• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Ιούλιο 2016! Κάντε κλικ εδώ!

Αίγυπτος Κάϊρο

Kangrigoris

New Member
Καλησπέρα Χρόνια Πολλά σε όλους.
Η αφορμή για την παρακάτω αφήγηση μου γεννήθηκε από την βοήθεια που βρήκα στις διάφορες travel story's που διάβασα στο φόρουμ.
Η εντύπωση ότι το Κάιρο δεν είναι ασφαλές πόλη δεν ισχύει. Ίσως να υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι (πχ τουριστικά γραφεία, ξεναγοί ) που να επωφελούνται από μια τέτοια εντύπωση, οι λόγοι είναι προφανείς, υπερβολικά αυξημένες τιμές σε σχέση με τις πραγματικές τιμές της περιοχής.
Μέσα από το φόρουμ άκουσα για τον Αιγύπτιο οδηγό τον Hussein ο οποίος για να μην πολυλογό, αφού επικοινώνησαμε μαζί του μας ζήτησε για ξεναγήσεις 4 ημερών ( είμαστε οικογένεια 5 ατόμων)1300ευρώ, μεταφορά και ένα μεσημεριανό ανά ημέρα μαζί με την μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.
Με μια μικρή έρευνα που είχα κάνει στο ίντερνετ θεώρησα ότι τα χρήματα είναι υπερβολικά και του είπα να τα βρούμε γύρω στα 580ευρώ με μια εκδρομή λιγότερη που περίπου κοστίζει γύρω στα 250-350 ευρώ στο ίντερνετ. Χωρίς ιδιαίτερη δυσαρέσκεια από τον Hussein συμφωνήσε να πει εντάξει αλλά χωρίς το μεσημεριανό, οπότε καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για 50% περίπου χαμηλότερα από την αρχική τιμή και πολύ χαμηλότερα από τις τιμές των τουριστικών γραφείων.
Γενικά τις τιμές τις έχουν προσαρμοσεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα, και οι ξεναγοί εκεί και τα τουριστικά γραφεία, εδώ και εκεί .
Εμείς πήγαμε μόνο στο Κάιρο, κατά την ταπεινή μου γνώμη προσωπικά θεωρώ ότι από το Κάιρο αξίζει να επισκεφθεί κάνεις μόνο τις πυραμίδες και το μουσείο του Καΐρου, αν δεν έχει πάει στο Λούβρο η στο μουσείο του Λονδίνου, αν έχει πάει κάποιος σε αυτά τα δύο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το επισκεφτεί, είναι σε άθλια κατάσταση και ο χώρος και τα εκθέματα του.
Κλείσαμε μόνοι μας από τουριστικό γραφείο μίνι κρουαζιέρα στο Νείλο 2 ώρες με μπουφέ από 120ευρώ τα 5 άτομα που μας ζητούσαν, τελικά με 68 ευρώ όλοι μαζί, το συγκεκριμένο πλοίο scarabbe αν το γράφω σωστά είναι μία πολύ μέτρια τουριστική ατραξιόν.
Χρειάζεται πολύ μα πολύ παζάρι.
Το παλιό Κάιρο είναι άθλιο και μόνο κάποια διαφορά υπάρχει, στην επεκτείνωμενη πλευρά (νέο κομμάτι της πόλης).Χωρίς κάτι αξιόλογο.
Ενδεχομένως να είναι πολύ αξιολόγη η πολυήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο μέχρι Λούξορ και Ασουάν κάτι που δεν κάναμε γιατί θέλει αρκετές μέρες, που δεν είχαμε.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε Απρίλιο του 2019
 

panoskaras

Member
Με ταξιδιωτικο γραφειο κοιταω να παω στο Καιρο. Αυτες τις τιμες που ανεφερες τις βρηκες ψαχνοντας μονος σωστα; Εγω με ταξιδιωτικο γραφειο βλεπω να πηγαινω. Γενικα δεν εμεινες ευχαριστημενος ε;
 

Kangrigoris

New Member
Με ταξιδιωτικο γραφειο κοιταω να παω στο Καιρο. Αυτες τις τιμες που ανεφερες τις βρηκες ψαχνοντας μονος σωστα; Εγω με ταξιδιωτικο γραφειο βλεπω να πηγαινω. Γενικα δεν εμεινες ευχαριστημενος ε;
Καλησπέρα, το μόνο που αξίζει στο Κάιρο είναι οι πυραμίδες. Και ίσως οι πολυήμερη κρουαζιέρα στο Νείλο, κάτι που εμείς δεν κάναμε γιατί δεν είχαμε χρόνο.
Το Κάιρο είναι άθλιο.
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
30.156
Μηνύματα
701.813
Μέλη
34.679
Νεότερο μέλος
depi1

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom