Ισπανία Ισπανία βήμα τέταρτο: Santiago de Compostela

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ψάξτε τι γίνεται στη μακάβρια Santa Marta de Ribarteme με τα φέρετρα.
Καταπληκτικό, το έψαξα λίγο παραπάνω και μου έκανε τρομερή εντύπωση, θα ήθελα να το δω. Ευδιάκριτες οι ομοιότητες νομίζω με τις επαρχίες της Ιρλανδίας και της Σκωτίας που πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως πιθανό ταξίδι κάποια στιγμή.
Γενικώς όσα αναφέρεις νομίζω ισχύουν και ως γενικός κανόνας, ακόμα και στη χώρα μας. Άλλο οι μεγαλουπόλεις, άλλο οι εικόνες της επαρχίας ή των απομονωμένων νησιών (μην αρχίσω να λέω κι εγώ τώρα, θα γεμίσω άλλες τόσες σελίδες :haha:). Ακόμα και στα έθιμα, τα πανηγύρια και τις γιορτές, τα καλά γίνονται συνήθως εκτός τουριστικής περιόδου, διατηρώντας ένα χαρακτήρα σχεδόν μυσταγωγικό.
Το «πρόβλημα» είναι ένα κι έχει να κάνει με το χρόνο. Όταν διαθέτεις ένα τριήμερο π.χ. όλο κι όλο για να πας ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή χώρα, αναγκαστικά θα κάνεις ότι βγαίνει και μπορείς.

Ευχαριστώ γι' αυτές σου τις τοποθετήσεις στην ιστορία. :)

Ατιμο τραβελστορις δεν θα μας αφησεις να ηρεμησουμε ποτεΣ.
Άντε καλέ, μη το ξαναπείΣ αυτό.
Τώρα κατάλαβες ότι μπλέξαμε; :haha:

Πολύ ωραίο το περιεχόμενο του μπόνους κεφαλαίου! Όμορφη υλοποίηση μιας όμορφης ιδέας!
Ευχαριστώ για τα σχόλια σου και την ανάγνωση! :)

alma

Member
Μέγας Συγγραφέας
Σε πιστεύω. Αλλά δεν έχω στο νου μου road trip. Σκέφτομαι βάση το Santiago και 1-2 εκδρομές κοντά. Το Πόρτο δηλαδή δεν θα ήθελα να παίξει. Εκτός κι αν έχω πιο πολλές μέρες και τις μοιράσω μεταξύ Santiago και προς τα εκεί που λες. Ποια πόλη από Asturias να δω;
Αν σε τελικά συνδυάσεις με Πόρτο,ωραίο χωριό είναι πάνω στα σύνορα το πορτογαλικό Valença do minho, γραφικό,λιγοστοί ξένοι τουρίστες, το επισκέπτονται κυρίως ντόπιοι των 2 χωρών για τα πορτογαλικά ποιοτικά λευκά είδη, εσώρουχα κλπ που όπως μας είπε Πορτογάλος,τα παίρνεις σε τιμή που στη Λισσαβόνα παίρνεις κινεζιά, φτηνό ύφασμα...
Αλλά και να μην ψωνίσεις τίποτα, αξίζει η βόλτα.
Υπάρχει περίπτωση να βρεις και γραφείο που να το περιλαμβάνει στην εκδρομή από Πόρτο αλλά θέλουν να σε αφήσουν μόνο 20 λεπτά, αν είστε λιγοστοί κι επιμένετε όλοι, μπορεί να κάτσετε παραπάνω.
Τα καλά του να πηγαίνεις χειμώνα .Λιγοστοί επισκέπτες, πιο ευέλικτα ...
Το έχω στην ιστορία που δεν κατάφερα να ολοκληρώσω ακόμα.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Αν σε τελικά συνδυάσεις με Πόρτο,ωραίο χωριό είναι πάνω στα σύνορα το πορτογαλικό Valença do minho, γραφικό,λιγοστοί ξένοι τουρίστες, το επισκέπτονται κυρίως ντόπιοι των 2 χωρών για τα πορτογαλικά ποιοτικά λευκά είδη, εσώρουχα κλπ που όπως μας είπε Πορτογάλος,τα παίρνεις σε τιμή που στη Λισσαβόνα παίρνεις κινεζιά, φτηνό ύφασμα...
Αλλά και να μην ψωνίσεις τίποτα, αξίζει η βόλτα.
Υπάρχει περίπτωση να βρεις και γραφείο που να το περιλαμβάνει στην εκδρομή από Πόρτο αλλά θέλουν να σε αφήσουν μόνο 20 λεπτά, αν είστε λιγοστοί κι επιμένετε όλοι, μπορεί να κάτσετε παραπάνω.
Τα καλά του να πηγαίνεις χειμώνα .Λιγοστοί επισκέπτες, πιο ευέλικτα ...
Το έχω στην ιστορία που δεν κατάφερα να ολοκληρώσω ακόμα.
Kαι το Tui από τη μεριά της Γαλικίας ειναι ομορφο με σούπερ καθεδρικό, καλά διατηρημενη juderia (εβραϊκή γειτονια) και αρκετή ατμόσφαιρα , μόλις μισή ώρα με τα πόδια από τη Valenca. Ευκολα με συγκοινωνία.

Last edited:

psilos3

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Άλλη μία υπέροχη ιστορία με πρωταγωνίστρια την Ισπανία. Διαμαντάκι οι βροχερές φωτογραφίες!
Ευχαριστώ για την ανάγνωση και το σχόλιο σου.
Άκρως φωτογραφική η πόλη, δε το συζητώ! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.076
Μέλη
40.089
Νεότερο μέλος
Όλγα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom