Κίνα: Πλοίο με 458 επιβαίνοντες ανατράπηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ.

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Πεκίνο
Πλοίο που εκτελούσε δρομολόγια για τουρίστες ανατράπηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ στη νότια Κίνα, μεταφέροντας 458 άτομα -αρκετοί εκ των οποίων ηλικιωμένοι. Έχουν διασωθεί 18 άτομα, με πέντε επιβεβαιωμένους νεκρούς και την πλειονότητα των επιβαινόντων να αγνοούνται.

Τα συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες που ακούγονται να φωνάζουν.

Σύμφωνα με τις αναφορές, επτά από τους πρώτους που διασώθηκαν κολύμπησαν μέχρι την όχθη, από όπου και ειδοποίησαν για το δυστύχημα.

Το πλοίο ανατράπηκε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική) την ώρα που ταξίδευε προς το Τσονγκκίνγκ στα νοτιοδυτικά, έχοντας ξεκινήσει από το Ναντζίνγκ.
Ομάδες διασωστών προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του αναποδογυρισμένου πλοίου. Περίπου 12 ώρες μετά, τα συνεργεία άκουγαν -όπως μεταδίδει το κρατικό CCTV- ήχους από το εσωτερικό του πλοίου, προσπαθώντας να εξακριβώσουν εάν πρόκειται για επιζώντες.

Η πρώτη που τα συνεργεία έβγαλαν από το πλοίο ήταν μία 65χρονη.

Μεταξύ των πρώτων που πέρασαν στην όχθη βρίσκονταν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό κράτηση. Σύμφωνα με τους ίδιους, το πλοίο ανατράπηκε εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν -είπαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ, πως «βυθίστηκε μέσα σε δύο λεπτά».

Στο πλοίο, τεσσάρων επιπέδων, βρίσκονταν 406 κινέζοι επιβάτες, πέντε μέλη τουριστικού πρακτορείου και 47 μέλη πληρώματος. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 80 ετών.

Στο σημείο που ανατράπηκε το πλοίο, το βάθος φτάνει τα 15 μέτρα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση για τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1500001592
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.285
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom