Αίγυπτος Κάιρο-Πυραμίδες-Βραδινή κρουαζιέρα Νείλου-Λούξορ-Ασουάν

taver

Member
Μηνύματα
11.484
Likes
22.017
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Taver, πήγες και εκτός Καϊρου;

Και για ποιο λόγο συμβουλεύεις να χρησιμοποιούμε uber?

Σκέφτομαι να ταξιδέψω εκεί τον Μάιο 10-14 μέρες. Θέλω χρόνια να επισκεφτώ την Αίγυπτο αλλά ανησυχώ αρκετά για το ζήτημα της ασφάλειας. Θεωρείτε ότι γενικά οι μετακινήσεις και η παραμονή στους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία είναι ασφαλής; Προφανώς όχι Σινά και σημεία ενδιαφέροντος του κοπτικού χριστιανισμου, φαντάζομαι..

Πήγα στο Μαρόκο πριν 3 χρόνια και από διαμον'ή βολεύτηκα στα ριαντ, ασφαλή, φθηνα, καθαρά. Στην αίγυπτο υπάρχει κάτι αντίστοιχο

Επίσης, δεδομένου ότι ταξιδεύω ανεξάρτητα από γκρουπ, είναι εύκολη η μετακίνηση προς πυραμίδες, Λούξορ, καρνακ; Με τιμ μέσο γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ
Καλή χρονιά σε όλους!
Αυτή τη φορά έμεινα πολύ λίγο και δεν πήγα εκτός Καΐρου.

Uber για να αποφύγεις τους αιγύπτιους ταρίφες και τα χίλια παζάρια που πρέπει να κάνεις για να πληρώσεις τελικά μια τιμή το λιγότερο τριπλάσια από αυτή που πληρώνουν οι ντόπιοι. Με Uber πλήρωσα €4 και κάτι για διαδρομή Αεροδρόμιο - Κέντρο.

Μάιο στην Άιγυπτο; Δε μπαίνεις σε κάνα φούρνο καλύτερα; Σοβαρά τώρα, οι αρχαιολογικοί χώροι της Αιγύπτου με σκιά να μην υπάρχει πουθενά και το τρεχούμενο νερό να μην είναι πόσιμο, είναι άθλος με τους 40+ βαθμούς που πιθανότατα θα έχει. Μάρτιο στο Άμπου Σίμπελ είχε 45 βαθμούς...

Διαμονή: Είναι πλέον πολύ οικονομικό να μείνεις οπουδήποτε, ακόμη και σε πολυτελείας.

Λούξορ (και Καρνάκ, εκεί είναι) πας με τρένο (είχα πάει έτσι πριν 13 χρόνια) ή με Αεροπλάνο. Τότε υπήρχαν και κλινάμαξες ειδικά για δυτικούς, που γλύτωνες και διανυκτερεύσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.370
Μηνύματα
814.914
Μέλη
37.115
Νεότερο μέλος
NEGRITARUM

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom