Και Η Αιτία Είσαι Εσύ...ΜΠΕΝ! (London)

astirpal

Member
Μηνύματα
58
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αιγυπτος
Μετα το Εδιμβουργο ειχα πει οτι ειχα κλεισει για αρκετα χρονια απο Αγγλια, ελεγα Λονδινο, χμ χμ μπααα μπλιαχ μπλιαχ καλυτερα να παω αλλου. Ελα σου ομως που αρχισα να βλεπω το Sherlock, παραμου αρεσε η σειρα και οι ερμηνειες, οι ηθοποιοι και ειδικα ο αγαπημενος Μπεν και ενω η σειρα μας τεντωνε τα νευρα με την καθυστερηση της νεας σεζον τσουπ βλεπω: o Βenedict Cumberbatch θα παιξει τον Hamlet στο Barbican… Δε θελω και πολυ, μια σπιθα μονο και δημιουργηθηκε η αφορμη για το επομενο ταξιδι! Βρισκω ευκολα τον πρωτο συνταξιδιωτη, καλη του ωρα, συνεχιζουμε μαζι στην αναζητηση επιπλεον παρεας. Ο τριτος δεν ηθελε πολυ και αυτος τελικα και ετσι βγαζουμε μετα απο περιπετεια τα εισιτηρια για το θεατρο. Στη πορεια και επειτα απο πολυ ψαξιμο κλεινουμε δωματιο μεσω του airbnb και αεροπορικα απο την ryanair με 120 euro το ατομο. Τι αλλο να θελω, με συνοδευουν δυο αντρες, ποια τη χαρη μου!

Ο οικοδεσποτης μας αλλαξε διαμερισμα τελευταια στιγμη αλλα μπορω να πω ηταν πολυ καλυτερο απο εκεινο που ειχαμε κλεισει και ειναι αυτο: https://www.airbnb.gr/rooms/8444887?s=CctsB50P.

Το προγραμμα ειναι ετοιμο, οι βαλιτσες-χειραποσκευες στο φουλ και ξεκιναει η εβδομαδιαια περιηγηση στο μαγευτικο Λονδινο!

1η ημερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξυπνημα απτα χαραματα με 2 ωρες υπνο η παρεα μας φτανει στο Ελ.Βενιζελος. Ολα καλα με την πτηση που προσγειωνεται στο Stansted πρωι γυρω στις 08:00, ολη η μερα δικη μας. Χωρις πολυ σκεψη βγαζουμε εισιτηριο με το λεωφορειο της Terravision, καναμε αρκετη ωρα αλλλα θυμαμαι το ταξιδι ηταν μια χαρα και συναντησαμε λιγη κινηση. Σταματαμε στο Liverpool Station, βγαζουμε τη σωτηρια καρτα travelcard της μιας βδομαδας και με το μετρο φτανουμε στη σταση Queens Park οπου σε αποσταση 10 λεπτων ηταν το διαμερισμα που θα μεναμε. Με το που παταμε το ποδι μας εξω απτο σταθμο και μεχρι να φτασουμε στο σπιτι ζησαμε ολο τον τυπικο αγγλικο καιρο, απο νεροποντη, σε ψιχαλα, σε συννεφακι, σε αντε να βγει και λιγο ηλιος!

Στο σημειο αυτο να πω οτι τα προγραμματα των ταξιδιων που βγαζω χαρακτηριζονται πολλες φορες ως αυστηρα-γεματα-ως παραπιεσμενα και οσοι δεν ειναι μυημενοι στο περπατημα μαλλον θα με βριζουν πισω απτην πλατη μου χεχε! Μου αρεσει πολυ να περπαταω και να αφουγκραζομαι τα τοπια και τους ανθρωπους, οι πινακοθηκες και τα πολυ στημενα μουσεια με αφηνουν αδιαφορη. Το κοντερ γραφει πολλα χιλιομετρα καθε μερα και τα παπουτσι τυπου all-star μαλλον καλο θα ναι να καθονται σπιτι σε τετοιες περιπτωσεις(γκουχου γκουχου!)

Ετσι ξεκιναει η περιηγηση στην πολη με πρωτη σταση στη Baker Street 221B! Εκει βρισκεται το μουσειο του Sherlock Holmes. Ειμαστε fans μονο της σειρας και ετσι βγαλαμε μια φωτο απεξω και με τα ποδια κατηφορησαμε προς το κεντρο ωσπου βγηκαμε στην Oxford Street! Πολυς κοσμος στο δρομο, πολλα μαγαζια, καλα παμε ειπα, μου αρεσει αυτο πουβλεπω! Απο καποιο καταστημα βγαλαμε καρτοκινητα για να μιλαμε δωρεαν, υπαρχουν διαφορες εταιρειες εμεις επιλεξαμε την ΕΕ.




Με αυτα και με αυτα ειχε φτασει απογευμα, συνεχισαμε να αλωνιζουμε το κεντρο Picadilly Circus, Leicester Sq, Covent Garden, Soho, Chinatown, μετα απο τοσο περπατημα να μη σε πιασει πεινα; Καπου στο Soho βρηκαμε ενα ταυλανδεζικο ονοματι TUK TUK οπου εφαγα την πιο απιστευτη hot and sour σουπα που υπαρχει, τοσο μου αρεσε που ξαναπηγαμε μια αλλη μερα.


Ετσι που μας εκαψε η σουπιτσα ειπαμε να σβησουμε το καψιμο και να δροσιστουμε με μια μπυριτσα, ε στην αγγλια εισαι, θα πιεις μπυρα, θα πιες πολυ ale μπυρα! Στο Covent Garden βρηκαμε μια γωνιακη pub, την Nag’s Head, μας αρεσε και μπηκαμε, ειχε και αγωνα rugby εκεινη την ωρα (παγκοσμιο κυπελλο γινοταν εκεινο το διαστημα στο Ηνωμενο Βασιλειο). Ειδαμε λιγο ματσακι σαν τυπικοι αγγλοι, ηπιαμε και την ale μας και κουρασμενοι καπως γυρισαμε με την συγκοινωνια στο διαμερισμα για εναν τελειο υπνο.


2η ημερα ΣΑΒΒΑΤΟ

Το καθημερινο μας ξυπνημα γινοταν στις 08:00, πρωινο φταχναμε στο σπιτι με πραγματακια που ειχαμε αγορασει απο σουπερ.

Σημερα λοιπον Σαββατο, εξω ηλιος, το προγραμμα ελεγε Notting Hill καθοτι το Σαββατο στον κεντρικο δρομο του, στο Portobello Rd, εχει ενα μεγαλο παζαρι με διαφορα πραγματα, κυριως αντικες. Διασχισαμε ολο τον δρομο, χαζευαμε στα μαγαζακια και μπορει να μην ψωνισαμε αλλα γεμισαμε εικονες και ετσι χορτατοι συνεχισαμε με τα ποδια προς το Kensington Palace, την επισημη οικια του Γουλιαμ και της Κειτ, οτι ειδαμε απο μακρια ειδαμε, σχεδον τιποτα δηλαδη και συνεχισαμε στο παρκο που συνορευει με το παλατι και εδω ξεκινησε το κλαμα... μα τι ωραια λεμε, περιποιημενες εκτασεις απο γκαζον, παιδακια να παιζουν μονα, μαζι με τους γονεις, με σκυλακια, με παπακια (ειχε και μια λιμνουλα εκει), παγκακια να κατσεις... μεσα στο Λονδινο, σχεδον στο κεντρο να επικρατει τοση ηρεμια...και το κλαμα μετατρεπεται σε εκνευρισμο... να, ετσι δεν ειναι και τα παρκα στην Αθηνα, ε; Γαμω γαμω και ξανα γαμω που ζουμε! Μιλαμε οπου ειχαν πρασινο το εκμεταλλευονταν κατι που γενικα βεβαια εχω παρατηρησει στο εξωτερικο.




Σιχτιρ λεω και παιρνουμε ενα κοκκινο λεωφορειο που μας αφηνει κοντα Westminster Abbey. Ωραιος και μεγαλοπρεπης ο ναος εξωτερικα, μεσα δεν μπηκαμε. Συνεχιζουμε με τα ποδια χαζευοντας δεξια-αριστερα, βγαζοντας φωτος σαν κλασικοι τουριστες με το μαρκουτσι (ετσι το λεω το selfοκονταρο), βλεπουμε και τη Βουλη, το καμπαναριο Big-Ben, τον Ταμεση και περναμε απεναντι στο London Eye. Ενα απο αυτα που θεωρω αρκετα τουριστικ θεαματα και βλεποντας και την τεραστια ουρα, δεν ηθελα πολυ...λεω στα παιδια που περιμεναν στη σειρα, να περασουν καλα και να με παρουν οταν θα τελειωναν απο εκει, εγω απολαυσα μια πολυ ωραια βολτα κατα μηκος του Ταμεση μεχρι το υψος της Borough Market. Λογω και της ημερας υπηρχε πολυς κοσμος που εκανε την ιδια βολτα και απολαμβανε τον λονδρεζικο ηλιο.




Το ραντεβου δινεται στο Golden Hinde, μια γαλερα η οποια ειναι και επισκεψιμη, εγω ειχα προλαβει και ειχα κανει την ψαχτικη μου για το μεσημεριανο μας στις καντινες της Borough Market. Καντινες με πολλες κουζινες, διαφορων χωρων και επειδη ενας σκοπος ηταν να δοκιμασουμε καινουργιες γευσεις, η μυτη μου μας οδηγησε στη καντινα με αρωμα Αιθιοπιας...γιαμ γιαμ φαγαμε και χορτασαμε μπορω να πω. Επιδορπιο ακολουθησε εκει κοντα στη γαλερα, σε μια ωραια pub, την The Old Tameside Inn που ειχε τραπεζακια εξω, διπλα στον Ταμεση ετσι η ale ηρθε και εδεσε καθως βλεπαμε τον ηλιο να δυει. Εγω η δυσπιστη ηδη ειχα αρχισει να λεω...ωραιο τελικα το Λονδινακι!



Το βραδυ πηγαμε στο Hard Rock Café για διαφορα δωρακια αλλα επειδη δε βρηκαμε να κατσουμε γυρισαμε σπιτι...για υπνο! Το προγραμμα μου αρχισε να μας καταπονει!χαχααχ

3η ημερα ΚΥΡΙΑΚΗ

Τοσο ηλιο ουτε στην Αθηνα, σχεδον! Τι ωραια τι καλα ξεκιναει μια γεματη μερα.

Πρωτη σταση στο The Monument, ειναι μια μεγαλη στηλη, που ανεβαινεις αμα θες, δεν ανεβηκα αλλα τα παιδια μου παν οτι ειχε καλη θεα, οσο θεα θα μπορουσες να εχεις με τους τεραστιους γερανους να χαλανε το τοπιο. Aυτο το μνημειο χτιστηκε μεταξυ 1671 και 1677 εις μνημην της μεγαλης φωτιας που επληξε τη πολη και προς εορτασμο της ανοικοδομησης της.


Με τα ποδια φτασαμε στο καστρο, στο Tower of London. Δεν μπηκαμε αλλα συνεχισαμε γιατι επρεπε να παρουμε το καταμαραν απο τη προβλητα που βρισκεται εκει διπλα για να παμε με το boat bus στο Greenwich. Πολυ ωραια η διαδρομη, βγαλαμε και πολλες φωτογραφιες, μου αρεσε να παρατηρω τα κτιρια κατα μηκος του Ταμεση καθως εφευγες απο το «κεντρο». Βγαλαμε και φωτογραφιες της Tower Bridge μουρλια. Αυτη η διαδρομη σιγουρα αξιζει!



Φτανοντας αντικριζεις το Cutty Shark, το μεγαλο ιστιοφορο που εχουν αναπαλαιωσει και ειναι και επισκεψιμο. Εκει κοντα ειναι και η εισοδος για το foot tunnel, αυτο που περναει κατω απο τον Ταμεση και μπορεις να το διασχισεις πεζος για να βγεις στην αντιπερα οχθη, κατεβηκαμε λιγο, το ειδαμε και γυρισαμε, επρεπε να ανηφορισουμε για το Observatory! Διασχισαμε το ομορφο Greenwich Park και μετα απο λιγη ανηφορα φτασαμε, πατησαμε το σημειο που διερχεται ο πρωτος μεσημβρινος, χαζεψαμε στο astronomy gallery και βγαλαμε φωτογραφιες στον λοφο. Πολυ ωραια βολτα αν υπαρχει χρονος αξιζει!





Επειτα κατηφορησαμε για να παμε στο πολυβουο και πολυχρωμο Camden! Αυτη τη φορα επιστρεψαμε με τον υπεργειο σιδηροδρομο, γνωστο και ως DLR. Αποδειχτηκε πολυ καλη επιλογη γιατι ειδαμε μερη που με το μετρο δεν βλεπεις και αυτο σταθηκε και αφορμη για μια βολτα τις επομενες ημερες... Φτασαμε στο Camden μεσημερακι. Aυτο το «προαστειο» φημιζεται για τις αγορες του και ειδικα η Κυριακη ειναι η μερα του, γινοταν χαμος απο κοσμο, μαγαζια με ρουχα, με φαγητο ολα ανοιχτα. Σημερα το μενου ελεγε Βενεζουελα! Μας γυαλισε ενα σαντουιτσακι απο μια καντινα εκει στη Lock Market και το εξαφανισαμε(απο τη πεινα μας ξεχασαμε να βγαλουμε φωτο too sad :() συνοδεια street music! Απο εκει ψωνισαμε σουβενιρ γιατι βρηκαμε τις καλυτερες τιμες και ετσι αφου μας εφυγε αυτο το αγχος ειπαμε να το γιορτασουμε με τι αλλο, μια μπυρα διπλα στο καναλι...τι πιο τελειο;;;






Γεματοι σακουλες και φαγωμενοι-πιομενοι και ενω σουρουπωνε, τηρωντας το προγραμμα κατεβηκαμε στο κεντρο με σκοπο να δουμε ολα αυτα τα μνημεια-αξιοθεατα φωτισμενα. Ετσι οπως ειμαστε λοιπον κατεβαινουμε στο Tower of London και...αααα μαγεια....Τι ωραια φωτισμενη η Tower Bridge! Η φωτογραφικη δε μπορεσε να αποτυπωσει τα χρωματα και την μεγαλοπρεπεια της. Βασικα ολα τα κτιρια δειχνουν αλλιως φωτισμενα οπως και να το κανεις, πιο επιβλητικα: Tower of London, London Eye, Parliament-Big Ben , Picadilly με τις οθονες στα κτιρια. Γεματοι εικονες επιστρεψαμε στο σπιτι για ξεκουραση.









4η ημερα ΔΕΥΤΕΡΑ

Επιτελους μια μουντη, αγγλικη μερα βρε αδερφε! Λονδινο χωρις ψιχαλα δεν λεει! Με τις ψιχαλες να μας συντροφευουν καναμε μια σταση --στο σημειο. Ενθουσιασμος πλημυρισε την ανδρικη παρεα καθως φτασανε ΣΤΗΝ Abbey Road! Τα αγορια σαν fans των Beatles χαρηκανε πολυ, ειδικα οταν καταφεραμε και κοψαμε τη ροη των αμαξιων για να βγαλουμε τη κλασικη φωτο στη διαβαση. Γραψαμε και στο τοιχο οτι περασε και η αφεντια μας απο εκει και συνεχισαμε γιατι επρεπε να προλαβουμε την αλλαγη φρουρας... αλλα σαν λατρης του εναλλακτικου επιλεξαμε αυτη της εφφιπης φρουρας. Περιμενοντας να φτασει το αγημα βγαλαμε φωτος με τα εφιππους φρουρους στην πυλη, επειτα ειδαμε λιγο την τελετη και φυγαμε. Next stop...Tate Modern. Ο αγγλικος καιρος τωρα δε μας πτοουσε, φτασαμε και ανεβηκαμε καρφι στον 6ο οροφο που υπαρχει μια καφετερια με πολυ ωραια θεα στον Ταμεση και τον καθεδρικο του Αγιου Παυλου! Κατεβαινοντας ριξαμε μια ματια στο δωρεαν κομματι και ειδαμε ενδιαφεροντες πινακες μπορω να πω.






Περασαμε την Millennium Bridge, τον καθεδρικο του Αγιου Παυλου και 14:00 ημασταν στο Covent garden για το free tour της εταιρειας Sandemans. Εδω ο καιρος μας τα χαλασε! Οχι οτι πτοηθηκαμε πολυ, βγαλαμε ομπρελιτσες και ακολουθησαμε την ξεναγο μας, εμεις και αλλοι 20 περιπου τολμηροι μεσα στη βροχη. Παντα μ αρεσουν αυτες οι ξεναγησεις και αν εχεις χρονο σιγουρα αξιζει, ολο και κατι μαθαινεις που δε θα βρισκες σε καποιο οδηγο πολης, επισης εχει φαση να προσπαθεις να καταλαβεις τα αγγλικα, αγγλικα if you know what I mean, την αγγλικη προφορα! Περασαμε απο Trafalgar Sq, St James Park, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Churchill War Rooms και καταληξαμε σε ενα μαγαζι για φαγητο. Επειτα αφου ειμασταν και κοντα πηγαμε μια βολτα μεχρι τα Harrods, με το χρονο να μας πιεζει γιατι επρεπε να παμε στο Barbican να επιστρεψουμε στο ταμειο ενα απο τα εισιτηρια που μας περισσευε! Ετσι μετα απο μια συντομη βολτα στο εσωτερικο του φυγαμε τρεχοντας να προλαβουμε τα εκδοτηρια. Το Barbican οπως το ειδαμε ειναι ενα multiplex κτιριων με σινεμα, θεατρο, πολλες και διαφορες αιθουσες πολιτισμου και τεχνων. Αφου φτασαμε και βρηκαμε το σωστο ταμειο και προσπαθουσαμε να συνενοηθουμε με την κυρια πισω απτο εκδοτηριο τσουππππ, αυτη μας μιλαει ελληνικα! Ε παντου ειμαστε εμεις οι Ελληνες; Ετσι σκεφτηκαμε. Πιασαμε κουβεντα με την ευγενικη κυρια που μονο καλα λογια μας ελεγε για την Αγγλια, νυν βρετανιδα, μαθαμε και λιγο την ιστορια της ζωης της και μετα απο ολα αυτα και αφου καναμε τη δουλεια μας, ξαναπηγαμε στο TUK TUK για βραδινο...ααα σουπιτσα ωραια ειπα και αναφωνισα!






5η ημερα ΤΡΙΤΗ

Σημερα εφτασε η μερα, το γεγονος που σταθηκε αφορμη να γνωρισουμε το πολυβουο, πολυχρωμο και ζωντανο Λονδινο! Το απογευμα ηταν η παρασταση στο Barbican αλλα εν τω μεταξυ επρεπε να αδραξουμε την μερα, εστω και μιση καθως θα ταν.

Ο καιρος σαν να μας τα χαλασε λιγο...ξεκινησαμε απο το Buckingham Palace με σκοπο να δουμε την αλλαγη της φρουρας αλλα λιγο ο απειρος κοσμος, που δεν εβλεπες τιποτα, λιγο η δυνατη μπορα δεν ηθελε πολυ, πηραμε τις ομπρελιτσες μας, αποχαιρετησαμε τη φρουρα και φυγαμε για να παμε με το αγαπημενο μετρο νοτια, συγκεκριμενα προς το Imperial War Museum. Πριν ομως επρεπε να δοκιμασουμε μια τοπικη σπεσιαλιτε, mash and pie ειχε το προγραμμα σε ενα απο τα πιο παραδοσιακα μαζαγια που το σερβιρουν, το Arments, δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκαμε, κρεατοπιτα με πουρε και μια πρασινη σαλτσα χμμμ αλλα το δοκιμασαμε, αντισταθηκαμε να δοκιμασουμε το χελι (αλλο παραδοσιακο...ιου) και οδευσαμε προς το μουσειο. Αυτο το μουσειο για μενα ηταν αποκαλυψη, λιγοτερο γνωστο απο αλλα μας ενθουσιασε! Αυτο που μου εκανε περισσοτερη εντυπωση ειναι το αφιερωμα στον 1ο παγκοσμιο πολεμο, οπτικοακουστικο, διαδραστικο με πολλα βιντεο και μαρτυριες και επισης το αφιερωμα στο Ολοκαυτωμα πολυ καλα παρουσιασμενα και τα δυο, για μενα σιγουρα ενα must αυτο το μουσειο!




Μετα απο δω η παρεα χωριστηκε. Ο φιλος Χ. πηγε να συναντησει εναν φιλο του και γω με τον αλλον συνοδοιπορο Β. γυρισαμε στο διαμερισμα για ενα φρεσκαρισμα, ολοκληρο Μπεν θα πηγαινα να δω! Ραντεβου δωσαμε στο Barbican.

Πιεζε ο χρονος ομως και με την ψυχη στο στομα φυγαμε απτο σπιτι γιατι επρεπε να τσιμπησουμε και κατι πριν παμε. Ειχα σημειωσει ενα take away που ειχε καλες κριτικες fish&chips, το Fish Bone. Οντως η μεριδα ηταν τεραστια! Επισης μπορεις να κατσεις και μεσα για φαγητο αλλα οι τιμες ειναι εστιατοριου...ενω εξω που εχει λιγα τραπεζακια ή πακετο ειναι λογικη η τιμη. Πηραμε το φαγητο σε πακετο και καθησαμε στο Regents Park να τσιμπησουμε. Φαγαμε λιγο εμεις και λιγο τα φιλικοτατα γλυκα σκιουρακια που κοβαν βολτες στο παρκο...και ετσι καθως πιεζε ο χρονος και πιεζε, μας ψιλοβγηκε απτη μυτη ο βακαλαος αλλα χαλαλι του, πεντανοστιμος ηταν(oυτε εδω προλαβα να βγαλω φωτο το..τερας κομματι ψαριου με τις απειρες πατατες :mad:)! Περιττο να πω πως σαν κλασικοι Ελληνες τρεχαμε να μπουμε στην αιθουσα...φτασαμε μολις 5 λεπτακια πριν ξεκινησει η παρασταση...ουφφ! Για την παρασταση θα πω οτι τα σκηνικα ηταν φοβερα και οι ερμηνιες πολυ καλες, με την μικρη μου εμπειρια δε μπορω να πω οτι ηταν ΟΥΑΟΥ αλλα και τι με αυτο;; Πηγαμε Λονδινο και ειδα και τον Μπεν! Τι αλλο να ζητησει κανεις;;


6η ημερα ΤΕΤΑΡΤΗ

Αλλη μια ηλιολουστη μερα μας βρισκει στους δρομους. Σημερα ειναι μια μερα χωρις αυστηρα χρονικα πλαισια και με πολυ περπατημα! Πρωτη σταση το καναλι “Little Venice”. Χαριτωμενο καναλακι που ανοιγει σαν λιμνουλα με βαρκουλες αραγμενες, φωτο και συνεχιζουμε.



Εδω παλι χωριστηκαμε, ο Χ πηγε πινακοθηκη και Βρετανικο και γω με τον Β ειπαμε να δουμε κανενα προαστειο, το χα ψαξει λιγο, παμε Hampstead! Βγαινεις απτο μετρο, ησυχια τι καλα λες, σαν κωμοπολη ειναι, ωραιες γειτονιες, ωραια σπιτια. Πηραμε καφε και συνεχισαμε με προορισμο ενα κηπο-παρκο, το λεγομενο Hill Gardens! Ωραια ηταν εκει αξιζει η βολτουλα, δε το γυρισαμε πολυ γιατι μας φανηκε μεγαλη η εκταση και ειχαμε δρομο ακομα.



Αυτο το DLR που ελεγα τις προαλλες μας ειχε περασει μεσα απο τα docklands και επειδη μας αρεσε αυτο που ειδαμε ειπαμε να παμε να το περπατησουμε! Σταματαμε λοιπον canary wharf και σε λιγο ξεκινησαν τα οοο αααα οοο ξανα. Η περιοχη, πρωην βιομηχανικη, εχει μεταμορφωθει σε μια οαση, λιμνουλες, σπιτακια περιποιημενα στη σειρα, γεφυρουλες, ησυχια και γαληνη. Λιγο πιο διπλα ξεπροβαλλουν οι ουρανοξυστες με ολες τις μεγαλες εταιριες και μαλλον επειδη ηταν η ωρα του διαλειμματος, εβλεπες κουστουμαρισμενους να κανουν το τσιγαρο τους, να περιμενουν στην καντινα για φαγητο, παρεες να συζητανε, μια αλλη οψη του Λονδινου λιγο πιο formal. Αφου ειχαμε βρει ρυθμο ειπαμε να συνεχισουμε με τα ποδια παραχθια προς την Tower Brigde. Ετσι οπως περπαταγαμε βλεπω σκαλιτσες που σε οδηγουν σε μια οχθη του Ταμεση. Ειχα διαβασει οτι πολυς κοσμος ψαχνει αναμεσα στην αμμο και τις πετρες, σκαβει να βρει για πολυτιμα αντικειμενα που ακομα υπαρχουν πεταμενα απο πολυ παλια, αλλα παιρνουν καλες προφυλαξεις(γαλοτσες-γαντια) γιατι υπαρχουν κινδυνοι μολυνσης. Γιατι να μην κανω και γω λιγο "σκουπιδοσαφαρι"; Ειπα και κατεβηκα αλλα δεν αγγιξα τιποτα γιατι ο Β με μαλωνε μη παθω τιποτα με τα βρωμονερα και πηρα τον δρομο της επιστροφης. Εκει που ανεβαινω τις σκαλες τσουπ μια ομαδα παιδιων, ηλικιας ουτε δημοτικου, με τις δασκαλες και κουβαδακια να κατεβαινουν στην αμμο! Τι να πεις τωρα, αληθεια!:icon_evil: Περασαμε απτη περιοχη Limehouse και τυχαια πεσαμε πανω σε μια απτις πιο παλιες pub, το “Prospect of Whitby”, πολυ ωραια μεσα αλλα και εξω που ειχε τραπεζακια να πιεις τη μπυρα σου διπλα στον Ταμεση. Αλλο που δε θελαμε...cheers!









Μεσημεριαζε και ωρα να συναντηθει η ομαδα. Βρεθηκαμε στη Borough οπου δοκιμασα αλλο τοπικο φαγητο, το salt beef sandwich. Τι το θελα, καθολου δε μ αρεσε! Ανοστο θα το χαρακτηριζα. Ετσι για να αλαξει η γευση εφαγα ενα falafel!



Φυγαμε γρηγορα για το Science Museum που το ειδαμε πραγματικα στο ποδι γιατι εκλεινε και γυρισαμε στην Oxford street για να αφησω τον οβολο μου στα Primark. Τα αγορια με περιμεναν υπομονετικα, τι καλα παιδια! Για μπυρα καθησαμε εκει κοντα στο The Flying Horse και παρεπιπτοντως βγηκε πολυ καλη επιλογη γιατι πετυχαμε ενα μικρο live και μας αρεσε πολυ!




7η ημερα ΠΕΜΠΤΗ

Η μαυρη μερα της επιστροφης. Πραγματικα λυπομασταν πολυ που γυρνουσαμε και ειδικα με μενα δε πιστευα στον εαυτο μου, ποσο πολυ μου αρεσε το Λονδινο! Δε νομιζω να μπορουσα να συνηθισω τους ρυθμους αυτους στην καθημερινοτητα αλλα για ενα ταξιδακι...anytime! Αφησαμε το σπιτι και πηγαμε στο Victoria Coach St, οπου αφησαμε τις βαλιτσες στον ειδικο χωρο και βγαλαμε και το εισιτηριο της επιστροφης με το λεωφορειο. Προλαβαμε και πηγαμε μεχρι το British Museum οπου ειδαμε εν ταχει τα μαρμαρα του Παρθενωνα και τη συλλογη με τις μουμιες και πηγαμε για τελευταια φορα στη Borough Market. Εκει βρηκαμε ενα ωραιο καφε(πανω εχει και εστιατοριο) το Rabot 1975, με την «κρυφη τουαλετα», οπου ηπιαμε μια σοκολατα αρκετα καλη αλλα μας αρεσε πιο πολυ το μαγαζι σαν χωρος.

Τελευταιο γευμα fish&chips και τελευταια μπυρα τσουγκρισαμε στη pub Anchor Bankside, πολυ ωραια, την προτεινω. Γυρισαμε στο σταθμο και πηραμε το National Express bus, που μονο express δεν ηταν! Μαλλον δε βοηθησε και η χρονικη στιγμη γιατι ηταν μεσημερι και γινοταν χαμος στο δρομο, φτασαμε στο παραπεντε και βρεθηκαμε να τρεχουμε απτη μια ακρη του αεροδρομιου στην αλλη χχααχ! Γι αυτο αφηστε χρονο η επιστροφη μας πηρε πανω απο δυο ωρες! Τελικα βεβαια δε χασαμε τη πτηση, ετσι επιστρεψαμε πισω στην πραγματικοτητα....goodbye London! See you soon!

 
Last edited:

THALIAL

Member
Μηνύματα
292
Likes
849
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Αχ, τι ωραία περιγραφή! Το Λονδίνο είναι ένας τόπος που δεν βαριέσαι ποτέ. Εάν σου άρεσε την πρώτη φορά ένα είναι σίγουρο ... ότι θα ξαναπάς! Την πρώτη φορά που πήγα το λάτρεψα. Από τότε πηγαίνω στο Λονδίνο μια-δύο φορές το χρόνο και όλο καινούρια πράγματα ανακαλύπτω. Η συμβουλή μου είναι να πας τα Χριστούγεννα, είναι τέλεια!
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Ωραία, ευχάριστη και περιεκτική περιγραφή για μία μοναδικά υπέροχη πόλη!!!
Σ΄ευχαριστούμε πολύ.
Το Λονδίνο είναι ένας τόπος που δεν βαριέσαι ποτέ.
Κάπως έτσι το είχε πει και ο μεγάλος Άγγλος λογοτέχνης Samuel Johnson το 1777, ότι ''αν κάποιος βαρεθεί το Λονδίνο, τότε έχει βαρεθεί και την ίδια τη ζωή''.
Την πρώτη φορά που πήγα το λάτρεψα. Από τότε πηγαίνω στο Λονδίνο μια-δύο φορές το χρόνο και όλο καινούρια πράγματα ανακαλύπτω. Η συμβουλή μου είναι να πας τα Χριστούγεννα, είναι τέλεια!
Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε μένα εδώ και πολλά χρόνια. Λατρεία που δύσκολα ξεπερνιέται και κάθε φορά που το επισκέπτομαι νομίζω ότι γίνεται ακόμα πιό συναρπαστικά γοητευτικό!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.488
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom