Κάρπαθος Κάρπαθος 22 Αυγούστου - 01 Σεπτεμβρίου

Ella2000

New Member
Μηνύματα
1
Likes
6
Οι πληροφορίες αντανακλούν διαμονή από 22 Αυγούστου μέχρι 01 Σεπτεμβρίου που πιθανώς κάνει διαφορά στον κόσμο που είχε αν και μας φάνηκε πολύ busy το νησί τη συγκεκριμένη περίοδο.

Είμαστε μια οικογένεια τριών, με παιδάκι 7 ετών που άντεξε την πολλή οδήγηση και δεν είχε κανένα πρόβλημα σε καμία παραλία (ξέρει όμως να κολυμπά κλπ). Θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα την Κάρπαθο σε οικογένειες για τα καθάρια νερά της και την φύση, δεν έχει κάτι το πολύ εντυπωσιακό αλλά οι παραλίες αποζημιώνουν και έχει κάτι το απόμακρο και άγριο ενίοτε. Από τιμές μας φάνηκε ακριβά (όχι συχνά σε εστιατόρια), τις ομπρέλες και ξαπλώστρες τις πληρώνεις παντού κλπ.

1. Μείναμε στον Αρκάσα δίπλα στην παραλία του Αγίου Νικολάου σε ένα πολύ καθαρό κατάλυμα που λεγόταν St. Nicolas Bungalows με κήπο και μπαλκόνι. Η παραλία ήταν απλά εξαιρετική, όμορφη και καθαρή με κρυστάλινα νερά. Λόγω της εποχής που πήγαμε είχε τις περισσότερες μέρες πάρα πολύ αέρα και κύματα. Επειδή είναι ρηχή παραλία τα κύματα ήταν άνετα και ενθουσιάσαν το γιο μας και εκτός από 2 μέρες που ο αέρας ήταν τέτοιος που έσπρωχνε την άμμο να σε μαστιγώνει, δεν ήταν πρόβλημα για μας, απλά λόγω καθημερινών τουρ στο υπόλοιπο νησί επιλέξαμε αυτή την παραλία για 1-2 μέρες και μετά καταλήγαμε εκεί στο ηλιοβασίλεμα (που ήταν υπέροχο για την τελευταία βουτιά).

2. Η Αρκάσα ήταν ό,τι πρέπει για εμάς, ένα πολύ χαλαρό χωριό με μια μικρή πλατειούλα που είχε περαντζάδα το βράδυ και μπορούσες να πιεις ποτό ή να φας ωραία (πχ μας άρεσε το City View Grill και ένα κεντρικό εστιατόριο στην πλατεία που έδεχνε ποδόσφαιρο). Για βράδυ, επιλέγαμε την Κάρπαθο κάπου κάπου και η Αρκάσα μας έκανε πλήρως. Επίσης πολύ ωραία αγιογραφημένη εκκλησία την οποία επισκεφτηκα μια Κυριακή πρωί. Επίσης με πρόσβαση στο Φοινίκι για ωραία θαλασσινά (δεν κάναμε μπάνιο εκεί).

3. Γενικά τα Πηγάδια (η χώρα) δε μας έκανε καθόλου εντύπωση, πολύ τσιμέντο, λίγη γραφικότητα και αξίζει εκεί στο τέρμα του λιμανιού να αράζεις και να αγναντεύεις με ποτό ή φαγητό (πχ τύπου κλαμπ σαντουιτς κλπ. δεν καθήσαμε σε ταβέρνα). Ήταν ωραία αλλαγή όταν θέλαμε λίγο περισσότερο κόσμο αλλά δεν πρέπει να πήγαμε πάνω από 3-4 φορές.

4. Από Αρκάσα για κάποιους ίσως είναι μειονέκτημα η οδήγηση – δεν μας πείραξε και πραγματικά κάναμε το γύρο του νησιού με το αμάξι διαπιστώνοντας ότι η δυτική πλευρά του νησιού είναι η πιο άγρια αλλά εξίσου όμορφη με την ανατολική. Είχε πολλές στροφές και την πρώτη φορά ο γιος μας ζαλίστηκε και το φτάσαμε Απελλα με μια στάση.

5. Παραλίες: η/τα Άπελλα ήταν η κορυφαία παραλία για μας, φτάσαμε στις 10 και το πρωί και βρήκαμε άνετα ξαπλώστρες και ομπρέλα και μάλιστα αρκετά πιο πέρα από την αρχή της παραλίας. Πεντακάθαρα νερά (ούτε το περιγράφει η λέξη), απλωσιά και με δικούς της ρυθμούς η παραλία. Λόγω κάποιων reviews είχαμε μαζί μας νερό και κάποια σάντουιτς και φρούτα. Πάνω από τα βράχια στην αρχή της παραλίας έχει ταβέρνα που λογικά εξυπηρετεί αντίστοιχες ανάγκες, εμείς δεν τη δοκιμάσαμε. Καθίσαμε μέχρι αργά το απόγευμα και θέλαμε κ άλλο! Μια ιδανική παραλία αντάξια της φήμης της.

6. Παραλίες: Αμοοπή, πολύ κοντά στην χώρα (Πηγάδια). Επίσης μια παραλία που λόγω του φυσικού ορμίσκου ήταν ήρεμη και κρυστάλλινη, πολύ βολική για παιδιά. Εκεί λοιπόν αν δεν πας νωρίς, δε βρίσκεις ομπρέλα-ξαπλώστρα ούτε με σφαίρες, εμείς στο τσακ πάντα πετυχαίναμε τις τελευταίες. Απολαυστική αν και αρκετά πιο στενή σε σχέση με τις άλλες, την περίοδο που ήμασταν εμείς είχε περισσότερο ζευγάρια Ιταλούς, ελάχιστες οικογένειες. Την πρώτη φορά που πήγαμε, φάγαμε στην ταβέρνα ακριβώς από πάνω απ’ την παραλία και ήταν πολύ ακριβά χωρίς αντιστοιχία σε γεύση/ποιότητα φαγητού (το σέρβις όμως ήταν γρήγορο και ικανοποιητικό).

7. Παραλίες: Κυρά-Παναγια. Εξαιρετική παραλία, από νερά, θέα απ’ το εκκλησάκι ψηλά που μένει στη μνήμη για πάντα. Και πάλι, πολύ busy, αν δεν πας νωρίς δε θα βρεις ομπρέλα και ξαπλώστρα και, δυστυχώς, είχε πααααααααααρα πολύ κόσμο αλλά και πάλι μας άρεσε. Μετά τις 3 κάπως σταμάτησε να έρχεται κόσμος και ήταν ειδυλλιακά μέχρι αργά το απόγευμα. Τα βράχια στο τέρμα της παραλίας ήταν ωραία για σύντομη βόλτα. Η θέα απ’ την Εκκλησία της Παναγίας ήταν πραγματικά αξέχαστη και παραμένει wallpaper στον υπολογιστή!

8. Παραλίες: Η Αχάτα για εμάς ήταν απογοήτευση (όχι όμως σε βαθμό δραματικό). Παρά τη φυσική ομορφιά, οι ξαπλώστρες ήταν πολύ κοντά η μία στην άλλη, είναι σχετικά μικρή παραλία με πολύ κόσμο και μέχρι να αποφασίσουμε αν θα καθήσουμε εκεί (ώστε δεν πληρώσαμε αμέσως) ο ομπρελάς μας στραβοκοιτούσε όσο δεν πάει, και όταν τελικά πληρώσαμε ήταν αγενής που πήγε και ήλθε δύο φορές για να πάρει...χρήματα. Ωραία, καθάρια νερά και σίγουρα αξίζει επίσκεψη αλλά δεν ήταν η καλύτερή μας. Και οι ομπρέλες ήταν πιο ακριβές από τις άλλες παραλίες που ήταν και πιο όμορφες...

9. Παραλίες: Διακόφτης: καταπληκτική παραλία για παιδιά, τύπου Ελαφονήσι Κρήτης, από τις κορυφαίες παραλίες στην Κάρπαθο! Πολύ όμορφη, βασικά με πρόσβαση σε μια ακόμη παραλία εξίσου υπέροχη που δεν ξέρουμε αν συνεχίζει να είναι Διακόφτης ή λεγεται αλλιώς.

10. Παραλίες: Άγιος Νικόλαος, Σπόα – η παραλία δεν είναι αξιομνημόνευτη και με την πρώτη ματιά ίσως δε σε τραβά, η θάλασσα όμως ήταν εξαιρετική και απολάυσαμε πάρα πολύ απογευματινή βουτιά εκεί! Θα την προτείναμε αν είστε στην ευρύτερη περιοχή όχι για εντεταλμένη επίσκεψη.

11. Γενικά στη δυτική πλευρά του νησιού, παρά τον αέρα ενίοτε, μπορείς να σταματήσεις σε διάφορους μικρούς κολπίσκους και να κάνεις βουτιά.

12. Όλυμπος: είναι ένα πανέμορφο χωριό που ευνοεί τις βόλτες, έχει μύλο που λειτουργεί και διάφορα στενά και σοκάκια όπως και αμέτρητα εκκλησάκια – η διαδρομή από Αρκάσα επίσης μας αποζημίωσε, ξαφνικά είσαι στην κορυφή του βουνού με πολύ όμορφη θέα! Όμως το όλο στήσιμο των ανθρώπων/πωλητών με τα μαγαζάκια και το σκηνικό ήταν για γέλια αν όχι να σε εκνευρίσει. Γενικά μας καλωσόριζαν όλοι και και μετά πάσχιζαν να σου πιάσουν κουβέντα για άσχετα, δήθενα φιλικά θέματα ενώ δεν μπορούσαν να κρύψουν το άγχος τους να σου πουλήσουν (πολύ ακριβά ‘παραδοσιακά’ πραγματα), πω πω...είναι ένας κεντρικός δρόμος με τα μαγαζάκια με τα πανομοιότυπα προιόντα, ε, μέχρι να τον περάσουμε τι πρήξιμο! Και ελάτε μέσα και να σε τραβάνε και όχι ένα παιδί έχετε, να κάνετε και άλλο και ό,τι βλάκεία φαντάζεται κανείς, ε, πόσο ευγενικός να είσαι και εσύ. Δύο ήταν οι περιπτώσεις που απλά μας χαιρέτησαν χωρίς να πουν τίποτα άλλο ώστε κάτι πήραμε από αυτούς! Το κορυφαίο ήταν όταν φεύγαμε με κάποια σακούλα στο γυρισμό, κάποια μαντηλοφορεμένη πωλήτρια σχολίασε ‘α, σας έπεισε ο τάδε και αγοράσατε;’ καθώς περνούσαμε...πόσο χάλια! Αξίζει η επίσκεψη αλλά υπερεκτιμημένη οπωσδήποτε!

13. Άλλα χωριά/πρόταση: Κάναμε τουρ σε διάφορα χωριά, σταματήσαμε στις Μενέτες, προτείνουμε όμως ανεπιφύλακτα και απολαύσαμε ιδιαίτερα τη βόλτα στο Μεσοχώρι! Τι να πει κανείς, εξαιρετικό χωριό, τα σοκάκια οδηγούν στην Εκκλησία με τις βρύσες από κάτω, η θέα και το ηλιοβασίλεμα ανεμπόδιστα και τα απολαύσαμε δωρεάν από τη φανταστική πλακόστρωτη πλατεία στην οποία πραγματικά ο γιος μας ξεχύθηκε για τρέξιμο και παιχνίδι! Μια από τις πιο όμορφες επισκέψεις – τόσο πολύ μας έμεινε. Τοπικό highlight ότι άνοιξε το ένα εκκλησάκι της πλατείας (του Αγίου Νικολάου) και το επισκεφτήκαμε λίγο πριν φύγουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom