Θάσος Καλοκαιρινες Διακοπες...στη Θάσο!

Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
London
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αμερικη
Γεια σε ολους!Λοιπον φετος το καλοκαιρι αποφασισαμε με την τετραμελη οικογενεια μου να ταξιδέψουμε στην Θάσο. Είναι η πρώτη μας επίσκεψη στο νησί και έχουμε ήδη κλείσει ξενοδοχείο. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε παραλίες, ταβερνάκια και διάφορα άλλα μέρη που έχετε επισκεφτεί και περάσατε πολύ όμορφα???
Σας ευχαριστώ πολύ!:D
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.424
Likes
4.409
Καταρχάς καλά να περάσετε!! Το νησί είναι πανέμορφο και για οικογένεια ότι πρέπει...
Από παραλίες, οι περισσότερες είναι πολύ ωραίες, εγώ συνιστώ ανεπιφύλακτα τη Χρυσή Αμμουδιά, αν και έχω χρόνια να πάω, αλλά αποτελεί σταθερή αξία. Αξίζει επίσης μία επίσκεψη στα ορεινά χωριά (π.χ. Θεολόγος) που είναι πιο παραδοσιακά και με εκπληκτικό φαγητό (σούβλες, κατσικάκι κλπ.).
Δες επίσης εδώ: http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...-%E5%EB%EB%DC%E4%E1/3876-%E8%DC%F3%EF%F2.html
 

mariafil

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Απο παραλίες να πάτε οπωσδήποτε στον Παράδεισο(όνομα και πραγμα :D),Χρυσή Αμμουδιά,στις Αλυκές,στην Ψιλή Άμμο(με περισσότερο νεαρόκοσμο),στο πευκάρι,στον Ρωσογκρεμμό και στην Γκιόλα(ρωτήστε τους ντόπιους στον Ποτό ή στα Λιμενάρια για το πως θα πάτε).
Και να περάσετε οπωσδήποτε απο το χωριο Καζαβίτι(Παλιός Πρίνος),μέσα στο πράσινο και την γραφικότητα! Καλά να περάσετε :)
 

Eleni_

Member
Μηνύματα
201
Likes
346
Επόμενο Ταξίδι
Έλα μου ντε... Που?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Παραλίες:

  • Αλυκή: ΝΔ του νησιού, δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο (οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε με μία περιήγηση στ’ αρχαία και μετά μπανάκι). Παρκάρετε αναγκαστικά στο δρόμο και κατεβαίνετε μερικά σκαλάκια για να φτάσετε στη παραλία που είναι (ή μάλλον ήταν πριν κάποια χρόνια) με λιγοστές ομπρελίστες. Τα νερά γαλαζοπράσινα και δροσερά. Στην παραλία υπάρχει και ένα ταβερνάκι. (Η συγκεκριμένη μου άρεσε γιατί συνδύαζε γνώση και διασκέδαση)
  • Παράδεισος: ή θα κάνετε 1,5 με 2 περίπου χλμ. χωματόδρομου, ή θα τα περπατήσετε, εκτός και αν έχουν φτιάξει το δρόμο. Θα το δείτε. Έχει λευκή ψιλή άμμο, ομπρέλες και μια καντίνα. Τα νερά ρηχά και γαλαζοπράσινα. Τα πεύκα φτάνουν κυριολεκτικά μες τη θάλασσα. (Μου άρεσε, λόγω του τοπίου)
  • Μακρύ Άμμος: εύκολη πρόσβαση, με ψιλή λευκή άμμο ομπρέλες, ταβέρνες και κόσμος πολύς. Η παραλία είναι μεγάλη σε μήκος (Έχω δει πολλές παρόμοιες παραλίες, όμως θεωρείται από τις καλές τους νησιού)
  • Χρυσή Αμμουδιά: Ομοίως με προηγούμενη.
  • Νότος: Παραλία μη οργανωμένη (μέχρι πριν λίγα χρόνια), κοντά στο Ρωσογκρεμό (δεν πρόλαβα να πάω, άκουσα ότι είναι από τις καλές). Παρακάρετε στον κεντρικό δρόμο και κατεβαίνετε μονοπάτι 5 λεπτών. Πολύ λεπτό βότσαλο, σχεδόν χοντρή άμμος. Νερά γαλαζοπράσινα και δροσερά. Για την παραλία Νότος υπήρχε και μια πινακίδα, ξύλινη με κόκκινα γράμματα. (Η παραλία αυτή μου άρεσε πολύ, γιατί είχε ακόμα αυθεντικότητα).
Σημ. Σχεδόν όλες οι παραλίες στην ανατολική πλευρά του νησιού είναι με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά (οργανωμένες και μη). Οι παραλίες στη δυτική πλευρά του νησιού είναι κυρίως μη οργανωμένες με βότσαλα, πέτρες και κάποιες και με αυτή την πλάκα που γλιστράει.
Φαγητό:
· Ψάρι:
o Ξεκινώντας από Λιμένα και κατευθυνόμενοι προς Ραχώνι πάνω στο δρόμο θα δείτε μια ταμπέλα «Πευκοφωλιά», παρκάρετε απέναντι, κατεβαίνετε τα σκαλάκια και βουρ… καλή όρεξη. Ρωτήστε για τα ψάρια της ημέρας και προτιμήστε τα. Τιμές κανονικές προς φτηνές (τότε).
o Στο ταβερνάκι στην Αλυκή, εκτός από το φαγητό αξίζει η θέα. Τιμές κανονικές
· Κρέας: Δεν ήμουν τότε πολύ λάτρης του κρέατος, θυμάμαι όμως ότι:
o Στο Θεολόγο, καλό ήταν το φαγητό αλλά λίγο τουριστικό και ότι
o Στην Παναγιά μου είχε φανεί καλύτερο.
Αξιοθέατα: Εγώ είχα πάει στα εξής:
· Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου: είναι στο Λιμένα (χώρα) η τιμή του εισιτηρίου νομίζω ότι τότε ήταν ?2. Ωραίος χώρος, δεσπόζει ο Κούρος, αρκετά στοιχεία για τον πολιτισμό του νησιού.
· Αρχαίο Θέατρο: έχει ανηφόρα και σκαλιά, αλλά κάνοντας στάσεις για να δεις τη θέα, δεν την καταλαβαίνεις. Για ‘μένα ήταν το καλύτερο. Παρακολούθησα και παράσταση. Εδώ Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Θάσου 2010 - Καθημερινός Τύπος, Καβάλα μπορείς να βρεις όλο το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ. Προτείνω να δείτε μια παράσταση στο Θέατρο αξίζει.
· Αλυκή: είπαμε που βρίσκεται, τιμή εισιτηρίου δεν γνωρίζω γιατί είχα πάει Κυριακή και ήταν δωρεάν. Λατρεύω τις «πέτρες»-αρχαία και κάθε φορά που βρίσκομαι σ’ έναν τέτοιο χώρο, νιώθω δέος. Ο χώρος βρίσκεται μέσα στο (πράσινο – ελιές και πεύκα).
· Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λιτό και σεμνό. Ο καλόγερος που μας υποδέχτηκε μας κέρασε νεράκι από την πηγή που ήταν εντός του χώρου, τσίπουρο και λουκουμάκι. Για μοναστήρι μου φάνηκε φτωχό, βεβαία έχω επισκεφτεί πολύ λίγα.
o Η διαδρομή από τη Σκάλα Μαριών έως τις Μαριές (υπάρχουν δυο ιστορίες για το πως απέκτησε το χωριό το όνομά του. Η πρώτη είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες του χωριού ονομαζόταν Μαρία, και η δεύτερη ότι όταν οι πειρατές κατέστρεψαν το παλιό χωριό, οι μόνοι επιζώντες ήταν 2 γυναίκες οι οποίες είχαν το όνομα Μαρία) μου άρεσε πολύ, ήταν γραφική. Εκτός από τ’ αρχαία, λατρεύω πεζοπορία-φύση και το μέρος συνδυάζει και τα δυο.

Αρκετά έγραψα, τα υπόλοιπα θα μας τα πεις εσύ όταν επιστρέψεις που θα τα έχεις και πιο πρόσφατα. Καλά να περάσεις!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.612
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom