Και μαζί και μόνοι...

La Chica

Member
Μηνύματα
113
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Under Construction...
Ταξίδι-Όνειρο
AroundTheWorldIn80Days
Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει λόγος για ένα τέτοιο θέμα στο forum, όμως θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σας πάνω σε κάτι...:rolleyes:

Πόσες φορές βρεθήκατε προ των πυλών για ένα ταξίδι-όνειρο και τελευταία στιγμή...εμπλοκή! ο φίλος/η, ο κολλητός/ή, ο σύντροφος, που μαζί είχατε ψαξει, τρέξει, ενθουσιαστεί, ονειρευτεί, γελάσει για αυτή την απόδραση, σας αφήσει στα κρύα του λουτρού?
Και εσείς? Ακυρώνετε ή προχωράτε?
Μπορείτε να περάσετε καλά μόνοι ή όχι?

...ή και το ανάποδο...!
Η συντροφιά σας έρχεται και όλα πηγαίνουν ρολόι μέχρι....το αεροδρόμειο! Ξαφνικά ζείτε το remake του Dr.Jekyll and Mr Hyde!
Αρχίζουν οι γκρίνιες για το ξενοδοχείο, η δυσφορία για τον κόσμο ή το φαγητό και η παρέα σας έχει ήδη γίνει ο εφιάλτης του ταξιδιού!
Υπάρχει άραγε συνταγή επιτυχίας για ένα ταξίδι με παρέα???

Ποιά είναι για εσάς η δοκιμασμένη λύση τελικά? Μόνοι ή με παρέα?

Περιμένω τις εμπειρίες σας...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ωραίο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, προχωράς ακόμη και μόνος. Εγώ προσωπικά σε όσα έχω πάει μόνος μου περνάω εξίσου καλά με αυτά που πάω με παρέα.

Τώρα, όσον αφορά το 2ο, είμαι της άποψης ότι γνωρίζεις πραγματικά έναν άνθρωπο εάν ταξιδέψεις μαζί του. Αν στο ταξίδι δεν τα πηγαίνετε καλά, μάλλον αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν.

Τα ταξίδια ξεδιαλύνουν τα πάντα. ;)
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Eγω προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει τετοια περιπτωση στο παρελθον και ευχομαι να μην αντιμετωπισω και στο μελλον γιατι δεν θα ειμαι ο χαμενος.Δεν θα το αναβαλω λοιπον και θα προχωρησω μονος.
 

AEKfan

Member
Μηνύματα
58
Likes
21
Συμφωνώ με τον Δάκη.
Μόνο που δεν αφήνω σε κανέναν να μου χαλάσει το κέφι. Αν στραβώσω, απλά φεύγω, έστω και στη μέση του ταξιδιού.

That said, έχω κάνει μαγικά ταξίδια μόνος μου. Έχω περάσει αξέχαστα με μόνη παρέα το τομάρι μου.
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Στο ταξίδι ζεις με κάποιους ανθρώπους 24 ώρες το 24ωρο και γνωρίζεις κάθε πλευρά τους. Πάνω από 3 άτομα παρέα αρχίζει και γίνεται δυσκίνητη. Ο καθένας θα θέλει κάτι διαφορετικό να κάνει, άλλος να πάει σε μουσείο, άλλος να πάρει ταξί, άλλος να περπατήσει, άλλος να κοιμηθεί νωρίς γιατί κουράστηκε, άλλος να φάει σε ακριβό εστιατόριο, κοκ. Προφανώς αν βρεθούν 2 άνθρωποι που θέλουν να γίνεται το δικό τους και δε κάνουν υποχωρήσεις, δε θα περάσουν καλά. Ακόμη όμως και με ανεκτικούς ανθρώπους η μεγάλη παρέα δεν είναι καλή ιδέα.

Εγώ προσωπικά ταξιδεύω με 1 ή 2 φίλους. Ακόμη κι έτσι όμως υπάρχουν φορές που λέμε θα κάνουμε ο καθένας το δικό του και θα συναντηθούμε σε 3 ώρες πχ, πάντα φιλικά και χωρίς παρεξηγήσεις.
Φυσικά δεν έχω πρόβλημα να ταξιδέψω μόνος μου, το έχω κάνει άλλωστε, αλλά μπορώ να κατανοήσω ότι κάποιοι άνθρωποι βαριούνται μόνοι τους.
 

Angeliki

Member
Μηνύματα
107
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή (ξανά)
Γενικα ειμαι της γνωμης οτι τα ωραια πραγματα καλο ειναι να τα μοιραζομαι με καποιον (που να ξερω οτι θεωρει ωραια τα ιδια πραγματα, ομως!)

Ειμαι πολυ ανεκτικη σε τυχον παραξενιες του αλλου. Ολα εξαρτωνται και απο το τι τυπος ειναι ο καθενας μας.

Ειναι και θεμα χημειας, να ταιριαζεις με τον αλλον και οι δυο με το μερος...

Πανω απο δυο ατομα, περιπλεκεται αρκετα η κατασταση.

Μια καλη παρεα ειναι πολυ καλυτερη απο το μοναχικο μου τομαρι και το μοναχικο μου τομαρι ειναι προτιμοτερο απο μια ενοχλητικη παρεα που δε μου ταιριαζει καθολου

Σας μπερδεψα?
 

Costas

Member
Μηνύματα
34
Likes
110
Εγώ προτιμώ να ταξιδεύω παρέα με άλλο ένα άτομο. Άλλα και όσα ταξίδια έχω κάνει μόνος μου κάλα έχω περάσει. Απλά κάποιες στιγμές όταν είσαι μόνος σου ψιλοβαριέσαι...

Το καλύτερο είναι να ταξιδεύει κανείς με καλή παρέα, έχει και πιο πολλή πλάκα. Αν όμως η παρέα δεν είναι καλή τότε καλύτερα μόνος του.
 

La Chica

Member
Μηνύματα
113
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Under Construction...
Ταξίδι-Όνειρο
AroundTheWorldIn80Days
Καλημέρα σε όλους!;)

Είμαι σύμφωνη με αρκετά από αυτά που γράφετε και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα...
Στα ταξίδια μου είχα και καλές και λιγότερο καλές συντροφιές..
Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει κάποιο ταξίδι ολομόναχη.
Μπορεί να ήμουν μόνη κατα τη διάρκεια μιας πτήσης ή έστω για μια ημέρα, όμως ήξερα ότι σύντομα θα βρισκόμουν με φίλους...Μπορεί να περνάω ώρες στους δρόμους με ένα χάρτη, όμως ξέρω πως μετά στο φαγητό θα έχω κάποιον να τα πω...
Δεν είναι η ανασφάλεια, νοιώθω πολύ άνετα ως πολίτης του κόσμου, είναι που ίσως κάθε φορά που γυρίζω πίσω να κοιτάξω τη ζωή μου, αυτή ήταν γεμάτη κόσμο...Κάθε φορά λοιπόν που θα γευτώ, θα μυρήσω, θα δω ή θα ακούσω κάτι μοναδικό σε ένα ταξίδι, αυτόματα μου λείπει κάποιος δικός μου...Είναι μεγάλη η ευτυχία και δεν χωράει μέσα μου, θέλω να την δώσω και αλλού...ίσως αυτό να είναι και το μεγάλο μου στοίχημα...να καταφέρω κάποια στιγμή να την κρατήσω μόνο για μένα...

Besitos
xxx
 

maria

Member
Μηνύματα
96
Likes
75
Αν είναι μια παρέα πάνω από 4-5 άτομα είναι δύσκολο να ταιριάξουν σε όλα. Το πιο σωστό απ' όλα, νομίζω, είναι να πηγαίνεις με παρέα εκεί που συμφωνούν όλοι να πάνε και στα υπόλοιπα ας ακολουθεί ο καθένας το πρόγραμμά του. Τον Ιούνιο στο Παρίσι ήμασταν 5 άτομα, μαζί με την κοπέλα που έμενε ήδη εκεί και είχαμε συμφωνήσει πριν φύγουμε ότι ο καθένας θα πηγαίνει και θα κάνει ό,τι θέλει. Και είχαμε χωριστεί αρκετές φορές και έτσι φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Kι εγω θα πηγαινα ακομα και μονη μου στο ταξιδι μου , αφου για μενα ειναι οτι πιο ανεκτιμητο στον κοσμο.Δεν θα αφηνα κανεναν να μου το χαλασει.
Μαλλον ειμαι πολυ τυχερη αφου ο Mr.go2dbeach με ακολουθει στα ταξιδια που κανονιζω χωριs να ρωταει ουτε που θα παμε. Καμια φορα τον ρωταω πωs στο καλο ερχεται στην αλλη ακρη του κοσμου χωριs να ξερει λεπτομερειεs , και λεει πωs μου εχει απολυτη εμπιστοσυνη.
Παντα μπαινει στο αυτοκινητο και λεει: Πεs μου που παω :)!

Οσο για τιs γκρινιεs για τα ξενοδοχεια και λοιπα , πολυ απλα ποτε δεν κλεινω δωματιο απο εδω , φτανουμε και βλεπουμε τι μαs αρεσει. Διαλεγουμε μαζι που θα μεινουμε και που θα φαμε.Αν δε μαs αρεσει καπου , απλα φευγουμε για παρακατω. Αυτη ειναι μια καλη λυση!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Ωραίο θέμα!!! Λοιπόν, είμαι 27 ετών κι άμα είναι να χιλιοπαρακαλέσω κάποιον να με ακολουθήσει, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα χάσω και την υπομονή μου και τη διάθεσή μου.... Βέβαια επειδή είμαι γυναίκα, θεωρώ ότι είναι λίγο επικίνδυνο να πάω π.χ. Περού μόνη. Απλά είναι το θέμα της ασφάλειας... Οπότε μάλλον μόνη μου δεν θα πάω. Απλά θα ψάξω να βρω τη σωστή παρέα. Κι όποιος ψάχνει, πιστεύω ότι βρίσκει...:rolleyes:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ωραία τα λες. Το θέμα της ασφάλειας πάντως δεν ισχύει και παντού, υπάρχουν μέρη που μπορείς να ταξιδέψεις άνετα και μόνη σου.

Αλλά σε βλέπω πολύ πολεμική, Νησιά γκαλαπάγκος, τανζανία, δύσκολα πράματα :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.154
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom