Ιταλία Ταξίδι στην Ιταλία με Αυτοκίνητο

giorgos t

Member
Μηνύματα
54
Likes
3
Στη διδαρομή Ανκόνα - Μιλάνο, είναι κάτι που πρέπει να λάβω υπόψιν?

Φαντάζομαι τα διδοδια θα είναι οπως σε μας και δε πρέπει να κάνω κατι απο πριν αλλα πληρώνω στο κιόσκι.

Η διαδρομή είναι πεδινή ή έχει και υψόμετρο, στροφές κτλ. για να δω αν θα χρειάζομαι και αλυσίδες?

Είμαι λίγο άσχετος όπως βλέπετε, 1η φορά Ιταλία οδικώς.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ο δρόμος είναι ευθείες και όχι σε υψόμετρο να υποθέσω ;
Δεν ξερω την υψομετρικη διαφορά, μπορεις να την βρεις αν σε ενδιαφέρει τοσο απο ενα GPS. Δεν απαιτείται να έχεις αλυσιδες παντως σίγουρα στο τμημα αυτο. Για τις καιρικες κ κυκλοφοριακες συνθηκες:
http://www.autostrade.it/autostrade-gis/percorso.do
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Όταν βγεις από το λιμάνι και μέχρι να βρεις τον αυτοκινητόδρομο ανεβαίνεις κάποιο υψόμετρο. Προσοχή στα όρια ταχύτητας. Τις καθημερινές έχει πολύ κίνηση από νταλίκες λόγω του λιμανιού.
 

giorgos t

Member
Μηνύματα
54
Likes
3
Θα κάνω την διαδρομή Ηγουμενίτσα - Ανγκόνα τελικά .

Ποιά ακτοπλοϊκή επιλέγετε συνήθως? Minoan (cruise europa) ή Ανεκ-Superfast?

Και πρέπει να υπολογίζω χρόνο για τελωνείο στην Ηγουμενίτσα ; Γίνεται κάποιος έλεγχος λόγω αλλαγής χώρας ;
 
Last edited by a moderator:

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.823
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Δεν έχω πρόσφατη εμπειρία. Όταν πήγαινα εγώ πριν χρόνια δεν υπήρχε κανένας έλεγχος.
 

tsepeto

Member
Μηνύματα
24
Likes
2
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόκειται να ταξιδέψουμε στην Ιταλία το δεύτερο μισό του Αυγούστου. Θα πάμε με το πλοίο στην Ανκόνα και θα έχουμε το δικό μας αυτοκίνητο. Το αποφασίσαμε έτσι μιας και έχουμε δύο μικρά παιδιά 5 και 1 έτους.
Προσπαθώντας να οργανώσω το ταξίδι μας και το τί αυτό να περιλαμβάνει έχω χαθεί και πελαγώσει ομολογουμένως.. Έχω διαβάσει παααρα πολλά μέσα από το φόρουμ αλλά έχω μπερδευτεί. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να αφιερώσουμε κάποιες μέρες στην Τοσκάνη μένοντας σε κάποιο σημείο για να μην αλλάζουμε κάθε μέρα και οργανώνοντας μονοήμερες επισκέψεις από εκεί. Άλλα μέρη που έχω σκεφτεί είναι το Bracciano στην λίμνη, το Portofino... Αναρωτιέμαι πόσο χαμός θα γίνεται από κόσμο στα παραλιακά τμήματα.
Να αναφέρω ότι έχω ξαναεπισκεφθεί την Ιταλία οδικώς και τότε είχα επισκεφθεί το San Marino, Βενετία και βόρεια Ιταλία.
Κάθε συμβουλή και ιδέα ευπρόσδεκτη:)
Ευχαριστώ προκαταβολικά
 

esmeralda

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Καλησπέρα, θα θέλαμε κάποιες συμβουλές και πληροφορίες για την Ιταλία. Σχεδιάζουμε ένα ταξίδι στην Ιταλία με τη μηχανή τον ερχόμενο Αύγουστο. Αυτό που κάναμε είναι να δούμε τον χάρτη της Ιταλία και τυχαία επιλέξαμε μέρη που θα διανυχτερεύσουμε. Συγκεκριμένα, οι πρώτε δυο μέρες θα είναι ιδιαίτερα κουραστηκές καθώς θα έχουν αρκετές ώρε οδήγησης.
1η μέρα αναχώρηση από Αθήνα ξημερώματα Σαββάτου (04:00 π.μ.) και διανυχτέρευση Βελιγράδι. Μεγάλη απόσταση, σκοπεύουμε να κάνουμε μικρές αλλά συχνές στάσεις οπότε υπολογίζουμε να φτάσουμε στο προορισμό μας αργά το απόγευμα (19:00-20:00 μ.μ.). Στο Βελιγράδι, δεδομένου τις κούρασεις οι προσδοκίες μας είναι μικρές: Μια χαλαρή βόλτα, φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η μέρα αναχώρηση από το Βελιγράδι αφού φάμε ένα καλό πρωινό, το αργότερο στις (08:00 π.μ.) με κατεύθυνση τη Βενετία, πιθανή ώρα άφιξης (19:00-20:00 μ.μ.). Και από εδώ ξεκινάει το ταξίδι μας!!
3η μέρα Επιλέξαμε να μείνουμε δυο βράδια στη Φλωρεντία. Υποθέτουμε πως θα φτάσουμε βραδύ, αφού θέλουμε να πάρουμε μια γεύση από την Βενετία.
4η μέρα Επίσκεψη στη Πίζα και ενδεικτικά Μάσσα και Λα Σπέτσια, επιστροφή στη Φλωρεντία.
5η μέρα Πρωινή βόλτα στη Φλωρεντία και αναχώρηση προς Νάπολη όπου θα διανυχτευρεύσουμε δυο βράδια, συγκεκριμένα στη Caserta.
6η μέρα Περιήγηση στη Νάπολη, θα θέλαμε να προσεγγίσουμε και παραθαλάσσιες περιοχές.
7η μέρα Αναχώρηση προς Cosenza επίσης δυο διανυχτερεύσεις.
8η μέρα Επίσκεψη Καταντζάρο.
9η μέρα Επιστροφή στην Ελλάδα, δυο επιλογές αναχώρηση από Μπάρι προς Ηγουμενίτσα είτε Μπρίντίχι προς Ηγουμενίτσα. Μάλλον θα επιλέξουμε το δεύτερο αφού είναι και οικονομικότερο και μικρότερης διάρκειας. Διανυχτεύρευση Ηγουμενίτσα ή Γιάννενα.
10η μέρα Επιστροφή στην Αθήνα!

Όπως αντιλαμβάνεστε χρειαζόμαστε πληροφορίες σχετικά με μέρη που αξίζει να επισκεφτούμε και ίσως να κολυμπήσουμε. Δεν θέλουμε να ξοδέψουμε πολύ χρόνο και χρήματα σε μουσεία, επιθυμούμε ωστόσο να απολαύσουμε την Ιταλία με ήρεμε βόλτες και να γεμίζουμε με όμορφες εικόνες. Είστε νεαρό ζευγάρι και συγκεκριμένα εγώ επισκέφτομαι πρώτη φορά την Ιταλία καθώς επίσης είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό.
Τέλος να σημειώσω πως τα ξενοδοχεία τα κλείσαμε ωστόσο, με δωρεάν ακύρωση οπότε είμαστε ανοιχτή σε προτάσει και αλλαγές του πλάνου μας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!!
 
Last edited:

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Κουράστηκα και μόνο που το διάβασα!

Λοιπόν, γιατί να φτάσετε μέχρι Calabria και να φύγετε από Bari/Brindisi όταν μπορείτε να επιστρέψετε από Βενετία ή από Ανκόνα και να χαρείτε πόλεις και χωριά της ευρύτερης περιοχής:Venice, Bologna, Florence, Pisa, Lucca, Siena, San Gimignano,Volterra, Montepulciano, Arezzo, Urbino, Perugia, Assisi.

Άσε που σε σχέση με τις βενζίνες που θα κάψετε και με την κούραση που θα τραβήξετε ίσως είναι καλύτερο να πάτε και με καράβι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom