εμείς τη γλυτώσαμε γιατί με το που φτάσαμε στο Ακουρειρι κάτσαμε να φαμε, και είχα χρόνο να ψάξω στο ιντερνετ να δω τι γίνεται. Μου είχε κάνει εντυπωση που έγραφε μέσα στο τουνελ "toll" σε πολλα σημεία, αλλα δεν είχε και κάπου να σταματήσεις να πληρώσεις! Δεν έπρεπε κάπου να γράφει "pay online"? )

- οι φώκιες στο hvamstaangi, δεν είναι στο hvamstaangi! Είναι αρκετά χιλιόμετρα πιο πάνω, ίσως και 30, και βολευει περισσότερο να πας κατευθείαν εκεί μετά το hvirtsekur, είναι πολυ πιο κοντά. Επίσης, δεν είναι κάτι σπουδαίο. Είναι αρκετα μακριά έτσι όπως τις βλέπεις. Τώρα που το θυμήθηκα, όποιος θυμηθεί να παρει κυάλια μαζί του στην Ισλανδία, θα χαρει πολυ!

-παρακαλω πολυ, στο Ρέικιαβικ να πατε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο fly over Iceland. Θα με θυμηθείτε! Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

-Mε την ίδια έμφαση όπως το παραπανω, προτεινω και το φαράγγι Fradrargljufur. Νομιζω ένα μόνο μέλος το έχει αναφέρει σε ιστορία. Είναι και από τα πιο ευκολα προσβασιμα μέρη, και από τα πιο όμορφα! Βρίσκεται αρκετά πριν το εθνικο παρκο skaftafell.

-Το ταξίδι αυτό απογειώνεται όσο πιο πολλες δραστηριότητες κάνετε. Hike στον παγετωνα, ice climbing, snorkeling στο σιλφρα, whale watching (στο dalvik, οχι στο husavik, είναι πολυ πιο γραφικά γιατί είσαι μέσα στο φιορδ και βλέπεις τις φάλαινες, και επίσης επιλέξτε rib boat tour και όχι το καραβάκι, κι εγώ το φοβόμουν αλλά τελικά είναι λίγο και σα να είσαι σε λουνα παρκ). Το μόνο που δεν άξιζε καθόλου τα τόσα λεφτά του ήταν το boat ride στο jokusarlon. Ψιλοκοροϊδια. Και τέλος, hot springs! Το μαγιό πάντα στην τσάντα και να μπαίνετε σε όλα! Και αξίζει και πολυ η πισίνα με τη φανταστική θέα στο hofsos, κι ας μην είναι γεωθερμική. Τέλος, από blue lagoon ή myvatn εγω ψηφίζω και τα δυο, αλλά αν θέλετε μονο ένα, τοτε myvatn. Τέλεια θέα, φυσική (ενώ το blue lagoon δεν είναι φυσικό), νιώθεις το χαλίκι στο ποδι σου και όχι τσιμέντο.

Αυτά, μακάρι να μπορουσα κι εγώ να γραψω ταξιδιωτικη ιστορία, ήταν από τα κορυφαία μας ταξιδια και μάλιστα την εποχή του κορονοιου που η χώρα ήταν σε τουριστικά επίπεδα όπως πριν την κρίση του 2008! Μακάρι επισης να μπορουσα να σας βάλω φωτογραφίες, αλλά είναι τόσο πολλες! Αν θέλετε κάποια συγκεκριμένη, μου λετε.
 
Last edited:

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Γυρίσαμε προχθες κατενθουσιασμένοι.
Ευχαριστούμε για τις φρέσκες πληροφορίες!!! :)
Αλήθεια πως ταξίδεψες; Εγώ είχα προγραμματίσει για 27 Μαΐου και ακυρώθηκε η πτήση :cry::cry::cry:

Πες μας όμως πως ήταν η κατάσταση με τον covid19; Ξέρω πως είχε πολύ λίγο κόσμο. Σωστά;
Οι τιμές είχαν πέσει ή υπήρχε κέρδος μόνο λόγω χαμηλότερης ισοτιμίας;
Γράψε ... γράψε .... Κάνε με να υποφέρω :p
 

Natasa Ch

Member
Μηνύματα
238
Likes
207
Ναι Ντινα μου το θυμάμαι ότι ακυρώθηκε η πτήση σου. Θα πας του χρόνου οπωσδήποτε!

Για τις πτήσεις κι εγώ τι να πω.. Μου βγηκε η ψυχή. Μίλησα κυριολεκτικά 10 φορές με τη SAS μέχρι να οριστικοποιηθουν. Άλλαζε το πηγαινε, άλλαζε το έλα, έβλεπα ότι άλλαζε αλλά δεν με ειδοποιουσαν, χαμός. Τελικά ευτυχώς άλλαξαν πολυ λίγο από τα αρχικά εισιτήρια που είχα κλείσει προ covid και απλά στην επιστροφή η πτήση μας μετατέθηκε για μια μέρα αργότερα. 😊

Πήγαμε απο Αθήνα Ρέικιαβικ μέσω Κοπεγχάγης. Και τα 4 αεροπλάνα (πηγαινε-ελα) φουλ γεμάτα. Φουλ όμως! Όλοι με μάσκες σαφώς, κατά την άφιξη στο Ρέικιαβικ χρειαζόταν να κάνεις εκ των προτερων ένα online registration στο οποίο μπορουσες να πληρωσεις 57€ το υποχρεωτικο pcr τεστ για τον κορονοιο, ή να το πληρωσεις κατά την άφιξη 70€. Ήταν πολυ καλα οργανωμένοι και μας καθυστέρησε κυριολεκτικά 3'. 7-8 ώρες μετά, ήρθε στο κινητό μας μήνυμα μέσω ενός app ιχνηλατησης που είχαμε υποχρεωτικά κατεβασει, ότι είμαστε αρνητικοί. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα, επιτρεπόταν να παμε όπου θέλουμε, αλλά με μάσκα και social distancing.

Κατά την επιστροφή στο Βενιζέλος, εκτός το QR code, μας μπαγλαρωσαν ξανά για τεστ (δωρεάν ευτυχώς αυτή τη φορα). Μας έκανε εντυπωση οτι από όλους τους επιβάτες, επέλεγαν τους Έλληνες για τεστ.

Τελος, για τις τιμές εκεί που ρωτάς, στα ξενοδοχεία κατά ένα ελάχιστο έπεσαν κάπως οι τιμες, τυπου μέσα στο Μάιο ακυρωσα κάποια για να κλείσω σε αλλα με ίδια τιμή, αλλά έστω με πρωινο.
Στις δραστηριότητες, η τιμή ήταν ίδια. Μόνο στο myvatn nature baths στο site τους έγραφε ότι λόγω του ότι ξαναανοιξαν μετά το υποχρεωτικο κλεισιμο, κάνουν προσφορα 2 εισιτήρια στην τιμή εισόδου του ενός.

Από τουρίστες, στο νότιο κομμάτι βλέπαμε καμια 50αρια στα σημεία ενδιαφέροντος (μάλιστα κάποιους τους συναντουσαμε στα ιδια μέρη, πλακα είχε!) Αλλα στο βορειο κομμάτι ειμασταν παρα πολυ λιγότεροι. Και το ring road έμοιαζε συνεχώς άδειο! Κάναμε συχνά πολλα χιλιόμετρα για να δουμε άλλο αμάξι είτε στο δικό μας ρευμα, είτε στο απέναντι.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.963
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Αυτά, μακάρι να μπορουσα κι εγώ να γραψω ταξιδιωτικη ιστορία, ήταν από τα κορυφαία μας ταξιδια και...
Μια χαρά τα γράφεις, γιατί να μη μπορείς; Να το κάνεις παρακαλώ χωρίς σκέψεις :)
Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον μια ιστορία η οποία πέρα από τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο προορισμό εκτυλίσσεται και σε μια πρωτόγνωρη ταξιδιωτική κατάσταση.
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Ζητω τη συμβουλη οσων ταξιδεψαν. Θελω να κανω δωρο τα αεροπορικα για Ισλανδια (με μιλια) στο βαφτιστηρι μου που περασε στο Παν/μιο για το επομενο καλοκαιρι. Μπορω σε οποιον ευρωπαικο προορισμο θελει, αλλα κριμα ειναι να καψουμε τα μιλια για κατι συνηθισμενο. Δεν μπορω να κανω τετοιο δωρο και στην παρεα του ομως, ποσα μιλια να δωρισω πια, οποτε η πρεπει να βρει καποιον να πληρωσει το δικο του εισιτηριο η θα κανω δωρο και στην παρεα του εισιτηρια , αλλα πιο κοντα και πιο "βαρετα".
Η απορια που εχω ειναι αν ενας 19χρονος μπορει να τα βγαλει περα σε μοναχικο ταξιδι, οχι στο ψυχολογικο, αυτο θα μου το πει ο ιδιος, αλλα το οργανωτικο κομματι. Εχει ταξιδεψει αρκετα, αλλα παντα με τη μητερα του, η οποια δεν υπαρχει πια. Να τον κατευθυνω να επιλεξει ενα τοσο "περιεργο" προορισμο, αφου κλεισουμε μαζι ξενοδοχεια και 2-3 ημερησιες η να προτεινω εισιτηρια 2 ατομα σε κατι λιγο πιο "βατο"? Με ακουει σ αυτα. Αλλα οπως καθε 18-19χρονος σιγουρα θα θελει κατι πικαντικο σε σχεση με τους mainstream προορισμους. Να τον σπρωξω προς Ισλανδια η να περιμενω καναδυο χρονια να ωριμασει λιγο?
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.963
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
η να προτεινω εισιτηρια 2 ατομα σε κατι λιγο πιο "βατο"?
Αυτό για να σαι σίγουρη.
Δε ξέρω αν θα εκτιμήσει την Ισλανδία και όσα μπορεί να δει στην ηλικία που έχει, αντικειμενικά μιλώντας. Φέρνοντας τον εαυτό μου στη θέση του θα κοιτούσα να πάω κάπου να περάσω καλά με ένα φίλο. Χώρια οτι η Ισλανδία είναι και πανάκριβη σε όλα της εκτός των άλλων.
Καλύτερα κάτι στάνταρ για μένα κι ας είναι και mainstream.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Αυτό για να σαι σίγουρη.
Δε ξέρω αν θα εκτιμήσει την Ισλανδία και όσα μπορεί να δει στην ηλικία που έχει, αντικειμενικά μιλώντας. Φέρνοντας τον εαυτό μου στη θέση του θα κοιτούσα να πάω κάπου να περάσω καλά με ένα φίλο. Χώρια οτι η Ισλανδία είναι και πανάκριβη σε όλα της εκτός των άλλων.
Καλύτερα κάτι στάνταρ για μένα κι ας είναι και mainstream.
Το οικονομικο δεν ειναι θεμα, στη συγκεκριμενη περιπτωση και, λογω αδυναμιας για ενοικιαση αυτοκινητου, δεν θα μπορουσε κατι περισσοτερο απο οργανωμενες εκδρομες. Τελος παντων, ειναι πανω στην τρελα της ηλικιας, αλλα εγω μεταφραζω αλλιως την τρελα και αλλιως ενας 19χρονος πιθανον. Το θεμα ειναι να μην του βαζω ιδεες για κατι που δεν θα τα βγαλει περα μονος πρωτη του φορα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αυτό για να σαι σίγουρη.
Δε ξέρω αν θα εκτιμήσει την Ισλανδία και όσα μπορεί να δει στην ηλικία που έχει, αντικειμενικά μιλώντας. Φέρνοντας τον εαυτό μου στη θέση του θα κοιτούσα να πάω κάπου να περάσω καλά με ένα φίλο. Χώρια οτι η Ισλανδία είναι και πανάκριβη σε όλα της εκτός των άλλων.
Καλύτερα κάτι στάνταρ για μένα κι ας είναι και mainstream.
Συμφωνώ, αν και κυρίως εξαρτάται από το χαρακτήρα του, δεν ξέρουμε τι τον ενδιαφέρει, πως ε7ναι η σχέση με την παρέα του κλπ.

Νομίζω οι πιο πολλοί 19χρπνοι μάλλον θα προτιμούσαν τη Βαρκελώνη.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Συμφωνώ, αν και κυρίως εξαρτάται από το χαρακτήρα του, δεν ξέρουμε τι τον ενδιαφέρει, πως ε7ναι η σχέση με την παρέα του κλπ.

Νομίζω οι πιο πολλοί 19χρπνοι μάλλον θα προτιμούσαν τη Βαρκελώνη.
Οκ, θα του προτεινω κατι για πιο party καταστασεις. Βαρκελωνη εχει παει με σχολικη εκδρομη, αλλα καταλαβαινω το στιλ.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.963
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Οκ, θα του προτεινω κατι για πιο party καταστασεις.
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μόνο αυτό αλλά καλό είναι να το βρεί συνδυαστικά και με κάτι άλλο, αφού μας λες ότι είναι και κατασταλλαγμένο παιδί. Ίσως κάτι που να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία μαζί, να μπορεί να βγει να ξενυχτίσει, αλλά να δει και κανένα μουσείο ή να κάνει εκδρομή σε κοντινό αξιοθέατο. Η Πολωνία πχ μου έρχεται πρώτα και αβασάνιστα στο μυαλό :)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μόνο αυτό αλλά καλό είναι να το βρεί συνδυαστικά και με κάτι άλλο, αφού μας λες ότι είναι και κατασταλλαγμένο παιδί.
Καμια σχεση, 10 μερες μετα την αποφοιτηση αγορασε μηχανη μεγαλου κυβισμου και σε 20 ειχε το πρωτο ατυχημα :D, ευτυχως ελαφρυ. Δεν πηρε τιποτα απο τη νονα, απαπαπα.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Ζητω τη συμβουλη οσων ταξιδεψαν. Θελω να κανω δωρο τα αεροπορικα για Ισλανδια (με μιλια) στο βαφτιστηρι μου που περασε στο Παν/μιο για το επομενο καλοκαιρι. Μπορω σε οποιον ευρωπαικο προορισμο θελει, αλλα κριμα ειναι να καψουμε τα μιλια για κατι συνηθισμενο. Δεν μπορω να κανω τετοιο δωρο και στην παρεα του ομως, ποσα μιλια να δωρισω πια, οποτε η πρεπει να βρει καποιον να πληρωσει το δικο του εισιτηριο η θα κανω δωρο και στην παρεα του εισιτηρια , αλλα πιο κοντα και πιο "βαρετα".
Η απορια που εχω ειναι αν ενας 19χρονος μπορει να τα βγαλει περα σε μοναχικο ταξιδι, οχι στο ψυχολογικο, αυτο θα μου το πει ο ιδιος, αλλα το οργανωτικο κομματι. Εχει ταξιδεψει αρκετα, αλλα παντα με τη μητερα του, η οποια δεν υπαρχει πια. Να τον κατευθυνω να επιλεξει ενα τοσο "περιεργο" προορισμο, αφου κλεισουμε μαζι ξενοδοχεια και 2-3 ημερησιες η να προτεινω εισιτηρια 2 ατομα σε κατι λιγο πιο "βατο"? Με ακουει σ αυτα. Αλλα οπως καθε 18-19χρονος σιγουρα θα θελει κατι πικαντικο σε σχεση με τους mainstream προορισμους. Να τον σπρωξω προς Ισλανδια η να περιμενω καναδυο χρονια να ωριμασει λιγο?
Πιστεψε με τα αεροπορικα ειναι το φθηνοτερο κομματι για ενα ταξιδι στην Ισλανδια. Θα μπορει να υποστηριξει ενα ταξιδι εκει? Αν δεν εχεις αμαξι, η καθε ημερισια εκδρομη μπορει να στοιχιζει απο 150 - 250€. Η διαμονη πανω απο 100€ το δικλινο στην καλυτερη...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.705
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom