Αίγυπτος Κάϊρο - Πληροφορίες & Ερωτήσεις

Μηνύματα
52
Likes
9
:(
Μάλλον είναι κάτι κοντά στο "αν βγει αριστερό κόμμα, θα κατεβούν τα νεφελίμ και θα γίνει η αποκάλυψη απο την οποία θα γλιτώσει μόνο ο Μητσοτάκης".
Προφανώς λοιπόν , αν επικρατήσουν οι "φανατικοί ισλαμιστές" θα πολιτεύονται με βάση την Σαρία και γενικότερα το Ισλαμ. Οπως Σαουδική Αραβία. Τερμα το κοσμικό κράτος.
Δεδομένου ότι έχω κλείσει αεροπορικά με Egypt, τι χρώμα μπούρκα να φορέσω? Μόνο βρε Αλ, μην μου πεις ροζ. Δεν μου πάει. Τι θα έλεγες για κάτι λίγο πιο κομουνιστικό? Κόκκινο ίσως? ή μήπως εμπριμέ με μωβ κλάρες? Και το ριγέ πάντως δεν το απορρίπτω, ακόμα κι αν μοιάζω με τον Αβερελ Ντάλτον.
Ηρθε ο Μορσι Αγορασες μαντηλα ?Τις γυναικες τις θελουν οι μουσουλμανοι στα μαυρα με 40 βαθμους κελσιου ,τους ανδρες στα ολολευκα με αθλια γενειαδα.
 

Assassino

Member
Μηνύματα
31
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Αν και το θέμα δεν είναι τόσο ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος να πω κι εγώ μερικά πράγματα...

Καταρχήν η στροφή στον συντηρητισμό και η ενίσχυση του πολιτικού ισλάμ έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλες τις αραβικές χώρες.
Στην Αίγυπτο είχαμε κατά διαστήματα και επιθέσεις σε τουριστικούς στόχους (Σαρμ Ελ Σέιχ, Λουξορ κλπ).

Η γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή είναι επίσης δεδομένη και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.
=================================================================
ΟΜΩΣ
το να γίνει η Αίγυπτος σαν το Αφγανιστάν, Ιραν κλπ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κέρδισαν τις κοινοβουλευτικές εκλογές καθώς και τις προεδρικές χτες (μετά από παζάρια με τους στρατιωτικούς όλη τη βδομάδα). Είναι παράδοξο, αλλά σε κάθε κρίση-αναταραχή-εξέγερση την εξουσία την παίρνουν είτε πρώην καθεστωτικοί είτε η πιο οργανωμένη ομάδα της αντιπολίτευσης. Όπως συνέβη και στην Τυνησία, η καλύτερα οργανωμένη αντιπολιτευτική ομάδα , οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, έχοντας ιδρυθεί το 1928 και έχοντας παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο διαφόρων ηγετών της Αιγύπτου (οι οποίοι στην συνέχεια τους κυνηγούσαν) κέρδισαν τις πρώτες ελεύθερες εκλογές.
==================================================================
ο στρατάρχης Ταντάουι θα παραδώσει την εξουσία την 1η Ιουλίου, αφού πρώτα έχει εξασφαλιστεί :
1. Δεν θα πειραχτεί τίποτα από τις επιχειρήσεις του στρατού (στην Αίγυπτο ο στρατός εχει επιχειρήσεις -ξενοδοχεία κλπ)
2. Δεν θα πειραχτούν οι μισθοί των στρατιωτικών (είπε επί λέξη ότι θα κόψει την γλώσσα σε όποιον απλά τολμήσει να το πει αυτό!)
3. Δεν θα διαταραχτούν οι σχέσεις με ΗΠΑ κ Ε.Ε.
4. Δεν θα υπάρξει επιβολή θεοκρατικού καθεστώτος.

=================================================================
οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι για να πάρουν την εξουσία έχουν ήδη υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να επιβάλλουν σαρία . Σαρία προφανώς θα επιβληθεί μόνο στο οικογενειακό δίκαιο, αυτό δηλαδή που συζητιέται και στην Τυνησία.
όπως και στην Τυνησία , έτσι και στην Αίγυπτο , ούτε μια στιγμή δεν τέθηκε θέμα επιβολής θεοκρατικού συστήματος.

η Αίγυπτος είναι μία τεράστια χώρα με μεγάλο βαθμό διεθνοποίησης στην παγκόσμια αγορά. Ομιλος Sawiris , όμιλος Ezz κλπ. Επίσης είναι μία χώρα με φτηνό εργατικό δυναμικό για τις δυτικές επιχειρήσεις .

οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, έχουν τεράστια επιρροή σε νέους επιχειρηματίες, δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς κλπ, στην ηγεσία τους βρίσκονται πολυ εκατομμυριούχοι, είναι πραγματικά αδιανόητο να ακολουθήσουν μία κατεύθυνση διαφορετική από τα συμφέροντα αυτών που τους ανέδειξαν.

Μαζί με το στρατό θα αποτελέσουν τους 2 βασικούς πόλους εξουσίας. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και συγκρούσεις μεταξύ τους, όπως υπάρχουν και σήμερα. Αλλά ο συμβιβασμός των 2 πόλων είναι αναπόφευκτος για την επιστροφή στην "τάξη και ασφάλεια".
==================================================================

Στην τελική, αν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι τόσο φονταμενταλιστές, δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά, το πρωτο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να στρατιωτικοποιήσουν το Σινά ....
==================================================================

Συγνώμη που κούρασα, τα στοιχεία αυτά ειναι πιθανόν βαρετά, απλά ήθελα να δώσω μία διάσταση της γενικότερης κατάστασης και κυρίως να φανεί ότι η Αίγυπτος δεν πρόκειται να γίνει Ιράν, γιατί το τί θα γίνει η Αίγυπτος δεν εξαρτάται από το τι θα ήθελε ο Μόρσι ή ο Ταντάουι
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
:(

Ηρθε ο Μορσι Αγορασες μαντηλα ?Τις γυναικες τις θελουν οι μουσουλμανοι στα μαυρα με 40 βαθμους κελσιου ,τους ανδρες στα ολολευκα με αθλια γενειαδα.
Ο Μόρσι καλή μου θα συνεχίσει ως έχει την πεπατημένη. Δεν τον παίρνει διαφορετικά. Σε διχασμένο λαό και με οικονομικές εξαρτήσεις τα πειράματα περιττεύουν.Επί της ερωτήσεως ναι. Αγόρασα. Ακολούθησα τις συμβουλές της φίλης μου vario και απαρνήθηκα τα ριγε γενικότερα. Διάλεξα κλάρα/τεντόπανο Πειραική Πατραική.
Νομίζω μου παει. Ευχαριστώ Vario. Περιμένω προτάσεις και για μαγιώ.
 

mourloz

Member
Μηνύματα
24
Likes
7
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Παιδιά,έχει κανείς ιδέα για το τι επικρατεί αυτήν την εποχή στο Κάιρο της Αιγύπτου λόγω των αναταραχών που επικρατούσαν παλαιότερα;;;Έχει πάει κανείς για να μας πει αν ενδύκνεται για τουρισμό ή είναι ακόμα επικίνδυνα;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
 

mourloz

Member
Μηνύματα
24
Likes
7
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Α οκ....δηλαδη δεν παλευεται για Σεπτεμβρη ε;Γενικοτερα οι τιμες πως παιζουν;Ακριβη πολη ή κατι σαν Ελλαδα;

ΥΓ.Σε ευχαριστω fenia για το πμ και την ωραια ιστορια σου με το ταξιδι στο Καιρο!!!
 

lefterismega

Member
Μηνύματα
237
Likes
323
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
To Κάιρο για να το επισκεφθεί κανείς θα πρέπει να είναι αρχές χειμώνα για μας,
για να βρει θερμοκρασίες γύρο στους 30°C εκεί ...
(την πρώτη φορά που είχα πάει Μήνα Οκτώβρη Αίγυπτο στην κυλάδα των βασιλέων είχε 50°C !!)
Φυσικά και δεν έχει σχέση με την Ελλάδα αφού οι τιμές παίζουν πολύ χαμηλά
σε σχέση με το "ισχυρό" μας νόμισμα ... μην ξεχνάς όμως ΠΑΝΤΑ το παζάρι !!!
Απο πληροφορίες που έχω απο φίλους δεν υπάρχει πρόβλημα ειδικά για μας τους Έλληνες (Γιουνάν)
όπου πραγματικά μας λατρεύουν σαν λαό (τώρα τι μας βρίσκουν ... δεν ξέρω :haha:)
 

shashass

Member
Μηνύματα
29
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου..ελπίζω..σύντομα
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία
Καλησπέρα ...Εχω ένα τεραστιο δίλημμα..Τον Απρίλιο θα εργαστώ για ένα μήνα σε νοσοκομειο τηςς Αιγύπτου, στα πλαίσια ανταλλαγών φοιτητών, και πρέπει να επιλέξω αναμμεσα σε Αλεξάνδρεια ή Κάιρο..Ν α σημειώσω οτι θα ειμι ελεύθερη καθημερινα από τις 2 το μεσημέρι κ επιπλέον θα εχω ελευθερα παρασκευσάββατα..Τι να προτιμήσω απο τα δύο???
 

paskalis

Member
Μηνύματα
87
Likes
232
Επόμενο Ταξίδι
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Κάιρο χωρίς δεύτερη κουβέντα! Να ξερες πόσο σε ζηλεύω, αυτή την πόλη την έχω ερωτευτεί. Πάντως και Αλεξάνδρεια μπορείς να πας για ημερήσια, είναι 2 ώρες με το λεωφορείο. Στο Κάιρο πολύ κοντά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γκίζας είναι οι πυραμίδες, μην παραλείψεις να πας εννοείτε, όπως και στα παζάρια της πόλης που είναι μια μαγεία! Γρήγορα θα βρείς πολλά πράγματα να κάνεις στο Κάιρο, ενώ εκεί υπάρχει και Ελληνας ξεναγός πολύ εξυπηρετικός που μπορεί να σε βοηθήσει, ο Σπύρος Ξένος, που εξυπηρετεί ελληνικά γκρουπ από διάφορα πρακτορεία. Βρες τον στο fc Spiros Xenos θα σε βοηθήσει πολύ. Πρόσεχε λίγο τα φαγητά και οχι νερό μη εμφιαλωμένο.
 

shashass

Member
Μηνύματα
29
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου..ελπίζω..σύντομα
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία
Ευχαριστώ πολύ paskalis ...Ακόμα δεν έχω αποφασίσει..κι ευτυχως εχω 2 βδομάδες ακόμα για να δω πού θα καταλήξω..όλες οι απόψεις βέβαια, βοηθανε..
 

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Αλεξάνδρεια εγώ δεν έχω πάει ώστε να σε βοηθήσω και για τα δυο μέρη, Κάιρο όμως έχει όντως να δεις πολλά πράγματα και τα βασικά όπως είδες και παραπάνω είναι οι πυραμίδες που είναι πολύ κοντά, το μουσείο οπωσδήποτε και το παζάρι. Σίγουρα δεν είναι καμία πρωτεύουσα ευρωπαϊκών δεδομένων επικρατεί πολύ φτώχεια και βρωμιά αλλά έχει την ομορφιά του και την χάρη του. Κάποιος που έχει πάει και Αλεξάνδρεια ίσως σε βοηθήσει περισσότερο αφού θα μπορεί να συγκρίνει και τα δυο μέρη.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Aλεξάνδρεια για μένα.
και μην ξεχναμε ηταν και η αγαπημένη πολη του καβάφη που ειπε οτι αυτη η πολη τα χει ολα.
επειδη αφορά και δουλεια ενα παραπάνω ψηφίζω αυτο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.724
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom