Καλοκαίρι οικονομικά...στις παραλίες της Αρκαδίας!

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Λοιπόν, λίγες μέρες πριν δεν ήξερα καν ότι η Αρκαδία είχε παραλίες και μάλιστα τόσο όμορφες..!! Το ξέρω, πείτε με αγεωγράφητη, πείτε με άσχετη, πείτε με αδαή, αλλά ενώ έχω γυρίσει αρκετά την Πελοπόννησο, πάντοτε νόμιζα ότι ο νομός Αρκαδίας ελάχιστα καλοκαιρινά θέλγητρα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη. Πόσο λάθος έκανα!!

Μεσούσης της κρίσης, ήμουν αποφασισμένη να πεταχτώ ένα τριήμερο κάπου κοντά στην Αθήνα, ώστε να ξεφύγω λίγο από την καθημερινότητα, αλλά να μη μου κοστίσει και ο κούκος αηδόνι!

Ύστερα από πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο και ειδικότερα στις σελίδες του travelstories και κατόπιν πολλαπλών απογοητεύσεων από τις τιμές και τη συμπεριφορά ορισμένων ξενοδόχων στα νησιά πέριξ της Αττικής (όσοι έχουν παρακολουθήσει ένα συγκεκριμένο θέμα, θα καταλάβουν τι εννοώ), μου λέει μία γνωστή μου: "δεν πας στο παράλιο Άστρος Κυνουρίας; Έχω ακούσει ότι έχει συμπαθητικές παραλίες".
Ομολογώ ότι αρχικά δεν με ενθουσίασε η ιδέα..Ύστερα από σχετική έρευνα, όμως, πήρα τη μεγάλη απόφαση! Καλοκαιριάτικα στην Αρκαδία! Γιατί όχι;!!

Λοιπόν, για να μην πολυλογώ, ο προορισμός με καταγοήτευσε! Πρώτα από όλα, από το παράλιο Άστρος Κυνουρίας μέχρι το Λεωνίδιο οι παραλίες που συνάντησα ήταν κάτι παραπάνω από όμορφες:surf1:!
Πεντακάθαρες, με γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλο ή άμμο, άνετα μπορούν να ανταγωνιστούν τις παραλίες ενός ελληνικού νησιού. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες, με καντίνες, ξαπλώστρες, ντους κτλ, αλλά ακόμα και τέλη Ιουλίου ο κόσμος δεν είναι τόσος πολύς, ώστε να δυσφορείς με τα "τακ τουκ" της ρακέτας ή τις στριγγλιές των μικρών παιδιών :bleh:. Πολλές παραλίες είναι και ρηχές, ό,τι πρέπει δηλαδή για οικογένειες με μικρά παιδιά!
:playball:
Αλλά και όσοι θέλουν να αναπνεύσουν καθαρό βουνίσιο αέρα, σε μισή ωρίτσα με το αμάξι έχεις ανέβει στα πανέμορφα ορεινά χωριά της Τσακωνιάς και του Πάρνωνα: Καστάνιτσα, Πραστός, Κοσμάς, Άνω Δολιανά κτλ. Πνιγμένα στο πράσινο, με τα καλντερίμια τους, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, τους φιλόξενους και ευγενέστατους κατοίκους.. Δεν θα αναφερθώ περισσότερο στα ορεινά χωριά της περιοχής, διότι οι σχετικές πληροφορίες στο φόρουμ αφθονούν..

Το βραδάκι βόλτα στο παράλιο Άστρος Κυνουρίας. Αρχικά, ανάβαση στο κάστρο, από όπου η θέα προς την πόλη και τον κόλπο, καθώς δύει ο ήλιος, είναι μαγευτική.Στη συνέχεια, περίπατο στον πεζόδρομο της πόλης και στάση για καφέ, ποτό ή φαγητό στο λιμανάκι του Άστρους, δίπλα στο κύμα. Σε όλη τη διάρκεια της βόλτας νόμιζα ότι βρισκόμουν σε νησί και έπρεπε να υπενθυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου ότι ήμουν στην Αρκαδία!!

Συμπερασματικά, η περιοχή της Κυνουρίας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μία σύντομη απόδραση από την πρωτεύουσα. Θεωρώ, μάλιστα, ότι πρόκειται και για σχετικά οικονομική επιλογή, καθώς το κόστος της διαμονής, ύστερα από ένα σύντομο ψάξιμο που έκανα, κινείται σε πολύ λογικά επίπεδα (και μιλώ για καταλύματα 10 μέτρα από το κύμα). Φυσικά, υπάρχει πάντα το κόστος της βενζίνης και των διοδίων (γύρω στα 18 ευρώ πήγαινε-έλα δώσαμε στα διόδια). Σκεφτείτε, όμως, το εξής: σε μόλις δύο ώρες από την Αθήνα βρίσκεσαι σε παραλίες με κρυστάλλινα νερά και μάλιστα χωρίς να πληρώσεις ακτοπλοϊκά: κόστος ανεκτίμητο!! :haha::haha:
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Σ' ευχαριστώ Malysa! Είναι μία παραλία δίπλα στην παραλία Σαμπατική,πολύ κοντά στο Λεωνίδιο. Δεν κατόρθωσα να βρω το όνομά της..Ίσως αν κάποιος είναι από εκείνα τα μέρη, να ξέρει καλύτερα!
Πάντως η περιοχή έχει και πολλές και καλές παραλίες!
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.279
Ονειρεμένο Ταξίδι
ολη η γη
Πω τι μου θυμισες...13 χρονια εκανα διακοπες με τους γονεις μου σε αυτα τα μερη ...Τελευταια φορα πηγα σαν ενηλικη το 2001.....Μια χρονιά είχαμε και βάρκα και πήγαμε πραγματικά σε κάθε παραλία....θα προσπαθήσω να βρω καμια φωτο να συμπληρώσω!

Απο το τηγάνι είχε ποδηλατάκια και κανό που μπορούσες να νοικιάσεις παλια και να πας στη σπηλιά δίπλα... Εχει ακόμα?
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
mfish πολύ ευχαρίστως να συμπληρώσεις με φωτογραφίες!! Κανό πρέπει να είχε στο Τηγάνι, είχα δει 1-2, αλλά δεν ξέρω αν τα νοίκιαζες ή αν ήταν ιδιόκτητα..Στο Κρυονέρι π.χ. που είχε κανό στην παραλία ανήκαν..στην καντίνα!!

Coccobil από ότι είδα η Πραματευτή είναι νότια του Λεωνιδίου; Εμένα πάντως μέχρι το Λεωνίδιο έφτασε η χάρη μου :bleh: και η φωτογραφία που έβγαλα ήταν βόρεια του Λεωνιδίου..Δίπλα στη Σαμπατική ήταν η παραλία..Έχεις καμία ιδέα για το όνομα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.505
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom