Κήπος με θέα στις νότες

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΕ 22 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Κήπος µε θέα στις νότες

«Σε µία περίοδο κρίσεως και θυσιών για όλους τους Ελληνες, ο πολιτισµός πρέπει να αποτελέσει δεσπόζον σηµείο αναφοράς. Σε αυτήν τη φάση το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κάνει τον πολιτισµό προσιτό στους πολίτες και κυρίως τους νέους».

Με αυτήν την τοποθέτηση, ο πρόεδρος του Οργανισµού Μεγάρου Μουσικής Ιωάννης Μάνος παρουσίασε τον διαµορφωµένο χώρο του κήπου γύρω από το Μέγαρο Μουσικής, καθώς και το πρόγραµµα αξιοποίησής του από τους κατοίκους της πόλης και των νέων επισκεπτών.

Είκοσι δύο στρέµµατα πρασίνου, µε καρποφόρα δέντρα, ανθοφόρους θάµνους και άλλα είδη χαµηλής βλάστησης σχηµατίζουν τον κήπο του Μεγάρου, που σε λίγες ηµέρες ανοίγει για το κοινό µε δωρεάν συναυλίες µουσικής και εκπαιδευτικά προγράµµατα για παιδιά.

Το άνοιγµα του κήπου θα συνδυαστεί µε µουσική. Στις 22 Ιουνίου η Φιλαρµονική Ορχήστρα της Βιέννης µε µαέστρο τον Ρικάρντο Μούτι δίνει συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαµπράκης. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες του πάρκου θα µπορούν καθισµένοι στο γρασίδι να απολαύσουν δωρεάν από τη γιγαντο-οθόνη το πρόγραµµα της µοναδικής αυτής συναυλίας, αφιερωµένης στη µνήµη του Χρήστου Λαµπράκη. Επίσης στις 5 και στις 19 Ιουνίου το απόγευµα η µπάντα του Δήµου Αθηναίων θα εµφανιστεί ερµηνεύοντας έργα τζαζ και ελληνικής µουσικής.

Αλλά και τα παιδιά θα µπορούν να εξερευνήσουν τις εκπλήξεις της φύσης στον κήπο του Μεγάρου χάρη στο εκπαιδευτικό πρόγραµµα που επιµελούνται οι Εφη Αβέρωφ - Μιχαηλίδου και Λήδα Μασούρα και το παιχνίδι του κρυµµένου θησαυρού, βασισµένο στην παρατήρηση των ήχων και των φυτών.
Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4572867
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.801
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom