Κάλυμνος Κάλυμνος "Το νησί των σφουγγαράδων"

katerina

Member
Μηνύματα
53
Likes
3
ai134.photobucket.com_albums_q98_fotisk13_kalymnos_.jpg
Στην Κάλυμνο οι σφουγγαράδες συνεχίζουν να βουτάνε στα βαθιά, αιγαιοπελαγίτικα νερά βγάζοντας στην επιφάνεια τους καρπούς της θάλασσας με τον δικό τους πατροπαράδοτο τρόπο. Οι παραδόσεις βρίσκουν ακόμη πρόσφορο έδαφος στο όμορφο αυτό νησί των Δωδεκανήσων, φέρνοντας στο νου αναμνήσεις απο την ημέρα της αναχώρησης των σπογγαλιευτικών, στιγμές αποχωρισμού και γιορτής στην επιστροφή μετά απο καλή σοδειά.

Τώρα πια ο τουρισμός έχει γίνει ένας ακόμη οικονομικός πόρος για τους Καλύμνιους οι οποίοι βλέπουν κάθε καλοκαίρι το νησί τους να γεμίζει όλο και περισσότερο με ξένους που εκτιμούν την ηρεμία και τις όμορφες θάλασσες. Ακόμη περισσότεροι είναι οι επισκέπτες των ημερήσιων, οργανωμένων εκδρομών που επισκέπτονται την Κάλυμνο απο τα γειτονικά νησιά.

Τα καραβάκια απο την Κώ χρειάζονται περίπου 1 ώρα για να καταπλεύσουν στο νησί. Φτάνοντας στη γραφική πρωτεύουσα, την Πόθια, μας υποδέχεται πάνω στους βράχους το άγαλμα της γοργόνας και χαριτωμένα σπίτια με πολύχρωμα παράθυρα, δίνοντας μια πολύ ευχάριστη πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη.


Σίγουρα θα βρείτε λίγο χρόνο να περιπλανηθείτε στην φιλόξενη πόλη. Στον παραλιακό δρόμο μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Χριστού ή Σωτήρα. Το αξιόλογο τέμπλο της είναι έργο του γνωστού Τύνιου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά με εικόνες και τοιχογραφίες φιλοτεχνημένες απο ντόπιους ζωγράφους.


Όμορφα κτίρια και πολύ πράσινο συνθέτουν την εικόνα του λιμανιού. Στην προκυμαία και τα τουριστικά καταστήματα τα σφουγγάρια δίνουν το στίγμα της Καλύμνου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα εργαστήρια επεξεργασίας σφουγγαριών. Αν σας περισσεύει λίγος χρόνος ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα εκθέματα του Αρχαιολογικού - Λαογραφικού μουσείου.
Κοντά στην πόλη θα συναντήσουμε επίσης το Κάστρο της Χρυσοχεριάς κτισμένο από τους Ιππότες της Ρόδου πάνω σε αρχαία και βυζαντινά ερείπια, με την εκκλησία της Χρυσοχέρας στο εσωτερικό του. Το Χωριό είναι η παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Κι εδώ οι Ιππότες άφησαν τα ίχνη τους ενισχύοντας το βυζαντινό Πέρα Κάστρο.

Site's:
www.kalymnosonline.gr
www.kalymnos.gr
http://www.kalymnos.tk
http://kalymnos-holidays.gr
http://www.kalymnosclimbing.eu/
http://www.pbase.com/angusmac/kalymnos
http://www.hcaa-eleng.gr/greek/airpo...lymnos_gr.html

Video's:
[URL="http://anonym.to/?
- Easter in Kalymnos[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
- kalymnos[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
- kalymnos[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
- kalymnos pothia[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
- kalymnos vathy[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
- Kalymnikos Gamos[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
- Every Island Has Its Own Song[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
- SPEARFISHING[/URL]
[URL="http://anonym.to/?
[URL="http://anonym.to/?
[URL="http://anonym.to/?
 
Last edited by a moderator:

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Έχω περάσει μία μέρα στη Κάλυμνο σαν φαντάρος, Μ. Παρασκευή & Μ. Σάββατο και ήταν μαγικά με τα μπουρλότα και τα φουρνέλα που βάζανε...μιλάμε για ΤΟΝ δυναμίτη!
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Indipendent-Moναδικός ορειβατικός προορισμός η Κάλυμνος

Παρά το ιδανικό κλίμα και την αφθονία «προκλητικών» βραχωδών σχηματισμών που διαθέτει η Κάλυμνος, μόλις πρόσφατα κατάφερε να ξεχωρίσει ως ορειβατικός προορισμός, σημειώνει σε δημοσίευμά του η βρετανική εφημερίδα.
Την τελευταία δεκαετία, το νησί έχει μεταμορφωθεί σε τουριστικό προορισμό –με έμφαση κυρίως στους ορειβάτες– αφήνοντας πίσω την παράδοση των σφουγγαράδων, για την οποία φημίζεται και η οποία απέφερε σχεδόν το αποκλειστικό εισόδημα στους κατοίκους.
«Το νησί έχει όλα όσα αναζητά ένας ορειβάτης –εκτός από τα βράχια, διαθέτει απλότητα και αυθεντικότητα, η οποία είναι αισθητή από τα εστιατόρια και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια έως τα μπακάλικα», παρατηρεί ο Ghislain Brillet, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου από το Στρασβούργο, ο οποίος έχει επισκεφθεί ήδη τρεις φορές το ελληνικό νησί σε διάστημα ενάμιση έτους.
Σταλακτίτες και τόφοι, μεγάλες στήλες σκληρυμμένου ανθρακικού ασβεστίου, οι οποίες εξέχουν από τις πλαγιές των γκρεμών και θυμίζουν προβοσκίδες ελεφάντων, είναι μερικές από τις φυσικές ιδιομορφίες που καθιστούν την Κάλυμνο μοναδική μεταξύ των ορειβατικών προορισμών, τονίζει η Independent

πηγή Independent:
 

MISAKALYMNOS

Member
Μηνύματα
19
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΓΑΛΛΙΑ -ΠΑΡΙΣΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΑΥΛΑΝΔΗ -ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ
Ως καλυμνιος ευχαριστω για τα καλα σας λογια!!!!!περαστε να μας δειτε...:D
 

tsopi

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Πολυ ομορφο νησι που αναπτησετε εδω και λιγο καιρο τουριστικα.Η γυναικα μου ειναι καλυμνια

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.196
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom