Και ο καφες ειναι ταξιδι!

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πριν απο μερικους μηνες , διαβασα ενα αρθρο με τιτλο ‘Η τεχνη του να πινεις καφε στην Ελλαδα’.
Η κοπελα που το εγραψε ηταν Αυστραλεζα και ειχε επισκεφτει τη χωρα μας για διακοπες. Εντυπωσιαστηκε εκεινη απο τον γνωστο φραπε , αλλα κυριως απο το πως τον απολαμβανουμε. Εντυπωσιαστηκα εγω απο την πληρη περιγραφη που εκανε ακομα και στις μηχανικες κινησεις που κανουμε πριν απο την πρωτη ρουφιξια.
Το πως ανακατευουμε με το καλαμακι 4-5 βολτες , ο ηχος απο τα παγακια που χτυπανε στο ποτηρι , και το σχολιο ‘τελειος , αισχος , ωραιος ο καφες , τι εριξαν μεσα’ που κανουμε τις περισσοτερες φορες.

Δεν ξερω για μενα - αν και δεν καπνιζω - ειναι πολυ σημαντικος ο καφες και πινω καθημερινα και ειδικα στις διακοπες ακομα και στο εξωτερικο τον εχω συνδεσει με τη χαλαρωση και την απολαυση μιας παραλιας.
Η ξαπλωστρα να ειναι διπλα στο κυμα για οσο το δυνατο λιγοτερα βηματα , η ομπρελα να καλυπτει ακομα και το δαχτυλακι μου , και ο καφες να ειναι βελουδινος με τον αφρο σαν κρεμα. Τελειο!
Δε σας κρυβω οτι εχω κουβαλησει στη βαλιτσα μου τα γνωστα φακελακια και στον Αγιο Δομηνικο και στις Φιλιππινες.
Ας μιλησουμε για τον καφε λοιπον...ποσο σημαντικος ειναι και αν ειναι , ποιες μνημες απο ταξιδια ξυπναει , που ηπιατε φοβερο και που χαλια καφε κατα τη διαρκεια ενος ταξιδιου..


Ας ξεκινησω απο το πρωτο μου ταξιδι στην Ταυλανδη.. Rang hill στην πολη του Πουκετ με θεα απο την πολη με τα αποικιακα κτιρια , το κυκλοφοριακο κομφουζιο με τα εκατονταδες μηχανακια να φαινεται τοσο μακρινο. Το Tunka ka cafe μοιαζει να μη στηριζεται πουθενα καθως κρεμεται απο το βραχο και προσφερει εκτος απο τη θεα μεχρι τη θαλασσα και ωραιοτατο ice coffee! Ο καφες ερχεται σε ποτηρι σαν μπωλ γεματο με θρυματισμενο παγο και ενα βουνο σαντιγι απο πανω , με ομορφη γευση που συνοδευει την καταπληκτικη θεα.
Μπορει η πολη του Πουκετ να μη με εντυπωσιασε ιδιαιτερα , αλλα τον συγκεκριμενο καφε στο μπωλ θα τον θυμαμαι!
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Δεν μπορώ να λυσμονήσω τους espresso στην Ιταλία (και φθηνοί και από ποιότητα πολύ καλοί)
και της διάφορους καφέδες με σοκολάτες διαφορετικής βαθμίδας κακάο και γεύσης στην Ελβετία.
 

αθηνα123

Member
Μηνύματα
283
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
εγω παλι δεν πινω ποτε καφε,ακομα και αν καθησω σε μια καφετερια θα πιω κατι αλλο ποτε ομως καφε.επισης δεν μ αρεσει να καθομαι πολυ σε ενα μερος, οποτε δεν μπορω να πω οτι εχω απολαυσει με την ησυχια μου ενα οποιοδηποτε ροφημα.παρ ολα αυτα θα ηθελα πολυ καποτε να πιω τσαι με τα συνοδευτικα του στο ξενοδοχειο ριτζ στο λονδινο ή στο ξενοδοχειο πενινσουλα στο χονγκ κονγκ (αν δεν κανω λαθος) οπου εχω ακουσει ,οτι προκειται για πραγματικη ιεροτελεστια.ανκαποιος εχει παει και πιστευει οτι δεν αξιζει ας μας πληροφορησει να γλιτωσουμε και τα εξοδα ,καθ οτι ακουσα οτι ειναι αρκετα ακριβα.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
φυσικά και εγώ έτσι το βλέπω !!! ολα ειναι ταξίδι στο ....ταξίδι !!!!
εχω δοκιμάσει ολα τα ειδη καφέ οπου πηγαίνω .απαραίτητο για μένα σταση σε καφενεία -τσαγιερίες -χαμετυπεία - και δεν μαζεύεται !!!! ναργιλέδες με καφέ ,επίδειξη αλεσμα καφέ ,μετά βράσιμο .έχω αλέσει μόνη μου καφέ στο μπαλί σε σπιτι φιλου μου μπαλινέζου ,και μετά τον βράσαμε ...αλοίμονο !!! πολύ καφές ...ειναι must !!!! πές μου τι καφέδες πίνεις να σου πώ ποιός εισαι !!!!!

δεύτερον ..
τον καλύτερο καφέ τον ήπια στην banda aseh σουμάτρας ...εκεί λένε οτι ειναι και ιεροτελεστία !!! πραγματικά .μετά την δουλεια ,σφαίρα στο καφενείο οπου γινόταν χαμός ...τέτοια γρουσουζιά ..απίστευτη !!! και ομως ο καλύτερος καφές του κόσμου ...συνοδευόταν με 10 πιατάκια μπινελίκια διαφόρων και αμφιβόλων παστών ..τα έτρωγα όλαααα!!!!! .η ιεροτελεστία ήταν . ενα τεράστιο καζάνι που τον ανακάτευαν ενώ έβραζε ,ένας αλλος επαιρνε λίγο και τον σούρωνε απο ψηλά σε ένα τουλουπάνι κάτι σαν απόχη ...μετά απο πολλα σουρώματα απο ψηλα ,τον σέρβιραν σε μικρά γιαλινα ποτηράκια ....ήταν τοσο αρωματικός !!!!
οταν φύγαμε ,αγοράσαμε απο 5 κιλά ο καθένας ,πήραμε και τις απόχες ,και για 6 μήνες κέρναγα τους φίλους μου τέτοιο καφέ ... μου λείπει!!!!
 

elpihonmar

Member
Μηνύματα
117
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
Πω πω τί ωραίο θέμα go2dbeach. Λατρεύω τόσο τον καφέ, πάσης φύσεως, που Ινδός γιατρός μου είπε κάποτε πως είμαι και coffee addicted.Πού ξέρουν αυτοί από καφέδες? Προϋπόθεση βέβαια να είναι με μεγάλη μαεστρία φτιαγμένος.όχι πίνουμε ό,τι νεροζούμια μας σερβίρουν .
Τον πιο ωραίο, αρωματικό, πλούσιο σε γεύση ελληνικό , τον έχω πιεί στη Λήμνο, στη χόβολη, σε ένα καφέ σε ύψωμα στη Μύρινα, κοντά στο κάστρο με λουκουμάκι τριαντάφυλλο.
Ο καφές είναι μεγάλη απόλαυση και αν συνοδεύεται και με ένα ωραίο αρωματικό πουράκι απογειώνεται η κατάσταση.Νοείται ταξίδι, χαλάρωση , και απόλαυση χωρίς καφέ? Για μένα όχι!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
ουτε εγω πεθαινω για καφε ειτε στην ελλαδα ειτε στο εξωτερικιο, αλλα ολο και καπους θα δοκιμασω... Ωραίος - περιεργος ηταν στην αιγυπτο ο αραβικος καφες με μεντα που μου εχει μεινει, και καποια εσπρεσακια στην βενετια σε μια σχεδος ερημη πλατεια σε ενα καφενειο παλιο που ηταν σκετη απολαυση... τωρα οι καφεδες στην ευρωπη: γαλλια και βιέννη δεν μου αρεσαν, αντιθετα βρηκα πολυ καλη σοκολατα στην ισπανία και ιδιαιτερο καρκαντε στην αιγυπτο. Γενικα προτιμω πιο πολυ τα ροφηματα απο τους καφεδες...αν υπάρχει κατι ιδιαιτερο στα μερη που ταξιδευω, εκαστος στο ειδος του...
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ο καφές στην Αιθιοπία είναι ιεροτελεστία πραγματικά. Οι κόκκοι του καφέ αγοράζονται άψητοι. Αναβουν στο σπίτι κάρβουνα και ψήνουν τον καφέ σιγά σιγά πάνω σε μια μικρή λαμαρίνα, πανω στη χόβολη, ανάλογα με τα γούστα του καθενός - ελαφρύς, βαρύς - ανακατεύοντας συνέχεια. Σε μικρό γουδί τρίβουν τους κόκκους να γίνουν σκόνη και μαζί με νερό γεμίζουν ένα ειδικό πυρίμαχο δοχείο με ψηλό λαιμό που το τοποθετούν πάνω στα κάρβουνα. Όταν το νερό βράσει γεμίζουν τα φλυτζανάκια τα οποία μιάζουν με αυτά τις γιαγιάς μας που ειναι στενα κάτω και ανοιγουν ελαφρά προς τα πάνω. Μόλις δοκιμάσουν όλοι μια δόση προσθέτουν ξανά νερό στο δοχείο και επαναλαμβάνουν τη διαδικασία. Συνολικά η σκόνη του καφέ κρατάει για 4 φλυτζανάκια τα οποία έχουν αρχικά πολύ δυνατή γεύση η οποία μαλακώνει σιγά σιγά. Ολη η διαδικασία γίνεται στο πάτωμα του σαλονιού με όλους να κάθονται κυκλικά γύρω από τη φωτιά. Ο καφές λέγεται κόνα και είναι από τους πιο δυνατούς καφέδες που έχω δοκιμάσει.
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Αν και δεν ανήκω στους φαν του καφέ, λατρεύω να πίνω cappuccino κάθε φορά που επισκέπτομαι την Ιταλία.
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουν οι Ιταλοί και φτιάχνουν τόσο υπέροχο cappuccino καθώς σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας και αν έχω δοκιμάσει τον έχω πραγματικά απολαύσει!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Καφες.
H πρωτη γουλια του ειναι και η πρωτη ευχαριστηση της ημερας.
Το αν θα ειναι ζεστος η παγωμενος εξαρταται απο την εποχη.
Μια μερα χωρις καφε,ειναι μια μερα χωρις απολαυση.

Τον καλυτερο καφε εκτος Ελλαδος,τον ηπια στο Πι-Πι ντον.
Απιστευτο,και ομως αληθινο.
Οταν τον παραγγειλα και με διαβεβαιωσε ο χαμογελαστος, οτι ναι εχει ice coffee,περιμενα να δω τι καταπλασμα θα μου σερβιρη.
Ουρανιες γευσεις πλημμυρισαν τον ουρανισκο μου οταν στην πρωτη γουλια,εμεινα αφωνος,και εκπληκτος ανακατευωντας τον με το καλαμακι ο τριμμενος παγος στριμωχνοτανε στα τοιχωματα του ποτηριου ανακατευωντας το υπεροχο περιεχομενο του.....
Δυσκολα θα τον ξεχασω.

Θα ηθελα να απολαυσω ενα καφε ελληνικο,μαλλον τουρκικο,σε ενα παραδοσιακο καφενειο της Κωνσταντινουπολης,η της Αλεξανδρειας η του Μαρακες,η καποιας τελος παντων αραβικης χωρας.
Με το που εχει ψηθει στην χοβολη,να μου τον φερουν στο μπακιρενιο μπρικι,και να τον αδειασω εγω στο φλυτζανι του,απολαμβανοντας το εξαισιο αρωμα του......!!
Μαγεια.
Και βεβαια δεν θα ελεγα οχι και σε εναν φρεντοτσινο σε καποια πλατεια της Ρωμης.
Ο καφες ειναι ενα ταξιδι στην απολαυση.
Και πολλες φορες πινωντας τον θα ηθελα να ειμαι καπου σ`αυτες τις χωρες.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Φαινεται οτι ηπιαμε τον ιδιο ice coffee xene στην Ταυλανδη και ηταν και για μενα εκπληξη το οτι ηταν τοσο γευστικος!

Μια αλλη ομως εκπληξη με περιμενε στη αλλη μερια του πλανητη δυο χρονια μετα..
Αγιος Δομηνικος,παραλια Μποκα τσικα και κατεβαινω για εξερευνηση στη δεξια ακρη εκει που η παραλια τελειωνει και κανενας δεν καθεται στα απομερα μαγαζακια εκτος απο λιγους ντοπιους.
Εδω δεν εχει αμμουδια , αλλα τα μαγαζια πανω απο το χωματοδρομο βγαζουν παστελ καρεκλοτραπεζα μεσα στη θαλασσα , οπου ο μισος κυριολεκτικα κολυμπας ενω πινεις. Αυτη ειναι ζωη!

Κοφι , αις κοφι παραγελνω και πλατσουριζω στην καρεκλα μου στο ζεστο νερο ενω περιμενω με αγωνια να ερθει ο κρυος καφες να συμπληρωσει γευστικα την υπεροχη στιγμη!

Ο νεαρος επιστρεφει με δυο μεγαλα φλιτζανια καυτο αχνιστο καφε.
Αις! του λεω..
Αις? με ρωταει
Σι , αις! του ξαναλεω και με κοιταζει ετοιμος να φαει τα ραστα του. Κοφι σινιοριτα μου λεει. Αις , παγακια , χιονι , ψυγειο πως το λενε , επιμενω αρνουμενη να πιω τη λαβα με 50 βαθμους υπο παλαπα.
Παιρνει τα ραστα του και τους καφεδες ξαναπαει στο μαγαζι και επιστρεφει με τον ιδιο καυτο καφε σε δυο μεγαλυτερα φλιτζανια ,και δυο ποτηρια γεματα παγακια. Ριχνει δυο παγακια στη λαβα και μου λεει χαμογελαστος αις κοφι σινιοριτα :shock:.

Με την πρωτη γουλια ηταν σα να τρακαρα με πουλμαν. Με τη δευτερη παρηγγειλα banana shake.Ευτυχως ειχα φερει τα συνεργα μαζι μου και απο αυριο θα φχαριστιομασταν φραπε. Δεν ξερω γιατι αλλα κατω απο ενα φοινικα εχει αλλη γευση :D.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Του εβαλες δυσκολα του ρασταφαριαν g2db.
Μαλλον θα ησουν η πρωτη που θα του ζηταγες αις κοφι και βραχυκυκλωσε ο ανθρωπος.
Πιο ευκολα θα σου επαιζε στο πιανο Σοπεν παρα να σου εφτιαχνε αις κοφι,απ,οτι καταλαβαινω.
Αλλα γουστα αλλοι ανθρωποι, αλλα κατω απο μια παλαπα ολα τα συγχωρεις,και οταν τα θυμασαι μονο χαμογελο στα χειλη μπορουν να σου φερουν.
Αξεχαστες στιγμες,βουτηγμενες σε πανεμορφα ταξιδια.........!
 

Lucia86

Member
Μηνύματα
128
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδια,για 3 μηνες!!!
Λιγο κλισε αλλα...
Στην Ελλαδα, Σαντορινη σε ενα γνωστο καφε αγουροξυπνημενη με μια φιλη μου το πρωι. Καθομασταν στο χτιστο καναπε, κατω απο την περγκολα. Βλεπαμε τη θαλασσα...Ο αερας φυσουσε τα μαλλια μας και εμεις ημασταν πολυ χαρουμενες, γελουσαμε συνεχεια. Ηταν οι πρωτες διακοπες μονες σε νησι!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.164
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom