Ισλανδία Ισλανδία

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Αλλά it is what it is, τόσο έχουμε, αυτές είναι οι τιμές, το χωνεύεις και πας παρακάτω. Να πω εδώ πως γενικά παρατηρώ μεγάλη αύξηση τιμών παγκοσμίως, φέτος το γαμησαν.
Οι μέρες κ τα χρήματα ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα ναι αρκετά σε κανένα ταξίδι. Αυτό έχω καταλάβει όσα χρόνια ταξιδεύω. Και μάλιστα όσο περισσότερο ταξιδεύω, τόσο η κατάσταση χειροτερεύει γιατί οι προορισμοί που με εξιτάρουν πλέον απαιτούν πολύ χρόνο και χρήμα. Εννοείται ότι πάντα οι περισσότεροι κάνουμε συμβιβασμούς & επιλογές.
Πολλοί λίγοι διαθέτουν και τα δύο. Συνήθως έχεις ένα απ' τα δύο ή στην χειρότερη περίπτωση κανένα!
Οπότε ναι, it is what it is! Kαι πάλι καλά να λέμε που μπορούμε να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας και όχι να μένουν απλά όνειρα! (Και ας μη μπορέσουμε να δούμε και τους 876 καταρράκτες που έχει η Ισλανδία επειδή έχουμε μόνο 10 μερες και όχι 15).
 
Last edited:

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Καλησπέρα, μερικές παρατηρήσεις που ίσως βοηθήσουν:
1. τυπικά ένας χρόνος νωρίτερα για να κλείσεις με μίλια είναι παρα πολύ νωρίς. Νομίζω ότι στο εξάμηνο πάνω μπορείς να αρχίσεις να κοιτάς. Το θέμα με τα μίλια είναι γενικά προβληματικό, αλλά και εμείς με μίλια είχαμε πάει (2015 όμως).
2. το κόστος στην Ισλανδία είναι μεγάλο και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν υπολογίσεις ενοικίαση αυτοκινήτου, καταλύμματα και φαγητό. Εμείς είχαμε παραπάνω μέρες από εσάς οπότε αυτό που κάναμε ήταν ενοικίαση αυτοκινήτου (Huyndai i30), σκηνή και φαγητό αγοράζοντας τρόφιμα από super market. Με αυτό το τρόπο κρατήσαμε το budget αρκετά χαμηλά και είχαμε περισσότερα χρήματα για δραστηριότητες.
3. με 110 ευρώ ανά μέρα οριακά έχετε τη δυνατότητα να πάτε σε μικρό κάμπερβαν. Είναι πολύ διαδεδομένα τα βανάκια που έχουν μετατρέψει ώστε να έχουν ένα βασικό κουζινάκι και κρεββάτια. Θα είναι ακριβότερο ανα μέρα αλλά κερδίζετε όλο το κόστος των διαμονών (περίπου αφού θα μένετε σε κάμπινγκ αλλά το κόστος εκεί είναι πολύ μικρότερο). Αν είσαστε παραπάνω από δύο άτομα παρέα, σκεφτείτε σοβαρά την ενοικίαση ενός τροχόσπιτου.
4. είτε με campervan είτε με σκηνή, το να βρεις να μείνεις είναι απείρως πιο εύκολο γιατί camping υπάρχουν κυριολεκτικά παντού, με χαμηλό κόστος και είναι μια χαρά. Επίσης δεν έχεις κανένα περιορισμό που μπορείς να έχεις με καταλύμματα, δεν χρειάζεται να κλείσεις, δεν χρειάζεται να ψάχνεις πού είναι κτλ κτλ και βοηθάει παρα πολύ για να έχεις ελευθερία στο πρόγραμμα σου. My perspective βέβαια, εξαρτάται από το πώς θες να κάνεις το ταξίδι σου. Γενικά στα camping (ειδικά στο βορρά) είναι απλά ένα χωράφι, στήνεις τη σκηνή ακριβώς δίπλα στη πόρτα του αυτοκινήτου σου και έχεις κάποιες βασικές παροχές (π.χ. τουαλέτες-ντουζιέρες και ενδεχομένως κάποια κοινόχρηστη κουζίνα-τραπεζαρία).
5. για σκηνή αν το αποφασίσεις θα σου πρότεινα να μη το τσιγκουνευτείς και να πάρεις μια καλή ορειβατική 3 εποχών. Εμείς είχαμε μια τέτοια και δεν είχαμε θέμα ούτε με αέρα ούτε με βροχή, αλλά ok είπαμε ο καθένας με τις αντοχές του και τί θεωρεί ότι μπορεί να κάνει. Πολύ σημαντικά τα υποστρώματα και τα sleeping bag. Είχαμε πάρει δύο καλά πουπουλένια επώνυμα ίδιας εταιρείας και είχαμε επιλέξει ανάποδες μεριές για τα φερμουάρ τους οπότε μπορούσαμε να τα ενώσουμε σε ένα μεγάλο. Υποστρώματα και sleeping bag είχαμε παραγγείλει από ένα μεγάλο ευρωπαϊκό site (trekkinn.com) εν μέσω καλοκαιριού οπότε τα πήραμε με πάνω από 50% έκπτωση λόγω εποχής και έτσι μας βγήκαν αρκετά προσιτά.
6. super market υπάρχουν δυο τρεις βασικές αλυσίδες. Η μία από αυτές είναι αρκετά οικονομική (έχει σήμα -αν δεν έχει αλλάξει- ένα γουρουνάκι κουμπαρά). Το θέμα είναι ότι με τις θερμοκρασίες που έπαιζαν τα πράγματα δεν χαλούσαν και έτσι μπορείς να προμηθευτείς αρκετά πράγματα, ακόμα και γαλακτοκομικά, χωρίς το άγχος ότι δεν έχεις ψυγείο και σε μια μέρα θα έχουν χαλάσει. Το να κρατάς από Ελλάδα φαγητό το βρίσκω εξαιρετικά υπερβολικό (εκτός και αν μιλάμε για κάτι εξειδικευμένο, π.χ. κάποιες τροφές για trekkers ¨οπως κάποιος ανέφερε) αλλά αυτό που εμείς δεν κάναμε και μετανιώσαμε ήταν να κρατάμε κάποια πράγματα όπως κάποιο κατσαρολάκι ή κάποιο γκαζάκι (βασικά το μηχανισμό που μπορεί να γίνει πολύ μικρός - δες πάλι ορειβατικά καταστήματα ή καταστήματα με είδη camping - και αγοράζεις ειδική φιάλη από εκεί) που θα μας επέτρεπαν να φτιάχνουμε πολύ περισσότερα φαγητά.
7. north vs south: ο βορράς είναι κατά τη γνώμη μου πολύ πιο όμορφος από το νότο. Πολύ λιγότερος κόσμος, τα west fjords είναι το καλύτερο μέρος στην Ισλανδία, πολύ πιο προσιτός και πολύ πιο ανθρώπινος. Στο νότο είναι τα πιο τουριστικά μέρη, κυριολεκτικά ορδές τουριστών, είσαι ένα κινούμενο ευρώ. Πολύ πιο βρώμικα (ειδικά στα camping) και πολύ λιγότερες παροχές (π.χ. ζεστό νερό). Το 2015 ήταν πολύ περισσότεροι χωματόδρομοι αλλά αυτό έχει αλλάξει. Ειδικά στα west fjords. Παρόλα αυτά με λίγη προσοχή, γενικά αν δεν πας σε extreme σημεία, δεν έχεις ουσιαστικό πρόβλημα. Ίσως δε χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά λεφτά για πολύ μάτσο αμάξι και να πάρεις κάτι ταπεινό όπως το i30 που είχαμε.
8. εμείς είχαμε πάει τέλη Ιουλίου με μέσα Αυγούστου. Δεν ήμασταν από αυτούς που λένε πήγαμε Ισλανδία και έβρεξε μια μέρα μόνο. Φάγαμε παρα πολύ βροχή και τρομερό αέρα. Αλλά so what? Η λύση είναι μία: καλός εξοπλισμός, ειδικά αδιάβροχα πανωφόρια και παντελόνια καθώς και goretex παπούτσια. H βροχή και ο αέρας είναι αυτό που μας έδωσε απίστευτες εικόνες και μας έκανε να ζήσουμε ένα φανταστικό ταξίδι και μια μοναδική εμπειρία. Θερμοκρασίες έπαιζαν πάρα πολύ, εμείς είχαμε πολλές φορές και κοντά στο 0. Η λύση είναι layers. Γενικά τεχνικά ρούχα. Η Ισλανδία είναι ταξίδι φύσης, μία πρακτικά πόλη είναι όλη κι όλη και μια δου κωμοπόλεις. Τα άλλα είναι χωριά ή μόνο κατ'όνομα χωριά αφού ήταν δύο σπίτια και τρεις αχυρώνες. Δε χρειάζεσαι λοιπόν ρούχα για βραδυνές εξόδους και κλάμπ. :)
9. πέρα από τη διαμονή το πρώτο βράδυ, εμείς δεν είχαμε κλείσει τίποτα άλλο. Η σκηνή και το αυτοκίνητο μας έδωσαν μια ελευθερία που αποδείχθηκαν αρκετά χρήσιμες. Συναντήσαμε κάποιους ντόπιους όταν φτάσαμε εκεί και μας πρότειναν μέρη και πράγματα να κάνουμε που δεν είχαμε βρει ή δεν μας είχε πει κάποιος από εδώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουμε αρκετά το πρόγραμμα που είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε (ευτυχώς!!!). Ίσως είναι κάτι που αξίζει να σκεφτείτε, αφού σε ένα roadtrip μπορείς να έχεις πολλές ελευθερίες και επιλογές που ίσως δεν αξίζει να "φυλακίσεις" με ένα προκλεισμένο σφικτό πρόγραμμα - ειδικά ένα χρόνο πριν κλεισμένο!!! Κάθε μέρα όσο πλησιάζει ο καιρός θα μαθαίνεις νέα πράγματα για την Ισλανδία, θα βλέπεις άλλες φωτογραφίες, θα μιλάς με κάποιον και θα σου προτείνει κάτι, οπότε είναι κρίμα να λες ένα χρόνο πριν "δεν μας βγαίνει αυτό ή το άλλο γιατί έχουμε κλείσει να μείνουμε σε εκείνο το μέρος". Από την άλλη, αν έχεις κάποια σχετική ελαστικότητα μπορείς να κάνεις μερικά ενδαφέρουσες δραστηριότητες που ίσως χρειαστούν για τον έναν λόγο ή τον άλλο κάποιο έξτρα χρόνο. Π.χ. εμείς φτάνοντας στο skaftafell συνειδητοποιήσαμε ότι για να πάμε στο παγετώνα που θέλαμε, θα έπρεπε λόγω ώρας και καιρού να το κάνουμε την επόμενη μέρα και έτσι αφιερώσαμε μια έξτρα μέρα εκεί.
10. αν σας αρέσουν οι Sigur Ros, η Bjork και τα λοιπά διαμάντια της ισλανδικής μουσικής, θα σας πρότεινα να πάρετε τη μουσική αυτή μαζί σας και να τη βάλετε στο αυτοκίνητο όσο οδηγείτε. Είναι απίστευτο το πώς ξαφνικά μετουσιώνεται και αποκτά βάθος, πώς σε κάνει να καταλάβεις ότι αυτή η μουσική γεννήθηκε εκεί και μόνο εκεί θα μπορούσε να γραφτεί. Υπήρχαν στιγμές που οδηγούσαμε με τη συνοδεία της μουσικής αυτής και είχαμε πραγματικά ανατριχιάσει.
11. μην αλλάξετε συνάλλαγμα. Παντού (ακόμα και στη μέση του πουθενά) κάρτα.
12. ειδικά αν κινηθείτε εκτός ring road, όπου δείτε βανζινάδικο σταματάτε και βάζετε βενζίνη. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτο είναι το ρεζερβουάρ - δεν ξέρετε πότε θα ειναι το επόμενο βενζινάδικο. Χρειάζεται πιστωτική κάρτα (όχι χρεωστική) για να βάζεις μόνος σου βενζίνη.
13. tip: σε κάθε μέρος που έχει έτσι λίγο κόσμο, υπάρχει πάντα ένα info kiosk. Σταματάτε και παίρνετε από εκεί δωρεάν ενημερωτικά βιβλιαράκια της περιοχής γιατί μπορεί να λένε για μονοπάτια, δραστηριότητες, ενδιαφέροντα μέρη, πληροφορίες για φαγητό, super market κτλ κτλ που μπορεί να σας χρειαστούν ή να σας δώσουν τη δυνατότητα να πάτε σε κάτι πολύ όμορφο που δεν είχατε προγραμματίσει.
14. αν κάποιος παραδοσιακός ισλανδός βρεθεί στο δρόμο σας και σας κεράσει αυτό το αποξηραμένο πτερύγιο καρχαρία, μην το φάτε με τίποτα. Είναι ό,τι χειρότερο έχω βάλει ποτέ στο στόμα του και το έφαγα από ντροπή γιατί ένας γλυκούλης παππούς μας βοήθησε με κάποιο ιατρικό πρόβλημα που είχαμε και μας κέρασε και δεν μπορούσα να αρνηθώ, αλλά μετά νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω συνέχεια εμετό. Ακόμα και οι ίδιοι οι Ισλανδοί το λένε!
15. αν πάτε σε εστιατόριο (ειδικά στο βορρά) και θέλετε να τη βγάλετε φτηνά και πολύ νόστιμα, είναι σύνηθες πολλά μαγαζιά να έχουν ένα καζάνι με σούπα ημέρας (συνήθως ψαρόσουπα). Εκτός από το ότι είναι φανταστική (και αυτό το λέει κάποιος που δεν είναι ψαροφαγάς), ουσιαστικά δεν πληρώνεις μερίδα, αλλά το πιάτο και μπορείς να γεμίζεις από το καζάνι όσο θέλεις, μαζί με φρέσκο ζεστό ψωμί και εξαιρετικό βούτυρο. Αυτοί το είχαν ως πρόγευμα, εμείς φυσικά κάναμε κατάχρηση. Επίσης το πιο ωραίο ψάρι που φάγαμε ήταν μπακαλιάροι και τέτοια ψάρια που τα ψαρέψαμε εμείς πάνω στο φαλαινοθηρικό που πήραμε για να δούμε, τί άλλο; φάλαινες (αυτό παίζει να ήταν και το πιο θετικό πράγμα που έκανε ο τουρισμός στο νησί... ανακάλυψαν ότι έβγαζαν περισσότερα να πηγαίνουν τουρίστες να βλέπουν φάλαινες αντί να τις κυνηγούν και έτσι επιβίωσαν τα απίστευτα αυτά θηλαστικά). Όταν τέλειωσε το τουρ μας έδωσαν καλάμια, δεν προλαβαμε να τα ρίξουμε στο νερό και βγάλαμε κάτι ψαρούκλες που φιλέτεραν εκείνη τη στιγμή και μας τις έψησαν. Τονίζω και πάλι ότι δεν είμαι ψαροφαγάς... :)

Έγραψα μάλλον πάρα πολλά. Αλλά Ισλανδία είναι ίσως ένα από τα καλύτερα ταξίδια της ζωής μου. Αν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, ευχαρίστως. Κατανοώ ότι μερικά απο αυτά που έγραψα ίσως να μην είναι για όλους (π.χ. σκηνή) αλλά η αλήθεια είναι ότι ακούγονται περισσότερο δύσκολα ή περίεργα από ότι είναι. Εμείς δεν είμαστε τίποτα extreme τυπάκια και ούτε οι εκατοντάδες κόσμου στα camping. Φίλοι που πήγαν επίσης Ισλανδία, είχαν κλείσει σε κάποιο τύπου airbnb τις πρώτες μέρες στο Ρέκιαβικ και αυτοί που τους φιλοξενούσαν τους έδωσαν εξοπλισμό και σκηνή για το ταξίδι γιατί για αυτούς είναι πολύ φυσικός αυτός ο τρόπος ταξιδιού. Ίσως μπορείτε να κανονίσετε και εσείς κάτι τέτοιο.

Καλό ταξίδι!!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Την πλήρη ασφάλεια τι τη θέλεις και μάλιστα καλοκαιριάτικα; Θα οδηγήσεις στο εσωτερικό του νησιού;
Γιατί τη πλήρη ασφάλεια τη κάνουμε μόνο για την ενδοχώρα; Μόνο στους F-roads μπορούν να συμβούν απρόοπτα;......
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Καλημερα στους Ισλανδόπληκτους, ξεκίνησα να κοιτάω δειλά δειλά κι εγώ για Ισλανδια του χρόνου τον Ιούλιο, αρχές, διάρκεια 12-14μ. Καταρχάς, δυσκολεύομαι αρκετά με τις πτήσεις: μίλια δεν βλέπω ούτε για δείγμα, η SAS ποτε βγάζει, ξέρουμε; Η τελευταία ημερομηνια που βλέπω διαθέσιμη με μίλια γενικώς είναι 27/6 μέσω Βιεννης. Επιστροφή το πιο οικονομικό που βρίσκω είναι Μιλανο με wizz κι από κει με Aegean. Σύνολο το πακέτο στα 350€ που δε το λες κ λίγο (με αποσκευή όμως). Εκει όμως που απογοητεύομαι είναι το αμάξι: μίνιμουμ 120€ με πλήρη ασφάλεια. Μήπως είναι νωρίς ή πολύ αργά και να τη ξεχάσω την Ισλανδια;
Τα εισιτήρια με μίλια τα έκλεισα τέλος Μαρτίου για ταξιδι τον Ιούλιο.
Τα 110 € για αυτοκίνητο που βρίσκεις είναι μέσω μεσάζοντα ή μέσω σαιτ εταιρείας; Αν σκεφτείς ότι φέτος έκλεισα για Γαλλία 90€ /ημέρα με πλήρη ασφάλεια, τα 110 € για Ισλανδία ειναι "φυσιολογικά"... Το θέμα είναι τι αμάξι βλέπεις με αυτά τα χρήματα; Αν βλέπεις το Aygo της Toyota για μένα δεν αξίζει....
 
  • Like
Reactions: GTS

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Στο νότο είναι τα πιο τουριστικά μέρη, κυριολεκτικά ορδές τουριστών, είσαι ένα κινούμενο ευρώ.
Πότε έγινε Σαντορίνη η Ισλανδία για να συναντήσεις ορδές τουριστών και εκμετάλλευση; Βασικά από πού προκύπτει η εκμετάλλευση σε μια περιοχή όπως η νότια Ισλανδία που δεν πληρώνεις διόδια, δεν πληρώνεις καμία είσοδο για να δεις αξιοθέατα, δεν υπάρχουν καν πόλεις και υποδομές ώστε να πεις ότι θα σε εκμεταλλευτεί κάποιος; Μια ερημική περιοχή που μπορείς αν δε θες να πληρώσεις ξενοδοχείο να κάνεις camping και να μαγειρέψεις μιας και τα εστιατόρια είναι λίγα. Αν ήθελαν να σε εκμεταλλευτούν το κράτος θα έβαζε εισόδους παντού, θα έχτιζαν πεντάστερα ξενοδοχεία, γκουρμέ εστιατόρια και θα πούλαγαν αναμνηστικά δίπλα στους καταρράκτες. Φυσικά και δε συμβαίνει τίποτα απ' τα παραπάνω, όσο για τις ακριβές τιμές αυτό συμβαίνει σε κάθε χώρα με υψηλότερους μισθούς, υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και ακριβότερο κόστος ζωής λόγω συνθηκών.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Πότε έγινε Σαντορίνη η Ισλανδία για να συναντήσεις ορδές τουριστών και εκμετάλλευση; Βασικά από πού προκύπτει η εκμετάλλευση σε μια περιοχή όπως η νότια Ισλανδία που δεν πληρώνεις διόδια, δεν πληρώνεις καμία είσοδο για να δεις αξιοθέατα, δεν υπάρχουν καν πόλεις και υποδομές ώστε να πεις ότι θα σε εκμεταλλευτεί κάποιος; Μια ερημική περιοχή που μπορείς αν δε θες να πληρώσεις ξενοδοχείο να κάνεις camping και να μαγειρέψεις μιας και τα εστιατόρια είναι λίγα. Αν ήθελαν να σε εκμεταλλευτούν το κράτος θα έβαζε εισόδους παντού, θα έχτιζαν πεντάστερα ξενοδοχεία, γκουρμέ εστιατόρια και θα πούλαγαν αναμνηστικά δίπλα στους καταρράκτες. Φυσικά και δε συμβαίνει τίποτα απ' τα παραπάνω, όσο για τις ακριβές τιμές αυτό συμβαίνει σε κάθε χώρα με υψηλότερους μισθούς, υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και ακριβότερο κόστος ζωής λόγω συνθηκών.
Αν συγκρίνω το νότο της χώρας με όλη την υπόλοιπη χώρα, τότε ναι, έχει πολύ περισσότερο τουρισμό! Μπορεί να μην έχει διόδια στο νότο, αλλά την τουαλέτα τη πληρώνεις και μάλιστα χρυσή, παντού! Να μη πω ειδικά για τις τουαλέτες στον gullfoss που το κωλοχαρτο έφτανε μέχρι το ταβάνι.....μαντεψε γιατί; Διόδια πάντως έχει στο βορρά πλέον και αν δεν θες να τα πληρώσεις κάνεις έναν πολύ ωραίο κύκλο!

Αν και κατά την ταπεινή μου γνώμη ο κόσμος που είδα εγώ δεν με εμπόδιζε να βλέπω τα φυσικά τοπία, με εξαίρεση τον Seljalandsfoss και τον Oxararfoss που μου έσπασαν τα νεύρα κάτι ανεγκέφαλοι.... Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι!...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Mιλάω για διόδια στο σύνολο των 1500χλμ+ του κυκλικού δρόμου που δεν υπάρχουν φυσικά. Και φυσικά δε θα πας απ' το συγκεκριμένο τούνελ όχι για να γλιτώσεις τα χρήματα αλλά γιατί αλλιώς θα χάσεις την εξαιρετική θέα προς το φιορδ.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Γιατί τη πλήρη ασφάλεια τη κάνουμε μόνο για την ενδοχώρα; Μόνο στους F-roads μπορούν να συμβούν απρόοπτα;......
Στον Ring road καλοκαίρι είναι πολύ μειωμένες οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι αντίθετα με χειμώνα ή στο εσωτερικό. Π.χ. δεν υπάρχει η πιθανότητα του να γλιστρήσεις σε χιόνι και να βγεις από το δρόμο παθαίνοντας ζημιές. Από κει και πέρα ο καθένας πράττει ανάλογα ζυγίζοντας το ρίσκο με το επί πλέον κόστος της πλήρους ασφάλισης.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Στον Ring road καλοκαίρι είναι πολύ μειωμένες οι πιθανότητες να σου συμβεί κάτι αντίθετα με χειμώνα ή στο εσωτερικό. Π.χ. δεν υπάρχει η πιθανότητα του να γλιστρήσεις σε χιόνι και να βγεις από το δρόμο παθαίνοντας ζημιές.
Λυπάμαι, αλλά δεν συμφωνώ. Δεν θα μπω όμως στη διαδικασία να το αναλύσω, γιατί πλέον αισθάνομαι σαν τη τρελή του χωριού όταν λέω την άποψη μου γι αυτό το θέμα.

Από κει και πέρα ο καθένας πράττει ανάλογα ζυγίζοντας το ρίσκο με το επί πλέον κόστος της πλήρους ασφάλισης.
Με αυτό συμφωνώ. Το οικονομικό είναι ένα θέμα και το τι θα αποφασίσει τελικά ο καθένας είναι ένα άλλο θέμα, αρκεί να μην του μιλάμε για πιθανότητες, ειδικά για την Ισλανδία.
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.530
Likes
3.940
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Βολιβία
Η Ισλανδία αποτελεί εξαίρεση σε ότι αφορά τα φυσικά φαινόμενα. Όλα είναι πιθανά είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας. Πχ. μια ανεμοθύελλα (που μπορεί να συμβεί οποιαδηποτε εποχή) μπορεί από το να σηκώσει απλά όλα τα πετραδάκια από το έδαφος και να τα πετάξει στο αμάξι σου, μέχρι να σε βγάλει στην αντίθετη πλευρά του δρόμου...
 

Kingmouf

Member
Μηνύματα
98
Likes
456
Γιατί τη πλήρη ασφάλεια τη κάνουμε μόνο για την ενδοχώρα; Μόνο στους F-roads μπορούν να συμβούν απρόοπτα;......
Σίγουρα όχι, αλλά πάντα κάποιος κάνει ένα cost/benefit analysis και risk management, ακριβώς όπως και οι ασφαλιστικές ;)

Φαντάζομαι ότι αυτό που έγραψε ο προηγούμενος είναι ότι οι πιθανότητες για να σου συμβεί κάτι για το οποίο θα χρειαστείς την έξτρα προστασία της πλήρους ασφάλισης είναι πολύ μεγαλύτερες αν οδηγήσει στο εσωτερικό με τους F-Roads παρά αν παραμείνει μονάχα στο ring road. Από εκεί και πέρα φυσικά απρόοπτα συμβαίνουν παντού και όλοι ξέρουμε πώς είναι απλά το θέμα και μονο "οδήγηση" σε οποιοδήποτε δρόμο της καλύτερης ή της χειρότερης χώρας / οδικού δικτύου. Ο καθένας μπορεί να κρίνει και να πάρει τα ρίσκα του (ή μη). :)
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.112
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Σίγουρα όχι, αλλά πάντα κάποιος κάνει ένα cost/benefit analysis και risk management, ακριβώς όπως και οι ασφαλιστικές ;)
Το κάνω εικόνα αυτό για κάποιους που γνωρίζω και ήδη γελάω τρελά!.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.598
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom