Ισλανδία Ισλανδια τι να κανω τον φεβρουαριο

Dalamaidis

Member
Μηνύματα
55
Likes
206
Καλημερα σας και καλως σας βρηκα.
Επιτελους βρισκομαι κοντα στην εκπληρωση ενος ονειρου ζωης, καθως εχω κλεισει για Ισλανδια μεσα Φεβρουαριου....:clap:

Συνολικα θα μεινω 8 ημερες και σκεφτομαι να καθησω 4 στο Ρευκιαβικ και τις αλλες 4 να κανω μια συντομη περιηγηση τον περιφεριακο δρομο της χωρας, καθως μονο ο κεντρικος δρομος ειναι ασφαλης εκεινη την περιοδο.
Σαν εναυσμα λειτουργησε το φεστιβαλ Sonar που γινετε φετος για πρωτη φορα στο Ρευκιαβικ 15-16/2. Επισης εχω μεγαλες προσδοκιες (παρα του οτι τα στατιστικα νεφοκαλυψης - καιρου τον Φεβρουριο ειναι κατα μου) για να δω το Βορειο Σελας. Οι τιμες ειναι αρκετα χαμηλες σε σχεση με αυτες του καλοκαιριου οποτε δεν αργησα πολυ να το αποφασισω....

Το μονο που εχει απομεινει σαν απορια εχει να κανει με την ενοικιαση αυτοκινητου. Απο οτι εχω δει σε διαφορα sites οι ισλανδοι εχουν ευρωπαϊκα διπλωματα καινουργιου τυπου (καρτα) και λογικα αναγνωριζουν ολα τα ευρωπαϊκα διπλωματα σαν ισχυοντα... Το θεμα ειναι οτι σε σελιδες ενοικιασης αυτονικητων, στους τομεις των δικαιολογιτικων, αναφερουν οτι πρεπει να αναγραφονται τα στοιχεια του κατοχου στα λατινικα ειδαλως απαιτειτε διεθνες διπλωμα οδηγησης (με κοστος 90 ευρω για 3 χρονια που ισχυει). Μαλιστα σαν παραδειγματα καποιοι αναφερουν οτι δεν δεχονται πρωτοτυπα ελληνικα, κινεζικα αραβικα κλπ χωρις την συνοδεια του διεθνους..... Καθως ειμαι κατοχος του παλιου (χαρτινου) διπλωματος υπαρχουν 2 λυσεις:
1. Αλλαζω το διπλωμα σε καρτα ( κοστος 30 ευρω εφ' ορου ζωης)
ή
2. Βγαζω διεθνες διπλωμα απο την ΕΛΠΑ ( κοστος 90 ευρω για 3 χρονια)


Αν υπαρχει καποιος που να εχει νοικιασει προσφατα αυτοκινητο στην εν λογο μαγικη χωρα θα του ειμουν υποχρεος να με διαφωτισει.

Οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτη....
 

Dalamaidis

Member
Μηνύματα
55
Likes
206
Ευχαριστω. Αν και εχω αξιοποιησει πληροφοριες του site αρκετες φορες, τωρα μου δοθηκε η ευκαιρια να γινω μελος...
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Δεν μπορώ να σου απαντήσω για το θέμα ενοικίασης αν έχει αλλάξει κάτι από το 2008, εμείς είχαμε νοικιάσει με το παλιό δίπλωμα χωρίς πρόβλημα.
Έχε κατά νου ότι είναι αδύνατον να κάνεις τον περιφερειακό σε 4 ημέρες, κατά τη γνώμη μου καλύτερα να κινηθείς στο νότο που έχει περισσότερο ενδιαφέρον τουλάχιστον μέχρι το Hofn αν και με το χιόνι όλα άσπρα θα είναι. Επίσης να έχεις κατά νου ότι οι ημέρες θα είναι μικρές και δεν θα έχεις απεριόριστο χρόνο περιήγησης καθημερινά
Καλή τύχη με το βόρειο σέλας
 

mad4paok

Member
Μηνύματα
414
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Όντως καλή τύχη με το Σέλας έγω που πήγα φέτος τον Μάρτιο δεν μπόρεσα να το δω όσο θα ήθελα. Πάντως ετοιμάσου για αρκετό κρύο και για απότομες αλλαγές του καιρού σε μικρά χρονικά διαστήματα. Για το δίπλωμα δεν ξέρω να σου πω, πάντως η χώρα είναι απλά φανταστική!
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
846
Likes
761
Το καλοκαιρι του 2012 ενοικιασα αυτοκινητο με το κλασσικο ροζ ελληνικο διπλωμα, χωρις κανενα προβλημα. Ειχα διαβασει κ εγω οτι καποιες εταιρειες αυτοκινητων ζητουν το καινουριο ευρωπαικο διπλωμα κ ειχα προβληματιστει. Η εταιρεια την οποια χρησιμοποιησα τελικα ηταν η Hertz.

ps Υπεροχη χωρα! Θα συμφωνησω με το σχολιο του hydronetta περι επαρκειας χρονου.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Το 2008 (δεν υπήρχαν ακόμη τα πλαστικοποιημένα) στο γκισέ της Budget άφησα το παλιό χάρτινο και το διεθνές της ΕΛΠΑ το οποίο είχα βγάλει με 40 ευρώ ετήσιο. Ο υπάλληλος πήρε μόνο της ΕΛΠΑ και έκανε τη δουλειά του. Τώρα συμφέρει να βγάλεις μια και καλή το πλαστικοποιημένο. Σε δύο βδομάδες το πολύ θα είναι έτοιμο. Την εποχή που θα πάς έχω κι εγώ τις επιφυλάξεις μου αν θα μπορέσεις να κάνεις ολόκληρο τον γύρο και μάλιστα σε 4 μέρες.
 

Dalamaidis

Member
Μηνύματα
55
Likes
206
Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.
Για το κρυο ειμαι εκπαιδευμενος και εξοπλιμενος απο το σκι (οσο δουλευουν τα λιφτ ειμαι στο χιονι). Αλλωστε ειδα τα στατιστικα (Average Weather In February For Reykjavνk, Iceland - WeatherSpark)
και νομιζω οτι θα την παλεψω ακομα και στις πολυωρες αναμονες για το Σελας για το οποιο η Ισλανδικη Μετορολικη Υπηρεσια βγαζει προγνωση
Aurora forecast for Iceland | Aurora forecasts | Weather forecasts | Weather | Icelandic Meteorological office.
Ο κρατικος μηχανισμος τους ειναι πολυ μπροστα. Μην ξεχναμε οτι θεωρουντε σχεδον χρεοκοπημενοι...

Τωρα για το θεμα προσπελασης του περιφεριακου δρομου ,σαν μεγας Ισλανδοφιλος, το εχω ψαξει αρκετα. Εκτος του οτι υπαρχουν καμερες σε ολο το κεντρικο οδικο τους δικτυο, ψαχνοντας σε αρκετα φορουμ εβγαλα το συμπερασμα οτι με ενα 4χ4 (εννοειται με χιονολαστιχα) και συνετη οδηγηση εισαι χαλαρος και ασφαλης (οσο γινετε σε ενα μερος με ακραια μεταβαλομενες συνθηκες ακομα και το καλοκαιρι)...
Παρεμπιπτοντως οι καμερες τους δουλευουν σε ακραιες συνθηκες χωρις κανενα προβλημα... Μπορειτε να δειτε εικονα στο Su και να αλλαξε region επιλεγοντας απο τον χαρτη αριστερα.

Το πλανο για τον γυρο εχει ως εξης:
1η μερα Reykjavik - Hofn (450 χλμ)
2η μερα Hofn - Eglisstadir (247 χλμ)
3η μερα Eglisstadir - Akureyri (261 χλμ)
4η μερα επιστροφη Reykjavik (384 χλμ)

Η διαδρομη εχει σχεδιαστει για να ειναι ο συντομοτερος και ασφαλεστερος. Συμφωνα με το googlemaps μονο η 1η και η 4η μερα θα ειναι εξοντοτικες απο θεμα οδηγησης.

Ως γνωστον ολα θα ειναι καλυμενα με χιονι οποτε δεν θα εχουμε και πολλες στασεις ή παρεκλησεις απο τον κεντρικο δρομο για αξιοθετα κλπ. Θελω να το ζησω γιατι θα ειναι μοναδικη εμπειρια.... Παραθετω ενα ποστ απο ξενο φορουμ:

''I was in Iceland last February for 10 days and had an incredibly excellent trip. I rented a car and spent the first half of the trip using Reykjavik as my home base. Did many day trips in every possible direction. For the second half of the trip, I drove to Akeuryi up north near the Arctic Circle and used that as my home base. Great thermal lagoon near Lake Myvatn...was the only one there.

The roads...outside Reykjavik, the roads, even the ring road were snow and ice covered...the side roads moreso. However, I hardly saw a car and the driving was just fine...just use common sense. Miles and miles of snow covered mountains, waterfalls, geysers and the like in almost surreal surroundings.

Speak to a local up north, I was told winter is the best time in Iceland. I agree!!!''

Οσο για το διπλωμα μαλλον θα το κανω καινουργιου τυπου (καρτα) για να τελειωνω...
Περιμενω αποψεις για το συγκεκριμενο πλανο...

P.s. Συγνωμη για το ''σεντονι'' :)
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.920
Με όλα το θάρρος φίλε μου, ότι και να να λέι ο γκούγκλης το πρόγραμμα που σχεδιάζεις είναι ανέφικτο... θα σκοτωθείς στην κούραση και δεν θα δεις τίποτε χειμωνιάτικα... έχω κάνει ακριβώς το ίδιο αρχές Αυγούστου, σε 6 μέρες και βγήκε οριακά... η εποχή για τέτοιο ταξίδι είναι εντελώς λάθος... από εκεί και μετά εσύ αποφασίζεις...
 

Dalamaidis

Member
Μηνύματα
55
Likes
206
Το Σ/Κ θα κλεισω διαμονες... Οποτε μεχρι τοτε θα μιλησω και με τους συνταξιδιωτες και θα αποφασισουμε... Ισως να μεινουμε 2 μερες στο Hofn σε ενα πολυ ωραιο ξενοδοχειο - ξενωνα...
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.019
Likes
1.554
Ονειρεμένο Ταξίδι
Novaya Zemlya
Την πρώτη μέρα προγραμματίζεις μεγάλη διαδρομή σε περιοχή όπου υπάρχουν πολλά αξιοθέατα ενώ την δεύτερη μικρή διαδρομή σε περιοχή χωρίς αξιοθέατα. Μήπως καλύτερα η πρώτη διανυκτέρευση να γίνει στο Kirkjubaejarklaustur ;
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
846
Likes
761
Για ποιον λογο θελεις να κανεις τον γυρο του νησιου σε 4 μερες; Δεδομενου οτι οι ημερες θα ειναι μικρες και οι καιρικες συνθηκες ιδιαιτερες νομιζω οτι το μονο που θα καταφερεις ειναι να εισαι συνεχως μεσα σε ενα αυτοκινητο. Δεν καταλαβαινω γιατι να φτασεις μεχρι την Ισλανδια για να το κανεις αυτο. Η χωρα ειναι μαγικη, υπεροχη. Εκανα αυτο που περιγραφεις τον Αυγουστο σε 8 ημερες και αν και προσπαθησα να ρουφηξω καθε εικονα, θεωρω οτι ο χρονος δεν ηταν αρκετος.. Κριμα ειναι να κανεις τοσο ομορφο ταξιδι και να μην δεις οσα θα μπορουσες.
Σχετικα με την οδηγηση, με καταλληλο 4x4 δεν νομιζω οτι θα εχεις κανενα προβλημα. Ολος ο περιφερειακος δρομος λογικα θα ειναι προσπελασιμος, αλλα ψαξτο καλυτερα εσυ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom