Καλαμπάκα-Λίμνη Πλαστήρα

provocante

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου μόλις τελείωσε κ εγώ επέστρεψα στη βάση μου μετά από μια ωραία εκδρομούλα στην Καλαμπάκα και τα γύρω μερη.
Λοιπόν έχουμε κ λέμε. Η Καλαμπακα απέχει από τη Θεσ.νικη περίπου 220 χλμ. Εμείς προτιμήσαμε τη διαδρομή από Γρεβενά που είναι πιο σύντομη, αλλά με πολλές στροφές σε ένα κομμάτι περίπου 40 χλμ. Το θετικό είναι ότι περνάς μόνο 2 σταθμούς διοδίων απ' ότι αν πας από Λάρισα.
Το ξενοδοχείο μας ήταν στο Καστράκι , ένα χωριό δίπλα στην Καλαμπάκα, και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Λέγεται Hotel Meteoritis. Μικρό ξενοδοχείο, καινούριο, περιποιημένο κ το κυριότερο οικονομικό. Το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 55 $ μαζί με το πρωινό. Για φαγητό δεν έχω να προτείνω κάτι. Εμάς μας είπαν μια ταβέρνα εκεί στο Καστράκι, αλλά δε μείναμε ευχαριστημένοι. Οπότε ψάξτε το καλύτερα...
Μια επίσκεψη στα Μετέωρα επιβάλλεται. Βγαίνοντας από το κέντρο της Καλαμπάκας στρίβεις αριστερά και βλέπεις την ταμπέλα για Μετέωρα. προσοχή οι μονές μένουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. Δεν το ξέραμε οπότε δεν προλάβαμε να επισκεφθούμε παρά μόνο 2. Τη Μονή Μεγάλου Μετεώρου που είναι πραγματικά εντυπωσιακή κ τη μονή Βαρλααμ.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Το Καστρακι εχει μια φοβερη θεα προς τα Μετεωρα !!!
Εγω εκει εχω φαει απο τα καλυτερα σουβλακια ..αλλα δεν θυμαμαι το μαγαζι.
Γραψε μας και για τη Λιμνη Πλαστηρα πως σου φανηκε?
Πηγατε καθολου προς τα χωρια Ελατη-Περτουλι-Νεραιδα που ειναι πιο κοντα?
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.086
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Η Καλαμπάκα είναι αλήθεια ότι δεν έχει καλές ταβέρνες , ένα εστιατόριο που έχω να προτείνω εγώ είναι το Σταγών γεύσεις. Προσεγμενο περιβάλλον σε συνδιασμό με καλές τιμές. Όχι η γνωστή ταβέρνα .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.762
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom