Ισραήλ Κίνησε ο Εβραίος να πάει στο παζάρι κι ήταν η μέρα Σάββατο...

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

Είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έχουμε μόλις μπει στις 12/6/2010, και το ταξί μόλις πριν λίγο μπήκε στη διπλή ταρίφα όταν πλέον με αποβίβασε στο Ελ. Βενιζέλος. Λίγες ώρες πριν, είχα βρεθεί και πάλι στο ίδιο μέρος, ερχόμενος από Βιέννη μέσω Ζυρίχης. Στο ενδιάμεσο, είχα πάει στο σπίτι μπας και καταφέρω να κοιμηθώ λιγάκι, αλλά τζίφος. Έτσι, τώρα, άυπνος και κατάκοπος, έπρεπε να μπω στη διαδικασία ενός ακόμα ταξιδιού…

Για τις επόμενες 2 ώρες δεν αναχωρεί καμία άλλη πτήση από το Ελ. Βενιζέλος. Μόνο η δική μας Α3 928 στις 02:15 τη νύκτα, και μετά και πάλι καμία αναχώρηση μέχρι τις 4 το πρωί. Έτσι, στα γκισέ του check-in της Aegean, υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος, που εξυπηρετεί τους πάντες. Είχαμε κάνει μεν ηλεκτρονικό check-in, αλλά έπρεπε να παραδώσω και τη Βαλίτσα μου. Περιμένω τη σειρά μου, δίνω τη βαλίτσα, πάω προς το lounge (το βρήκα κλειστό), και κάθομαι για ένα snack στο Γρηγόρη…. Μετά από λίγο εμφανίζεται και η Ευαγγελία. Καλοντυμένη, ήρθε στο αεροδρόμιο κατευθείαν μετά από μια κοινωνική εκδήλωση, και είναι κι αυτή εξίσου αύπνη. Πηγαίνοντας να αλλάξει ρούχα, διαπιστώνει έντρομη ότι έχει ξεχάσει στο σπίτι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Ευτυχώς η κινητοποίηση που προκαλεί στους δικούς της έχει αποτέλεσμα, και όλα πήγαν καλά. Στη συνέχεια εμφανίζεται και ο Traveller με το Σ. (εκτός forum), και μετά από λίγο και ο Samion. Η πενταμελής παρέα είναι πλέον πλήρης και checked-in. Καθόμαστε για λίγο εκεί, κι όταν πλέον είμαστε έτοιμοι, περνάμε τον έλεγχο διαβατηρίων και χειραποσκευών, για αναχώρηση από την πύλη Α13 του Ελ. Βενιζέλος.

Η πτήση μας θα είναι γεμάτη. Λίγο μετά, μετά από μεθόδευση για να αλλάξω την άθλια θέση στο διάδρομο που κάποιος ακατονόμαστος με έβαλε να κλείσω (γκρ….), παίρνω το 12F. Οι υπόλοιποι 4, είναι στα 12Α, 12Β, 11Α και 11C. Η 11Β είναι κενή (Ευαγγελία να θυμηθείς να παίξεις Λόττο, έτσι? Τη μοναδική κενή θέση στο αεροπλάνο είχες δίπλα σου). Να σημειωθεί το πλούσιο πλην μέτριο πρόγευμα της Aegean με την άθλια ομελέτα, και το χάζεμα στο «Kosher» γεύμα που είχε παραγγείλει το (Ελληνόφωνο) ζεύγος στις θέσεις δίπλα μου.

Αναχώρηση κανονικά από τον 03L, πτήση πάνω από το αιγαίο και νότια από την Κύπρο, και σε λιγότερο από 2 ώρες είχαμε προσγειωθεί στον 12 του Ben-Gurion International Airport του Tel Aviv. Φυσούνα, έξοδος, πέρασμα δίπλα από τους όμορφους κοινόχρηστους χώρους του νεόκτιστου Terminal 3 του Αεροδρομίου (στρογγυλό κεντρικό κτίριο, με ακτινικά concourses με gates, όπως στο CDG-T1, αλλά και με ένα όμορφο φωτεινό αίθριο στο κέντρο, λειτουργικό με σιντριβάνια, καταστήματα και food court).

Κατευθυνόμαστε στο immigration. Μηδενική ουρά (οκ, δεν περίμενα και πολύ διαφορετικά πράγματα στις 4 το πρωί…), χωριστά γκισέ για τους κατόχους Ισραηλινών και ξένων διαβατηρίων. Πηγαίνω πρώτος στο γκισέ. Δίνω το διαβατήριο στην κοπέλα και της λέω «Παρακαλώ αν γίνεται σφραγίστε μου την είσοδο σε χωριστό χαρτί, γιατί θέλω στο μέλλον να μπω και στη Συρία».
- «Γιατί θα έπρεπε να με ενδιαφέρει αυτό», με ρωτάει η κοπέλα.
- «Δεν θα έπρεπε, απλά σας το ζητάω σα χάρη», απαντώ.
- «Τι ήρθατε να κάνετε στο Ισραήλ»
- «Θέλω να δώ την Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά», απαντάω.
Σημειώνει, σφραγίζει σφραγίζει, και μου δίνει πίσω το διαβατήριο ασφράγιστο, και ένα χωριστό χαρτάκι με τη στάμπα εισόδου.

Την ίδια ώρα, στο διπλανό γκισέ, η Ευαγγελία περνάει πιο δύσκολα. Έχει βλέπετε στο διαβατήριό της σφραγίδες εισόδου σε Συρία και Λίβανο. Η τελευταία είναι και πρόσφατη…
- «Τι πήγατε να κάνετε στο Λίβανο»
- «Τουρισμό»
- «Μα τουρισμό στο Λίβανο? Ποιος πάει για τουρισμό στο Λίβανο?»
Η Ευαγγελία κατέληξε με σφραγίδα εισόδου στο διαβατήριο. Ακριβώς πάνω στη σφραγίδα του Λιβάνου, μάλιστα… Το ίδιο συνέβη και στους υπόλοιπους 3 συνταξιδιώτες….

Φεύγουμε γρήγορα από το immigration, παραλαμβάνω τη βαλίτσα μου (μόνο εγώ είχα παραδώσει - χρειαζόμουν να έχω ένα κάρο πράγματα μαζί μου στην επιστροφή τη Δευτέρα το πρωί), και 15 λεπτά μετά την προσγείωση έχουμε ήδη ξεμπερδέψει από τα πάντα και ψάχνουμε το γραφείο από το οποίο έχουμε κλείσει το αυτοκίνητο. Μέχρι να το βρούμε, κάνω και μια ανάληψη μετρητών από το πρώτο ΑΤΜ που βρέθηκε μπροστά μου (οι άλλοι θέλουν να βρουν ανταλλακτήριο…). Ένας κύριος μας πληροφορεί ότι τα car rental βρίσκονται σε άλλο μέρος του αεροδρομίου. Πρέπει να πάρουμε ένα shuttle bus που θα μας πάει εκεί. Βρίσκουμε το shuttle, επιβιβαζόμαστε, πιάνουμε κουβέντα με τον οδηγό (ένας παππούλης που κάνει συλλογή από ευτελούς αξίας κέρματα από όλο τον κόσμο), και λίγη ώρα και μερικά χιλιόμετρα (ναι, χιλιόμετρα) αργότερα βρισκόμαστε στο Car rental hub. Πάμε στο γκισέ της Avis, και πάμε να πάρουμε το αυτοκίνητο που κλείσαμε.

Μετά από φοβερή ταλαιπωρία, με τον Traveller έτοιμο να εκραγεί και τους υπόλοιπους έτοιμους να κοιμηθούν, παίρνουμε το αυτοκίνητο που κλείσαμε, στην τιμή που το κλείσαμε (τη μια μας έλεγαν ότι δεν έβρισκαν την κράτηση, την άλλη ότι η τιμή είναι διαφορετική, την άλλη ότι τα χιλιόμετρα δεν ήταν unlimited κ.α.). Περίπου 1,5 ώρα μετά την προσγείωση, είμαστε επιτέλους μέσα στο Αυτοκίνητο και πηγαίνουμε προς το Tel Aviv. Οδηγεί ο Σ., και ο Traveller κι εγώ έχουμε πιάσει από ένα χάρτη και ψαχνόμαστε...
 

Attachments

Last edited:

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πωπω! Εκρηκτική παρέα, σε εκρηκτικό τόπο! Ευτυχώς που γυρίσατε να μας τα διηγηθείτε.
Για πάμε πάρα κάτω....
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ωχ! Σε χώσανε να κάνεις τη βρώμικη δουλειά βλέπω...

Για να δούμε λοιπόν!!!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ετσι κωστα.. βγαλε ολα τα απλυτα στη φορα! ειδικα της ξοφλας!

(ακου διακοπες στη βηρυτο?, μα πού ακούστηκε? :D)
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Και τα λεγα ο γκαντέμης, τα λεγα... πάει τώρα η Πέτρα! Φροντίστε μέχρι τέλη του χρόνου να έχετε κάνει άλλα 137 ταξίδια εκτός Σένγκεν, να πήξετε σφραγίδα και να τα αλλάξατε τα σημαδεμένα!!
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Μα καλά, πτήση τα ξημερώματα? Τσκ τσκ, κάποιοι έχουν βάλει πολύ νερό στο κρασί τους, έπεσαν πολύ τα στάνταρ :haha:
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Και τα λεγα ο γκαντέμης, τα λεγα... πάει τώρα η Πέτρα! Φροντίστε μέχρι τέλη του χρόνου να έχετε κάνει άλλα 137 ταξίδια εκτός Σένγκεν, να πήξετε σφραγίδα και να τα αλλάξατε τα σημαδεμένα!!
Tσου τσου τσου... σε χάζεψε η Αραπιά... κανένα πρόβλημα για Πέτρα...
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.024
Likes
1.579
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Δικαιούστε πλέον υπερηφάνως να προσθέσετε τον τίτλο του «Χατζή» στα ονόματά σας.
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
ο λαλα...προβλέπω χειρότερες εμπειρίες στην επιστροφή! εμάς θυμάμαι μας είχαν ταλαιπωρήσει και στο πήγαινε και στο έλα, και στο ενδιάμεσο για Αιγυπτο.
περιμενουμε τη συνεχεια!!!!!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το χονδροειδές μας πρόγραμμα, λέει ότι σήμερα που είμαστε άυπνοι, παίζει η Εθνική και είναι και Εβραϊκό Σάββατο, θα περάσουμε μια χαλαρή μέρα στο Tel Aviv, και αύριο Κυριακή σπεύδουμε προς Ιερουσαλήμ και τα ενδότερα της χώρας…

Πηγαίνουμε πρώτα στην πόλη του Tel Aviv. Βρίσκουμε το ξενοδοχείο μας, αλλά δε σταματάμε. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Ακολουθούμε τον παραλιακό δρόμο, ώσπου φτάνουμε στη Jaffa, που κάποτε ήταν χωριστή πόλη, παλιότερη από το Τελ Αβίβ, αλλά σήμερα έχει ενσωματωθεί σ’ αυτό. Η Old Jaffa είναι μια «ιδιωτική πρωτοβουλία», μια αναπλασμένη γειτονιά πάνω σε ένα λόφο στην άκρη της Θάλασσας, με γραφικά σοκάκια, μαγαζιά, και σημεία με θέα. 6 το πρωί περίπου, και φυσικά επικρατεί παντού ερημιά.



Έχουμε το χώρο όλο δικό μας, και το χαιρόμαστε αρκούντως. Μετά από λίγη βόλτα, και λίγο παιγνίδι με τις ατρόμητες γάτες του Τελ Αβίβ που προσεγγίζουν άνετα τους τουρίστες με αίσθημα εμπιστοσύνης, πηγαίνουμε σε ένα «βρώμικο» μαγαζί παλαιστινίων, το μοναδικό ανοικτό στη γειτονιά σήμερα Σάββατο, για κάνα Muhallebi και άλλα φαγώσιμα στο χέρι. Το μέρος είναι «Βρώμικο», τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, αφού παντού κυριαρχεί το σκουπίδι. Πολύ σκουπίδι, πάρα πολύ. Τασάκια αδειασμένα στο δρόμο, συσκευασίες από οτιδήποτε, κουτάκια αναψυκτικών κλπ. Και όπως θα ανακαλύψουμε αργότερα, αυτή η κατάσταση επικρατεί σε ολόκληρη την πόλη.


Μετά το φαγάκι, παίρνουμε το αυτοκίνητο και πάλι, και σταματάμε στο παλιό λιμάνι της Jaffa. Εδώ είναι γεμάτο ψαρόβαρκες ανακατεμένες με κότερα και ψαράδες ανακατεμένους με γιάπηδες… Τέτοια ώρα, οι βάρκες έχουν μόλις έρθει με φρέσκια ψαριά, και βλέπεις τους πελάτες να κάνουν ουρά πάνω από τους ψαράδες, προκειμένου να ψωνίσουν το φρέσκο ψάρι που ακόμα σπαρταράει στα μαζεμένα δίκτυα. Οι ψαράδες μάλιστα, υπομονετικοί, καθαρίζουν το ψάρι και το πουλάνε έτοιμο καθαρισμένο.
Παρότι έχουμε φέρει το Samion στο στοιχείο του, δεν αντέχει και πολλή βόλτα στο παλιό λιμάνι… Είναι κατάκοπος και πέφτει για λίγο ύπνο στο αυτοκίνητο… Σε λίγο επιστρέφουμε στο αυτοκίνητο κι εμείς, και λέμε να κάνουμε μια απόπειρα να πάμε στο ξενοδοχείο. Άλλωστε, κοντεύει 8 πια.



Στο ξενοδοχείο (Hotel Prima Tel Aviv), φυσικά δεν είναι έτοιμα τα δωμάτιά μας. Ούτε καν ένα από αυτά. Έτσι, αφήνουμε τα πράγματα, φοράμε τα μαγιό μας (όσοι φέραμε, δηλαδή, γκουχ γκουχ για κάποιον…), αρπάμε από μια πετσέτα, και κατευθυνόμαστε στην Παραλία, που βρίσκεται μόλις ένα τετράγωνο μακριά. Εκεί νοικιάζουμε από μια ξαπλώστρα (12 ILS έκαστη, 2,5 ευρώ) και 2 ομπρέλες (6 ILS έκαστη) και…. πέφτουμε στην αγκαλιά του Μορφέα. Οι Μαρτυρίες που λένε ότι τα ροχαλητά ακουγόντουσαν μέχρι το ξενοδοχείο, διαψεύδονται μετά βδελυγμίας!

Λίγες ωρίτσες μετά, ρίχνουμε μια βουτιά στη Θάλασσα, κάνουμε βόλτα στην Παραλία, και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το πρώτο από τα 3 δωμάτια είναι διαθέσιμο, και το εκμεταλλευόμαστε για να φορέσουμε καθαρά ρούχα, και να ετοιμαστούμε για να πάμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Νωρίς νωρίς, για να προλάβουμε να δούμε και την Εθνική….
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Οι Μαρτυρίες που λένε ότι τα ροχαλητά ακουγόντουσαν μέχρι το ξενοδοχείο, διαψεύδονται μετά βδελυγμίας!
Κωστα αν κρίνω απο την ποσότητα των προχθεσινών παϊδακίων στην Σαντα Παράσκευα ειμαι 100% σίγουρος οτι ουτε τα ροχαλητα τους ακούστηκαν μεχρι το ξενοδοχείο .

Πάντως οφείλεις να τους ''δωσεις ''στεγνά όλους τους ξόφλες και ειδικά αυτόν τον Σ ?? που οδηγούσε κιόλας .......
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.752
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom